Bra helg

Gårdagen var mycket bra! Började med en soft dag i skolan utan lärare. Så jobbade lite med min portfolio och hade lite gitarrlektion. Efter "skoldagen" blev det lite softning på internatet innan jag Ingrid och Erik åkte in till stan för att gå på julmarknad. Själva marknaden var väl inte mycket att hänga i granen... Fanns lite karuseller, några marknadsstånd och några lotterier. Sen va de slut. Så vi gick mest runt i de vanliga affärerna. Hittade inte mycket där heller, så blev lite hårprodukter, mat och dricka från systemet som inhandlades.
Tog oss även en mysig fika på Som hemma innan vi åkte tillbaka till internatet. =)
Där lagade jag och Ingrid god mat, och så blev det kortspel innan Marre hämtade mig för att gå på bio!
Såg New Moon igen...=P Och ja, den var lika bra igen! Och ja, jag känner mig nördig. Trevligt att träffa Marre och Lisa igen i alla fall!
Efter bion blev det en snabbis till internatet igen och sen iväg till Lämås för att hämta Micke.

En riktigt nice fredag!




Och idag blir det nog lika bra med! För ikväll är det fest hos Madde och Mattias. Ska först hämta Linda c/o för att käka lite thaimat och ost & kex innan, och sen blir det att traska ner till Madde. Ska bli riktigt roligt!

Funderar på om man ska plocka fram julsaker nu?! Är ju första advent på söndag.
Men ska jag vara ärlig har jag 0 julkänsla. Det regnar och är grått ute. Då känner jag inte för att sätta upp adväntsljusstakar och stjärnor... Men kanske får strunta i julkänslan och göra det ändå?

Facebook mobil

Nokia kommer ut med två nya mobiler som är riktade till ungdomar som gillar facebook.
Det är slide-modeller i riktigt fräcka färger. Båda är budget varianter.
Den "dyrare" varianten; Nokia 6700 Slide har 5 mpx kamera med Carl Zeiss optik och blixt, och funktioner för att ladda upp saker på webben.

Tror den skulle vara nått för mig. En mobil utan touchscreen och med bra kamera.
Dessutom ser den rätt fräck ut med!


Bio - igen

Ikväll ska jag spela inebandy med Folkisarna, ska bli skönt med träning. Har inte tränat på 1,5 vecka! Inte bra... Men imorgon ska jag på Body Balance med, så då kan jag boka in lite pass.

Idag hade vi redovisning på våra skoltidningsprojekt. Alla "bidrag" var riktigt bra! Så kanske får bli en blandning av allihopa?! Nu har vi i alla fall fått lite bra feedback på dem.
Har även lämnat in våran uppgift om hur vår drömdator skulle se ut. Vi fick plocka ihop en komplett dator med kringutrustning. Själva datorn utrustade vi med 2 TB hd, 16 mg minne, två grafikkort och lite annat bra och dyrt. Vet inte riktigt vad Mattias menade med kringutrustning, men jag och Anna plockade på oss både multiskrivare, ritskärm, systemkamera, ljusskärmar och lite annat smått och gott! =P
Slutsumman blev ca 208 000 kronor! Skulle inte tacka nej till den inköpslistan... !


Jag är nog lite nördig trots allt. Jag erkänner.
Ska gå på bio på fredag med Lisa och Marre. På en film jag redan sett. Ja, det är nog lite nördigt. Men skyller på att jag vill träffa tjejerna =)



Spotify tips



Spotify används av de flesta, alla kan med standardfunktionerna; söka låtar, skapa spellistor... Sidan Prylportalen tipsar nu om 10 tips som gör dig expert på att använda Spotify fullt ut.
Läs hela artikeln här.

Tipsen innefattar hur du kan söka efter exakt de artister eller låtar du vill få fram med olika parametrar som artist, year, track osv.
De berättar även hur du kan dela med dig av dina spellistor till vänner, att du kan söka efter flera sökord samtidigt, visa flera verisioner som annars dölj och lite andra bra tips.
Kolla gärna in tipsen om du vill lära dig mer om hur du använder Spotify!!

Spotify och jag

Måndag. Har städat och lagat mat. Nu är det bara en seg kväll kvar av dagen...

Höll på att bryta ihop idag i skolan. Av skratt.  Jag och Emma satt i photoshop och maskade ihop lite bilder. Blev väldigt roliga resultat. Rädd att jag kanske inte överlever morgondagen pga en av bilderna. Men det är de lätt värt ;D


I lördags så hade Moa 22 års kalas!! Var förfest i hennes lägenhet med lite blandat roligt folk och det lektes dricka-spel och "Jag har aldrig", senare drog vi ner till statt där det blev massa dans!! En riktigt rolig kväll! =)


Någon som har nån bra idé på vad jag ska göra hela kvällen...??
Får nog bli jag, datorn och spotify. Inte helt fel.



Här är en härlig låt som rullar på min Spotifylista:

Fame




Minns ni serien Fame som gick i början av 90-talet? Jag minns endast små snuttar, men jag vet att jag gillade de! Och jag gillade ledmotivet!!
Nu har det ju gjorts en filmatisering av Fame, som jag är riktigt sugen på att se. Såg musikvideon för första gången idag till en ny verision av låten Fame. Den var faktiskt riktigt bra!

Nattvisning

Nattivisningen i torsdags var jättebra! Biosalongen var full med 98% tjejer. Behöver kanske inte säga att det gick ett sus genom publiken när Edward Cullen visade sig på skärmen första gången!?  Eller när Jacob Black visade upp sin nytränade kropp?
Läste i aftonbladet att New Moon inte fått bra recentioner, men personligen tycker jag den var bättre än Twilight. Mycket snygga bilder och landskap, roliga dialoger, spänning, sorg och kärlek. Dock såg första vargen lite halv b ut.. men resten av vargarna var riktigt bra gjorda. För att citera Emma: " Första vargen såg ut som en blandning av en hund, varg, katt och gris..." (Med reservation för ihopblandning av djuren hon nämde. 100% säker på att gris var med i alla fall.) Men helhetligt sett var det en riktigt bra film..!
Filmen rekommenderas varmt!!



På fredag morgon var jag fullständigt död. När jag vaknade funderade jag seriöst på att skita i skolan och sova istället. Men så tänkte jag på Carro som började praktiken kl. 7 och gick upp halv 6. Jag fick i alla fall sova till halv åtta.. vilket blev ca 4 timmars sömn..
Hela skoldagen kände jag mig som en zombie som var full. Så när jag kom hem däckade jag ihop i sängen direkt!

I går var det Micke och Daniels tur att bjuda på mat. De bjöd på tapas. Åtta rätter hade de lagat ihop under fyra timmar. Så duktiga så! Och allt blev väldigt gott =)
Nästa matdag fundera jag och Linda på om vi vågar oss på att göra sushi...



Ikväll ska jag hem till mamma och pappa och äta. Erik är hemma, så ska umgås lite med lillebror =) Senare på kvällen ska jag till Moa som fyller 22, och ska hålla i fest med hårdrockstema. Så får se vad jag kan hitta för hårdrockigt i garderoben...!

Väntan är över...



Om en och en halv timme åker vi in till Örebro för att gå på premiären av New Moon!
Riktigt laddad för att se den. Bara jag inte somnar... Ska sitta i en mörk biosalong i 5 timmar.
Men förhoppningsvis är den så bra så man sitter som på nålar hela filmen!!

Sugen att lyssna på soundtracket?
The Twilight Saga: New Moon – The Twilight Saga: New Moon Original Motion Picture Soundtrack


Tv-kväll

Tisdag idag, förövrigt bästa tv- dagen med NCIS, Desperate HW och Christine!!
I går var jag på två möten. Första mötet var i skolan. Ett nystartat företag kom och ville ha hjälp att skapa en hemsida. Så vi är några i klassen som ska snickra iordning en åt dem. Det ska bli kul, att göra en hemsida åt ett riktigt företag som kommer användas på riktigt!
Andra mötet var med Stens projekt. Jag och pappa var på ett IT-företag och skulle få lite start hjälp. Men innan vi ens hann börja så visade det sig att vi hade fel version av Visual Studio... tydligen så har de tagit bort mobil/handdatorprogrammeringen på standardutgåvan och flyttat upp den till pro-utgåvan på VS 2008. Så nu måste vi köpa en ny programvara. Så vi har inte kommit längre alls... + att vi slängt ut 3000 i onödan. Men bara vi får det ordnat så kan vi sätta igång!


I fredags var jag ju på "Smeden". Ingrid bjöd på god mat, vi drack glögg, åt pepparkakor och kollade på filmen The World of Lost, som förövrigt var riktigt rolig! Var ganska många där, det var fullt framför tv:n! Riktigt trevlig kväll!
Lördagen började segt. Tvättade och kollade på film. Sen blev det riktigt hurtigt med Body Combat i 90 minuter! Riktigt kämpigt, men jättekul! Hade dock ont i hela kroppen efter...=P På kvällen gick jag iväg till Moa och gjorde mig fin inför kvällen. Gick ner till Red Brick och mötte upp lite folk från skolan och drack goda drinkar! Efter nån timme gick jag, Moa och Ingrid vidare ner till statt, blev en rolig kväll! =)
Söndagen kom mamma och pappa på födelsedagsfika till Micke, även Micke och Carro var på besök, så bjöd på glögg och tilltugg, gott!
En trevlig helg även fast det blev lite ändring i planerna...


Nu ska jag slänga ihop lite mat och baka lite chokladbollar!
Trevlig kväll

Pryl vecka 47



Ligger lite efter med mina prylveckor.. Men de får bli när jag känner att jag har nått att tipsa om. Annars blir det lätt massa skräp bara...

Anyway.. Nu har jag hittat den optimala prylen!!
Det är företaget AudioPro som är först ut med ett superenkelt sätt att överföra musik trådlöst! De använder sig av donglar, likt de som används vid trådlöst bredband.
Du kopplar in en dongler i usb-uttaget på datorn och den andra dongeln i din stereo. Sen så när du spelar upp musik via Spotify, Itunes eller annat uppseplningsprogram så hörs musiken från stereon med cd-kvalitet och utan hörbar fördröjning.
Som jag har fattat det går det att koppla in flera mottagare för att spela upp ljudet på flera ställen med. Räckvidden är hela 50 - 100 meter. Låter det inte som det ultimata sättet att spela upp musik!? Ingen mer bränning av skivor behövs (förutom till bilen då...) och man slipper lyssna på kassa datahögtalare eller dra sladdar runt i hela huset!!
Kostar ca 2000:-, men är ju lätt värt de!
Tyvärr har jag en gammal stereo utan usb-uttag... Så måste först köpa ny stereo...
Alltid är det nått.

Kristen Stewart



Nu är det bara 3 dagar kvar till premiären av New Moon!!
Spännande spännande

Här är Kristen Stewart på en new moon- event i Tyskland. Tycker hon är riktigt snygg i den lite kortare frisyren!!

Pink

Pink var som sagt grym i tisdags!!
Lägger upp ett videoklipp där hon sjunger Mr. President, speciellt till Emma som älskar den här låten =) Tyvärr filmade jag inte hela låten, men bättre än inget!
Lyssna och njut!
Bjuder även på några bilder från kvällen.








Fredag den 13:de

Idag är det fredag den trettonde. Lite läskigt. Än har jag inte haft någon otur, men dagen är inte slut än. Idag skulle vi egentligen ha våran månads-middag med Linda och Daniel, men Micke är sjuk så är uppskjutet till imorgon om han är bättre... annars får vi väl ta det nästa helg om han fortfarande mår dåligt. Men han har köpt ett nytt spel nu så han klarar sig genom helgen hemma ;P
Jag passar då på att åka till I och hälsa på, som är ensam tjej kvar på internatet och ha lite glöggmys! Kanske planerar vår julfest vi ska ha på Smeden med..? =)

Nu ska jag gå och handla lite snacks inför kvällen! Ha en trevlig fredagkväll <3

Toppenresa till Stockholm!!

Hemkommen från Stockholm. Blev hämtade igår på tågstationen vid fyra. Hela resan var jättebra!! Åkte i måndags efter skolan. Bodde perfekt nog på Hotellet Globen, bara ca 50 meter dörr till dörr med Globen. Måndags kvällen bjöd först på god mat, sedan gick vi tillbaka till hotellet och gick upp till Relax-avdelningen. Där bubblade vi bubbelkar, bastade och relaxade. Väldigt härligt!

Tisdagmorgon var det tisigt upp till en välfylld hotellfrukost. Buffén hade allt, smörgåsar, yoghurt, frukt, smothie, kaffe, te, fikabröd, omelett, ägg... ja allt. Allt är så gott så man kan knappt sluta äta. Hade även utsikt inne i Globen, så såg när de började rigga för konserten =) Efter vi proppat i oss all frukost som orkade tog vi tunnelbanan in till centrum för lite shopping. Som vanligt gör Stockholm en inte besviken! Hann även med en snabb fika med Britta innan vi behövde ge oss av tillbaka till hotellet för att göra oss klara inför konserten.
Konserten var helt fantastisk! Det var till och med bättre än jag vågat hoppas!! Pink bjöd på en riktig show, med akrobater, dansare... hon gjorde till och med akrobatik själv, flög runt i luften och gjorde volter!  Oförglömligt Helt klart den bästa konserten jag någonsin sett!!


Söndagen bjöd på ännu en maffig frukost. Sedan checkade vi ut och drog oss in till stan igen och lämnade av våra väskor. Sedan tog vi tunnelbanan tillbaka till Gammlastan och strosade runt på de mysiga gatorna! Sedan vandrade vi uppåt igen mot centralen, åt lunch, och sedan hoppa på tåget hemmåt.
En superhelg som måste göras om =)
Tack Linda och Catrine för en toppen "weekend"!


Halloween

Lovade ju att lägga upp bilder från Halloween! Så här kommer de:











Så såg vi ut =)

Och här ett kort från Halloweenfesten i skolan:
Gissa vad vi är?

Spice Girls!

Orginalet, är vi inte lika? ;P


söta


Vadå söta tofflor??
Dessa och massa annat snyggt har HM fått in i sin webbshop! Massa snygga klänningar bland annat.. Men nej, jag ska inte köpa nått innan stockholmresan!
Hoppas att de fått in högvis med snygga kläder till deras butiker med! Och att allt inte är slutsålt...
Längta längta...

Fredagsmat

Sitter och slänger i mig den lyxiga fredagsmaten snabbmakaroner och köttbullar =P mums.
Ska snart iväg och repa inför imorgon.. Har ingen vidare lust egentligen.. men måste. Senare ikväll blir det antagligen Wickan med klassisarna! Det ska i alla fall bli kul! Fira Ingrid lite som fyller 19 på måndag =)

Och på ta om måndag! Måndag är om 3 dagar!! Och då åker vi till Stockholm!!
Längtar!!!

(måste påminna mig själv om att fråga mamma om lån av resväska)

november

Märks att det blivit november... regnet slår emot rutorna, allt är grått och färglöst. Den fina hösten är över. Kvar är den trista hösten. Nu får vi vänta tills snön kommer innan det blir ljust igen.
Höstlovet är slut och skolan drog igång idag igen. Roligt att träffa alla igen!
Lovet har varit bra... blev dock inte mycket vila, utan det var fullt upp mest hela tiden. Men det var bara roligt! Måndagen var visserligen ganska lugn.. var hemma och scannade in barndomskort, men sen drog det igång med träning av olika slag på Davids, shopping inför Halloween, stavgång med mamma, bio, barnvakt... ja lite allt möjligt! =)

I lördags åkte jag och Erik till gravarna och tände ljus, sen släppte han av mig hos Linda och vi började göra iordning för festen. Hela festen blev jättelyckad! Alla var utklädda och var supersnygga, Micke höll i en rolig tävling, och nästan alla utförde sina uppdrag... riktigt roligt!!
Exempel på uppdrag var att Erik frågade alla om de hade Lepsyl, Micke P stretchade sina vader mitt under samtal, Linda tyckte allt var fantastiskt och Micke uttryckte sig ofta "Inte för att skryta med..."
Tråkigt nog fick vi lite återbud samma dag... men vi som var där hade riktigt kul ändå! Lovar att lägga upp bilder.



På lördag och söndag ska kso ha konsert. Var och övade idag... av någon anledning fick jag byta stämma för att jämna ut stämmorna. Så idag spelade jag det för första gången. Nämde jag att det är konsert om fem dagar?? Lycka till till mig.

Nej nu blir det att hoppa i sängen...

RSS 2.0