Queer

Seminariet gick över förväntan bra. Det var väldigt lätt att diskurtera kring fårgorna och väldigt intressant. För er som inte vet vad queer är för nått så kan man beskriva de som det som inte är hetronormativt. (Hetronormativt är det som vi tycker är normalt, altså en man och en kvinna som vill ha barn i en normal relation). Man kan i grova drag säga att homosexualitet, bisexualitet och transsexualitet ingår i queer, men som jag fattar det även andra sexuella variationer som inte ligger i den normativa hetrosexuella tänket.
Vi kom in på väldigt intressanta diskussioner om tex : om vad det är som gör att man ser queer som konstigt och hur man ska göra för att få folk att acceptera och få med queera mer in i samhället? Vad vi fått våran bild av hur homosexuella är från? Vad det är som gör att man blir hbt; det sociala runt om kring eller är det biologiskt? Om alla kan ses som queera på ett eller annat vis, eftersom det är väldigt få som följer den precisa hetronormativa sättet att leva? (även fast man är hetro kanske man inte vill skaffa barn, är man queer då?)
Det är bara några av de diskussioner vi hade, riktigt intressant att fundera över. Jag tror att alla skulle behöva fundera lite mer över sånna här frågor för att mer förstå hbt- personer och inte bara ta avstånd från dem. Samhället behöver bli mer upplyst för att alla ska få samma möjligheter, mer genus och queer i skolorna redan från början!

Jag tror faktisk inte många vet vad queer är om man börjar fråga.
Vet du vad queer är?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0