Slipat golv

Nu har Micke och Daniel börjat att slipa golven. Det blir jätte snyggt.
Sovrummet är klart, och de har börjat på köksgolvet, så hoppas det bli klart idag!
Måste spackla med... hatar att spackal =P kan bero på att jag är sämst på det.... hehe
Sen blir det tapesering. Hoppas vi hinner klart med det tills mamma o pappa kommer hem!

Har fått en köksfläkt av Daniel med!!  En såndär kåpa i rostfritt. Så nu ska vi bara lista ut hur man gör om den till en kolfilterfläkt.

...............

Igår när jag och Moa väntade utanför lektionssalen 13.00 var det helt tomt. Vi började ana att någonting var fel så Moa ringde en klasskompis och frågade om vi var rätt.
Jo, vi var rätt, men vi började inte förens 15.15. SUCK!
Att man aldirg kollar upp saker ordentligt... typiskt mig. Men vi fick en trevlig shoppingrunda istället. Hittade massa  fynd. Hittade sjöstjärn-halkskydd till duchen och fisk klistermärken att klistra på plåtskåpet. Så det blir lite roligare där inne i alla fall....
Hittade även ett par byxor på rean (fick däremot skäll av Micke när jag kom hem för jag köper för mycket kläder...även fast jag förklarade att det var rea ;) han tyckte inte det var en bra ursäkt nog.hehehe )
Köpte även en kökshandduk, häftapparat och bodylotion set.

Trodde jag skulle börja jobba idag, men fick bara lite schema grejer och tider. Så imorgon drar det igång, ska gå brevid och lära mig nu tors-fre. Sen börjar jag på riktigt på måndag. Är glad att jag inte behöver jobba själv, och Madeleine som jag ska jobba med har jobbat där innan så kan ju fråga henne under tiden. Känns skönt!

Ska besikta bilen idag. Läskigt... har ingen aning om hur det går till. Lär väl märkas antar jag...
Å Moa ska till Arvika festivalen. Orättvist! Jag vill med. =(  Men vet att jag inte har tid just nu... gjorde inget på lägenheten under hela förra helgen, så mpste göra lite nu. Annars blir det ju aldrig klart. Vill ju flytta in nån gång i år i alla fall.... Men så typiskt, när någon väl ska dit och jag får chansen så kan jag inte... Får helt enkelt åka dit nästa år, och då ska jag va där hela festivalen. Bara jag får nån med mig.... Micke verkar ju inte allt för sugen på festivaler.
Var ju i V-bro förra helgen och skulle på Rip it up festivalen. Sen när vi kommer till Redin e de bara jag som vill dit så då går vi först till nått 50 års jubileum för en fotbollsklubb och sen på skum disko i Säffle i stället.... Inte alls festival-aktigt. Fick blöta kläder dessutom.
Nej nu ska jag inte låta bitter. Det var faktiskt kul där med.Renovering

Ja, nu har renoveringen dragit igång i lägenheten. Så nu ser det ut som ett bombnedslag där inne...
Suck, känns aldrig som man ska bli klar med allt det där...

Det vi gjort hitills är att sågat ner en vägg mellan köket och matrummet, rivit ut golven från kök, matrum och sovrum. Till våran stora glädje visade det sig att det var trä golv under, så behöver inte köpa nytt golv utan bara slipa och lacka!
Vi har slipat och spacklat sovrummsväggarna, tvättat sovrumstak, rivit tapet och spackalt i vardagsrum, målat element i sovrum och toalett och börjat att måla i garderoben. Men nu är det mesta gjort som är tråkigt och jobbigt. Då det bara bli värre och värre. Nu kan det nästan bara bli bättre.

Igår var jag och micke och hämtade ut tapeter, bara fondvägen i vardagsrummet var på lager så de kömmer senare. Kommer bli så snyggt.... hoppas jag.
Det blir i alla fall ljusgråa väggar i vardagsrum med en mörkare fondvägg med blommigt mönster. Sammma gra fortsätter i hallen. I Sovrum blir det vitt med en mönstrad fondvägg. Ska lacka golvet mörkt som bryter av mot de vita väggarna. köket blir nog antagligen beight, men har inte riktigt bestämt där än. Återstår att se.

Vårat kylskåp. En ölback och en saftflaska.


image12Pillrar tapet i köket... det är den här väggen som numera är borta.

image13
Micke, niclas och pappa river upp golv i sovrummet. Var fullt med spik på hela golvet. En hel kakburk fylldes.
Tidningspapprerna var sedan -63... mycket läsvärt! ;)

Mer bilder kan ni se på: http://saraliin.bilddagboken.se/

7 juli

7juli = jag har haft körkort i 2 år = min prövotid är slut

Då har jag äntligen fått körkort på riktigt! Nu kan jag köra hur fort jag vill utan att behöva göra om alltihopa, eller ja.. nästan i alla fall.
Tänk, för 2 år exakt så åkte jag omkring som en tok i bilen, utan att ens vara säker på att köra bil.
Har för mig att jag räknade ut att jag sammanlagt körde 20 mil den 7 juli för två år sedan.
Minns att jag vart så glad att jag skakade och nästan grät när han sa att jag fick körkortet....

7 juli = att mamma, pappa och Erik åker till Menorca idag. Och lämnar mig kvar.... :'(
Valde de iofs själv...Ann följde inte med så då kände jag att jag nog inte skulle få så kul i alla fall...
Så får vara kvar i regninga sverige och arbeta med lägenheten istället.

7 juli = att jag micke, moa och niclas ska till värmlandsbro på rip it up. En ny festival som har börjat.
Ska bli kul.

With Love

RSS 2.0