Höglekardalen

Nu ska jag försöka få ihop ett inlägg om veckan i Höglekardalen så här på lördagskvällen.

Vi åkte från Karlskoga ca 06.30 och började vår långa färd mot skidanläggningen i närheten av Östersund. Det var en lång bilfärd, men godis, musik, sömn och läsning gjorde det uthärdigt.  Satt dock trångt i baksätet med väskor runt oss som en mur och i även i knät. Upp kom vi tillslut i alla fall. Stugan som vi hyrde låg perfekt, alldeles nära liftarna. Jag och Micke hade tur och fick ett eget rum, de andra låg sju stycken i samma.

Redan samma kväll vi kom upp drog vi ut i backen och åkte kvällsåkning. Vädret var inte direkt perfekt, det var kallt och blåste. Blev ingen lång åkning. Resten av veckan blev vädret bättre, det blev mildare. Vissa dagar blåste det en del och var mulet, men andra var soliga och härliga. Vädret ändrades snabbt där uppe, så det kunde vara muligt på förmiddagen och alldeles klart på eftermiddagen.

Skidåkningen var bra. Det fanns många backar att välja mellan och de var långa. Det var knappt något folk i backarna heller, och inga liftköer alls! Tyvärr var en del ganska flacka, så jag med sämst glid under skidorna fick kämpa mig frammåt, men humöret hölls uppe ändå. Bäst var backarna på toppen, dock var det där det blåste som värst med. Men utsikten från toppen är någon som inte går att slå i första taget. Vilken vy! Det var helt fantastistk när solen lyste, som på vykort. När det var klart gick det att se över till Åreskutan med.
Det var inte bara skidor och snowboards som vi färdades på, utan en kväll var vi ute i backen och köre pulkarace med, fort gick det!

Även fast vi bodde trångt, många i en och samma stuga så gick det bra. Visst blev man ganska trött i öronen av allt bebisskrik och barnbabbel, speciellt vi som inte är vana.. Känndes jättetyst när vi kom hem till lägenheten, alldeles tyst..
Men i helhet gick det hur bra som helst! Det var en riktig trevlig semester, härligt att få åka skidor igen!




Vilse i skogen.. ;P





Lägger upp fler på Bilddagboken någon dag.
God natt!

Kommentarer
Postat av: eliiin

absolut! :)

2009-03-09 @ 08:25:12
URL: http://frisorelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0