Ny blogg

Nu är mina nya blogg färdig och redo för att besökas. =)
Den är inte en erstättare till den här bloggen utan fungerar som ett album där jag visar upp bilder. Den här bloggen kommer att forstätta som vanligt.
Min nya blogg kan du hitta här.Storhandlat


Idag var jag på LIdl och storhandlade. Kom hem med massa gott som bla körsbär och glass! Köpte även ett drinkset. Det är en shaker och olika redskap för att blanda den godaste drinken. Så nu ska blandas drinkar!
Känns som att jag har planerat att göra nått idag, och jag kan inte komma på vad! =S helt tomt uppe i huvudet... så jag hoppas inte det var något viktigt jag skulle göra eller nån person jag lovat träffa nånstanns...

Har börjat knopa lite på en ny blogg! Lägger upp adressen när den är fixad. Just nu är det PS som krånglar som vanligt och inte vill installeras. Men får fixa och trixa lite så ska de nog gå. Har iaf hittat massa snygga brushes och patterns att ladda ner gratis. Så de ska jag göra så fprt det vill fungera! =)

Träffade Malin på Kronhallen idag. Hon åker om två veckor... fuskit! =P Men sen när hon kommer hem blir hon en jäkel på att blanda drinkar och sånt!

Servettställ till räkningar

Ett sådant här servettställ har jag köpt i Karlstad fast i svart. Jag anväder det dock till att förvara räkningar och andra viktiga papper. Både snyggt och praktiskt! Letade innan som en tok efter ett ställ till räkningarna, så plötsligt så hittade jag det perfekta på Lagerhouse! Ibland ska man ha tur.
Kommer från Plutoprodukter

Väggdekor

Det kan vara riktigt snyggt med väggdekor om man har det på rätt ställe. Här är 3 olika dekorer som jag tycker är snygga och skulle kunna tänka mig nånstanns när jag skaffar hus. Fjärilarna skulle vara snygga i sovrummet eller flickrummet. Trädet skulle vara snyggt att ha som "hängare" i hallen. Hittade dem på Favoritsaker
Kändis-Rally

Söndag idag. Två veckor kvar på min ledighet.
Idag ska jag med pappa och kolla på rally. Det är kändisar som kör mellan Degerfors och Svartå tror jag. Eva Röse och Persbrant ska bland annat vara med. Ska ta med stora kameran och se om man kan ta lite snygga kort. Får se om Micke följer med... han kanske skulle jobba med altanen.
Igår var vi hos Niclas och Moa. Jag och Moa fixade klyftpotatis med fylld lövbiff och männen spelade tv-spel. Senare droppade det in lite fler folk och det blev lite vin, öl och drinkar. Visade sig att det var ganska roande att svara på folks lustiga sms.. hehe Kom till och med upp på toplistan! Så bra vi är ;)
När gubben under började tröttna på oss gick jag , Micke och Robin hem och åt tårta istället inna vi la oss. Stackars Robin jobbade idag igen...

Hälsade på Moa och Mathilda igår på jobbet när de höll på att stänga. Det visade sig vara ett smart drag! Kom nämligen hem med en påse frallor, två smörgåstårtbitar och en tårta som annars skulle slängas! Mums! Gick runt lite på stan sen med Moa. Var jätte-rea på guldfynd, 70% på massa grejor. Så kom hem med ett halsband i form av ett vitt päron, ett armband med blommor och en blom-ring, fick allt för mindre än vad en sak skulle kostat! Köpte även en tröja på HM, men fick den gratis eftersom jag hade en 50:- kupong! Så det räknas inte som ett inköp ;)
Nej nu ska jag nog gå och göra mig i ordning snart.. ska vara hos pappa om en timme.

Walk-in-closet

Min dröm när jag köper hus är att jag ska ha min egen walk-in-closet där jag kan ha full uppsikt över alla mina kläder, skor, väskor och smycken. Antagligen kommer det stanna som en dröm... för hur många hus har en sån garderob? Här är i alla fall 4 garderober jag mycket väl skulle kunna nöja mig med:

Nicole Richis garderob är väl fylld:

Och detta är Paris Hiltons garderob:

Mariah Careys garderob är inte heller så pjåkig
(skulle va nöjd med en sån hylla)

Eva Longorias garderob ser också helt Ok ut:

Det är tydligen en kristallkrona man ska ha i garderoben... och något att sitta på. Det ska jag komma ihåg tills jag får min dröm-garderob!

Om du har tråkigt:

ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV
1.Är du singel? Nej, sambo
2. Är du lycklig? Jaaa!
3. Är du uttråkad? Just nu? Ja, annars skulle jag inte göra det här.
4. Är du ledsen just nu? Nej.
5. Är du italienare? Nej
6. Är du cooling? Jajjemän ;)
7. Är du från irland? Nej...
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta? Ja

ÅTTA SAKER OM DITT KÄRLEKSLIV
1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet? Ja, tror det i alla fall...
2. Har du någon gång blivit sårad? Nej inte direkt. Jag är den som sårar ;)
3. Har du någonsin tänkt på samma tjej/kille flera gånger under samma natt? Fattar inte frågan helt =S Ja?
4. Har du gillat en tjej/kille utan att berätta det för henne/honom? Ja
5. Har du kysst någon under de tre senaste veckorna? Ja
6. Har du haft en hemlig beundrare? Hur ska jag veta det om han är hemlig?
7. Är du kär? Oh ja!
8. Vill du gifta dej när du blir stor? Ja, ska bara övertyga Micke ;)

10 TVÅ ALTERNATIV
1. Bilddagboken eller lunar? Bilddagboken
2. Leende eller ögon? Ögonen
3. Katter eller hundar? Katter
4. Några få bästa vänner eller jättemånga? Några få nära vänner
5. Tv eller internet? Internet, där finns mitt liv ;)
6. Coca-Cola eller Pepsi? Känner typ ingen skillnad
7. Utekväll eller romantisk hemmakväll? Romantiska hemmakvällar
8. Pengar eller lycka? Lycka
9. Dag eller natt? Dag
10. Msn eller mobil? Mobil

NIO "HAR DU NÅNSIN..."
1. Blivit påkommen när du försökte smita hemifrån? Nej, har aldrig smitit ut.
2. Brutit ett ben? Nej inte än. Peppar peppar....
3. Gjort någonting du ångrat? Ja, och jag skäms.
4. Hoppat Bungee Jump? Nej
5. Ätit en hel tårta? Nej
6. Gjort bort dig offentligt? Ja, antagligen
7. Velat bli tillsammans med ditt ex igen? Nej
8. Gråtit när ett husdjur dog? Säkert
9. Velat försvinna? Ja...

SENASTE
1. Telefonsamtalet du gjorde? Micke
2. Telefonsamtalet du fick? Mamma
3. Personen du var med? Ann
4. Roligaste grejen som hänt? Fika + Moraträsk med Ann c/o
5. Personen du smsade? Marre
6. Du skrev till på myspace? -
7. Personen du kommenterade: Minns ej?
8. Du tillbringade natten med? Micke
9. Du kramade? Ann (eller kramade jag Micke igår? =S minns ej..haha)

Studiemedel för låga = fattiga studenter

Fick ett mail från mitt fack, Jusek. I det står det att vi studenter har fått försämrad ekonomi de senaste 30 åren. De flesta måste få hjälp från föräldrar/släkt för att finansiera sina studier eller måste jobba vid sidan av (vilket ca 50% av alla studenter gör). Och om man jobbar vid sidan av så har man inte tid att lägga ner full tid på sina studier. Man pluggar nämligen på heltid, och det är meningen att man ska plugga 8h/dag. Det är omöjligt om man blir tvingad att jobba samtidigt för att kunna betala hyra, böcker ,mat m.m.
Mesta delen av studiemedlet går till hyror, som hela tiden växer, fast studiemedlet är det samma. Studiemedlet måste höjas i samma takt som hyror och matkostnaderna ökar. Saco kräver nu att studiemedlena höjs med 1400 kronor.
En sak som jag inte visste var att om du inte tar fullt studiemede(bidrag + fullt lån) så har du ingen trygghet.
"– Det räcker att du avstår från studiemedel under en vecka och du förlorar hela tryggheten. Det här är något som de flesta studenter inte vet om, säger Mikaela Staaf, studenthandläggare på Saco."
Blir man sjuk eller något annat händer så har man altså ingen trygghet alls. Det är det ingen som har sagt till mig i alla fall. Jag har i så fall ingen trygghet alls, eftersom jag bara tar studiebidrag och inget lån.(Jag är en av dem som får hjälp av föräldrar och släkt)
Det står även att en av fem studenter lever under socialstyrelsens fattigdomsgräns. Ska vi studenter tvingas leva som fattiga bara för att vi gör samhället en "tjänst" genom att utbilda oss till något som samhället behöver i framtiden!? Min åsikt är att öka både bidraget och lånet så man har råd att leva, de flesta pluggar när de är unga och man är bara ung en gång! Då måste man även få ha lite kul mellan tentorna, vilket många kanske inte har råd med nu. Och de som är äldre och pluggar vill väl inte att skillnaden på inkomsten ska vara så stor mellan när de jobbade och pluggar? Klart att man inte kan få full arbetslön, men man kan väl mötas någonstanns imellan? Och jag tror att många fler skulle börja plugga om man inte behövde leva på fattighetsgränsen. Jag tror att många ser det som ett motstånd till att börja plugga, många har kanske inte råd att plugga. Och ändå har vi gratis universitetsstudier i Sverige.
Gör så att fler har råd att studera på Univeristet!


Läs hela artikleln här

Personlighetstest

Hittade ett test hos Junitjej om personligheten. Mitt resultat känns som de passar in ganska bra, eller vad säger ni som känner mig? =P Så svårt att avgöra själv hur man är... Gör testen själva här.


Sara Larssons personlighetstyp:

Tystlåtna, idealistiska tänkare. Vill tjäna mänskligheten. Strävar efter att leva upp till sina värderingar, som tenderar att vara omfattande och väl genomtänkta. Extremt lojala. Flexibla och avslappnade så länge de inte upplever att någon av deras grundläggande värderingar hotas. Oftast begåvade skribenter. Kvicktänkta, med förmåga att se nya möjligheter. Vill förstå och hjälpa andra.

Kärriärer som skulle kunna passa Sara Larsson:
Skribenter, artister, personalvetare, socialarbetare, svensklärare, bildlärare, förskole- och dagispersonal, präster, psykologer, forskare, fritidspolitiker, redaktörer, SYO-konsulenter, journalister, religionslärare.


En tävling..

En tävling där du kan vinna hårprodukter!!!

Jag har syndat

Nu är alla luckor utom en på plats! Blev super bra =) Lite små detaljer kvar bara, tex fixa en magnet så luckan hålls på plats. Så är det städskåps dörren kvar att måla lite på med. Så det ska jag göra imorgon tänkte jag.

Idag efter att mamma kommit hit med luckorna så åkte vi ner en sväng på stan, skulle köpa presenter till Erik som fyller snart.  Men kom inte bara hem med presenter.... även fast mamma var min största push till att minska shoppandet så fick jag med mig saker hem =P En svart 3kvartsärm tröja, en blå topp, solglasögon, en svart Ella May bh och en beige-vit väska. Men det mesta var på rea så få väl gå =)
Fick även en fotbalja av mamma, så nu kan jag göra fotbad!! Har även fått nya kuddar till vardagsrummet av mamma i går när vi var på jysk. De är svarta med sammetsmönster, eller nått sånt. =P Jätte snygga är de i alla fall!

Träffade Ann idag! Var länge sedan vi sågs så var roligt. Fikade först på Café Paris med Jossan och Malin, gick sedan bort till ekmansdalen och lyssnade på Mora Träsk, massa låtar som man kom ihåg sen man var liten! O alla barn var så söta som sjöng med och dansade =) Hanns även med lite glass på torget.

Sex and the City


Nu har jag börjat kolla på SATC säsong 1. Jag är antagligen den ändå tjej som inte har kollat på SATC, kanske nått avsnitt nån gång, men inte mer än det. Så nu tänkte jag kolla upp om det är så bra som alla går och säger, och har därför börjat kolla. Är nu på anvsitt 5, och de blir bättre och bättre. Första avsnittet var inte speciellt bra enligt mig, men det tog sig i avsnitt 2. SATC har fått så himla mycket publicitet med filmen, så kände att de va dax att ta tag i det.

Skulle även vilja se LipsticJungle, men den går bara på Canal+ än. Hittade även att jag har boken som den serien är baserad på i bokhyllan! Det är ju samma författare som skrev Sex and the City, men fattade inte att den också skulle bli serie förens igår... hehe Får börja läsa den boken nu, har ju precis avslutat Nicole Richis bok.

God morgon

Idag ställde jag väckarklockan så jag inte skulle sova bort hela förmiddagen. Duktigt värre! Har nämligen en liten to-do lista att utföra. Kännde att jag behöver strukturera upp mina dagar lite när jag bara går hemma.. sä lätt att bara sitta och inte göra nått!
Idag ska jag i alla fall
  • börja att plugga(som jag sagt så många gånger),
  • åka och köpa ny roller(den gamnla har torkat),
  • måla de luckor som är kvar,
  • städa här hemma,
Om jag hinner
  • gå ner till stan och köpa en balja till fotbad
  • titta på några Sex and the City avsnitt
  • Kanske hinna äta lite lunch därimellam?
Får se i slutet av dagen om jag hinner med allt.
Skulle vilja träffa Ann nån dag med, var länge sen vi sågs. Får slänga iväg ett sms sen.

Änglapingla


De här smycket kallas änlgapingla eller ursprungligen Bola och är en mexakansk sed. En gravid kvinna ska bära halsbandet och när hon rör sig så låter en liten pingla i hjärtat som lugnar barnet i magen! Även när barnet är fött så har pinglan en lugnande effekt på barnet. Häftigt va!? En sån vill jag ha när jag blir gravid. Finns på Bluebox.

Midsommar i Grebbestad

Hemma igen efter en långhelg i Grebbestad. Tråkigt när helgen tog slut, men ändå skönt att vara hemma igen. Var ju först meningen att vi skulle tälta med Moa och Niclas, men när vädret verkade bli dåligt drog de sig ur och jag och Micke åkte ner själv. Eftersom de bara blev vi två så tyckte Johanna att vi kunde bo hos dem, så de gjorde vi! Kändes som ett bra val på torsdagen då det regnade när vi kom ner. Hela torsdagen var mulen med små regnskurar då och då, men på kvällen lättade det upp. På kvällen gick vi ner för att ta en öl på en pub, träffade även Micke P som hade smitit ut från husvagnen. Följde honom hem sedan så vi var säkra på att han kom in, såg då de skjukaste husvagnarna! De såg ut som minihus, på ett ställe såg man inte ens att det var en husvagn, den var helt inbygd med panel, altan och annat runt om! Vääldigt seriösa campare där..hehe När jag och Micke sedan skulle hem tog vi lite fel väg och hamnade högst upp på bergsklippan. Vilken utsikt det var därifrån! Helt fantastiskt... Så där stod vi ett tag och myste innan vi kom på att vi nog borde gå hem.

När fredagen kom och det var midsommarafton så blev vädret bättre och solen var framme hela dagen! Johanna och Niclas var på bröllop så jag och Micke fick roa oss själva. Vi var nere och gick på bryggan lite, åkte till sportshopen och så. På kvällen satt vi hemma hos Niclas o Johanna och hade myskväll med cider, färska räkor och baguetter. Senare kom värdarna hem och satt uppe och prata en stund innan jag gick och la mig. Morgonen efter fick jag reda på att herrarna varit ute på krogen på natten. Jag sov tugnt och märkte ingenting.
På lördagen var det ännu bättre väder, klarblå himmel och sol, bara lite blåsigt. Johanna jobbade så Niclas fick roa oss. Var nere på Terassen och drack öl och cider, var den dyraste cidern jag någonsin druckit! 68 kronor för 33cl!! Hemma kostar de 45:- så de tjänade ganska fett på det. Var vilket fall riktigt härligt att sitta ute ta en cider med utsikt över hamnen.
 
På kvällen när Johanna kommit hem grillade vi och satt på deras uteplats och åt, jätte gott! Drack även ett nytt vitt vin, Raimat. Det var ritkigt gott. Träffade även Elisabeth och hennes bebis Leo, han var hur söt och charmig som helst! Senare när Johanna gått och lagt sig gick vi ut på Terassen som nu förvandlats från restaurang till uteställe. Var väldigt mycket folk, men trevligt!


Söndagen var en riktigt slappardag. Det var mulet och regnade om vartannat, låg mestadels i soffan och softade tills det var dags att åka hemmåt. Innan vi lämnade Grebbetsad åkte vi förbi torget och åt Langos, gott!
Var en riktigt rolig tripp, även fast vädret kunde ha varit lite bättre ibland. Men det spelar ju ingen roll när man är med de man tycker om!
Synd bara att Moa och Niclas inte följde med, skulle nog ha blivit ännu roligare då! Får dra med de nästa år istället =)
Var riktigt kul att träffa Johanna och Niclas med som man inte gör så ofta när de bor så långt bort. Johanna hade en riktigt sto bebismage nu, det är inte långt kvar nu tills bebisen kommer!!

Trevlig midsommar!

Sitter just nu och skriver från Grebbestad, tänkte passa på medan jag väntar på att baguetterna ska bli klara i ugnen. Jag och Micke ska nämligen äta baguetter med ost, avioli och färska räkor till midsommarmat! =)
Får se om vi går neråt brygga senare eller stannar kvar hemma o myser. Börjar blåsa en hel del här nu....Har varit jätte fint väder idag, bara lite blåst.Hörde att de skulle bli fint imorgon med, hoppas,för då kanske i åker ut med Niclas o Johanans båt. Nej nu är baguetterna klara!

Ha en trevlig midsommar alla! =)

Regn i Grebbestad på midsommar?

Nu ska jag snart hem till mamma. Lådorna målade jag en sista gång igår så nu är de äntligen klara att ta hem. Så ska bara Micke skriva fast knopparna. För han litar tydligen inte på att jag kan sätta dem rakt ;) hehe
Såg även att Secoundhand butiken i strå var öppet idag(om jag läste rätt) så dit skulle jag vilja åka en sväng med, vill se om de har några snygga plåtburkar, vaser eller nåt annat skoj. Får köpa sånt där nu när jag har klädförbud ;)
Skulle även vilja ha en liten smal byrå i gammalt stuk till sovrummet. Man har aldrig tillräckligt med lådor för viktiga saker! Men den får max vara 20 cm djup, annars blir de för trångt...Får se om jag hittar nått skoj =)

Vädret såg inte ut att bli det bästa i Grebbestad i helgen... Men smhi har haft fel förr! Jag och Micke åker iaf vilket som, så får vi se om Moa o Niclas vill med även fast regnet hotar. Det ska bli riktigt roligt iaf att komma iväg, och få se Johannas bebismage!!


Fick en kommentar från en gammal klasskamrat, nu blev jag ju jätte nyfiken på vem!!

HTML trix

Oh nu har jag fixat och trixat lite här på bloggen =) Och jag lyckades! Ger mig inte förens jag klarar nått.
Som ni ser så har jag ändrat textsnitt på överskrifterna, vilket inte var speciellt svårt. Sen lade jag även till ett hjärta innan, var enklare än vad jag trott. Krånglade massa innan, men tillslut klistrade jag bara in ett hjärta från word innan {Entry title} eller vad det stod så funkade det!
När jag ändå höll på att testa lite så ville jag byta bort Blogg.se ikonen framför mitt bloggnammn i sökfältet. Det var lite klurigare, hittade inget i mina böcker eller på internet först. Visste att det skulle ligga nån stanns undder meta-taggarna, men visste inte hur. Tillslut hittade jag den här sidan där det stod jätte bra hur man skulle göra!

Jag skapade först en bild i Paint.Net (finns att ladda ner gratis) som var 16x16 pixlar stor. Sedan kan man lägga in vilken bild eller text man vill där, jag tog hjärtat igen för att testa med. Sedan sparade jag den som favicon.jpg, inte bmp som det står på sidan, för de går inte att ladda upp de på blogg.se. Sedan lade jag upp bilden på blogg bildarkivet och hämtade dess adress. Sedan klistade jag bara in den här raden:
link REL="SHORTCUT ICON" href="http://yoursitedotcom.here/favicon.jpg"(inom taggar och byt ut yoursite.. mot bildens adress) och stoppade in den i en meta-tagg. Klart!! Det var inte alls svårt när man väl kom på hur man skulle göra, men så brukar det ju vara med saker.. när man vet hur man ska göra något så är det inge svårt, det är själva sökandet efter hur det ska göras som är det svåra. Men det är ju det som är lite kul med! =)

Garderobs-inventering

Nu har jag gjort en inventering i garderoben. Behövde det för att jag själv ska få in i hjärnan att jag inte ska handla mer kläder! Så tänkte jag att jag lägger ut de här så kan ni påminna mig om det då jag har mina vacklande dagar. =P
På bilden har jag lagt upp alla kläder som jag aldrig använt. Det är 19 plagg. Sedan har jag massa kvar i garderoben som jag endast använt 1 gång. (Några är nyinköpta, så har inte hunnit än... skyller jag på) Så helt klart behöver jag inga mer kläder.

Sedan kollade jag upp hur många skor jag egentligen köpt detta år. Det blev 9 stycken, detta år! Och det har bara gått ett halvår än... Visst det kanske inte är så fasligt mycket kan tyckas. Men då kan man tänka på att jag bara får in 2 500 kronor på kontot varje månad som även ska räcka till räkningar och mat.


Så inga mer kläder eller skor på ett tag! =(
Hittade föresten den blåa koftan igår! Den låg i garderoben i hallen bland Mickes underställ... Hur den nu kommit dit...

Köks- projektet

Tänkte jag skulle visa lite av mitt sommarprojekt: fixa kökluckorna.
Förut hade vi 3 olika handtag på luckorna  köket, vilket jag inte tyckte var så snyggt(några i trä, några i metall och några i plast). Så jag bestämmde mig som sagt för att byta handtag, vilket medförde målning, spackling och slipning.
En av motgångarna var att när jag tog bort metallhandtagen så blev det jätte hål genom hela luckan! (se nedan) Men det fixade pappa med specialspackel som tur va!


Mina luckor och lådor, inte de minsta luckorna direkt....

Första dagen var ja lite oruttinerad och hade på mig mina tygskor, leggins och klänning när jag slipade(hade iofs en stor tröja över men hjälpte inte mycket) vilket gjorde så jag blev så här fin! Det misstaget gjorde jag inte om utan nu har jag snygga arbetskläder =P

Sommarläsning

Idag åkte jag och mamma ner till stan för hon skulle ha bodylotion. Hoppade även in på Hemtex som hade 50% på allt i butiken. Jag var faktiskt duktig och köpte inget, eller rättare sagt så kötpe mamma åt mig =P Kom vilket fall hem med en jätte söt kylväska med jordgubbar på och en sommarduk med samma motiv. Fick även ett par spets strumpor av mamma! =) Tack tack!
Sedan åkte jag med hem och fixade med köksluckorna. Nu är lådorna färdig målade hoppas jag, får se hur det ser ut imorgon.
I går när jag var hemma och fixade luckorna kom jag hem med massa bra sommarläsning! Lånade en hel hög med böcker av mamma som hon tyckte jag skulle läsa. Så nu har jag att göra. Micke köpte även en bok åt mig när han köpte GTA, Nicole Richis bok Sanningen om diamanter.

ps. Vi fick tältplats i Grebbestad!! Nu håller jag tummarna på sol!

Am. fotboll


I lördags spelade Erik och Charleswood Wolves match mot Skövde. Tror det slutade med 52-0!

Eriks hejjaklack

Kolla poängtavlan! 94-0!!!! ;) Inte helt sant, stod egentligen 44-0. Inte helt dåligt det heller. (får 6p per mål)

Klippstuga


Elin snyggar till Niclas i håret.

Moa blir klippt i en kort page med längre hår fram. Blev jätte snyggt =)

Robin satsade på en moderiktig frisyr, hehe. Senare blev även han tillfixad av Elin... hon va lite bättre på det där än mig ;)

Plåtburkar

Jag tycker att plåtburkar är riktigt snyggt. Man kan ha dem i vilket rum som hellst, de är trendiga och användbara. Hittade några på Inreda.com som var fina, men de kostar mellan 200-300 kronor/styck vilket känns lite väl för en plåtburk. Tycker de är roligare att kolla på secoundhand butiker efter sådant, brukar faktiskt ha snyggare och mer orginella motiv där med.
Här är några från Inreda:

Min sista shoppingtur för ett tag...

I fredag åkte jag och Lisa till Karlstad för att hitta en klänning åt henne, hon ska nämligen på bröllop. Efter en hel del letande så hittade vi den perfekta! Den är från Vila, den nedersta klänningen på bilden, fast körsbärsröd. Så himla snygg!
Shopping resan till Karlstad var min sista nu när jag ska bli av med mitt shoppingberoende. =P Jag åkte dit i tron om att jag endast skulle köpa ett nyckelband till Micke. Istället kom jag hem med två bas linnen från JC(ett svart & ett vitt), en vit kortärmad skjorta och en vit kofta från Cubus, två Isadora nagellack i färgerna Soft calypso och Midnight red från Åhlens, ett brevställ i form av blad från Lagerhouse och min favorit; den lilla svarta! En svart tubklänning med sidenband från Gina tricot.
Inget nyckelband.
Men en riktigt trevlig tripp var det! Men nu får det räcka med kläder för den här säsongen, när jag tänker efter så har jag massa kläder i garderoben jag aldrig använt än. Måste göra en inventering där imorgon... Återkommer om det. =P


Påtal om kläder så är min marinblå kofta från Gina tricot försvunnen. En av mina absoluta favoriter i garderoben! Någon som har sett till den? Sist den försvann så hängde den i garderoben, kanske hittar den där imorgon!?


Målning, barnvakt & klippning

Har varit hemma hos mamma o pappa idag och fixat med luckorna igen. Nu är alla lådor och luckor(på en sida) grundmålade. Så imorgon blir det lackmålning och mer grundmålning på luckorna. Blir så fint så. Micke satte även upp handtagen på luckorna som inte målas, blev skit bra! Är jätte nöjd =)

Igår var jag och Micke barnvakt åt Linn o Tilde. Det gick bra... förutom lite missöden, men de får man räkna med. Tittade på fotbollen.. stackars Sverige. Så nära 1 poäng.

I fredags hade vi middag med Moa o Niclas. Det blev fläskfilé, klyftpotatis och kantarellsås. mums! Moa tog även med painrich från Bagarns. Sedan kom Elin och Erik och klippstugan startade. Alla blev toppensnygga i håret!! Sedan blev det öl och drinkar med Turkisk vanilj vodka.


Satt och pratade lite ekonomi hemma förut. Blev helt knäckt! Jag har gjort av med sjukt mycket pengar det senaste året. Så från och med nu ska jag sluta med impulsköp! Det är ett löfte.

God morgon!

Uppe med tuppen på min lediga dag! Hurtigt värre. Anledningen är att jag tvättar. Jippi! Som tur va så har jag hela tvättstugan för mig själv så det ska nog gå ganska fort. Men hade mycket mer tvätt än jag trott...
Ska gå ner till Moa och fika på Bagarns senare. Gott gott!

Känner mig helt trött i kroppen. Kan bero på att jag och Carro tränade igår. Först gick vi på Svettis en timme, direkt efter fortsatte vi och körde Body Pump! Riktigt jobbigt att köra dubbla pass, räcker nog med ett pass/dag i fortsättningen =P hehe Kan tänka mig att jag får träningsverk imorgon, brukar komma två dagar efter.

Igår började jag med renoveringen av köksluckorna! Nu är alla luckor slipade och spacklade. Så ska tillbaka idag och slipa spacklet och kanske spackla mer om det behövs. Något jag inte räknat med var att när jag tog bort handtagen på de stora luckorna så blev det jätte stora hål rätt igenom luckorna! Proppade ner massa spackel igår så blir spännande att se hur det ser ut...

Nu ska jag gå ner och kolla tvätten.

Party-toppar


Två super snygga toppar från Topshop. Vill ha!

(psst! Moa det finns snygga Batman t-sirts där)

Rädda planeten t-shirts!

På topshop har de "Rädda planeten" t-shirt. Snygga tröjor med bra budskap!!
Den med Nalle Puh är ju hur söt som helst!!


Örebro, klippning coh fotboll

Igår var jag med mamma o pappa i Örebro. Var trevligt! =)
Jag och mamma gick på stan och shoppade medan pappa var hos läkaren.
Hittade ett linne som såg ut som drinken Sex on the beach, som jag bara var tvungen att köpa på Cubus!! Köpte även ett nytt ljusfat på Indiska eftersom mitt gamla gått sönder. På Åhlens hittade jag och mamma en varsin strandkudde! Det är en uppblåsbar kudde med frottéfodral, perfekt till stranden och till kusten!! På Lindex köpte jag även en jätte fin bh från Ella M, på rea såklart, de brukar va så dyra annars så får passa på! Svängde även in på Ikea där jag köpte handtag och knoppar till köksskåpen, så nu är det bara att börja spackla och måla. Köpte även en ny bambu-pinne och blåa påsar till Niclas paintball kläder.
Blev en hel del fast jag bara skulle ha handtagen... =P som vanligt. Så nu är jag skyldig mamma pengar. Får föra över pengar när jag får kontonummret.

När jag kom hem kom Elin, Micke P och Carro till oss. Vi skulle kolla på fotbollen och Micke P skulle klippa sig. Han blev jätte fin i håret, Elin är så duktig så!! Matchen var bra, trodde seriöst inte de skulle vinna, men tur att jag hade fel!

Var på informationsträff på KSAB imorse. Fick schema och lite info om sommaren. Blir bra de där! Fick även löneökning från förra året, inte helt fel! =)
Nej kanske ska göra lite instud. frågor? Eller kolla om mamma är hemma och börja med luckorna?

armband

Visst är de snygga de här armbanden??
Lite lika ett annat armband som jag skrivit om, men som kostade 1400. De här kostar bara 195kronor.
Men är säkert ganska stora.. de flesta armband man provar är så stora att man tappar dem..
Hittade dem här


Finmiddag och kusten

Igår när jag kom hem så åkte jag Micke, Moa och Niclas ner till näset och badade. Eller solade rättare sagt... ingen som kände för att bada, hehe
Efter en stund åkte vi hem och gjorde oss fina för att åka ner till Colosseo (eller vad de heter) och åt middag. Var jätte gott!! Jag åt en fläskfilé Oscar, vilken var riktigt god... Mmmm. Drack även en glas rött till. Sånna där saker man gör alldeles för sällan, som är så himla trevligt.

Nu är det bestämt. Blir kusten på midsommar!! Bara vi får en tältplats någonstanns.. Annars får vi väl slå upp tältet i skogen nånstanns!! Ska bli himlans trelvigt! Det blir jag Micke, Moa och Niclas som åker ner... och då ska vi äta havsräkor, mums!!

Racingdag på Gelleråsen

Kom just hem från Gelleråsen med Elin. Vi var där och tittade när Erik åkte motorcykel på racingbanan. Han fick ju ett presentkort på studenten med en racingdag av mamma o pappa. Så nu är han lycklig! =)


Ransäterstämman 2008

Helegn i Ransäter var jätte kul! Och tur med vädret hade vi med. Det fanns massa bra musik att lyssna på, hann inte riktigt med allt man ville lyssna på... och inne i logarna var det så varmt och kvavt att den nästan inte gick att vara där inne. Som tur var det lite utomhus med.
Här är det Väsen som spelar och Linnéus dansarna som dansar. De var riktgt bra, och spelade musik som hade anknytning till Linné.

Till middag blev det grillade kycklingspett, potatissallad och tzatziki. Fick hälla en sjö med vatten runt engångsgrillen och en stor tunna med vatten brevid så det inte skulle ta eld i gräset, var så torrt! Gott blev det till slut i alla fall =) Så var vi ju tvunga att dricka lite vin till med!

Solen sken jätte varmt, så vi gick runt i bikini-top hela dagen typ.. Mia fick låna en hatt för att skydda sig från solen, hehe

Ett långbord fullt med karlskogingar!

Några spelar upp till dans på logen. Jag dansade faktiskt både vals och shottis! Duktigt va!? =)


Var är solen?

Oh vilket härligt väder för tältning! eller inte
Hoppas de är finare där, eller att de i alla fall skiner upp snart. Det ser ut som att molnen börjar försvinna och en blå himmel tittar fram! Är i alla fall varmt =)


Uppdaterat:
Gick nyss in på SMHIs sida. I Karlstad är det soligt och kommer vara hela helgen! Underbart!
Bara här i Karlskoga som regnet ville komma =)

Ransäter

Imorgon åker jag till Ransäter med Mia ich Ida! Ska bli roligt =) Har nog packat det mesta nu i alla fall...Ska ju bara vara borta en natt. Ska tälta, blir spännande, har ja inte gjort på 3 år tror jag.. hehe Hoppas de inte blir kallt på natten bara.
Borde kanske gå och lägga mig så jag är pigg imorgon... Men vill lyssna klart på nyaste Winnerbäck albumet jag lagt vantarna på först =)

Kanske blir kusten i alla fall på midsommar. Ligger på om Niclas vill nu.. och att de finns lediga platser... vilket inte är säkert när man är ute i sista sekunden..=P

Eriks studentdag

Fredag idag... känns inte som de, kändes som de igår. Blir så förvirrat med alla röda dagar =P
Gårdagen var riktigt rolig i alla fall. Och varm!
Började med att jag och Micke cyklade ner till bregårdsskolan och tog emot Carro när hon sprang ut och hängde blommor och en giraff runt halsen på henne. Sedan gick vi upp till stan för att vänta in bergslags utgång. Satt och tog lite drick på Champs och mötte även upp Elin som skulle med.
Sedan var det bergslags tur. När de släpptes ut släpptes även massa ballonger upp i himlen, så häftigt! Erik hittade oss till slut och även han blev dränkt med blommor, gossedjur och flaskor =) Blev fotning, grattulationer, kramar m.m. Grattade även My som gick ut. Sen bar det iväg igen mot stan där de åkte vagn. Efter det cykla vi hem och vilade fötterna och plåstrade om dem lite innan vi åkte iväg hem till Carro för att gratta henne med paket, en fruktskål från Sagaform(likadan som jag köpte med i randig). Där bjöds det på lite dricka, men blev bara en snabb visit eftersom vi skulle till Erik.
Väl hemma hos familjen hade redan paketöppningen börjat, han fick massa bra-ha-saker och även lite roliga saker, som en heldag på Gelleråsen med kurs i motorcykel-racing. Av mig o Micke fick han ölglas, salt/pepparhundar, hushållshandbok för män, barn-fotoalbum o lite annat smått till hemifrånflytt. =)
Sen blev det mat och fika. Jätte gott!!! Var en väldigt trevlig dag/kväll.
På kvällningen efter jag hjälp mamma o pappa att plocka undan åkte jag hem där Micke, Niclas, Moa och Robin satt på balkongen och drack drinkar. =)
Vid halv ett ringde Erik och berättade att han inte kom in på statt, han hade tappat bort biljetten den klanten(kanske var han lite full med?!) Så han och Elin kom hem till oss istället och fick ha lite studentfirande här istället. Var riktigt trevligt, så fick ju Elin va med oxå som inte fyllt 18 än! Hon lovade även att hon skulle klippa oss alla och blev även bjudna på hennes student nästa år! Det glömmer vi inte Elin!! =D hehe

Student-fixning


Har precis kommit hem från mamma o pappa. Har hjälpt till lite inför morgondagen med dukning, pyntning m.m. Så nu är allt klart för Erik att ta studenten!! nästan iaf...  =) Blev så fint så.
Var även med mamma på Ekeby blommor och handlade lite inför morgondagen. Måste ju ha lite blommor att slänga runt halsen på dem.
Så imorgon kl. 12.30 går Carro ut på Bregårdsskolan och sedan vid 14.00 går Erik och My ut på Bergslag. Skoj skoj!
Tror nästan jag är lika förväntansfull som dem... ;) vet inte varför, med tycker studenten är stort. Kanske för att jag själv var i samma sits ganska nyligen... Tycker dock alla sånna här hötider är roliga!!
Har lite svårt att bestämma mig för vad jag ska ha på mig bara... beslutsångest som vanligt... =P Ska jag ha den gröna klänningen med blommor, den brun/beiga med blommor, den gröna halsterneck eller den gula halsterneck??? Det är den stora frågan ;) hahahha Kommer antagligen bli Micke som får lida för min beslutångest imorgon när jag kommer byta om 1000 ggr! hehe
Nej tror jag ska gå och lägga mig och läsa lite Harry Potter innan jag somnar. Måste ju gå upp i tid imorgon så jag hinner ordna med alla presenter och sånt...
God Natt!

Sommarjobb

Har precis pratat med min arbetsgivare för sommaren, och jag kommer få jobba med Madde igen!! =) Precis som jag hade hoppats på.. mycket roligare att jobba med nån än att gå runt själv.. och Madde är jätte bra! Så nu är jag glad!
Jag kommer jobba v. 29-32. Kommer gå lite introduktion v. 28 och så kommer jag jobba mån-tis v. 33 eftersom vi åker till Turkiet på onsdagen =) Blir så bra så bra!
Lisa, vilka veckor jobbar du i sommar??

Balen 2008

Visst är han stilig!?
Nästan så man blir lite stolt som syster!

Erik & Daria, så tjusiga!

Carro åker häst&vagn till balen. (hon i lila klänning) Så fin var hon =)

Bikini, skjortor och skor

Var på stan idag en sväng. Hittade en nya bikini, ett par svarta ballerina, två skjortor åt Micke och en big-size tröja.Åt just en landgång på balkongen, riktigt gott! Var lat och orkade inte laga nån lunch... Men ikväll får det nog bli falukorv och makaroner, så Micke får matlåda..
Nej nu ska jag cykla iväg till mamma, och kolla in hur stilig Erik blir ikväll =)

Ny tidning

Hittade en ny modetidning idag när jag och Moa handlade glass.
Har börjat kolla lite i den och den verkar bra! Både mode-repotage, kändis-repotage, skönhet och livsstils repotage.
Kostade bara 9.90 som premiärpris med! =) Det gillas.


Sommarlov, Alanya och bal

Nu har jag varit inne i skolan för sista gången den här terminen! Känns skönt, så nu är det sommarlov!! Idag när jag kom hem från skolan åkte jag, Moa och Niclas till stranden och badade och solade. Var jätte skönt i vattent, inte alls kallt! Hoppas vädret håller i sig nu...

Var och hälsade Erik välkommen hem från Alanya igår. Han hade haft det jätte bra, och så fick jag lite tips på vart vi ska gå när vi åker dit i augusti =) Fick även en present, tack bror!!
Imorgon är det bal för honom och Carro. Då ska jag dit och kolla in alla finklädda. Ska även fota Erik i kostym, han komer va så stilig så ;) Kommer ihåg när jag var på bal... åh det var så roligt!! Vill också gå.. Kanske ska försöka smita in? hehe


Jag och Micke på balen 2006

Underbar tripp till Vänern

I helgen var vi i Christians stuga vid Gullspång. Var jätte mysigt och måste göras om! De hade ett stort hus, och brevid en gäststuga med öppen spis som vi bodde i. Väl där så packade vi iordning oss och åkte iväg till en ö där vi grillade, solade och badade. Vi lyckades ju såklart pricka in den härligaste dagen hitills, då solen sken och inga moln syndes på hela kvällen. Helt underbart!!
När det blev för myggit åkte vi tillbaka till stugan där det blev biljard bla tills folk somnade efterhand. Dagen efter blev det mer bad, solning och fiske innan vi for hem till karlskoga. En riktigt trevlig helg som jag hoppas vi gör om snart igen =)


RSS 2.0