Gadgets

Det finns hur mycket roligt som helst att köpa till sin dator, det har poppat upp massvis med olika Gadgets, alla kan hitta något de tycker är coolt eller användbart. En gadget är en pryl som du kopplar in i usb-porten på datorn.
Dustinhome.se har de en hel hög med gadgets att välja bland. Här är ett urval:

Massageboll 85:-

Koppvärmare 45:-

Minimikroskop 1245:-

Lavalampa 75:-

Bordsfläckt 50:-

Kalas review

Idag är det Valborgsmässoafton, ska jobba hemifrån idag, skönt att slippa åka fram och tillbaka för en halvdag.
Ikväll är vi bjudna hem till Linda och Daniel på grillning och brasa. Det blir vi, Pär och Catrin, Carro och Micke. Blir nog riktigt trevligt!

Har ju inte berättat nått om min födelsedagshelg knappt! På lördagen kom mamma och pappa förbi och vi gick iväg på loppis i karlbergshallen. Hittade en termos och 4 martiniglas som matchar mina vinglas med svart fot. Allt för 20:-!Fynd
Sedan cyklade vi hem till huset. Satt ute och solade hela dagen, var så underbart väder! Längtar tills jag också får ett hus så jag kan sitte ute i gräset...
Frammåt fem började vi fixa iordning allt till kalaset. Jag gjorde glasyr till muffinsarna, de blev så fina! Alldeles rosa med strössel och geléhallon på =)
Sen kom gästerna, satt ute på altanen och åt jättegott kallskuret med olika sallader till, mums! Blev kaffe och muffins och tårta innomhus.  Mycket gott det med! Var väldigt trevligt!
Fick massa fina presenter med! Av mamma och pappa fick jag pengar, kläder, kudde, handdukar, telefon, böcker, skopads, polkaklubba, halsband. Av momor fick jag handduk och pengar, farmor; blomma och pengar, Keereweers + kinells en karaff från eva solo. Erik och Elin fick jag en datafläckt och presentkort på HM av. Allt var jättefint!! Tack så mycket alla =)
Fick dock en gammal beigh snurrtelefon som inte var så jättefin kanske ;P Men tillslut fick jag en ny iaf! hehe

Efter kalaset fick vi skjuts hem till Linda och Daniel. Där var redan Pär,Catrin, Stefan, Micke och Carro. Grabbarna hade jobbat med veden hela dagen. En liten incident hade hänt med.. Daniel hade rakat av Micke allt hår! Carro var inte direkt överförtjust.. ;P hahaha! Där fortsatte i allafall festen hela natten. Blev drinkar efter drinkar och en hel del dans! En mycket bra avslutning på dagen!
Gick och lade oss vid halv fem.. så alla sov kvar, hela huset fullt, hehe. 8 på morgonen körde männen på med veden igen.. hur de nu orkade de =S

På söndagen mot kvällen kom Jonas, Helen, Linda Daniel + barnen hem till oss. Jag bjöd på lite fika, bullar och daimtårta. Fick jättefina klotljushåller i sten av Linda och Daniel och en rosa Kosta Boda Mine skål av Helen och Jonas! Jättefina!
Så det blev kalas hela helgen, inte dåligt för att fylla så ojämt som 22 ;P
Hade en underbar födelsedagshelg som inte kunnat blivit bättre! 


Hurra!

För idag är ingen vanlig dag, nej det är Saras födelsedag, hurra hurra hurra!

Gårdagen bjöd på tjejkväll! Moa, Elin, Lisa och Marre var hemma hos mig och åt tacos. Sedan åkte vi in till Kristinehamn och discobowlade! Jag vann första serien, sen gick det utför och jag kom näst sist..=P Marre vann med jättemycket poäng med Elin tätt i hälarna. Roligt att spela bowling, man gör det så himla sällan. Och jag fick visa legg fast jag drack cola, hehe, så jag har ju inte åldrats i ansiktet iaf ;P
Efter bowlingen drog sig Marre och Lisa tillbaka, och jag, Moa och Elin cyklade ner till Red Brick. Blev en intressant cykeltur.. även fast jag bara druckit cola måste jag ha vinglat mest den kvällen! Skjutsa på cykel är inte min grej.. hehe
Kom fram till slut i alla fall... där blev jag bjuden på drink av Moa och vi skålade in födelsedagen. Micke, Erik och Niclas kom förbi också, och en hel del andra. Blev även bjuden på en drink av en främmande man som tyckte det var bra att jag fyllde år!
Det var en fantastiskt rolig kväll! Mer kunde jag inte ha önskat mig.
Synd att det är ett år kvar till nästa gång jag fyller... Men får väl kanske dra ihop nått när jag fyller 22 och ett halvt! ;P

Har precis vaknat.. Micke stack iväg till Daniel och ska fixa med ved. Fick present på sängen innan han åkte. Fick fyra stycken KostaBoda Mine-glas!! Erkänner, jag är bortskämd!
Ska frächa till mig lite, så ska jag cykla hem till mamma och pappa och ordna inför kalaset vi ska ha för mig och pappa ikväll. Kanske hinner sola lite med i det underbara vädret.

Ha en underbar dag, för det ska jag ha!




(Ska försöka tigga till mig de andras bilder med!)

Tack tjejer för den bästa födelsedagen jag kunde fått!!!

Fredag!

Idag har varit en rolig dag på "jobbet". Har suttit i Paint.Net och gjort fina knappar til vår applikation, och filat lite på gränssnittet. Ser fint ut nu måste jag säga!
Har fortsatt att göra lite knappar i photoshop nu hemma.. så får vi se sen vilken vi väljer.
Var även på IT-rekryteringsdag på arbetsförmedlingen. Pratade med en del företag och fick visitkort. Inga som anställde nyexade nu, men kanske till hösten. Får hoppas på det!
Så har jag även anmält mig till masterprogrammet eGoverment på universitetet till hösten, som en backup ifall jag inte får jobb.. börjar nästan ställa in mig på det nu..=/ Men då har jag ju i alla fall något att ägna mig åt, för har absolut ingen lust att bara gå omkring hemma och göra noll.


Ikväll blir det lite festligt! Några tjejer kommer hit. Blir fört lite tacos, och sedan åker vi in till Kristinehamn och spelar bowling. Ska bli riktigt roligt! Inte ofta man hittar på nått annorlunda, så de ska bli kul =)
Nu ska jag fixa lite innan gästerna kommer!
Ha en trevlig kväll!

Pappa

Idag fyller pappa år! Grattis!!! =)







Köpa stövlar på våren??

Riktigt sugen på dessa bedorande stövlar! Tycker de är jättesnygga.
Men, borde man köpa skinnstövlar på våren? Eller är det en höst grej?


Löparplaner

Vart tog det supervarma vädret vägen!? Vet iofs inte hur det är just nu, men i morse var det minusgader... Jag hade ju hoppats på sådär 10 + eller så. Men icke! ;P
Har lunch just nu... (så i inte tror jag segar på jobbet.. haha). Håller på med opposition som vi ska ha på onsdag. Riktigt klurigt att sätta sig in i nån annans projekt på bara en dag. Kommer nog inte bli så jättedjuptgående. Får göra vad vi hinner. Arvi har även jobbat med Flash, och det kan jag verkligen ingenting om.. så får se hur detta ska gå..=S

Idag ska jag och Micke förhoppningsvis iväg och köpa löparkskor till Micke. VI ska nämligen bli hurtiga och börja springa! Köpa skor är en bra bit på väg.. så får vi se om det leder till någon löpning bara.. hehe Men det är förhoppningen i alla fall! Återkommer om hur det går.

Nej nu ska jag fortsätta skriva på oppositionen.
Ha en trevlig dag!

Solig söndag

Solig söndag, funderar på att ta en prommenad i det fina vädret. Funderar även på om jag kan få med mig Micke, antagligen inte.
Väntar på att iTunes ska lägga in Winnerbäck skivan, men verkar ta en evighet. Får kanske börja gå utan musik. Inte lika kul..
Har 0 fantasi, så orkar ja inte skriva mer... Får se om jag får inspiration senare.


Sommar-drömmar


Statt / PartyBowling / Middag nästa helg?
Vad känner ni för?

Madagaskar

Har just kommit hem från en snabbrunda på loppisen i Nobelhallen. Carros familj hade ett bord där, Micke stödde med att köpa en svart hatt med guldmönster på... Tanken var ju god. =P
Snart ska jag iväg på en förelsning om Förintelsen, ska bli väldigt intressant. Sen ska jag cykla hem till pappa och byta bort dubbdäcket på cyckeln. Får se vad de kan bli ikväll.. Nått förslag nån?

Igår efter jobbet kom Micke, Micke och Carro till Örebro för lite shopping. Innan de kom hann jag in på Lindex och hittade en blommig topp och en vit sommarkofta för "ta två betala en", perfekt =) Sen blev de lite presentköp, mest för Carro. Jag köpte jättefina muffinsformar med blommor på som jag ska ha till kalaset! Sen blev de inte mycket mer köpt.. måste spara till sthlm resan! Micke köpte dock ett "laserpistol-set" som han och Micke hade väldigt roligt med sen iaf.. hehe.


Har fått låna Madagaskar 2 =D Måste se..!!!!


"Kids"



Skönaste låten just nu!
MGMT - Kids

The PirateBay fällda

Idag kl 11.00 fällde domstolen domen över de fyra skaparna av TPB.
Domen blev mycket värre än vad jag kunnat tro. De fick 1 års fängelse var och böter på 30 miljoner kronor!
De kommer att överklaga, såklart.


Åsikterna kring målet är veäldigt delade. Jag hör till dem som tycker att TPB borde gå fria. Jag tycker att domen visar vilken okunnighet det finns kring fildelning, och att det finns en ovilja att tänka frammåt på nya lösningar och se teknikutvecklingen som något possitivt istället för att försöka stoppa den.
Fildelningen må ha stoppats upp något efter uppblåset i media de senaste veckorna om TPB och Ipred, men om ca ett halvår kommer folk att ha glömt bort riskerna med böter från filmbolag och börja fildela som tidigare, om inte emr då tekniken hela tiden går frammåt.
Jag tror även detta kommer leda till snabbare utveckling inom Internet och fildelning. Program som kommer dölja din IP-adress och omöjliggöra spårning av vad du laddar hem/laddar upp kommer att poppa upp fer och fler, allt efter ökat behov. Musik och filmdelning via Internet är något som inte kan tas bort, det är alldeles för inprentat i unga människor.
Jag har sagt det förr, och säger det igen, Det måste kommas på alternativa metoder för musik och filmdelning från bolagen om de inte vill bli överkörda! Ta t ex Spotify, en perfekt lösning för både anvndare och bolag, alla vinner på det. Det är lagligt OCH gratis! (om man vill ha reklamen) Det är ett steg åt rätt riktning. Nu önskar jag att Spotify kan komma med någon slags lösning så man kan strömma musiken även till sin ipod, då är det verkligen optimalt!

Som jag läste på en annan blogg, det är som när vissa ville förbjuda kasettband för att det gick att spela in radio på dem...  Nu upprepar det sig. Oförmågan att ta till sig ny teknik.



Bild: Aftonbladet

Föreläsning

Idag bytte jag och Henric sida på en föreläsning.
Vi höll en föreläsning om Scrum och hur vi har använt metoden i vårt projektarbete på Sigma, för de som läser kursen Systemutvecklingteori, Informatik A,
Jag var jättenervös, och frågade mig själv flera gånger varför jag gick med på dessa galenskaper. Jag är nämligen inte direkt ett fan av att stå och prata inför en stor skara människor.
Men föreläningen gick över förväntan! Visst var jag nervös i början, men det släppte ganska snabbt, och det var helt Ok och stå längst fram och berätta om Scrum, nästintill roligt!
Blev lite förvånad själv att det gick så bra... Märker att man har utvecklats på så många sätt sedan jag började utbildningen för 2,5 år sedan. Då hade jag aldrig vågat hålla föreläsningen.
Känner mig lite stolt faktiskt =)


På måndag ska vi lämna in första delen av projektet, känns som vi har ganska mycket bra att visa upp, och som är lätt att visa. Ska bli kul att se vad de andra grupperna gjort.
Nu ska jag titta klart på RoomService med Dregan och sedan Grey's!
Fortsatt trevlig kväll!

Volanger

Volanger är tydligen något man ska satsa på i år!
Finns både på klänningar, kjolar och blusar.
Kan vara riktigt snyggt i viss utsträckning, därimot ska man nog akta sig för att ha volanger på både kjol och blus.. det kan nog lätt de lite för mycket ut då.
Men en snygg volangblus till ett par jeans, eller en volangkjol till en enkel top vore riktigt snyggt.
Här är några volanger från Nelly:



Påskäggsletning

Igår bjöds det på påskbord hos mamma och pappa, jättegott! Mormor, Erik och Elin var också där.
Blev även den traditionella påskäggsletningen. Mamma hade varit duktig i år på att gömma äggen! Tog lång tid innan alla 4 hade hittat sina ägg =P
Idag var vi uppe i Karlsdal, Micke skulle jobba lite med sin pappa och jag och Helen solade på altanen! Riktigt härligt väder. Bjöds även på påskmat där med, gott!
Och imorgon ska vi hem till mormor och äta, lyxigt värre att få äta borta hela tiden!

Idag har jag även varit duktig och sökt 3 jobb till. Får se om något leder till nått...
Inte det enkalste att söka jobb nu känns det som.


Nu är det söndags-softning som gäller. Har lyxat till det med lite Bailys och Cider så här på påsk med! Mums
Fortsatt trevlig helg!

Grillning

Första grillningen igår! Och det var sjukt gott!
Vid sådanna tillfällen önskar man att man kunde äta hur mycket som helst.




Vår vår vår!

Nu är städningen klar, för idag! Vi har dammat, tvättat fönster, dammsugit, våttorkar golv, sopsorterat, plockat ordning... Varit väldigt duktiga vill säga! Känns skönt att det är gjort.
Imorgon ska jag ta tag i garderoben, gå ner i källaren med alla stickade koftor och vinterkängor och ta upp vårjackor!

Åt första gången på balkongen idag! Mys! Var hela 35 grader där, dock blåste det lite... Men det uthärdas.
Älskar att sitta på balkongen, utan den skulle jag nog dö här inne =S
Jaja, har som sagt planerat grillning med Micke och Carro idag, blir grillad fläskfilé och marinerade champinjoner på grillspätt med bakadpotatis och skagenröra, mums!!


Längtar till sommaren nu!! Den närmas sig.. =)

Påskhelg

Nu har påskhelgen dragit igång, känns som lördag MEN det är bara fredag!
Idag är det städdag. Ska göra en genomkörare på hela lägenheten, fönster, badrum, golv, damning.. Allt!
Inte det roligaste man kan göra kanske, men det måste göras. Och med hög musik så blir allt roligare!

Ikväll hoppas jag på finväder, för har planerat att grilla med Micke och Carro. Första grillningen för mig i år i så fall! Det så himla gott, blir nått speciellt när man grillar istället för att steka. Både i smaken och i känslan =)
Håller tummarna på solsken och vamt. Ser ju iaf ut som det skulle kunna bli fint, Är redan 10 grader ute.

Humm.. på tal om nått annat. En gitarr sträng har lossnat, nån som vet hur man sätter fast den/byter?? =S

Hemtelefon & HD-tv

Vi tog nyligen ett erbjudande från ComHem. För 90:- mer i månaden (mot vad vi nu betalar för bredbandet) fick vi lite snabbare bredband, hemtelefon ochdigital HD-Tv!
Bilden på Tv:n är så himla skarp! Nu kommer jag aldrig mer vilja titta på analog tv =P
Vi trodde i vår godtroghet att nu äntligen skulle inspelningen på tv:n fungera helt. Att vi skulle kunna titta på en kanal och spela in en annan. Men såklart så fungerar inte det även fast vi nu har digital tv - och varför? Jo för att vi skaffade HD-box!
Varför kan det aldrig fungera som man vill?
Vi har fortfarande kvar våra analoga kanaler som går att spola och pausa och spela in om man håller sig till en kanal. Men med digital-kanalerna fungerar ingeting! Inte spola, inte pausa, inte spela in - inget! Blir så trött...
Visserligen kan vi spela in ett program från analoga och titta på digitalTv:n samtidigt.. men ville ju att det skulle fungera som de va tänkt.
Men men... I-lands problem.

I alla fall har vi fått ett hemtelenummer nu... Därimot har vi ingen telefon, hehe.
Men ska önska mig en när jag fyller år ^ ^
Så snart kan man ringa hem till oss!





Toppbetyg!

Toppbetyg!
Du tillhör de mest allmänbildade



Så stod det på facebook när jag tog ett test i allmänbildning!
Blev riktigt förvånad då jag alltid får höra att jag absolut inte är allmänbildad ;P
Men tji fick alla för de! hahaha!

Love is my drug



Grymt bra låt!
Vill dansa när jag hör den!

Påsk på Cult Design




På lördag är det påskafton, då är det påskmiddag och äggletning hos mamma och pappa som gäller!
På CultDesign har de fått in fina påsknyheter, kolla in här.
Vad ska Ni göra på påsk?

Har även planerat att storstäda lägenheten och ta ner alla vinterskor/kläder och ta upp vårkläderna ur källaren. Ska bli skönt att få lite vår och frächt inne med!

Scrapbooking

Vilket härlig dag vi har i dag,idag,idag!
Solen skiner, det är varmt och snart är det påsk.
Hoppas det är lika fint i helgen.




Ikväll är det Scrapbooking med Mia, ska bli kul!
Var med en gång förut, och gillade det skarpt! Kul att pyssla och så.
Ska nog göra kort idag, har ju inget album, så känns inge kul att göra sånna stora "plancher" när man inte har någonstanns att ha dem. Då är det kul att göra fina kort istället att ge bort när någon fyller!
Har ju en del på listan som ska firas snart =)

Nu ska jag göra ett sista ryck, så är det hemfärd som gäller sen!

Carmina Burana

Nu är sista konserten gjord, denna gång i Valsverket. Förvånandsvärt nog så var det så gott som fullsatt! Det gick riktgit bra den här gången med, ännu en gång stående ovationer!
Alltid lite tråkigt när ett sådant här projekt är slut... Får hoppas det blir nått kul i höst med.


Nu ska jag sitta i fotöljen framför tv:n och bara softa, lite te kanske.  =) Smälta helgen.

Kontor



Här är mitt och Henrics skrivbord på vår praktikplats.
Jag sitter närmast i bild och Henric bredvid.
Ordning och reda ;)

Konsert-helg

Gårdagens konsert gick jättebra! Fick stående ovationer!
Var i Karlstad nästintill hela dagen igår. Åkte in vid 10 för rep och kom hem 22.
Var helt underbart väder, så under lunchen satt vi ute och solade och åt godis =)
Idag är det bara att ta nya tag. Konsert i Valsverket kl 18. Ska dit kl 15 för soundcheck. Hoppas det blir lika bra idag!

Igår när jag kom hem åkte jag till Cissis 30års kalas, riktigt trevligt!
Fick en jättegod pannacotta och satt och pratade till natten.


Veckan som kommer är en kort-vecka! Underbart... långhelg efter det!


Fort fort

Oh vad glad man blir i det här underbara väder! =) Fredag idag med, det gör mig också glad!

Fast helgen kommer bli jobbig, ingen lugn och ro här inte... Precis hela helgen ska jag repa och spela konsert, i Valsverket + Karlstad. Kommer bli roligt, men jobbigt.
Nästa helg därimot längtar jag till, är lång helg då. Ledig fredag till måndag!

Har även kommit fram till att det händer något bra nästan varje helg fram till avslutningen nu..
Denna helg är det konserter, nästa helg är de påsk, v. 17 fyller jag år, v 18 är det Valborg + Carro fyller år, v 19 åker jag och Elin till Sthlm, v. 21 är det långhelg med Kristihimmelsfärd, v. 22 ska projektet in och familjen åker till Göteborg, v.23 slutar min kurs och veckan efter det tar Elin, Martin, Madde och Johan studenten.
Våren kommer gå fort har jag en känsla av...




Skrivare



Denna söta skrivare har vi nu fått att fungera! Den skriver ut små klisterlappar med Sigmas logga + namn och företag.
Så häftigt så =)
Det är en Dymo Labelwriter 400, och funkar kanon att skriva ut såväl namnlappar, adresslappar som sträckkoder.
Projektet går frammåt....

Vårgardinerna uppe!

Nu känns det som våren äntligen är här, på riktigt!
(vill inte ha nått mer snö-bakslag nu!)
Det påminner mig dock om att jag måste tvätta mina fönster någon dag..
Det hinns inte med idag, men byta gardiner fick det bli i alla fall!
Köpte nya när jag var hos Maria i Karlstad, så de har äntligen fått åkt upp. Och vad bra det blev! Är hel nöjd! Blev ett mjukare intryck i lägenheten. Vad tyckts? =)



Nu ska jag bara ta mig i kragen och tvätta de där fönstrerna med nån dag...

Påsken närmar sig...

Snart är det påsk!
Bluebox kan man beställa ett stort påsk ägg och skicka till en vän!
Perfekt om man har en vän långt bort som behöver piggas upp av lite godis-post!
På posten finns även "påskgodis- kuvert" som man kan fylla med godis och skicka iväg.

Gör någon glad och skicka iväg lite godis! =)


Lyx vs. Budget



Dessa heels är väldigt lika varadra, men priset skiljer sig en hel del.
Skon till vänster är från Asos och kostar 1070 kr.
Skon till höger är från Nelly och kostar 399 kr.

Första april

Halva veckan har gått, det är onsdag, och första april.
Har redan hunnit bli lurad. Av Karlskoga tidning.
De skrev en artikel om att de skulle riva det nybyggda shoppingcentret för att de hittat arkeologiska fynd på platsen... Jag blev såklart upprörd..och berättade för Micke så fort han kommit upp.
Han tittade på mig och förlarade att det var första april idag, och skrattade åt mig =P
Jaja, jag ÄR lättlurad, jag vet!


Intervjun igår gick bra. Det var ganska avslappnat och han verkade positiv. Men man vet ju aldrig. Ska i alla fall på en till intervju. Han tyckte att en tjänst i Service desk skulle passa mig bra, som inte riktigt vet vad jag vill.. Inte helt klar med vad det innebär. Men är öppen för alla förslag som leder till jobb!

Igår var Elin och Moa hemma. Elin klippte mig och Micke, färgade mitt hår och tog ur Moas löshår. Så nu är vi alla snygga igen ^^ Trevligt med lite besök.


Har ni blivit lurade idag?


RSS 2.0