Khao Lak, Thailand 2008

Är nu hemma igen efter resan till Khao Lak, Thailand. Det har varit helt underbart där borta. Varmt, soligt, badade varje dag... och bara tog de lugnt. Thailand är så himla vackert... ser verkligen ut som paradiset med turkost vatten, vita stränder och gröna djunglar. Helt fantastiskt! Folket är också underbara där, så himla trevliga och glada hela tiden, fattar inte att de orkar. Även maten är jätte god. kyckling, räkor, ris, nudlar, chacheunötte och för att inte tala om annanasen som är helt fantastiskt god där! Hotellet var med super bra, var jätte stort med två stora pool-områden. Har aldrig varit med om så stora pooler förut..

image87


Kanske ska berätta lite om vad vi gjort med:
  • Vi hyrde moppar en dag och åkte längst kusten runt Khao Lak. Åkte bort från hotellkomplexen och hittade nästan orörda stränder. Var mäktigt. Såg även polisbåten som spolats upp på land efter Tsunamin, var inte en liten speedboat som jag trott utan en jätte pansar-militär-båt(!) och den låg låångt in på land... då fattar man lite vilka krafter det var.
  • Vi åkte på en snorkeltur till Similan Islands. Vilket ställe! Helt underbart, vita stränder och klart turkostvatten. Snorklade vid korallreven och såg de vackaste fiskar man kan tänka sig i alla regnbågensfärger. Såg till exempel fiskarna från Hitta Nemo, bla Doris och den gula med svarta ränder. Åkte ut till en annan av öarna och snorkalde med, där såg vi även en sköldpadda, det var riktigt mäktigt. Den simmade lugnt och i långsamma rörelser, så harmonisk.
  • Vi åkte på Elephant trekking. Red med elefanterna upp i djungeln på smala stigar fram till ett sötvattens-vattenfall där vi fick bada. Sedan tillbaka igen med elefanterna då jag, Micke o Linns elefant tog exiting road vilket var upp för ett berg o ner igen...var lite nervös när de lutade så man höll på att ramla av över elefantens huvud. Men de gick bra!
  • Åkte på en lokal marknad där de både hade kläder, souvernirer, frukt och mat. Där var de så billigt att man knappt kunde pruta.
  • Sista kvällen var vi på en Thailänskafton på en restaurang. Det var dukat utomhus med thaimadrasser och småbord. Sen fick man massvis av god thai-mat, både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Samtidigt bjöds det på underhållning med thailänds dans. Var en riktigt trevlig kväll som avslutades med att man fick skicka upp lycktor i himmlen, var jätte fint. Fortsatte sedan kvällen med barrunda till kl 2.

Sedan gjorde vi de man ska göra när man är på semester, badade, solade satt i poolbaren, va ute och åt god mat, drack Singa och massa goda drinkar. Har varit en helt underbar semester ovh jag vill absolut tillbaka igen till Thailand.
Shoppingen var super där med. Handlade så mycket så vi knappt fick ihop packningen. Köpte bland annat två Thai-madrasser man har på golvet, de är super sköna att ligga på och titta på tv. Köpte även lite kläder, två väskor och massa trä- sakaer som vaser, statyer, ramar och lite annat fint. Fick 15 kilo övervikt, men behövde som tur va inte betala extra!

image96


Men de e faktiskt skönt att vara hemma igen och komma till vardagen. Sova i sin egen säng och träffa alla igen.
Är alltid kul att komma bort ibalnd, men de e alltid skönt att komma tillbaka med.

Kommentarer
Postat av: leyla

åååh , va kul att åka t thailand, skulle vilja åka dit:)

2008-02-15 @ 16:00:21
URL: http://leylaaa.blogg.se
Postat av: m0a

Japp nu är jag nöjd :)

2008-02-16 @ 10:59:21
URL: http://m0a.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0