Fievel i Vilda västern



Har nyss fått tag i denna film! Tittade på den som liten, den kom ut -91. Kollar just nu, och kommer näst intill ihåg dialogerna ;D
I mitt minne är den superbra, får se om den är lika bra nu. Enligt Micke har jag tjatat om den sedan vi blev ihop (inget jag minns.. ;P ) så kommer väl antagligen bli besviken.
Nu ska jag kolla! =D Så får vi se vad jag tycker sen..

(Från denna film jag blev besatt av att ta redan på vad de snurrande damm-kvist bollarna i öknen hette)

30 december

Jullov dag 10. Idag fortsatte jag med projektet hemma hos pappa. Gick riktigt bra! Har gjort så mycket vi kan hitills. Nu ska vi bara få klartecken från Sten, och lite hjälp att fixa till databaskopplingen till handdatorn. Nice!

Ska snart försöka få liv i Micke så vi kan åka och handla lite. Ska förbi systemet och så hoppas jag på en sväng till musikaffären.. Skulle verkligen behöva en stämapparat.



Imorgon är det nyårsafton redan! Ska börja med pulkaåkning med fam Linda och Johanna, och sedan lite välförtjänt bastubad. Kan behövas om det är lika kallt imorgon! Kanske inte kan vara ute så länge heller... Näsan fryser ju igen så fort man går ut. Visar sig! Trevligt ska de bli i alla fall.
Sen på kvällen kommer lite fler folk och Daniel ska bjuda på mat. =)
Blir nog en riktigt trevlig nyårsafton!


Sen är det bara en vecka lov kvar. Ska försöka klämma in en resa till Västerås, kanske ett möte till projektet, så får vi se vad de kan bli mer.


Projekt

Jullov dag 9.
Idag har jag varit hemma hos pappa hela dagen och arbetat med projektet. Måste säga att det varit en väldigt produktiv dag. Skrev en projektbeskrivning och användningsfall som vi skickade till Sten för att vara säkra på att vi är på samma spår. Och vi kom igång riktigt bra med programmeringen. Vi har nu ett gränssnitt, och funktioner för att läsa in hyttnummer och läsa in information från databasen, och visa upp detta på gränssnittet. Så själva grunden kan man säga är klar så gott som. Det största vi har kvar är att få igång det på handdatorn, eftersom vi nu bara har suttit vid två laptops. Och eftersom varken jag eller pappa har riktigt koll på hur handdatorer fungerar, så kan det bli nog så komplicerat.
Känns riktigt roligt nu när vi kommit igång ordentligt, och ser lite resultat!


Var på mellandagsrean igår med Emma. Hittade ett linne och en skjort-tunika. Såklart inte på rean... Men en bh på rean lyckades jag få tag på iaf! Men tyckte det var mycket urplockat på rean, eller så hade de kanske inte ens haft mycket på rea i affärerna.
Blev även lunch på stan, sushi! mums En mycket trevlig dag med Emma!




Emma

Dag... Måste räkna.. 8 på jullovet! Två veckor kvar. Två långa veckor.

Igår träffade jag Emma som kommit tillbaka tidigt till Karlskoga! Är glad att hon har kommit tillbaka. Mötte upp henne på busstationen där hon lämnat av Erik, och gick sedan tillbaka till internatet. Så skönt att få prata av sig lite! Behövdes.
Idag ska vi ses igen och gå på mellandagsrean i stan och luncha. Ska bli kul! Hoppas bara jag har pengar kvar efter julhelgen ;P


Nu är det bara 4 dagar kvar på det här året... Sedan blir det 2010. Vart tog 00- talet vägen egntligen? Tyckte att det var ganska nyss all hysteri om milleniumskiftet var. Jag var visserligen 12 år. 10 år sedan. Och det har nog hänt sjukt mycket under de tio åren. Men ändå. Känns konstigt att säga 10-talet. Låter konstigt.

Nu ska jag slänga i mig lite frukost och göra mig klar för en runda på stan!
Ha en jättebra dag!



Någon som har ett bra tips på hur man slutar hosta konstant??? Blir knäpp på det här..

Fixar dag

Annandag jul. Klev upp för en stund sedan efter en härlig sovmorgon!
Gårdagen var en mysig juldag. Alldeles lagom. Var först hemma hos mamma och pappa, åt mat och tittade på Sällskapsresan 2 och Surf up! På kvällen åkte vi hel till Granlunds i snöovädret för en mysig hemmakväll. Kollade på tv, åt ost och kex och bara tog de lugnt! Härligt

Idag blir mindre lugn. Idag ska vi nämligen försöka ta tag i hemmet. Måste städa, plocka i ordning, damma... och så ska jag måla en omgång till på lådan och Micke ska kakla om han har grejer hemma. Fullt upp!
Men ska bli skönt att få ordning... Har sett ut som ett bombnedslag här länge nu... Inte kul.


Ska väl försöka få ordning på datorn med om det hinns med. Vill få iordning på iTunes och lägga in lite ny musik på iPoden. Får kanske bli kvällens projekt.
På tisdag ska jag och pappa även ta tag i projektet på riktigt. Vi har ju börjat fundera lite, och pappa har fått igång det lite grann... Men ska ta en hel dag och sitta med det ordentligt. Så vi komer igång. Kan va bra när jag fått lön och allt redan!


Fick en rolig överraskning igår! Emma kommer tillbaka till Karlskoga redan idag! =) Ska bli så roligt att träffa henne igen.. Har visserligen bara gått ca 1 vecka på lovet än.. Men saknar dom redan!


Typ den enda bild jag har på datorn just nu...Får duga ;D

God Jul!!!

Juldagen. Dagen efter julafton. Kom hem för några timmar sedan från Karlsdal. Var tänkt att vi skulle åka hem och sova, men som vanligt så blev det inte så =P Kom hem hyffsat tidigt i alla fall, vilket är skönt!

Julafton var mysig! Började hemma hos mamma och pappa vid halv 11. Mormor, farmor, Erik och Elin var också med. Det bjöds på massa julmat + efterrätt + fika. Mycket gott! Och så hade vi julklappsutdelning, och man tror ju att julklapparna ska bli färre när man blir gammal, men icke! Det var fullt med julklappar under granen! Då har vi ju i och för sig blivit fler i familjen också... Fick massa fina julklappar, tusen tack för allt!
Efter halva Kalle Anka for jag och Micke vidare mot Karlsdal och Mickes släkt.
(Som tur var) missade vi julbordet, så åt bara lite för att smaka. Sen blev det även fika där. Också jättegott! Men tror jag var konstant mätt under hela dagen... Man gör ju inget annat än att äta på jul.. =P
Även där blev det julklappsutdelning, med en tomte denna gång som delade ut klapparna (i form av Mickes pappa)! Han var dock inte helt övertygande då barnen konstaterade att jultomten faktiskt var morfar ;P Och inte fick han någon kram av Tilde heller, eftersom Tomten var smutsig och barrig! hahaha Så söta!
Sedan fortsatte julfirandet hela kvällen.

En trevlig och mysig julafton!

Märks dock att man blivit "gammal". Längtar inte till julafton som man gjorde förr. (var iofs många år sen...) Och mycket är bara stressigt. Hitta julklappar i tid, passa tider hit och dit. Äta här och där. En stressig dag helt enkelt... Men det är väl så det ska va!?
Skulle vara riktigt nice att dra iväg nästa jul, och bara vara. Utan stress. Utan julklappar. Något att fundera på... =)



Snart ska vi hem till mamma och pappa igen och äta rester till lunch. Kommer väl spy på julmat snart ;P
Ska hämta julklapparna med, lämnade kvar dem där igår..
Ikväll blir det hemmakväll hos Linda och Daniel. Micke och Daniel ska lägga in en matta, och jag och Linda ska drömma oss bort till utlandet, är ritkigt sugen på att åka iväg någonstanns... Man blir så avundsjuk när alla andra runt omkring åker iväg! =) 


Önskar alla en fortsatt trevlig julhelg!!
Och Grattis Erik som fyller år idag!

Ny dator

Jag har en ny dator!!!
Eller nu ljuger jag. Men den känns som ny! Hela datorn är formaterad, poff - borta! Nytt operativsystem är installerat - Windows 7, och nytt antivirus installerat. Kanoners!
Datorn känns redan snabbare och finare. =)

Dock nu i efterhand kommer jag på att jag kanske borde ha kollat upp så jag vet vart alla skivor är med de program jag ska installera...
Den enda skivan jag hittat är photoshop... Så nu står jag utan Office och iTunes. Det är hitills de program jag kommer på att jag behöver.. Kommer väl snart på mer.
Har letat överallt efter min iTunes skiva. Eller fick man ingen skiva? Ska man ladda hem det från sidan? Kommer inte ihåg hur jag gjorde... ? Bra minne... not.




update! iTunes laddas hem från apple.com! Fantastiskt. Ett problem mindre.

Nu ska jag bara ladda hem Spotify med så är jag on track igen =D




Snart blir jag upphämtad av Micke och Carro, ska till Örebro på en liten tur. Carro skulle kolla efter bikini. De ska nämligen till Thailand. Är inte avundsjuk alls. Nej då... Inte inte inte!
Så måste passa på att umgås med dem nu innan de drar iväg. Ska ha lite hemmamys hos dem ikväll med! Kommer sakna dom!

Lov är överskattat

Jullov dag 2. Idag gick jag upp ganska tidigt för att vara lov. Klockan 9. Vaknade av att Micke slängde in en roller i sovrummet. Då var det bara att pallra sig upp och ta tag i dagen. Så idag har jag hunnit med en hel del. Jag har tvättat ännu en omgång i tvättstugan, målat lådan med spottar i köket, varit nere på stan och handlat de sista julklapparna och slagit in lite paket. Ganska duktigt.

Ikväll, eller nu när Micke kommer hem från jobbet, så ska vi hem till mamma och pappa och klä julgranen och äta mat. Erik är också hemma, så det ska bli kul att se lillebror igen med =) Så ska förhoppningsvis lite dataproblem lösas med...
Sen imorgon blir det väl mer måla. Och så skulle det vara ganska trevlig att träffa Micke och Carro innan de drar iväg till varmare platser... Får försöka med det!



Annars är det ganska värdelöst att ha lov. Måste säga att jag föredrar att gå till skolan.



Höstterminen på folkhögskolan i bilder

Har kommit på att det är ganska mycket bilder jag tänkt lägga upp som jag glömt av. Så lägger upp ett klumpinlägg här med lite blandat smått och gott från höstterminen på folkhögskolan! =)
Enjoy!!

Friidrottsdagen:

Fler bilder här.

Halloweenfest:





Innebandyturneringen:





Innebandy-efterfest:



Klassfest at my place:




Julfest:







Söndags seg

Söndag idag. Kändes som söndag igår. Igår var en seg dag. Somnade till och med framför en film. Och filmen var ändå bra. Illa. Men får väl skylla mig själv när jag inte lägger mig i tid ;P

Idag ser ut att bli ännu en seg dag. Har inte kommit mycket längre än till soffan. Har bara slagit in resten av julklapparna.. Men ska försöka ta mig ut till Elgiganten en sväng..
Håller även på att kopiera över filer till MyBooken, så jag kan radera all skit på datorn sen. Hoppas på att den blir snabbare sen.. För så seg som den är nu pallar jag inte med längre. Får damp på den hela tiden. 
Måste vara nått virus eller skit som ligger och drar kraft. Suck.


Bilder hade jag ju utlovat... Det kommer förhoppningsvis senare idag =) Har inte lagt in nått på datorn än. Men nu ska jag fräching up för en tur till Skolgärdet!

Socker



I väntan på mat bjuder jag på en favorit från Kent!

Slår in julklappar

Slår in julklappar här hemma. Är nästan klar, men måste ner till stan i veckan och fixa de sista julklapparna. Är såklart inte klar än...

Igår hade vi julfest på internatet. Det var väldigt trevligt opch mysigt!! Vi bakade pepparkakor och lussekatter, vi gjorde egen sushi, laga mat och hade julklappsbyte!
Blev en lång dag. Började 11 i aulan med en traditionell julavslutning med tal och musik. Sedan bjöd skolan på julgröt och julbordsresterna. Och efter det gick vi direkt till "Smeden" och fortsatte med vårt eget julfirande. Var hela 14 pers, så var lite tångt runt bordet. Men finns det hjräterum så finns det stjärterum, som man säger..
Satt uppe hela natten och pratade.. så kom inte hem förens 5 i morse... Så är lite seg idag kan man säga.. =P
Och nu har alla åkt hem till sina hemstäder, kommer sakna dem alla!!


Nu är jag ledig i 3 veckor frammåt, börjar först den 12 januari igen.
Ska bli skönt och va lite ledig. Behöver det. Har så mycket annat jag måste hinna med. Som projektet, och tvätta undan massa. Och formatera om datorn. Och hinna träffa folk. Känns som jag kommer fylla lovet ganska bra!

Nu ska jag göra mig iordning, och vänta på att killarna hämtar upp mig för lite mat!
Ha en fortsatt trevlig helg!! (Så ska jag återkomma med lite bilder senare)

Snö!

Det är snö ute!! Och det är så fint! =)
Nu börjar julkänslan innfinna sig, men bara lite. Satt och fixade julkort igår, men måste köpa tre till + frimärken. Och sista dagen att skicka är imorgon. Alltid ute i god tid. Not.



Helgen var mycket bra! Det ända tråkiga var att Micke inte var hemma, utan i sälen med kompisar.
I fredags var ju innebandyturneringen. Kom bara delad trea...(av sex) Men vi hade i alla fall de snyggaste tröjorna och den bästa hejjaklacken! Och roligt var det! =)
Efter firade vi med lite festligheter som slutade på Red Brick. Riktigt rolig kväll! När vi skulle hem blev det lite nattmat på Max, och sen följde jag med till internatet och fick sova där. Vågade inte gå hem ensam mitt i natten.. Kalla mig löjlig =P

Lördag morgon var tydligen en städdadg på Smeden, så det var bara att hjälpa till! ;D Varför ska det alltid vara roligare att städa hos andra? Jag vill tycka det är kul att städa hemma med.. men icke. Frammåt eftermiddagen gick jag hem till mamma och pappa och åt mat, för att sedan åka hem till Linda och fika innan vi drog iväg mot Örebro - och Winnerbäck!!!

Konserten var riktigt bra! Conventum var fullsatt, och det var en rejäl blandning mellan unga och gamla. Winnerbäck spelade i ca 2 timmar, och han skulle kunna hålla på läänge till.
Tyckte dock att konserten i Brunsparken förra sommaren var snäppet bättre. Men kan kanske inte jämföra en sommar-utomhus-seplning med inomhus i en stor hall?

Söndagen åkte jag, Emma och Ingrid in till Örebro för att handla lite julklappar. Hittade det mesta, så nu har jag bara kvar lite grann.
Innan vi åkte hem åt vi sjukt god mat på Saigon. Åt thailänsk Padthai, mycket gott och mycket starkt.. Så lyxade vi till det med efterrätt: glass och friterad banan! Mums!


Sista veckan i skolan nu innan lovet... med massa kul saker på G!

Nobeldag

Idag hade vi Nobel-dag i skolan. Eller ja, det är ju Nobeldagen överallt. Eller ja, de delar ut nobelpriset i alla fall idag. Anyway. På skolan har de tydligen som tradition att hålla Nobelföreläsningar denna dag. Utvalda lärare och elever klär upp sig i kostym och klänning, och presenterar de olika nobelpristagarna för övriga skolan. Fint.
Detta var jag med på. Jag, blygast och den som hatar att prata framför folk, på scenen i aulan. Jag behöver väl inte nämna att jag var hyper- nervös!?
Men det gick bra. Vi gick in på ett fint led, och jag ramlade inte. Jag höll mitt tal, och svimmade inte. Och vi gick ut igen, utan att ramla. Toppen! Så sammanfattningsvis så gick det ju riktigt bra!!
Dessutom fick vi äta i en fint uppdukad egen matsal och fick efterrätt, inte illa. Lite stolt över sig själv får man vara nu va?! =P


Imorgon är det ju innebandyturnering i skolan med. Så idag har vi tränat! Inte för vi egentligen behöver det.. vi är ju trots allt eliten ;P hehe (Kanske inte borde skryta för mycket nu ifall vi åker på dyng-spö) Roligt kommer vi nog ha i alla fall! Ska även ladda med lite Body Balance ikväll, så jag blir smidig tills imorgon..=P

Imorgon åker även Micke till Sälen med några polare. Så blir helt ensam här hemma. Men har ju lite grejer inbokade så det går nog ingen nöd på mig!!

För på lördag ska jag på Winnerbäck!!!! Hur kul är inte det då? Längtar som tusan! Såg honom förra sommaren med, och det var skitbra, så har höga förväntningar nu.
Men kan inte bli fel med honom, alla låtar är ju så bra! =) Taggad!


Här ska byggas


Här ska byggas (Kan vi fixa´t)
Här ska byggas (Klart vi kan!)


Spännande spännande  =)

Hur smart är jag då?

Det kan man fråga sig när jag i skolan skickar över en Open Office fil hem, där jag har word. Inte kul. Så nu måste jag rensa hårddisken (som är full) för att få plats att installera Open Office. Suck. Tur i alla fall att det är ett open source program.
Kan man inte vara lite smart någon gång och spara i pdf-format? Nej, tydligen inte. Och jag som MÅSTE ha de pappret nu. Måste ju öva på vad jag ska säga imorgon.

Vilket jag är väldigt nervös över just nu. Jag ska "dela ut" Nobel priset i fysik imorgon i skolan. Eller rättare sagt hålla föredrag om Nobelpristagarna och läsa upp deras motivering. Plus att vi ska vara finklädda. Och stå i aulan. Framför hela skolan. Hoppas ingen kommer.
Och Mattias var sjuk idag, så har inte kunnat prata igenom vad vi ska säga. Känns sååå bra. Not.
Det blir nog bra.


På fredag är det i alla fall Innebandyturnering i skolan. Det ska bli riktigt kul! Samlade ihop ett webb-lag, med det passande lagnamnet 1337 (leet) ((Syftar på Elit)) Lite internskämt kanske, men roligt är de!! Idag tryckte vi supersnygga lagtröjor nere i textilstudion, så även fast vi inte vinner (vilket vi ju kommer göra..) så kommer vi i alla fall vara snyggast i våra t-shirts!


Hero of war



Mycket bra låt! Rise against - Hero of war.


Hela videon finns under länken:

http://www.youtube.com/watch?v=PpnWgCVfAxw

Klassfest

Måndag idag. Trött och sliten efter helgen. Är hemma hos mamma och pappa och tvättar lite efter helgens bravader...
Helgen var i stor sett bra! I fredags var jag hos Emma, Ingrid, Charlie c/o och kollade på Idol och spelade kort. Slutade med att vi satt inne på Ingrids rum och lyssande på Spotify natten lång.. Mys!
Lördagen började tidigt med att städa inför gästerna.
Tjejerna kom redan halv tre, laddade upp med lite Lips medan vi gjorde oss iordning och lagade middag. Lyxade till det med fläskfilégryta och rödvin =)
Senare på kvällen dök resten upp och festen drog igång med mera Lips och Guitar hero! (stackars grannar)
Under kvällens gång åkte några hemmåt och vi andra fortsatte neråt statt det där var dans natten lång!

Söndagen var mindre kul när jag vakande upp i ett bombnedslag. Har nog aldrig sett min lägenhet så risig.. ;P Det syndes att det varit fest om man säger så.. Så söndagen ägnades mest åt städning, och lite tupplur i soffan...
Lär nog dröja innan jag orkar ha fest igen =P






Julklappar

Imorgon ska jag ner på stan och julhandla med mamma. Hoppas jag kan hitta lite inspiration till julklappar! Har inte köpt en enda julklapp än, och bröjar bli lite smått stressad.. Är ju bara 22 dagar kvar till julafton.
Har ni samma problem eller några bra tips på julklappar??
Här är lite julklappstips från mig på julklappar till henne och honom från Bluebox, coolstuff, eleven och hm:





RSS 2.0