Sista inlämningen

Nu är det sista inlämnat till Örebro Universitet, för alltid!?
Har blandade känslor. Det är jätteskönt att det är klart, och att vi får lämna in allt vi gjort under denna termin. Har varit en väldigt rolig termin, och väldigt lärofylld. Har kommit ut på ett företag och kännt på att jobba på en arbetsplats. Och fått en djupare insikt i att jobba med ett projekt, från planeringsfasen till avslutandet.

Det är dock trist nu när det är slut, både att lämna Sigma där vi suttit länge nu och lärt känna alla, men även för att studietiden på Örebro universitet är slut. Nu har tre år gått sedan jag började, och vart har de tre åren tagit vägen!? Det har gått sjukt fort. Så många människor jag lärt känna på vägen, med nya kurser och nya kurskamrater nästintill varje termin. Endel har följts åt nästan hela tiden, men flera har bara dykt upp lite då och då.

Snart är det studenten för alla gymnasie 3-or, och det firas med pompa och ståt! Minns vad kul det var... Nu har jag gått ytterligare 3 år, fast på universitetsnivå, och vad händer då? Ingenting. Det känns lite tråkigt faktiskt. Vi har ändå läst i tre år. Men jag kan förstå varför. Av oss som började tillsammans är vi nu 7 som läser denna kurs, vilket även är en B-kurs, så alla som läser kommer inte att gå ut. Flera av våra klasskompisar har redan gått ut, och vissa läser distanskurser eller andra kurser på universitetet. Vi är alla splittrade så här i slutet. Vi var någesånär samlade under c-uppsatsen. Men då hade flera av oss en termin kvar, och då blev det inget firande.
Det som händer nu är att vi får skicka in våra kurser som vi vill ha i vår examen, och så får vi ett intyg på att vi har en kandidatexamen i Informatik.
Har även hört från andra program och skolor att de har någon slags avslutning. Men de går väl tillsammas hela tiden.. Tycker de är riktigt synd. Men men..
Jag åker ju till Göteborg i helgen med familjen!! Det ska i alla fall bli skitkul, det blir mitt firande! Och undrar om inte det är roligare än nån middag på skolan? =) Vara med dom jag tycker allra bäst om, och på weekend i Göteborg med både shopping och speedway vm! Så jag får allt mitt firande ändå!

End of Gossip Girl...

Har precis tittat på slutet av Gossip Girl säsong 2. Riktigt bra, som alltid.
Nu väntar jag med spänning på säsong 3.
Slutade både väldigt lyckligt för många, men även lite oroväckande...
Någon som vet när säsong 3 kommer ut?


Badkläder från H&M

H&M har fått in massvis med snygga bikinis på hemsidan. Hoppas de har lika mycket i sina butiker, jag vill helst prova innan jag köper...







Finns även en hel del snygga accesoarer till beachen:

Sista dagen

Igår var jag inne på Sigma för sista gången. Vi placerade "min dator" nere i receptionen och fixade igång applikationen! Riktigt kul att se den igång på riktigt. Hoppas den får stå kvar så de inte plockar ner den nu när vi gått =P
Lärde upp receptionisten som har väldigt lite datavana, och hon klarade det galant, bra betyg till oss!
Innan vi gick hem för sista gången ställde vi upp lite kakor till alla, gick runt och sa hejdå till de vi fått hjälp av, och så fick vi fina presenter av Peter! Fick en bag, godis, reflexer, nyckelband, bensinpengar m.m =) Väldigt snällt! Hade inte en tanke på att vi skulle få nått för att vi varit där..Kul överraskning!
Känns lite ledsamt faktiskt att inte gå dit något mer. Har lärt känna många nya människor, och kommit in i att vara där varje dag... Peter sa i alla fall att han ville hålla kontakten med oss båda ifall något jobb skulle dyka upp, det känns jättekul! Får hålla tummarna! =)

Efter alla adjön åkte jag mot skolan för att träffa Britta som är studievägledare, såklart var hon inte där. Så nu får jag hoppas att hon kan svara mig på mail, eller är där på tisdag. För jag är inte inne i Örebor nått mer... Känns jobbigt att åka in bara för att träffa henne.. men får se vad som behövs.

Nu ska jag kolla lite mer på dokumentet, läsa igenom det ordentligt. Så blir det nog lunch och kanske en runda ner på stan?

Folkhögskola!

Jag blev antagen till Karlskoga folkhögskola i kursen Webbdesign!!
Så nu får vi se vad det blir i höst; folkis, jobb eller avancerad nivå??
Får jag jobb tar jag ju det, annars blir det nog webbdesignen... Det andra verkar inte speciellt roligt om jag ska vara ärlig.

Grillen invigd

Idag har vi invigt grillen på balkongen! Gott gott =) Har varit helt underbart väder idag, har legat på balkongen och solat efter att jag kommit hem från Örebro. Blev en kort dag där, fixade det sista med applikationen och brännde en skiva åt dem. På onsdag ska vi in för sista gången till Sigma och sätta upp datorn i receptionen och dra igång applikationen. Ska bli kul få igång systemet och se hur det blir, men ska även bli lite trist att vara där för sista gången, har ju lärt känna massa nya människor... Får se om det blir nått med Servicedesk-tjänsten där.. annars blir det väl sista gången jag är där.

Imorgon blir det att sitta hemma och skriva på dokumentationen. Det mesta är redan skrivit, mestadels Henrics delar kvar. Så får hoppas på sol så kan man sitta ute och jobba!

Var sjukt trött imorse.. fattar inte när man haft en långhelg att man är lika trött ändå. Inte blir man utvilad efter helgen inte. Och ändå var det en lugn helg med hyffsat tidigta sänggångar..
Längtar till nästa helg nu! Då är det Göteborg på schemat!! Det ska bli riktigt roligt! Speedway VM och shopping, Kan det bli bättre??

Ok, sista för ikväll!



Kommer ni ihåg denna!? Hittade den på MyBooken...
Så härlig låt!!
Nu SKA jag gå och sova..

Phantom of the Opera



Denna film gick idag på 2:an. Det är så grymt mäktig musik i den.
Detta är en verision av Nightwish!

Sova??

Sitter hemma i min ensamhet och lyssnar på väldigt blandad musik. Har även tittat igenom några filmer som vi skapade i gymnasiet, det var underhållande.
Har lite svårt att avgöra om jag ska gå och lägga mig eller inte...

Idag åkte i alla fall jag, Micke, Carro, Micke och Johan till Gälleråsen för att titta på STCC. Var hur trevligt som helst. Satt i sluttningen, fikade och kollade på massa race. Solen sken och det var jättevarmt! Kom en liten skur mot slutet, men den gick snabbt över. Mycket trevligt.




Nej nu får det kanske blir att sova... Bara några låtar till...

Hemma

Idag är jag hemma och jobbar. Går igenom våra dokument. Har skrivit om vad vi gjort, vad vi inte gjort, varför vi gjort på ett visst vis och liknande. Har även skrivit en användarhandbok till användarna.
Blir nog bra det där! Hela nästa vecka kan vi ägna åt att få upp datorn i receptionen och skriva klart allt till skolan.

Nu ska jag nog ta mig lite lunch.. omelett kanske?

Funderar på att ringa Davids om BodyBalance ikväll... har inte varit iväg på jättelänge så skulle vara skönt.. får nog bli så...

Snart slut

Nu är Receptionssystems applikationen färdig!!!
Kan ni tänka er..? Det vi kämpat med hela terminen är äntligen färdigt.
Vi skapade en Setup- fil idag, och snart ska de brännas på skiva. =)
Nu är det bara lite dokumentation kvar. Ska jobba hemifrån med det imorgon. Skönt att slippa bussen. Denna vecka är bara onsdag kvar då i örebro, då är det handledning och systemvetardag. Sedan är det långledigt och efter det bara en vecka kvar tills allt ska vara klart! Tisdagen efter det är det redovisning och opposition. Sedan slut!
Det har gått sjukt fort...

Var på anställningsintervju idag med.. Tyckte det gick bra. Och blev riktigt intresserad av tjänsten.
Är en Servicedesk- tjänst. Det innebär att man har mycket kontakt med kunder, tar emot och löser deras problem. Mycket varierat arbete vilket låter kul! Tror faktiskt det kan passa mig. Nu är det bara att hoppas att jag får det!!


NORWAY!!



Äntligen vinner en låt jag verkligen gillar!!! Med utklassning med...
Oh vad jag älskar den!
Grattis Norge, och Alexander Rybak!


Mobil-lista

På Marias blogg hittar man alltid roliga listor..=P hehe
Var tvungen att testa en jag med!

1.Ta fram din mobil.
2. Bläddra igenom din inkorg.
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et.
4. Gör likadant på varje fråga.

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Exklusivt för dig som 3kund

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Jag åker med micke o tittar på en bil.

3. Vad är de första du säger när en kompis blir påkörd av en buss?
Okej blir bra det.

 4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Blir bra det :)

5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Hej, jag funderar på att följa med till Carro.

6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
M nått sånt

7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom?
Hej, den 12 maj ska jag ha ljusparty

8. Vad vill du höra mest av allt?
Grattis på födelsedagen

9. Vad skulle du säga om du fick MVG i allt?
okej. ja de ska bli roligt.

10. Din romantiska replik?
Okey hihi!

11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Du hittar nog på något bra



Nu ska jag ut och fota lite tror jag!! =)

Fotboll!

Igår stannade jag kvar i Örebro efter "jobbet" för att spela fotboll med Sigma. Varje år har de en fotbollsmatch för de anställda. Detta år hade de hyrt Rynningeplanen.
Har inte spelat fotboll på riktigt sedan 9:an tror jag.. så var nervös hur detta skulle sluta.
Gick mycket bättre än vad jag vågat hoppas på. Kom ihåg en hel del av fotbollskunskaperna... Men konditionen var helt borta! Blev helt slut efter uppvärmingen bara ;P
Som tur var förminskade de planen från 11 manna till 9 manna plan! Det var jobbigt nog ändå, plus att vi fick avbytare med... vilket behövdes!
Var riktigt roligt att spela, sjukt jobbigt... men roligt!! Nu får jag nog jobba lite på konditionen... hehe
Självklart blev folk skadade med, som vanligt på sådana här upptåg, var en som bröt armen... så ska va glad att jag kom undan med blåmärke och träningsverk!
Efter matchen, som slutatde 3-3, bjöds det på korv, dricka och öl.
Mycket trevlig kväll!! =)

Nitar

Just nu ser man nitar överallt, och på oliksa saker. Riktigt snyggt på accesoarer!
Gör vilken outfit som helst tuff.

Skor med nitar från Bianco:

Nelly:


Finns även en hel del andra roliga accessoarer med nitar, här armband och skärp:


Min bebis är hemma!

Idag kom Micke hem med min bebis, det vill säga min minilaptop!!
Nu fungerar den finfint, och låter så bra!
Ända är att allt jag hade på den är borta... Lite synd. Men men, bara att ladda upp med nytt.

Ikväll är det Ljusparty hos Mia, ska bli trevlig. Får se om jag hittar nått fint.

Projektet börjar nå sitt slut. Gjorde sista "huvudfunktionen" idag. Nu är det bara lite småplock och att flytta databasen till sigmas server kvar. O har ju 3 veckor kvar så de ska allt hinnas med.
Imorgon ska jag spela fotboll med Sigma. Ska bli roligt, men är lite nervös för hur bra de är.. jag har ju inte spelat på väääldigt länge. Men ska spela på gräs och alla skulle nog inte ha fotbollsskor, så det ska nog gå bra. Återkommer imorgon om hur de gick!

Ikväll är det kval i Eurovision songcontest. ´Hur tror ni det går för Malena? Jag tror att antingen så kommer den bra, eller så går de jättedåligt. Det är en låt man antingen älskar eller hatar.

Ska ni titta ikväll?


"Ibland så kräks jag"



Dålig kvalitet, men det är bara så roligt!
Det här gick vi runt och skrattade åt hela dagen igår...
-"Ibland så kräks jag" (Ice Age 2)

Stockholm!

Stockholm i mitt hjärta, låt mig besjunga dig nu, åldrad i ungdomlig grönska, öarnas stad, det är du!
Denna låt laddade Elin med i sin mp3, finns det nått mer passande inför en shoppingdag i huvudstaden??

Kl. 6.55 gick jag och Carro på bussen på stationen. Sedan bar det iväg mot Stockholm. Satt och pratade om allt och alla på bussen, kan tänka mig att vi irriterade nästintill en hel buss som ville sova ;P Men men.. Så är det att vara tjej! I västerås skulle vi plocka upp Elin, men bussen var full så hon fick åka med en annan buss. Men det gick bra ändå!
Framme i Stockholm var det shopping som gällde. Gick runt i de flesa affärer och gallerior i centrum. Det fanna väldigt mycket roligt och fint.
Vid lunch gick vi till en asiatisk restaurang. Där hade de en mongolsbuffé (tror jag de va). Det fanns massvis med färska grönsaker och rått kött(!) (inte av en råtta, olagat) att välja på. Man fick lägga allt man ville ha på en tallrik som man sedan lämnade till kocken. Kocken wockade sedan din tallrik medan man tittade på, och så fick man helt nywockad mat! Häftigt! Det var väldigt gott, och så var det efterrättsbuffé efteråt med glass och frukt. När vi betalade fick alla en varsin present; en minibuddha! Gulligt!
Satt ett gäng asiater vid ett långbord bakom oss som måste tyckt vi såg roliga ut eller nått... för de tog kort på oss och stirrade på oss ;P hehe Kanske ovanligt med svenska tjejer som gillar asiaktisk mat!? eller inte.... Jag tror de blev kära i Elin! ;D
Efter maten blev det mer shopping.. tills vi var så trötta att vi inte orkade mer. Då blev det fika på NK och titta in rika "pappa betalar"- människor. Alltid kul att titta på folk, speciellt i storstäder...
Efter fika var det dags att vandra tillbaka till cityterminalen för att vänta in bussen som gick strax innan sju. Den här gången fick vi alla sitta på samma buss! =)
Det var en väldigt rolig dag som gick alldeles för fort! Måste göras fler gånger.. är ju faktiskt varken speciellt långt eller dyrt att åka till Stockholm...
Tack tjejer för en jätterolig resa!





Min shopping


  • Linne med påfågel, mönstrad klänning, armband: H&M
  • Shorts och tre par trosor: Gina tricot
  • T-shirt och kalsonger till Micke: Jack & Jones
  • Diskhandduk, bakformar: Lagerhouse
  • Handcreme och lipbalm: Yves Rocher
  • Gladiator-heels: Din sko
  • Catwalk Tigi Root Boost, hårsalong

Barnkonsert

Fredag och helg igen!
Ska ta med Linn på barnkonsert idag på Musikpalatset! Det är Madde och hennes fördjupningskurskompisar som ska ha konserten. De ska vara Astrid Lindgren Tema tror jag. Kommer nog bli riktigt bra =)

Kolla in Maddes blogg här, om du vill läsa mer eller bara kolla in hennes blogg!

Imorgon drar jag iväg till Stockholm över dagen för shopping. Ska bli riktigt kul!

Sahara Hotnights & 20års fest

Förra helgen bjöd på en hel del roligheter. Var ju först Valborg på torsdagen, på fredagen gick jag och Moa på wickan där Sahara Hotnightsspelade och på lördagen hade Carro 20 års fest! Massa skoj!

På fredagen blev det först lite dricka hos Moa, frammåt elva traskade vi ner till Wickan. Det var sjukmycket folk ute. Var riktgigt roligt!! Blev med på kort i kuriren med...han fick ta om säkert 6 gånger innan han blev nöjd ;P haha Så bra är vi på att vara med på kort!
Konserten var riktigt bra! Bra drag och många bra låtar! Ser fram emot att se dem igen på Putte.






Den första maj fyllde Carro 20 år. Dagen efter var det fest! Var väldigt trevligt, satt en hel hög med tjejer på balkongen och mös. Senare gick en del vidare till statt och en del var kvar. När det bara var jag, carro och mickex2 kvar kom Linda, Daniel, Pär och Catrine förbi som hade varit på statt men tröttnat. Grillade lite hamburgare och åt potatissallad på natten.=P Mycket lyckad kväll. Och helg för den delen!



Valborgsmässoafton

Valborgsmässoafton spenderades i bråten hos Linda och Daniel. De hade laddat med en stor brasa på bakgården!
Blev massa god mat och en väldigt trevlig kväll!
Här är lite bilder från kvällen:







Jobbsök, plugg, spel

Jaha ännu har det gått lång tid sedan sist.. Men orkar inte sitta vid dator så ofta när jag kommer hem, när jag sitter vid datorn hela dagen på Sigma. =P
Lite update då...
Har sökt fler jobb.. verkar dock dystert på marknaden. Alla svar jag fått säger att de endast anställer de med lång erfarenhet inom branchen, vilket jag då inte har.. Allt pgs finanskrisen. Varför blev jag färdig med mina studier nu!?

Eftersom jag börjar känna hoppet tryta har jag kommit på andra lösningar inför hösten. Jag har sökt Master-programmet; Informatik E-Goverment på Örebro universitet. Har dock inte nån jättelust att sätta mig och skriva uppsatser igen.. vilket det här innebär. Är tydligen massa uppsatser och föredrag som ska hållas.. + att allt är på engelska.

Idag hittade jag ett annat alternativ, som verkar mycket roligare! Webbdesign på Karlskoga Folkhögskola. Det var pappa som kom med idén att kolla efter KY- utbildningar och specialisera mig på något istället för att läsa Master. Kollade upp utbildningar i närområdet och det bästa fanns i Karlskoga!
Det jag funderar över är hur seriöst en Folkhögskoleutbildning ses? Ses det som att man gjort något vettigt och lärt sig massa, eller ses det mer som "hobby"?? Tror faktiskt det ses bättre att läsa en inriktning som t ex Webbdesign istället för Master, tror inga bryr sig så mycket om master o sånt.. Skulle ju i alla fall vara roligare med webbdesignen.. Var både design i photoshop och dreamviewer och mer tekninskt med php och java.
Ska nog söka det, Vad tror Ni??

Har även varit duktig opch sökt sommarjobb nu! Jag vet, jättesent, men bättre sent än aldrig. Ringde KSAB, och Ingela trodde hon kunde fixa nått. Glad för allt jag kan få!

------------------------------------------------------------------

I måndags var jag och Mia komp till Ida som hade en show med två klasskompisar som avslutnning på deras sångkurs. Spelade en medeltida sång, riktigt fin =) Gick bra, och hela showen var bra, många bra låtar.



Så.. nu ska jag lägga upp lite fina inlägg med bilder från Valborg, Carros 20års fest och Sahara hotnights =)
Ha en fortsatt trevlig kväll!

Sahara Hotnights

Ikväll är det Sahara Hotnights på Wickan som gäller!
Ska snart iväg till Moa, ska bara bestämma mig vad jag ska ha på mig.. inte det lättaste! Ska jag ha klänningen från London eller ett grått långt linne med lacktaights?? Har i alla fall bestämmt skor, alltid en början ;P


Igår var det Valborgsmässoafton! Var hemma hos Linda och Daniel där vi grillade och eldade brasa! Mysigt och trevligt! Blev som tur var inte lika länge som sist, åkte hem vid två, och då sov jag i soffan... och var väl inte den trevligaste i världen när jag skulle köra hem. Sorry för de ! =P
Kommer bilder en annan dag!

Grattis säger vi till Caroline som fyller 20 år idag!!!


RSS 2.0