Helgen är igång

Blev en lugn start på helgen.
Var ju och fikade med Carro på stan först. Trevligt! =) Blev fika på Som hemma igen. Hann även med en liten runda på stan. Carro "tvingade" mig köpa ett par svarta jeans med dragkedja längst ner på benen från Jon &Jonna för 150:- Riktigt snygga var de! Fick även med en grå tröja gratis! Nice nice. Blev även en sväng in på systemet.

Frammåt kvällningen blev det sushi! Mums! För mig iaf, de andra köpte kebabtallrik och hamburgare. Kände mig såå nyttig ;P Nejdå.. men sushi är nog ganska beroendeframkallande... när man väl testat det kan man inte sluta!
På sena kvällen åkte vi till Daniel där vi skulle vara barnvakt. Daniel skulle nämligen hämta Linda i K-stad, så då vaktade vi barnen.



Idag kommer Robin hit! Det ska bli kul, va väldigt länge sedan jag träffade honom. Tyvärr följer inte flickvännen med.. är riktigt nyfiken på vem hon är!
Ikväll blir det fest då vi ska fira att Mikael P fyller hela 22 år!


Nu ska jag städa lite tror jag... eller nått..

Härliga under

Ok, det är bara januari än.. men visst börjar man längta lite till våren.
Till våren är det frächt med nya fina underkläder i våriga färger. Ljusa nyanser av grönt är alltid frächt!
Här är några från HM som ljusar upp mörkret fram till våren.



Helgen nalkas

Fredag och helgen nalkas, härligt! Helgen började väl inte helt lyckat, skar mig djupt på rakhyveln på långfingret.. så nu har jag ett jättefint plåster som är orange med rosa fåglar på.. =P Får nog köpa normala plåster.. hehe

Fick däremot ett samtal från Henric som sa att vi var välkomna till Sigma på måndag! Det känns jättebra =) De var tydligen måna om att vi skulle lära oss mycket under terminens gång och att det var utbildningen i fokus, och inte som den känsln jag fick från Impera där de ville ha utbildningen som en sidogrej... Är ju ändå en utbildning vi går!
Tror det kan bli riktigt bra på Sigma i alla fall!


Snart ska jag ner på stan och fika med Carro. Blir mycket fika den här veckan =) Annars brukar de ta aslång tid mellan gångerna jag kommer ner.
 En trevllig start på helgen! Så imorgon blir det antagligen födelsedagskalas hos Micke som fyllde 22 igår. Grattis till dig =)

Trevlig helg till er alla!

Solig



Bloggen Solig anordnar en tävling där man kan vinna en sådan här söt elefant!
Kolla in tävlingen och bloggen här!

Vita taklampor

En häftig taklampa kan förnya ett helt rum, nästan i alla fall.  En häftig lampa kan i alla fall få intrycket av rummet att öka.
Här är tre vita taklampor i olika former som gör ett rum lite mer spännande. I köket , vardagsrummet eller över matsalsbordet kanske? Bilder från Inreda.com


Dessa två är från Normann- Copenhagen. De heter Norm 03 och Norm 69.


Den här lampan är från Vallentuna Armatur & Skärmatelje och heter Lightball.

En ledig dag

Idag var en ledig dag. Åkte ner till stan och fikade på nya fiket Som hemma med Elin. Riktigt trevligt!! Cafét var nyrenoverat och jätte frächt. Det var målat och inrett i vitt och grönt, riktigt stilrent. De hade även massvis med godsaker, baguetter, pajer, cupcakes och massa annat smaskit! Var hur som hellst riktigt mysigt att fika med Elin, pratade lite studenten och sånt. Blev bokad som fotograf med, så nu får jag väl öva på att ta fina porträttbilder =P
Efter fikastunden åkte jag hem till Moa och hälsade på. Trevligt det med.


Fick två jobbiga besked idag. Först så ringde ju Göteborg och sa att jag inte kunde tillgodoräkna mig en hel kurs, sedan ringde min lärare och sa att jag inte fick projektet på Impera. Lite trist. Men får ta nya tag och tänka om.
Pratade med Henric i klassen idag och han skulle ringa Sigma om deras projekt så eventuellt ska han och jag göra ett projekt där. Får hålla tummarna för det istället nu! Verkade ju faktiskt bra det med.
Angående poäng så får jag väl försöka mig på tentan i maj. Annars funderar jag på att läsa någon kurs i sommar på 15 poäng. Micke B sa även att jag skulle på högskolepoäng för nästa konsert, det låter ju inte fel det heller! Löser sig nog med tiden...


Det perfekta livet?

Det visades just en Oprah show på TV. Jag fastnade direkt framför TV:n då ämnet var väldigt intressant och något som alla kan känna igen sig i.

Programmet handlade främst om mammor, och hur de känner sig överväldigade, att de har för många bollar i luften samtidigt, försöker vara den perfekta mamman. Det var en gäst hos Oprah, en mamma som glömde sin dotter i bilen en varm sommardag. När dottern hittades i bilen var hon död.
En hemsk berättelse, så visar på att man bli tanksprdd när man har för mycket i huvudet, när man inte kan koncentrera sig på vad som egentligen är viktigt, att man måste trappa ner tempot för att själv hinna med.
Flera mammor berättade historier ur sina liv, och hur de kännt sig överväldigade flera gånger, och känt att de tappat fokus på det som är viktigt, att olyckan varit nära.
Det var väldigt starka berättelser och man känner medkänsla för dem.

Just detta program handlade just om mammor, men själva känslan kan kopplas till vem som hellst. Jämfört med förr, så har människan väldigt många möjligheter i livet nu. Det finns en slags ram för hur en perfekt mamma, perfekt människa, hur ett perfekt liv ska vara. Alla har denna ram i bakhuvudet och vill visa för omvärlden att man kan uppfylla denna ram, man vill inte visa sig misslyckad för andra.
För att vara perfekt ska man vara välutbildad, man ska resa mycket, ha en perfekt livspartner, perfekta barn, ett perfekt hem, perfekta kläder, ett perfekt jobb... Allt ska vara snyggt och välvårdat. Man ska alltid vara lycklig, allit possitiv. Man ska aldrig ha svackor då man känner sig deprimerad, för då är man inte perfekt längre.

Vem kan stå upp till alla dessa krav?!
Svaret är ingen. Ingen kan vara helt perfekt hela tiden och samtidigt vara lycklig och glad.
Så varför har vi dessa krav på oss? När ändå ingen kan nå upp till dem? Vem har skapat dessa krav?
Det är vi själva som skapat kraven. Man ställer krav på alla runt omkring sig, är någon inte perfekt så är man inte sen att påpeka detta, antingen för personen ifråga eller för andra. För det får en själv att verka mer perfekt, om man kan visa att andra inte är det. Varför kan man inte bara acceptera hur andra är och lever sina liv? Måste det finnas krav på hur det "ska vara"? För egentligen är det ingen förutom du själv som kan betsämma hur ditt liv ska se ut. Sluta jämföra varandra. Sluta vilja nå upp till omöjliga mål. Börja istället tänk på vad som är rimligt och just hur Du vill leva ditt liv, och lev inte ditt liv som andra tycker det ska vara!

Det var en väldigt tänkvärd show, som jag med säkerhet kommer att gå och fundera på nu ett tag framöver.
Mitt löfte till framtiden ska vara att försöka att inte försöka nå upp till andras krav, utan leva i nuet och efter vad jag själv vill. Jag ska inte heller kritisera andras val av liv, för vad vet jag om det perfekta livet för just andra?
Något som jag tycker alla ska börja tänka på.

Jeans

Till sommaren/våren vill jag gå runt i ett par gråa, lite slitna jeans!
Super snyggt till ett par heels, oversize tröja eller kanske converse och ett rocklinne?!
Man kan nog ha vad som hellst till dessa jeans, och det ser snyggt ut!

ICHI

Resteröds

Cheap Monday

Vila


Bilder från Nelly.com

Samtal från Göteborg

De ringde nyss från Göteborg Universitet. Jag har skickat in en ansökan dit angående tillgodoräkning på Sociologi. Tydligen kunde man inte tillgodoräkna sig en hel kurs... Typiskt! (att inte studievägledaren i Örebro visste de!?) Så nu skulle i alla fall hon från Göteborg skicka ett brev som intygade att de poängen jag klarat i Örebro stämmer överens med en Sociologi kurs i Göteborg... Så får vi se vad det kan leda till.. Misstänker att jag får förbereda mig för den där tentan i alla fall.. suck! Är ju "bara" 6 högskolepoäng som saknas.. Men svårt att sätta sig in i alla de där gubbarna igen, när jag inte läst det på ett år! Bara att hoppas på det bästa. Tror nog det är dags att hämta min tenta och se vad jag kunde och inte. =P

Idag ska jag fika med Elin, mycket trevligt =) Hon ska till tandläkaren innan så får se om hon kan få i sig nått ;) hihi
Nejdå... Får hoppas hon får ta ut tandställningen snart i alla fall!
Ska testa nya fiket Som Hemma.


Barbapappa!

Jag och Carro har suttit klistrade vid Youtube flera gånger och kollat på klipp från gamla barnprogram, alltid kul att väcka gamla minnen till liv!
Ett program vi fastnat för är Barbapappa! De är tok-söta! Jag har speciellt minnen om barbapappa från IKEAs lekrum. Jämt när man var liten fick man gå in i ett lekrum istället för att följa med mamma och pappa in på IKEA, där visade de alltid Barbapappafilm!
Nu finns det massvis med fina inredningsprylar med Barbapappa. Här är ett urval från Inreda.com


Rosett som förnyar baslinnet



Missbella hittade jag detta linne (genom bloggen Shopaholicmamman) med rosettdetaljer. På framsidan är det en rosett av paljetter och på baksidan en rosett i sidenband.
Rosetten på baksidan av linnet är ett enkelt och smart sätt att piffa upp ett vanligt linne! Tänkt ett vanligt vitt boxarlinne, knyt ett svart sidenband på baksidan likt ovan så blir linnet genast en partytopp! Då slipper du köpa ett nytt linne till festen =) 
Ett tipps som jag själv måste testa! På nästa fest kanske!?

ProjektBloggen

Nu har jag skapat en blogg för vårt Projektarbete under denna termin '09.
I denna blogg kommer vi att logga vad som händer under porjektets gång, berätta hur det går och beskriva vad vi gör.
Det är förhoppningen i alla fall...
Så är Ni intresserade av att se hur det går för oss med projektet så kan ni kika in här!


New Moon




New moon (Twilight 2) har premiär 20/11 2009 i USA. Förhoppningsvis blir det ungefär samtidigt i Sverige!
Längtar...!

box

Har varit på ännu ett pass med boxning. Härligt, kommer nog ha träningsverk imorgon..

Idag hade vi mötet med Impera. Gick bra, de bjöd på lunch på hotellet till och med. Projektet de tänkt ut verkade riktigt intressant och roligt, så nu är det bara att hoppas på at de vill ha oss där =)

Tog en runda på stan i örebro när jag ändå var där. Inhandlades en röd handväska med rosett på wedins där de hade halva reapriset! Jätte söt =) Köpte även en grå t-shirt och en tunn lång grå kofta på Cubus. Måste ju fylla på min garderob igen ;P

Måndag, och ny vecka.

Drömmde jätte konstiga drömmar inatt... Drömmde bl a att Blondinbella dog(!). Humm... vet absolut inte varför jag drömde det.. men konstigt var det =P
Micke jobbar i Karlskoga nu mera, glad! Skönt att få träffa honom varje kväll igen, blir så trist och ensamt när har ligger ute på jobb.

Idag ska jag och min klass på besök hos Impera, ett IT-företag i Örebro. Kanske ska göra mitt projektarbete hos dem, så då har Jenny fixat så vi ska få gå dit först och kolla vad det är de vill ha gjort och så... så att vi väljer projekt som passar och som vi tycker verkar intressanta. Är ju en hel termin vi ska jobba med projektet, så då vill man ju göra nått man tycker kan vara nyttigt för framtiden. Hoppas det blir bra! Ska bli spännande...

Nu är Erik i Åre. Pratade med honom igår, det hade tagit 11 timmar att kommit fram! Längtar inte till bilresan när vi ska dit upp... Men är ju roligt när man väl är där.

Igår var jag duktig och bakade äntligen vaniljkrämsbullarna som jag tänkt baka i två veckors tid nu, men hela tiden skjutit upp. Fick lite tid när Micke var i Mickes garage. De blev faktiskt riktigt goda =) Sedan kom Micke och Carro och vi åkte och åt på Mr James. Alltid lika gott! Köpte tidningar och åkte hem till oss för att titta på film. Såg nån dålig film med jätte dålig humor... Men Micke och Micke tyckte det var kul... =P Tur att jag köpte en tidning jag kunde läsa istället!

Så, vad händer denna nya januarivecka då?

 * Ska fortsätta med boxningen, om vi får plats. Är även reserv på Body Balance på tisdag.  * Fika med Elin på nya fiket "Som hemma". * Åka och hälsa på Maria? * Fixa resten på uppsatsen.


Nu ska jag packa iordning mig och cykla ner till busstationen! Ha en trevlig dag =)

Grodor

Idag åker lillebror till Åre. Får hoppas han ser upp för laviner!
Hittade roliga bilder på oss från nått år sen på mobilen!
Saknar honom faktiskt här hemma ibland...
Måste åka och hälsa på honom i Västerås snart!


Helens dag

Igår fick Helen sin 50 års present. En heldag bara för henne.

Schemat för dagen:
11.00: Islandshästturridning i öfalla
14.00: Lunch på Stolpetorp
15.00: Oljemassage på Kai:s thaimassage
16.00: Hemma spa, bubbelbad med ansiktsmask m.m.
19.00: Middag på Katrinedalskrogen
21.00: Ostbricka, drinkar, snacks m.m. på Stolpetorp


Dagen var riktigt rolig! Började bra med ridningen, hade inte det bästa vädret, men det gick bra ändå. Fick klä på sig varmt bara.
Jag fick såklart den busigaste hästen, en svart blandning mellan islandshäst och schettlandsponny som hette Dirk. Han tyckte nog det var ganska tråkigt att bara gå, för han ville hela tiden börja tölta eller galloppera iväg =P En gång ryckte han till så snabbt att jag nästan flög av.. haha.
Hästarna var annars jätte snälla och fina! Bestämmde att vi får göra om ridturen i sommar när det är varmare. Red i drygt 2 timmar, så i slutet började man frysa och jag hade ont i hela kroppen. Har fortfarande sjukt ont i rumpan och benen...

Sedan blev Helen ompysslad på olika vis. På kvällen åkte vi sedan till Katrinedalskrogen och åt. Var jätte gott! Åkte sedan tillbaka till Stolpetorp där kvällen fortsatte ändå in på natten med vin, ostbricka m.m.
En riktigt rolig kväll! Hoppas Helen blev nöjd med sin dag!


Johanna, Linda, Helen och Ann.


Dirk

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Moa.

Så här gör man:
1. Länka till den som har utmanat dig
2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv
3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv en kommentar i samtliga bloggar så de uppmärksammas på att de blivit utmanade.

Mina sanningar:
1. När jag var liten ville jag bli tandhygenist.
2. Jag är rädd för att börja jobba..
3. Jag drömmer om att flytta till ett fint hus.
4. Jag är expert på att bränna saker.
5. Jag är beroende av att shoppa, spec. på rea
6. Jag tycker sjukhus är obehagliga.
7. Jag äger ca 50 par skor.

Jag utmanar:
Maria
Emelia
Sofie
Ellinor
Ann-Sofie
Becca
Lisa

well done

Gårdagen var skön... skönt med en helt ledig dag mitt i veckan man kan göra saker för att hinna ikapp.
Hann med ganska mycket från "att göra listan"!
Dagen började med att jag skrev ihop projektidéer, sedan fixade jag med papprerna från Göteborg och CSN. Fick sedan med mig Carro ner på stan. Jag växlade in checken på banken och Carro lånade en hel bunt med böcker till sin nya kurs. Hann även med en liten runda på stan. Följde med Carro hem där vi tittade på SATC, faktiskt en bra serie... blir bättre och bättre.. var skeptisk i början.
Hann även med att måla väggen, limma boret och sortera kläderna när jag kommit hem!
Efter det tog jag kvällen frammför TV:n och gjorde manikyr + pedikyr. Lånade en bok på biblan som jag läste med... Faktiskt en bra bok; Ebba von Sydows bok om en glammigare garderob.. En del riktigt bra tipps! Fast allt ska väl inte följas slaviskt..=P
Tycker jag fick en hel del gjort! Skönt att ha sådana dagar då man får massa gjort! Fast har massa mer kvar att göra.. får bli en annan dag =)

Dagen

Idag hade vi fikamöte på skolan. Hade lite brainstorm om projektet. Jenny har även bokat in oss på "studiebesök" på Impera på måndag. Ska bli intressant, hoppas man får svar på alla frågor angående projektet. Och att det visar sig vara så bra som vi hoppas på!
Jag och Ann-Sofie mötte käre Å i korridoren... Gissa vad? Han hälsade inte! Riktigt illa när vi haft honom som handledare i 10 veckor... Säger ju att han inte gillar oss(tjejer). Kan kanske bero på att han läst vår utvärdeing av honom som handledare med.. Vi var ju inte supernöjda direkt. Jaja, behöver ju inte prata med honom nått mer..

När jag kom hem var Micke, Johanna och Liam hemma! Liam växer så mycket för varje gång man ser honom! han är ju för söt =) Kul att se dem igen.

Var på ljusparty hos Cathrine ikväll också med Linda. Var trevligt med fika och fina ljus! Tyvärr är det mesta lite för dyrt för min studentplånbok, men beställde i alla fall två paket med teljus i olika dofter. De luktar så gott!


Måla Måla

Har äntligen tagit tag i målningen i köket. Var en vägg under bardisken som inte var helt färdigmålad.
Men nu är det klart! Och bra blev det =)
Dessvärre målade jag andra sidan med lite där det blivit fläckar efter målningen på listerna på baren... Upptäckte nu efter att det inte var riktigt samma färg =S Kanske blir bättre när det torkat, annars får jag måla hela väggen i den färgen.


Redo för att måla väggen!

Bloggat från Karribean

Pappa har bloggat lite på Spiksmedjans blogg.
Ser inte så lite nice ut på stranden =) Åhh vad jag vill vara där istället för kalla snöiga sverige!!
Vill ni se bilderna så kolla in här!

Vad ska jag göra idag?

Idag är jag "ledig". Skönt då jag fick sovmorgon igen... (Hur ska jag klara av att börja jobba kl 7!?)
Håller på att formulera en projektidéskiss som ska lämnas in imorgon. Inte det enklaste, fattar inte riktigt vad det är de vill att vi ska skriva... men men... blir nog bra.
Har nog bestämt mig för vilket projket jag vill jobba med nu... Har börjat vant mig vid tanken att jobba 8 h/dag.. =P Tror jag kommer lära mig massor!

Idag har jag massa punkter jag ska ta tag i tänkte jag.. Får se vad jag hinner/orkar med:
  • Limma bordet
  • Måla väggen i köket
  • Växla in check
  • Posta brev till CSN
  • Posta brev till GötebrogsUniveristet
  • Skriva klart projektidé
  • Skotta snö
  • Plocka undan lite här hemma
  • Tvätta av fönstrerna i V-rummet
  • Sortera soppåsen med kläder i Släng och Skänk(till välgörenhet)
Och lite roligare sakerna om det hinns med =)
  • Göra manikyr och pedikyr
  • Ta en prommenad
  • Ta en runda på stan



Vad ska NI göra denna onsdag?

Sova ensam

Gillar inte att sova ensam.. Det är trist att vara själv på dagarna med, men kvällarna och nätterna är värst. Då känner man sig extra ensam. Ingen att kramas och mysa med...
"Bara"  två nätter kvar tills Micke kommer hem, och då för gott hoppas jag.


Om jag fick sova i en sån här söt jumpsuite från Forever 21 kanske det skulle kännas bättre... hihi


Gladiator heels

Till sommaren skulle jag vilja gå runt i ett par liknande skor som dessa... Kan piffa upp den tråkigaste outfitten!
Tuffar till klänningen och festar upp jeansen.

Från Forever 21.
Blir dina för $28,80

Dessa två är från Asos.com
Den första kostar 1071 kronor och den andra ca 1560 kronor.

Pinsamt!

Idag tog jag bilen till skolan, mycket skönare att pendla med bil än buss! Man behöver inte åka lika tidigt, man bestämmer själv när man vill åka dit/hem och det bästa är att man slipper stå ute i ur och rusk och vänta på bussen! Ska nog åka mer bil.. =)

I alla fall... när jag kommit hem till Karlskoga igen så var jag tvungen att tanka. Tankar upp bilen full med diesel i godan ro... går in och ska betala... Då har jag inga pengar på kortet!!! Fruktansvärt pinsamt.. Kassörskan är i alla fall trevlig, så jag får lämna mitt körkort i pant och åka hem och fylla på kortet med pengar och komma tillbaka och betala. Det gick ju.. Men sånt där är så pinsamt tycker jag!



Idag har vi haft föreläsning om projektet. Kom in ett nytt företag som verkar riktigt intressant. De var intresserade av att ha en grupp studenter placerade på företaget under kursens gång. Det verkar faktiskt bra då det ungefär blir som praktik för oss. De verkade även ha intressanta arbetsuppgifter med både programmering, design och webb. Lutar åt det projektet nu...
Verkar även som man ska sitta där 8 timmar/dag.. Så blir verklligen som ett riktigt jobb, vilket jag tror kan vara nyttigt att prova på innan det riktiga arbetslivet börjar. För som Jenny sa; Det är ju bättre att ni misslyckas nu när det är en kurs än när ni börjar jobba på riktigt! (Inte för att man ska försöka misslyckas, men det stämmer)
Visserligen jobbigt att jobba 8h/dag när man är van att inte ens vara i skolan varje dag... Men måste väl vänja mig =P

På torsdag ska vi nog ha betsämmt oss och gjort en idéskiss... Får klura på det här nu ett tag.

MorrnMorrn

Har sovmorgon idag, skönt! Börjar inte förens 13.15. Rektorn har av någon anledning kommit på den briljanta (inte) idén att alla lektioner ska börja kavrt över istället för prick. (?) Varför kommer man på en sån idé.? Personligen tycker jag det låter idiotiskt.
Tur att vi inte har så många lektioner, utan bara "fika". Då kan vi välja själva när vi börjar =)

Det snöar massa idag med. Fint, det blir så just och fint. Utan snö är det så mörkt så här års... Det sämsta är att jag måste åka till mamma och pappa och skotta.


Känner av boxningen..Speciellt i armarna och axlarna...Hur ska det gå att göra stretchövningar (body balance) med världens träningsverk!? Kommer nog göra sjukt ont.. Ska nog gå bra!


Nya terminen igång

Så är nya kursen och terminen igång. Var på introduktion idag. Kommer nog bli bra det där =)
Ska bara bestämma vad man ska göra för projekt..

Förlorade aktionen på Tradera om Converseskorna jag trånat efter... jag ledde ända fram tills det var 1 minut kvar, då blev jag överbudad med 10 kronor!! Och inte kunde jag buda över då jag var i skolan och inte såg hur det gått förens vid 14.00 när jag kommit hem. Typiskt!
Jaja.. får se om mamma hittat dem i Amerika, annars köper jag dem kanske ändå för orginalpris.


Ikväll blir det boxning! Var jättelänge sedan jag tränade det, så ska bli kul. =) Minns att det var sjukt jobbigt.. Men behöver lite kondotionsträning. Imorgon blir det lite lugnare med Body Balance... Så blir det även Body Pump på fredag. Mycket träning denna vecka, både kondition, smidighet och styrka! Ska ju även rida islandshäst på lördag, och det har jag med hört ska vara ganska jobbigt =P Kommer bli dunder-fit efter denna vecka ;) haha



Nu har Micke åkt till Eskilstuna igen. Trist.. Men det här är antagligen sista veckan han behöver åka dit. Sen hoppas jag han kommer jobba här hemma ett tag. Han har ju legat ute på jobb sedan oktober/november. Är så trist att vara hemma själv..

Söndag kväll...

Nu har jag äntligen plockat bort julen; bytt gardiner, lampor, plockat bort juldukar och tomtar.
Jag var nog den sista som tog fram julsakerna (typ dagen innan julafton) och den sista som tog bort julsakerna. =P Skyller på brist på tid.. hehe.

Smart som jag är proppade jag ner tidningspapper i en trävas från thailand, för att julblommorna jag ville ha i inte skulle sjunka ner för långt i vasen. Och nu när jag vill ha i de vanliga blommorna ville jag ju självlart ta ur pappret. Det var lättare sagt än gjort... försökte dra upp det med en krok, vilket inte gick speciellt bra. Då kom jag på den briljanta (inte) idén att hälla i vatten så pappret skulle lösas upp... Bara det att papper tydligen sväller ganska mycket i vatten, så trävasen sprack på två ställen(!). Inte kul... Typiskt när den är från thailand med... Så nu har jag en vas med blött papper i + två stora sprickor i. Jippi.

Var uppe och fikade i Karlsdal idag. Trevligt. Planerade lite för nästa helg då Helen ska få sin 50 års present; en heldag bara för henne. Ska bli roligt. Ska bl a rida isladshäst! Så var hemma och hämta termobyxor och lånade ett par kängor av mamma så jag har nått att rida i =)


Imorgon börjar nya kursen. Spännande...

Rensat i garderoben!

Ni som känner mig vet att jag är värdelös på att slänga saker. Speciellt kläder och skor... även fast jag inte använt det på 2 år så tänker jag att det KAN ju komma till användning.. någon gång!

Med tanke på mitt spontan- shoppingförbud av Micke och min överproppade garderob, så bestämmde Micke och Moa igår att Moa skulle rensa ur min garderob. Och så blev det, idag kom Moa hit och hjälpte mig rensa! Och vad bra hon var på det! En hel sopsäck med kläder slängdes! Har ALDRIG slängt så mycket förut i mitt liv... inte ens när jag flyttade. Slängde till och med fem par skor! Inte illa!

Det som jag inte använde längre men ändå var fint och frächt (vissa inte ens använt) hjälpte Moa mig med att lägga ut på Tradera. Så nu kan ni gå in här och buda! =) Så får vi se om det är nått som går att sälja, annars får jag väl slänga med det sen eller nått...



Sopsäck full med gamla kläder jag aldrig använder.

Och titta vad luftigt det blev i garderoben!





Tusen Tack Moa för hjälpen! Du är bäst!

Klassfest

Förra fredagen var vi några i klassen som gick ut på en krogrunda, som jag tidigare nämt. Hittade bilder i kameran från då som jag tänke jag kunde bjuda på =)


Vi på O'Learys. Närmast i bild är Ann-Sofie och Britta.


Oscar, Johan, Henric och Pasi trivs.


Jag, Britta, Pasi och Oscar fortsatte vidare till Njuta när de andra gick hemmåt.


Jag och Britta försökte oss på Sexy-pose ;P


Grabbarna försökte med.. haha!


Let's dance



Sitter och tittar på Let's dance. De ser ut att ha så himla roligt! Tänk om man kunde dansa så =)
Vilka är erat favoritpar?

Fredagkväll

Fredag kväll, helg, vilket betyder fest för många.
Blått är en färg som enligt många kommer bli en av vårens trenfärger. Jag har listat flera snygga blå(sor) att glänsa med en festkväll.

Forever 21




Ellos




Asos




Your Guardian Angel

När man minst anar det blir man påmind om hur orättvis världen är, och vad elak människan kan vara.
Den här sången är för alla som någon gång känt sig svikna.



Underbar låt..


Sista dagen på terminen

Idag var sista dagen på denna termin.
Hade presentationsseminarium för våra C-uppsatser.
Jag var jättenervös.. men det gick faktiskt riktigt bra. Jag och A hade visserligen inte lika seriösa presentationer som alla andra, men det behövde man inte, och kändes lite roligare att göra det mer lättsamt. Blev ändå så himla mycket att lyssna på.
Det gick över förväntat bra att stå inför alla och prata med! Jag klarade mig utan att varken spy eller svimma ;P haha Nejdå, men kändes inte så farligt faktiskt.
Allas presentationer var intressanta och bra, kul att höra vad alla skrivit om, även fast man redan hade ett humm.
Nu kommer många att försvinna till andra universitet, kurser eller jobb.. =( Det känns jätte tråkigt faktiskt! Har haft så himla trevligt ihop. Många har jag läst 2,5 år med, så det kommer kännas konstigt att de försvinner nu.
Jag, Ann-Sofie, Nicklas, Jens och Johan kommer i alla fall läsa projektet tillsammans, så några är kvar i alla fall!
Den kursen börjar på måndag. Ska bli intressant att se hur den kommer gå till.. har faktiskt inte alls stor koll på den.
I helgen ska jag i alla fall inte tänka på skolan alls! Ska släppa den där hemska uppsatsen och bara vila hjärnan! =)



Blev en helg hemma i alla fall... Får se vad vi fyller på den med nu då...

New York

Nu är mamma och pappa i New York med Karin, Svenne, Marianne och Sten-Åke!
Kan bara tänka mig vad häftigt det måste vara... Erkänner att jag är lite avundsjuk faktiskt =)
Imorgon tror jag de drar vidare till Dominikanska Republiken, inte helt fel det heller!! Där är de en vecka och sedan åker de på en västindienkryssning i en vecka och sedan tillbaka till New York igen.
Ingen dålig resa det!

Cissi mailade adressen till deras reseblogg, så den kan ni kolla in om ni är intresserade.
Bloggen hittar ni här.
Får hoppas de är duktiga på att uppdatera den bara =)


Sista dagen..

Har just kommit hem från Body Balance. Känner att jag kommer ha grym träningsverk imorgon.. Speciellt i magen, maglåten är sjukt jobbig!

Idag gjorde jag och A en presentation i Power Point tills imorgon. Väldigt tjusig.. och massa fina bilder, hehe. Tyvärr måste jag börja prata, läskigt!
Imorgon är sista dagen på kursen. Sorgligt. Men tror vi får tårta =)
Sen drar vi till Grebbestad över helgen där Liam ska döpas! Det ska bli roligt.

Nu ska jag ta en bit smörgåstårta som vi fick med hem från mormor =)
God kväll!

Ekonomisk?

Sitter och tittar runt på Internet på olika saiter. Fastnade på Gina T. Hittade huuur mycket snygga kläder som helst som jag vill ha!!
Såklart så har jag lovat Micke att sluta shoppa upp alla mina pengar. Så får nog inte bli nått mer på ett tag... måste nog rensa bland det jag har först. Så det går in nått nytt.
Håller i och för sig med honom när man väl funderar. Var inte kul när vi satt och funderade på vad bara alla mina skor var värda i pengar... Nej får allt nöja mig med det jag har ett tag frammåt!
En ekonomiskare Sara ska det bli! (ett försenat nyårslöfte kanske?)


FilmTime

Nu är det över.
Gick bra, men var jobbigt.



Micke har åkt iväg igen till Eskilstuna, men kommer hem imorgon igen.
Tänkte ha filmkväll med mig själv, det är jag värd nu.
Har poppat popcorn och ska titta på Greace. Var länge sen jag såg den nu..är ju så bra!

Sa hej då till mamma o pappa med. De ska fixa nån blogg som de ska rapportera ifrån. Ska lägga upp den här när jag listat ut adressen =)


Examinerade

Nu är examinationsseminariet klart! Känns otroligt skönt... Har gått och varit nervös jätte länge för det här.
M & M var duktiga opponenter och kom med massa bra kritik. Johan var också bra och påpekade bra saker. Kändes skönt att det var just de tre som var med. Är skönt när det är folk man känner så det blir en avslappnad känsla. Och inte att nån sitter och bara klankar ner på en.

Johan sa i alla fall att vi blir godkända! Kändes underbart att höra. Kommer få vissa kompletteringar, men det får alla och uppsatsen förtjänar att få en sista tillfixning innan den ska lämnas in på riktigt.
Känns jätte skönt att veta att vi inte behöver göra om allt!
En sten föll från mina axlar =)

Nu är det bara presentationen på uppsatsen kvar på fredag. Och den ska hållas i en föreläsningssal =S kommer svimma... Jag och A ska iaf göra en Power point så vi slipper stå längts fram ensamma och babbla med 1000 ögon på oss. Så det blir nog bra det med..


Ikväll ska jag till mamma o pappa och äta Tacos! Mums! På torsdag åker de, så ska bli kul att vara där nu innan de förvinner för några veckor frammåt! Kankse ska gömma mig i en resväska!?

Musikminnen

Satt på bussen hem och lyssnade på iPoden, då dök den här låten upp. Direkt började jag le för mig själv. Är det någon låt som jag börjar le av direkt när jag hör den, oavsett humör, så är det den här!

Den är inte bara rolig i sig, utan jag tänker tillbaka ca 3 år när jag och M just blivit tillsammans. Tror det var jag, Micke, Micke P och Niclas som åkte runt i antingen Niclas Escort eller Mickes volvo och lyssnade på den här på repeat i bilen. Körde bara runt på måfå och lyssnade på bl a den här... Det var tider det! ;P




Även den här låten åkte med på våra bilresor! =P
MickeP hade gjort en skiva med endast den här på om och om igen!



God morgon!

Idag gäller det.. uppsatsen ska bli examinerad... oj va nervös jag är! Hoppas vi endast får någon rest, och slipper göra om skiten helt... Håller på att skriva ut allt nu så jag kan försvara mig =P

Ska ha opp kl 13, så fick sovmorgon idag, så skönt!! Vill ha sovmorgon jämt..
Ikväll kommer M hem igen =) fast ganska sent, men ändå! Längtar...

Nej nu ska jag gå och äta gröt och fundera ut försvarstal! ;P

Edward Cullen, Twilight

Såg filmen Twilight i helgen. Det blev kärlek!
Filmen var jättebra, bra story och så en underbar kärlekshistoria...
Filmen blev inte sämre av att huvudfiguren Edward var sjukt snygg!! Tror jag är kär ;) (Edward spelas av Robert Pattinson)

När filmen var slut ville jag bara se mer! Blev överlycklig när jag senare upptäckte att filmen är baserad på en bokserie på fyra böcker! Verkar som alla ska bli film, New Moon som är del två ska komma redan nu 2009! Can't wait!
Nu kommer ni säkert bli besvikna på filmen när jag höjer den till skyarna, men gillar ni inte vampyr- kärlekshistorier så kan ni titta bara för att få se på Edward ;P

Här är lite bilder så ni ser vad jag menar:




 

Nervös..

Nu är vår opposition på Micke & Martins uppsats klar, skönt! En sak ur världen... Hoppas de tyckte vi kom med bra synpunkter. Jenny /examinatorn) tyckte i alla fall vi fått med allt, vilket känns skönt då vi också bedöms i vår opposition.
Är jätte nervös inför imorgon, då ska M & M opponera på vår uppsats. Är orolig att hela uppsatsen är skit och kommer bli dunder sågad och få underkänt.. Vill verkligen inte göra om allt igen! Håll tummarna för mig imorgon så det går bra.

Den här veckan är Micke i Eskilstuna igen och jobbar. Men han kommer hem imorgon kväll för begravningen. Sen åker han igen en sväng...
Det känns som det kommer bli en underlig vecka. Både begravning och dop samma vecka.

Ikväll börjar Lipstic jungle, en ny serie som är baserad på en bok med samma författare som Sex and the City. Har läst den boken för inte så länge sedan så ska bli intressant om boken och serien är lika.
Trevlig kväll!

YES!

I går var jag och M på bio och såg Yes man. Den var riktigt rolig, precis vad man kan förvänta sig av en film med Jim Carrey.

Filmen har budskapet att man ska börja säga Ja till livet. Istället för att komma med ursäkter och bortförklaringar till att göra saker, så ska du börja säga ja till allting som erbjuds. Eller ja, budskapet är inte att säga ja till allt, utan att börja säga ja oftare. På det viset får man ut mer av livet.

Jag är övertygad om att det stämmer. Säger man hela tiden nej till möjligheter står man kvar på samma ruta resten av livet... Säger man ja till möjligheter istället så får man uppleva så mycket mer!
Jag ska börja tänka på det här, och börja säga ja oftare! =)


Bakis

Usch, mår inge vidare idag.. =S Men får skylla mig själv.
Igår vid 18 åkte jag in till Örebro, då vi skulle ta en krogrunda med klassen. Blev 9 stycken som kom + Micke som var där med en annan. Började på O'Learys. Riktigt trevligt! Blev en öl, vin och massa babbel =) Därifrån droppade en hel del av pga av barn och sånt.
Sedan drog jag, Britta, Oscar och Pasi vidare till Njuta. Där var markus värd. När det stängde gick vi över till Björnstugan. Dä blev det dans! När det stängde gick vi till MAX och åt, gott.
Bussen hem lyckades jag inte komma med, (vad hade jag trott?) så fick sova hos Britta.

Kom hem i dag vid 14... och sen var det kalas hos farfar som fyllde 80 år. Precis vad jag var sugen på.. hehe =P Men var trevligt iaf med smörgåstårta m.m. =)

Hade ju bestämt mig för att åka hem.. att man aldrig kan bete sig när man druckit lite =P

Rikigt rolig kväll i alla fall!!! Synd att typ alla slutar nu bara... =( Men Britta lova att jag skulle få komma o hälsa på henne i sthlm iaf =)


Nu blir det Sibyllamat!


Friends

Tycker ni liksom jag att låten i nya Friendreklamen är bra? Den berör verkligen... 

  

Det är Kent som har gjort låten. Verisonen till reklamfilmen är specialgjord. De har gjort en egen verision som heter På Drift. Riktigt bra den med!
Den går att ladda ner gratis från Kents hemsida.

Äntligen!

Nu är äntligen uppsatsen inlämnad... Nu ligger den i ödets händer.
Eller rättare sagt i Johan, Martin och Micke händer, vår examinator + opponenter =P
Har vår opposition mot martin o micke på måndag, sen på tisdag är det ombytta roller, hoppas de går bra. Blir att läsa massa i helgen.

Ikväll blir det krogrunda med klassen. Ska bli skönt att bara träffas och slappna av, och inte prata uppsats för en gång skull... Håller på att göra mig iordning nu.. Kl 18 åker jag in mot Örebro. Så får vi se vad som händer  =)

Ha en trevlig kväll alla!


Conversesko

Har hittat en grymt snygg Conversesko!! Skulle jag absolut inte säga nej till. Riktigt läckert med lackdetaljerna... Oh vad jag vill ha dom! Måste bara undersöka min ekonomi om jag har råd....



Besök hos Elin

Kom hem från Elin för en liten stund sedan. Första gången jag var där, var jätte fint =) Stoor lägenhet! Elin gjorde det hon var är bäst på, nämligen klippte. Så nu har jag kort hår! Det ni =D Ovant, men är super nöjd! Eller kort och kort.. till axlarna i alla fall. Kort för mig.
Elin ska ta med mig till Sthlm nån gång, ska bli kul =) Hon hittar tydligen bra med, vilket är tur för mig som har 0 lokalsinne. Så måste jag ju upp och hälsa på henne o Erik i Västerår med!

Var i skolan idag med, känns hyffsat klar med uppsatsen nu. Bara disskusion kvar. Hoppas Å tycker samma. Imorgon är sista dagen att göra ändringar.. Ojoj. Blir att dunder kolla alla detaljer.



Ally-box

Hittade precis en Ally McBeal box på Discshop.se!!
Kostade 1095:- Lite dyrt kanske, men den ska jag köpa när jag får jobb.


Ally McBeal

Har just sett avsnitt 1 & 2 av Ally McBeal s01. Det är så grymt bra. Måste vara en av världens bästa serier!
När jag var mindre och det gick på TV följde jag det slaviskt. Ville till och med bli advokat för att Ally var det.
Skulle vilja ha alla säsonger i en box, någon som vet var/om man kan få tag på en sån?


UppsatSkit

Idag hade vi oppositionsseminarium. På ett sätt gick det bättre än förväntat. Var rädd att det skulle bli ett korsförhör, och att massa var helt fel. Men det mesta var ändå bra, men har ändå en hel del som måste skjusteras innan fredag då uppsatsen ska lämnas in. Lite nervös över hur det ska gå faktiskt...

Försöker sitta nu och kolla över kommentarerna.. Men glider lätt in på annat när man är trött i huvudet. Får fokusera mer och ta nya tag imorgon.
Usch vad jag är trött på den här uppsatsen nu. Vill bara slänga den ut i snön och sparka på den. Tyvärr har jag den bara i datorn så skulle inte bli så bra...
Jag kommer vara lycklig den dag uppsatsen blir godkänd och jag slipper det här.

Iskallt!!

Dagen har varit ganska seg. Och fruktansvärd kall! Har varit - 20 grader här. Inte så man varit sugen på att gå ut direkt. Men till slut var vi tvugna att dra oss från varma soffan och åka och äta mat. Blev am. pizza på Mr james med Micke, Moa och Niclas. Mycket gott som vanligt.

Men var fruktansvärt att vara ute, när man andades för djupt fick man ju ont i lungorna =/ Hoppas de inte blir lika kallt imorgon när jag ska stå och vänta på massa bussar... Då får det nog bli ugsen som åker på och största halsduken och mössan!

Var inne på Nöjesbutiken med och köpte nya SOLO, alltid lika kul med en ny tidning. Perfekt nu med när man bara vill sitta inne i soffan =) Nej nu ska jag hoppa ner i sängen, måste vara utvilad när jag ska ha seminarium imorgon. Lite nervös...Mest för vad Åke ska säga....

God natt


Gratis Antivirus

På uppdrag av Elin ska jag tipsa om några gratis antivirus program.  Installerade ett nyt på röda daton idag, då det jag hade gick ut. Ska man köpa ett antvirus så kan det kosta ganska mycket pengar, och oftast kostar det även att uppdatera. Vill man inte lägga massa pengar på antivirusprogram finns det flera gratis verisioner att välja mellan som funkar bra.
Här nedan tipsar jag om några för Windows:

AVG Anti-virus free edition (Den jag själv installerat)
Ett av de vanligaste virusprogrammen för hemanvändare. Uppdaterar sig själv mot den senaste verisionen och skyddar datorn i realtid. Programmet är lätt att installera. Verision 8.0 har även skydd mot spyware. Kan också söka igenom in- coh utgående e-post.

Avast! Home edition
Heltäckande antivirus-program för ickekommersiellt hemmabruk. Många bra funktioner, och skyddar även mot spyware. Kräver registrering för aktiveringskod.

Avira AntiVir PersonalEdition Classic
Finns även för Linux och andra plattformar. 30 miljoner användare. Grundläggande gratis skydd mot virus, trojaner, maskar och rootkits. 

Comodo AntiVirus
Håller koll på datorn i realtid, upptäcker och tar bort virus. Försöker analysera och hitta okända faror. Dagliga uppdateringar av viruslistor.

PC Tools AntiVirus Free Edition
Komplett och snabbt gratis antivirus som håller din dator skyddad i realtid. Kontrollerar filer, webbsurf och e-post, samt håller själva systemet fritt från virus.

Hämtat från TKJ, sveriges största IT-blogg

Dessa virusprogrm skyddar mot virus, maskar, trojaner och liknande. De skyddar därimot inte mot hackers. Därför krävs att lägga till en brandvägg för att vara helt säker.

För att hitta gratis brandväggar att ladda ner, gå in här.
Windows brukar ha en egen brandvägg installerad, så kontroller om du redan har en innan du installerar en ny. Finns två brandväggar på datorn kan det skapa problem.

Lycka till!


trumdidum

Igår blev det en tripp till Karlstad, Bergvik. Micke skulle kolla efter en snowboard. Hittade tyärr ingen, så får bli att leta vidare. Micke o Carro beställde därimot en fotpall, så helt i onödan åkte vi inte dit. Jag och Carro hittade även lite på Ginas rea. Jag köpte en brun poloklänning och ett par trosor.

På kvällen gick jag och Micke x2 hem till Moa och Niclas. Där blev det några glas vin. Kul att träffa Moa, var ett tag sen =) La in kläder på tradera med. Moa ska sälja en skinjacka och en klänning från Asos. Koll in här
Christoffer var hemma från Afghanostan med, så kul att se han igen. Men han åker tillbaka igen på måndag..
Senare gick killarna till statt och jag och Moa gick till Red Brick. Var ganska mycket folk där.. drack lite vin och pratade, väldigt trevligt!! Planerade även in en till resa till London =)
Sedan blev det att köpa pizzor på Viking och hem till Moa där även killarna var. Alltid lika gott med pizza på natten!


H&M:s vår/sommar katalog

Fick H&M:s vår och sommar katalog med posten idag. Hittade massa fint jag skulle vilja ha i sommar.. Blev lite sugen på sommar när man såg alla kläder. Men först ska jag till fjällen innan våren får komma!
Här är några av mina favoriter ur katalogen:




helg igen

Idag har jag och Micke varit duktiga och städat hela lägenheten. Har våttorkat alla golv (vilket inte händer ofta) och rensat massa lådor från skräp och gått ner med en del i förrådet. Har så mycket saker så blir rörigt så fort i lägenheten. Skulle behöva grovrensa fler lådor och även garderoben. Får bli nån annan dag...
Imorgon måste jag ta tag i pluggandet. Skriva en opposition är det som ska göras..

Känns verkligen inte som fredag idag, antagligen för nyårsafton var i onsdags och det kändes som helg. Blir så förvirrad när det är helgdagar hela tiden.

Inspiration - Badrum

Något jag skulle vilja ha är ett stort, snyggt, kaklat badrum. Gärna med glasblock. Skulle jag göra om ett badrum nu skulle jag nog välja att använda färgerna grått, svart och vitt med turkosblått som accentfärg. Gillar också när man kaklar bara en "våd" i en avstickande färg.

Men det får vänta tills jag flyttar till hus.

Här är lite inspirationsbilder på snygga badrum från Konradssons.com





2009

Gott nytt år & god fortsätning!

Ett nytt år har precis börjat. Nya löften och nya förhoppningar om att det nya året ska bli ännu bättre än 2008.
Har ni avlagt några nyårs löften?
Mitt nyårs löfte är att börja träna mer och vara lite hälsosammare.. Jag o Carro sa att vi skulle börja styrketräna med, så jag kanske blir lite stark någon gång,,=P Får se hur det går...

Nyårsafton var trevligt och roligt. Kl 15 gick jag hem till Carro där det var tjejmiddag. Vi var 8 tjejer som gjorde i ordning en god trerätters middag; toast-skagen, fläskfilé med potatisgratäng, bernaeissås och grönsallad och pannacotta till efterrätt. Väldigt gott!!
Efter maten blev det lite ölspel m.m. och så kom killarna förbi.
Frammåt 23 åkte jag och Micke till Erik & Elin som hade fest hemma för att fira tolv slaget. Skålade i champange och tittade på fyrverkerier. Sedan var vi kvar där ett tag och softade för att sedan ta en taxi hem.

En riktigt bra nyårsafton =)


RSS 2.0