Zara Home hos Ellos

Ellos.se har blivit återförsäljare åt Zara Home!
Det har även gått att beställa via Zaras egna hemsida, men nu finns altså en svensk återförsäljare, som alltid förenklar. Finns mycket fin inredning att kolla in!


Weekend update

Igår var jag och mamma i Nora på marken.
Första gången på väldigt länge jag var där. Minns knappt senaste gången. Var väldigt mysigt där, många fina gamla hus, kullersten, ånglok m.m. Annars brukar vi alltid åka till filipstamarken som är mycket större. Men mamma jobbar nästa helg så då fick det bli Nora istället. Hittade lite grann i alla fall, köpte strumpor, marknadsgodis m.m.

Lördagskvällen blev lugn, kollade på film och åt godis =)
Idag var vi uppe till Karlsdal, då Micke skulle hjälpa till att få i sin pappas båt. Blev även bjudna på enchiladas, gott! Sedan åkte vi hem till mamma och pappa en sväng, hämtade filmer och pumpade dem lite på karibien info.
Så ikväll blir det att kolla på Wallander- filmen vi lånade!

Imorgon drar första riktiga skolveckan igång! Var ute med nya klassen i fredags, riktigt roligt! Började med tacos i deras korridor, sen åkte vi hem till mig för förfest med Guitarr Hero. Senare gick vi ner mot statt där The Poodles spelade, var dock inte så mycket folk, men roligt ändå! Får göras om =)


Nu ska jag äta hemmagjord äppelkräm som jag fått av mamma och slappa framför tv:n!
Trevlig fortsatt kväll!


Pyntad cykel

Denna syn möttes jag av i går morse.
Min cykel var insnurrad i tidningspapper och buskar.
Ok, erkänner att det var ganska roligt, fick mig ett gott skratt. ;P
Så den som är skyldig kanske vill ta att erkänna...??
Är ruggigt nyfiken på vem det är som lagt ner så mycket tid på att göra min cykel så fin!
Lovar att inte bli arg ;)





Nej, får väl kanske gå ner och städa upp cykeln lite...



Update:
Jag har fått ett erkännande! Det var ingen mindre än Micke P! Skulle jag ju kunnat ana ;P

Fototips

Hade lite kort fotolektion idag i skolan. Tänkte ge er lite av tipsen.
Till fotona vi tog idag skulle vi tänka på olika regler som hör fotografering till för att få en spännande bild.

Denna bild följer "Negativ yta"(?) Osäker på namnet.. men det ska i alla fall vara så att det spännande i bilden ska vara litet med mycket ointressant runt omkring. Bakgrunden måste dock vara ganksa enkel och ren för att det ska få effekt.



Linjer är även spännande, vertikala, horisontella eller diagonala.





"Rules of three"/ tredjedesregeln. Det som är spännande ska ligga i tredjedelshörnet, eller hur man ska förklara. Kan även liknas med gyllene snittet.
Här ligger inte bladet i mitten av bilden,utan på sidan för större spänning. (Se även bilderna ovanför, bären i nedre hörn, linjen mellan gräs och vägg är inte i mitten heller.)

 


Skärpa går att leka med för att göra en bild mer spännande med. Här är skärpan på blomman fokuserad på en punkt, men andra delar av blomman är i ofokus. Även bakgrunden är i oskärpa för att blomman ska framträda mer.

Stockholm??

Vad ska alla till Stokholm och göra i höst!?!?
Jag och Linda har suttit och försökt få ihop en helg vi, Catrine och Madde kan åka iväg på en weekend. Tänkte boka via Coop, men det finns inte ett rum ledigt i centrala stokholm under hela hösten! Så nu har vi börjat leta på Hotels.com istället och hoppas på bättre tur där! Skulle vara så kul att komma iväg på en weekend med caféer, storstadskänsla, shopping, hotellfrukost, restauranger och allt annat som Stockholm innebär!

Idag började vi nästan med lektioner. Fick lära oss lite grunder i två program och fick fota lite till nått vi skulle göra imorgon.
Nästa vecka ska vi börja med ett projekt då musikerna ska göra en visa av en dikt, och vi ska fota och redigera ett passande bildspel. Ska bli ganska roligt, och ett bra startprojekt inte alltför avancerat.
Igår fick vi välja "Skapande ämne". Fick prova på 4 olika saker av bl a sång, bild, tenntråd, tälja i trä, textil, stavgång, självförsvar, keramik och slagverk.
Jag valde tenntrådsarbete. Vilket innebär att göra t ex smycken av tenntråd.
Får se om jag får det eller mina andrahandsval som är textil och stavgång =P
Typ sånna här ni vet:
 
Nu ska jag kila ner till affären och handla till tacos!
Blir tacos imorgon med, då ska jag till internaten och ha taco-kväll med klassen =)
Trevlig kväll!

Boda Borg

Idag har hela Mediacentret varit på Boda Borg! Det var roligt, men sjukt jobbigt... Mindes inite att det var så svårt heller.. Klarade bara 1 bana. Men tycker vi kämpade på bra ändå =)
Imorgon ska vi tydligen välja något "Skapande ämne", vad nu det innebär... Kommer säkert ha beslutsångest som vanligt.. synd att man inte vet innan vad man kan välja på så man kan klura lite hemma. Men de löser sig nog.
På torsdag börjar allt på riktigt med lektioner, ska bli kul att komma igång!

Nu blir det tisdags-lyx med kebab framför tv:n =)



Har förövrigt köpt en ny kamera om jag glömt nämnt det =) En Olympus Mju tough- 6000 (fast blå)
Riktigt nöjd hitills, bra bilder. Har även testat den under vatten och den har inte gått sönder än ;P

Folkhögskola = mysigt

Första dagen avklarad! Började med gemensam introduktion i aulan. Gick igenom lite om skolan, och en lärare sjöng och hade allsång. Verkar ganska mysigk på folkhögskola faktiskt! Varje tisdag är det morgonstund i aulan innan lektionerna börjar, för att starta dagen på ett avslappnande sätt. Och det är fika både på förmiddagen och eftermiddagen.
Lite annat än universitetet där jag endast var inne ca 2 dagar/vecka. Här är det lektioner varje dag mellan 9 - 16.
Efter aulamötet samlades vi klassvis och vi blev visade runt i Mediacentret där vi ska hålla till. Tror det kan bli riktigt bra faktiskt. Var tydligen "många" tjejer det här året med, vilket är kul! Dock är vi kanska bara en fjärde eller femte- del av hela klassen men en ökning sen i våras i alla fall ;P

Denna vecka är det mest introduktion på schemat, imorgon ska vi ha rundvandring och på eftermiddagen ska vi till Boda Borg! Ska bli roligt =) Tror inte jag varit där på över 5 år...

Nu blir det Lipstick Jungle, icetea och knäckebröd!
Trelig kväll!


Måndags musik

Tänkte bjuda på lite musik så här på måndags förmiddagen.
Först ut är Paramore - Decode, även soundtrack för Twilight.



Sen kommer Eminem - Beautiful. Enligt mig det bästa med honom på riktigt länge.



Sist ut är Regina Spektor - Laughin with!

Enjoy!

Välkommen vardag

Idag drar vardagen igång igen, med blandade känslor. Just nu sitter jag och är ganska nervös inför första skoldagen. Helt ny skola, helt ny klass, helt nya kurser... nervös som sagt.
Men samtidigt ska det bli riktigt roligt att göra något nytt, och att komma tillbaka till vardagen. Få lite struktur på dagarna och få in rutiner igen. Jag blir gärna så lat och omotiverad av att bara gå hemma...
Återkommer ikväll om hur första dagen var!


Ashley Green, en av mina favorit stil- ikoner just nu!

Shopping i Örebro med mamma

Idag har jag och mamma varit i Örebro! Har varit en riktigt trevlig dag, solen sken och båda hittade en del att shoppa.
Åt lunch på La Baguette och hann även med en fika. Tror inte jag varit i Örebro centrum på hela sommaren, så de va roligt.
Mina inköp blev:
- Citroner
- 2 böcker
- lång stickad tröja
- svart lång tröja
- mörka jeans
- svart skinnjacka

Mamma hittade också massa fint, bla två tunikor och massa snygga saker på Entré!


Micke är i väg och åker cross ikväll, så blir nog tv-mys med te och skorpor med marmelad i väntan på att han kommer hem =)  Trevlig kväll!

Already Gone



Grymt fin ny låt med Kelly Clarkson

Stövletter till hösten

När jag var i Gtb på DinSko var hela butiken fylld med svarta höstiga stövletter.
Skinnimitation, high heels och spännen.
Här är några av dem:





Fanns några lite mer öppna, som är snyggt med en tjock strumbyxa i:


Ny New Moon Trailer

The Twilight Saga: New Moon 'Meet Jacob Black' Preview in HD


Hittade denna på Twilight Sweden!
Oh vad jag längtar till november nu!!!
Måste nog läsa böckerna igen för att stilla abstinensen ;P

Liseberg!

Helgen har spenderats i Göteborg, och det har varit riktigt roligt!
Vi åkte på fredag em när Carro slutat jobbet. Hakade på husvagnen som var vårat hem under helgen och startade vår resa.
Redan utanför Kristinehamn hade vi första oturen; den ena extrabackspegeln flög av! Det vara bara att stanna, leta upp den och dra på den igen. Vissa människor tycks tro att man tycker det är kul att stå på väggrenen på en motorväg(!?), de tutar och stirrar... Man står ju inte där för att man tycker det är kul direkt, utan för att man måste.. =P



"Otur" nr 2 kom när vi kom in i Göteborg. GPS:en var inte helt pålitlig och ledde in oss på en smal smal gata (som var dubbelriktad eller vad de heter) Det var bilar parkerade på båda sidor, vi hade endast 1 dm på vardera sida om husvagnen! Vi hade i alla fall tur att vi inte fick möte, det hade ALDRIG gått! Efter lite trix kom vi i alla fall ut därifrån och hittade till campingen!
Hade planerat att hinna ner till centrum på kvällen där Europe hade en gratis konsert, men tyvärr drog allt ut på tiden så när vi ätit klart hade de slutat spela... Så istället blev vi kvar i husvagnen, spelade kort och hade riktigt roligt ändå! =)



Lördagen var det Liseberg på schemat! Vädret var riktigt bra i början, senare kom det dock lite regnskurar, men vi drog på oss regnkläder och då gick det ingen nöd på oss. Åkte massa karuseller, spelade på maskiner, katsade sill m.m. En av de första vi åkte var flumride, Carro lurade mig att sitta fram så blev totalt genom blöt, men senare åkte vi igen och Carro fick igen och blev minst lika blöt hon ;P
Gick självklart Spökhuset Gasten med! Jag fick gå först.. =S Det var sjukt läskigt!! Men roligt =)



















(Klicka på de små bilderna för att förstora)

På söndagen var det dags att packa oss iväg hem. Vi tjejer ville shoppa lite, åkte runt hur länge som hellst och letade efter ett shoppingcenter (eftersom det inte finns husvagnsparkeringar i stan). Tillslut hittade vi ett i Partille, och det var ritkigt bra och stort. Shoppade litegrann och åt lunch innan vi åkte vidare mot Karlskoga. Blev dock ett stopp till i Skara och Jula =P

Var en riktgit rolig helg!! Men är alltid lika skönt att komma hem igen sen med =)

Husvagn



Husvagn is the new housing

Semester på Åsen

Har varit i Mickes stuga på Åsen i nästan en vecka. Har varit riktigt härligt att komma iväg någonstanns och bara ta de lugnt. Hade riktigt tur med vädret också! Var strålande sol och 30 grader hela veckan, så blev en hel del lata dagar liggandes på altanen med en bok eller tidning. Blev även en del monopol, kort, svampplockning, bad och fiske.







Fisketuren blev dock inte som vi tänkt. Micke hade förberett mig på att det var ganska långt till skön vi skulle till. Packade med fiskespön, systemkameran och en varsin dricka. Så gisk vi. Första ertappen var en backe i nästintill 90 grader vinkel uppåt. Behöver väl knappt nämna att det var jobbigt. (Solen stekte på i dryga 30 grader med) Sen blev det skogsvandring i drygt en timme fråmmåt. Genom snår, genom myrar, slafsandes med gummistövlar på. När vi nrämade oss tog det även ett tag för Micke att komma ihåg var sjln låg =P Tillslut kom vi fram till den lilla sjön (eller tjärn kanske?) Jag var så trött att jag skulle kunna satt mig ner på marken och börjat tjuta om jag inte bitit ihop ;P Anledningen att vi tog denna långa prommenad var att Micke sa att de fanns huur mycket fisk som hellst här! Av någon anledning hade dock dessa fiskar ingen lust att visa sig denna dag, så vi fick inte en ända fisk! Jag tröttnade efter ett tag och fotade lite istället, och det var väl tur det så vi fick något med oss därifrån.. Sen var det bara att traska hemmåt igen. Gick lite lättare nu i alla fall, när man hade hemmet i sikte. Men jag kan lova att jag aldrig mer går dit! Det positiva var väl att jag blev brun i alla fall...











Var även på en tripp till Charlottenberg (med bil!) och till deras shoppingcenter. Mer än hälften var norrmän. Blev inte mycket shopping, Micke köpte strumpor och jag hittade en Softshell jacka av Helly Hansen på rea.

Söndag lunch åkte vi hemmåt. Kom till karlskoga och var barnvakt åt Linn och Tilde. Åkte iväg och badade, köpte McDonalds och kollade på Sunes jul! Mys

En härlig semestervecka! Nu återstår det en vecka för Micke och två för mig innan allt drar igång igen.

Älskade farfar

Stilla, så stilla Du käre nu slumrar,
borta från sjukdom och strid
Stor är vår saknad
men dock vi Dig unnar
Vila i frid



Jag vet att du har det bättre nu,
när du är ung och frisk igen.
Med morfar vid din sida,
har du det bättre än här.

Du finns alltid hos oss.
Vi ses igen.




PIP dag 3 & 4

Har haft ett lite uppehåll nu, har inte orkat och varit bortrest. Men nu ska jag försöka ta tag i det här igen. Kan ju fortsätta med Putte i Parken som jag bara kommit halvvägs med. Får se om jag minns... =P
Fredag
Runt 16.00 gick jag och Malberg ner till parken för att titta på Anna Ternheim som spelade på IP. Duggade lite, var inge vidare stor publik, men Anna var bra. Lite häftigt att en av musierna spelade på en såg.

Efter Anna var det Johnossi som stod på tur nere i dalen. Micke hade även pallrat sig ner till parken då. De var sjukt bra! Ett av de bästa frammträdanden jag sett! Kan ha att göra med att jag gillar musiken med... Riktigt röj på scenen för att bara vara två stycken. Mycket bra!

När de spalat klart (med John i Ossis knä;P) hämtade vi upp Linda och Catrine för att se Melody Club. Mycket bra det med. Många gamla bra låtar man kände igen! Om det intre syns så står han på trumman...

Efter detta tog vi ett litet break och gick hemmåt. Det bästa med att bo i närheten: Man kan gå lite när man vill! Spelade lite Guitarr Hero, drack drinkar... Tills det var dags att dra tillbaka till parken för Sahara Hotnights!
(Koncentrationen var på max)

Fick springa till IP uppför alla backar då vi var ute i lite dålig tid till Sahara H. MIssade väl sådär halva speningen.. =S Men det vi hörde var bra! Snyggt pimpad scen med fjädrar. Bra drag i musiken. Extra plus för att de hade 4 stråkar på scenen, det höjde musiken avsevärt!

Sedan blev det lite öltält och lyssna på Slagsmålsklubben. Mycket röj nere i dalen, men vi kollade på säkert avstånd från cirkustältet. Efter midnatt började Timbuktu. Lyssnade någon låt, sen tröttnade vi och gick hem. På hemvägen hörde vi "Alla vill till himmelen" Så de va ju bra att vi fick höra den enda man kan lite iaf...


Lördag
Sista Puttedagen. Tar det lugnt hemma på dagen. Lite bättre väder. Solen kommer och det blir varmt. Äter luch på stan. Centrum är full av festivalmänniskor! Går inte in till parken förens 20.00 då Lillasyster spelar. De är bra. En del röj.. Samma gig som förra året. Höjdpunkten är när de spelar Umbrella.
Sedan går vi upp till öltältet och tittar på Birthday Massacre som kommer från Canada. De är ganska bra, men det mesta låter likadant. Är väl så när man inte hört dem förut..
Sedan börjar Backyard Babies i dalen. De är ritkigt bra. Bra musik, bra drag i publiken.



Sist ut på Putte i Parken '09 är Millencolin. Spelningen är helt ok. Tycker dock det enda de tjatade om var hur bra Örebro är... Tittar en stund. Blir lite långrandigt då musiken är ganska uppstressande eller nått... orkar iaf inte se allt utan går nerår, handlar lite mat och traskar hemmåt.

Har varit en riktigt bra festival. Är helnöjd. Bra musik, trevligt folk.. dock kunde vädret varit lite bättre.
Tror detta kommer bli en ritkgit bra tradition att bygga vidare på och boka in på semestern!
Ses på PIP '10

RSS 2.0