Fotbollskväll

 Igår spelade Sverige fotbollsmatch mot Brasilien(för de som missat de), och som den fotbollsdåre jag är(eller inte) så blev det fotbollskväll. Fotbollskvällen hölls på Tegnérvägen och eftersom det var just fotboll så laddade vi upp med 3.5 öl, chips och popcorn.  Tyvärr så vann ju inte Sverige då.. men vi hade trevligt ändå!


Hade ett seminarie idag som handlade om Carolina Gynning och Linda Rosing. Var riktigt roligt ämne faktiskt. Vi skulle diskutera kring hur de två har blivit så olika behandlade även fast de gjort i princip samma saker(Big brother, utvik m.m.) Linda blir kritiserad och man läser mer negativt än postitv om henne, medan Carolina är programmledare och kanalerna slåss om henne.
En viktig anledning är deras klass-tillhörighet ,kom vi fram till. Carolina kommer från överklassen med föräldrar som har ett brett kulturellt- och socialtnärverk. Medan Linda kommer från en arbetarklass och inte haft det lika förspännt som Carolina. Sedan utefter det har de fått olika erbjudanden i livet och tagit olika val, vilket har lett till att de är där de är nu.
Sedan kan man disskutera kring det här längre.. men det låter jag er göra!

 image234   image233

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0