Nya favoriter

Veckorevyn anordnar ju, som ni säkert inte missat, blog awards. Jag kikade in på deras sida och kollade in de olika bloggarna som var nominerade. (Ja, jag var till och med duktig och röstade!)
Av de nominerade fanns det en del bloggar som jag redan följer, och en del bloggar jag redan slutat följa då jag inte tycker de var särskillt bra... Eller helt enklet inte orkar läsa.
Jag hittade även nya spännande bloggar jag fixat rss på.
Nevarien - En fotoblogg
Beautifulones - Annika Marklunds blogg
Lilla Gumman - En teknikblogg för tjejer

Och så mina två nya favoriter! Detta är inga modebloggar, fotobloggar, inredningsbloggar eller dylikt. Detta är rena bloggar där författaren skriver om livet i största allmänhet. Det som jag gillar med dessa är att de är så roliga! De skriver om sitt liv med sån humor så jag sitter och fnissar här hemma!

Fotbollsfrun - Malin skriver om sitt liv som fotbollsfru


En äkta man - Fredrik skriver om sitt liv.. som man.



Så sätt igång och läs nu i höstrusket!

Kenya in my heart

Idag hade vi friidrotttävling med hela skolan på Nobell. Jag var som sagt med i lag Kenya, helt klart det bästa laget om jag får säga det själv!
Det gick mycket bättre än jag vågat hoppas på eftersom det var ca 7 år sedan jag höll på med sånt här senast (7 år!! Oj vad åren går fort!!)
Tänkte lägga upp mina resultat så pappa som ska tävla med jobbet kan jämföra våra resultat =)

Så här är vad du måste slå nu pappa!!

Kula: 6,5 meter
Kast med liten boll: 15 meter
Höjdhopp: 1 meter
Längdhopp: 3 meter
60 meter: 9,82 sekunder
400 meter: 1,41 minuter

När alla lag ställt upp i alla grenar var det final i Höjdhopp. (Den enda grenen det var final i av någon anledning...) Och med min höga 1 meter gick jag till final!! Det ni ;P
På finalen gick det dock inget vidare.. så det ska vi inte prata om.. hehe
Men jag är väldigt stolt att jag gick till final i alla fall =)


Det var en riktigt rolig dag, och lärde känna massa folk från andra klasser med.


Jag laddad inför tävlingarna i Kenyas färger. Syns inte så bra på bild, men har ett tjockt lager mörk foundation och 1 kilo solpuder i ansiktet ;P Tog ett bra tag o få bort sen kan jag lova!

Nu ska jag till Granlunds och hjälpa dem med nya datorn!





Coolaste halsbandet??

Det här måste vara det absolut coolaste halsbandet! Hur snyggt är det inte och ha laptopen hängandes runt halsen?
Undrar om den går att fälla ihop..?



Har precis varit hemma hos mamma och pappa, har letat efter tidningar till Linda och så har jag fått jackan som mamma har sytt upp. Den blev jättebra! Så nu behöver jag inte ha stress över att hitta en ny vinterjacka!

Imorgon har vi frilufsdag på skolan. Vi ska vara vid nobellstadion och ha friidrottstävling. Jag är med i lag Kenya, så har fått låna solpuder av Carro för att fixa till brännan ;P
Så nu ska jag ladda för fullt så att vi vinner imorgon!

Go Kenya!

Roliga men kanske inte så nödvändiga prylar

Det finns massvis med roliga och inte alltför nödvändiga teknikprylar ute på nätet. Kolla bara på coolstuff.se så finns massa. Fick hem CS Hemma och blev inspirerad av att lägga upp några roliga men onödiga prylar här. Har man lite extra pengar tillövers man inte vet vad man ska göra med (har man någonsin det??) eller letar efter en kul present så är här lite tips:



En ny sorts klocka, väldigt häftig måste jag säga! Istället för pekare eller siffror visar denna klocka klockslaget i skrift. Dock uppdateras den bara var femte minut. Men det gör inget om man har en sån här snygg klocka på väggen! Finns även i svart, vit, röd och lila. Priset är dessvärre inte lika roligt. Kostar nämligen 12 000:- på www.qlocktwo.com


Vad är då detta? Jo det här är nog den mest onödiga pryl jag sett =P Den är till för att "förvandla" din bil till en sportbil. I alla fall så det låter som en. Du kopplar nämligen in den till högtalarsystemet så låter din bil som en sportbil när du gasar, växlar osv... 299:- coolstuff.se


Denna lilla manick är en på/av knapp för TV-apparater. Om du inte orkar gå ända fram till tv:n och klicka på on knappen, eller inte når tv-dosan. ;P Funkar tydligen på alla tv-apparater, så skulle ju kunna vara lite kul om man har tråkigt hos en kompis och vill sitta och stänga av och slå på dennes tv, om man nu roas av sånt... 199:- coolstuff.se


Den här prylen är faktiskt lite rolig! Det är en alkoholmätare. Inte en sådan du blåser i för att se om du är påverkad. Utan denna stoppar du i glaset så kollar den hur stark din drink är, och kan även se vad för slags alkoholdryck som finns i. Väldigt fiffig. Nödvändig - vet ej. ca 200 www.curiosite.com



Här är en spacead sak. Ett duschhandtag som lyser i olika färger, beroende på vilken temperatur vattnet har. Är vattnet kallt så lyser det grönt, lite kallt är blått, sen kommer lila och när det är varmt lyser det rött! Riktigt fiffigt!! 499:- coolstuff.se

Höst i Grebbestad

Nu gick det nästan en vecka igen mellan inläggen... Får bättra mig. Men skyller på att jag varit bortrest i helgen i alla fall..

I fredags åkte vi ner till Grebbestad för att hälsa på Johanna och familjen. Det var även 1 års kalas för Liam. Det var en jättetrevlig helg, åt god mat, spelade spel och drack vin, männen fiskade hummer och så åkte vi till "Tjurpannan". Till tjurpannan måste man gå efter en stig en bit, för att sedan komma ut till havet och klipporna. Det är väldigt fint där, med vågorna som slår mot klipporna, och klipporna är alldeles rundade av havet. Det är ett sånt ställe man skulle kunna sitta vid en hel dag och bara titta ut över vattnet och lyssna på vågorna.
Fotade en hel del, ska redigera dem lite i photoshop tänkte jag så de blir ännu mer effektfulla, men lägger upp lite redan nu från helgen =)














Bli miljösmart!

Idag har vi som sagt haft miljödag i skolan. Och ni som känner mig bra vet att jag ofta bli väldigt engagerad i ett visst ämne när jag blir introducerad i det. I alla fall säger Micke att jag är sån...
Anyway, så blev jag väldigt påverkad av det föreläsarna berättade idag, så jag åkte raka vägen hem till mamma och pappa och berättade mina nya kunskaper. Och nu tänker jag berätta för er! (gratttis?)

Vet ni att äger du en frys, en säng, en garderob och har tak över huvudet så är du rikare än 75% av jordens befolkning!?

Om världen bestod av 100 personer, skulle sex av dem äga 59% av välfärden.

12
personer skulle äga en dator, och bara 3 stycken skulle ha en internet uppkoppling.

Har du ett bankkonto? Då skulle du vara en av de 13 rikaste (av 100) i världen.

Medan 18 människor försöker leva på mindre än 1 dollar /dag. Och 53 stycken på 2 dollar eller mindre /dag.
Alltså fler än hälften jordens befolkning.

Kolla in den här filmen, för vi lever i en sjukt orättvis värld...



Det där handlade väl iofs inte så mycket om miljön, utan mer om orättvisor i världen... Men värt att ta upp!
Tillbaka till miljön. En föreläsare berättade om miljömötet som ska hållas i Köpenhamn i vinter. Där ska alla världens länder försöka komma fram till en bra miljöpolitik för att minska utsläppen och förhindra den globala uppvärmningen.
När man lyssnar på ländernas resonemang blir man lite rädd. Är det de här som är våran framtid? De som ska bestämma över vår värld? Disskusionerna går nämligen likt i en sandlåda: Gör inte han nått så tänker inte jag göra nått heller! Nästan alla har den åsikten. Gör inte Kina något tänker inte USA göra nått, gör inte USA nått tänker inte Kina ändra sig. Och Indien och Ryssland tänker inte minska sina utsläpp alls, inte förens de först har ökat sina utsläpp till USA och Kinas nivå! Hur sjukt är inte det då? Nej vi ska inte sänka våra utsläpp förens vi först har ökat dem. Sjukt säger jag!
Hur ska det egentligen gå för våran planet om ingen vill göra något.
Europa är i alla fall inte helt urdumma. De har sagt att de(vi) ska minska våra utsläpp med 20% på egen hand. Vad de andra än gör. MEN! om USA och de andra tar sitt ansvar och sänker sina utsläpp så ska vi sänka utsläppen med 30%.
Ska bli spännande i december och se om dessa högtupsatta nissar kommer fram till nått vettigt.



Denna länk kan Ni testa hur många jordklot ni förbrukar på en livstid med de sätt ni lever på:
http://www.myfootprint.org/

Jag förbrukade 1, 75 jordklot
Bättring Sara!

Så nu när jag blivit så engagerad i detta så måste jag ju köpa lågenergi lampor överallt (har faktiskt redan i fönstrerna!), sopsortera bättre, dra ur kontakter när de inte används, släcka efter mig... Tänka miljösmart helt enkelt!

Så ska jag försöka hålla mig lite engagerad längre än en vecka....

Catch up

Ja Elin, lite bloggtorka har de varit =P Inte haft tid...
Men nu sitter jag i skolan och väntar på att klockan ska slå tre så jag kan åka hem till mamma som slutar jobbet!

Helgen har varit riktigt bra! I fredagskväll åkte jag hem till Ann i Karlstad. Var första gången jag var i hennes nya lägenhet. Den var jättemysig! Ganska liten men ändå välplanerad. Vi lagade jättegod bakadpotatis och hade mycket trevligt. Senare kom en annan Sara och vi spelade lite TP innan vi drog neråt centrum och Glada Ankan. Var en riktigt rolig kväll, och så fick jag ju träffa Anns kille för första gången med ;)
Lördagen började med en låång sovmorgon, sedan drog jag och Ann ner och kollade in stan och fikade. Frammåt kvällningen lagade Ann en jättegod middag till oss, och sedan tog vi sällskap hem till Charleswood igen =) Mycket trevlig helg!

Söndagen var tvättdag. Vilket inte är det roligaste som finns. Började 12 och höll på fram till 17. Inte kul
Men efter tvättandet åkte vi hem till Granlundarna och åt pizza för att sedan åka och titta på Flickan som lekte med elden! Riktigt bra film faktiskt. Dock tyckte Micke som inte läst boken att den var lite överdriven.. =P

I går efter skolan träffade jag Elin och fikade på stan! Räknade ut att det var ca 2 månader sedan vi sågs.. illa! Men nu har vi bokat in en helg då jag och Micke ska åka upp till dem i Västerås och hälsa på!! (upp? är kanske mer åt sidan??=P)
Kvällen fortsatte i "återförenings-tecknet" då Maria kom förbi och hälsade på lite spontant!! Riktigt kul att se henne med igen, är allt för sällan!! Kollade på Hemmafruarna och tog igen all tid =) Så till Karlstad fär det nog bli en tur snart igen!



Idag har vi förövrigt haft miljödagsintroduktion. Så nu ska jag bli jättemiljömedveten.
Typiskt att jag tog bilen till skolan idag. Börjar inte bra på mitt nya miljö-jag =P Men regnar det borde man faktiskt få göra undantag!

Nu ska jag kila iväg hem till mamma och hälsa på!
Kanske slänger in nått mer inlägg ikväll..





Vill åka iväg nånstanns....
(exempel på vad vi trixar med i skolan)


Snurrig

Har precis varit och hämtat biljetterna till Pink på posten! Köpte biljetterna på Slutsålt.com, då de varit slutsålda på Ticnet sedan länge. På biljetterna står det därför inte våra namn, utan någon Jenny. De lär tjäna ganska rejält på att sälja vidare biljetterna. De tar dubbelt betalt av oss mot vad de själva köpt biljetterna för på ticnet. Men får väl skylla oss själva för att vi är sega... ;P


Idag har inte varit min dag.. Glömmer saker hela tiden. Hoppas det vänder tills jag ska iväg =)
Nu ska det bli ändring på torpet! Och denna gången menar jag det verkligen, och känner mig riktigt peppad!

Nu ska jag åka ner till stan och hämta min tavla jag beställt!

Dum? Nejdå!

Dumhets-testet

(X) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du har pratat
( ) tuggummi har trillat ur munnen på dig när du INTE har pratat
(X) du har gått in i en glasdörr
( ) du har hoppat ur ett fordon som rör sig
(X) du har tänkt på nåt roligt så du har börjat skratta, och därmed fått folk att titta konstigt på dig
( ) du har sprungit in i ett träd
( ) det är möjligt för dig att slicka dig på armbågen.
( ) du testade precis om du klarade det
(X) du har trampat på ditt skosnöre och snubblat/trillat
(X) ditt hår är/har varit blont
(X) folk har kallat dig långsam
( ) du har råkat tända eld på nån sak ett flertal gånger
(X) du har nån gång somnat på en lektion
(X) du kan ibland berätta om nånting och sen plötsligt glömma bort vad det var du pratade om.
( ) folk skakar ofta på huvudet och går iväg från dig
(X) du använder dina fingrar när du ska räkan enkla mattetal.
( ) du har ätit en insekt utan tvång när du var liten/mindre.
(X) du gör detta test när du borde göra nånting viktigt
( ) du har satt på dig dina kläder bakochfram eller utochin utan att ens märka
(X) du har letat överallt efter nåt som du hade i handen eller i fickan
(X) du råkar göra sönder väldigt många saker
( ) du har trillat av stolen då den stått helt still
(X) du använder ordet ”eh” väldigt många gånger om dagen

Summa:

18 eller mindre betyder att du inte är dum.
Min summa: 13


Jag är inte helt dum trots allt ;P
Sitter i skolan och har inget att göra... Skulle skaffa webbhotell men de funka inte, så får testa hemma sen. Så vad ska jag hitta på nu? 1 timma till lunch = slut på skoldagen.
Ikväll ska jag åka till Ann och hälsa på i Karlstad! Ska bli riktigt roligt och kolla in hennes nya lägenhet. Planerat att gå ut ikväll och en runda på stan imorgon =) Träffas alldeles för sällan.
Nu ska jag försöka komma på nått viktigt att göra...

Trevlig helg!


Winnerbäck

Nämde ju förut att jag och Linda var sugna på ännu en Winnerbäck konsert. Fick då ett anonymt tips om att Winnerbäck har en höstturné i år!! Så gissa vilka som bokade biljetter direkt ;D
Så nu har vi ännu mer att se fram emot!


Jag får liksom ingen ordning på mitt liv

Sitter och lyssnar på Winnerbäcks nya singel Jag får liksom ingen ordning på mitt liv, sjukt bra!!
Jag och Linda har bestämt att om han spelar nästa sommar måste vi gå då! Spelningen förra sommaren var så himla bra!!



Idag har jag varit på elevrådsmöte! Häftigt va? =P Det var ingen i klassen som ville gå iväg, så jag och Johannes fick offra oss. Det var såå spännande!
Har även börjat med ett nytt ämne; kommunikation. Verkar riktigt kul. Idag blev hela klassen medlemmar i en facebook-grupp. Och så ska vi studera en varsin "community", jag ska kolla upp Flickr.
Så nu har jag skaffat det med, kolla in min Flickr här!

Har sjuklig träningsvärk sedan Pumpen igår... Men det är väl tecken på att jag får muskler? =P
Imorgon har vi "kvällsskola", börjar inte förens vid två och går till halv nio. Det är miljödag och redovisning för visprojektet. Blir kul att se allas bildspel. Ska ändå försöka komma upp i tid, powerwalka lite.
Och boka ny tid hos vårdcentralen.. då jag råkade glömma den i måndags ;P Så himla typiskt mig!


festlig helg

Helgen har varit riktigt festlig! Började med shoppingtur till Örebro med Emma, Ingrid och Johannes efter skolan. Var inne på skopunkten, marieberg och Lager 157. Alla hittade en hel del. Jag köpte tre baslinnen, skjortklänning, stentvättade jeansleggins och två stövletter!
När vi kom hem till Kga igen blev det tacos på internatet, mycket gott =)
Efter maten åkte vi hem till mig så jag fick byta om och sedan vidare till Red Brick! Där blev det shots, öl, drinkar och massa roligt! Micke kom även förbi med.






Lördagen bjöd på mer festligheter. Då bjöd nämligen Pär och Catrine in på Kräftskiva på deras nya altan! Åt massvis med kräftor, paj, ostar m.m. Blev även kubbspel och caharder! En väldigt trevlig och rolig kväll!







pink

Nu är det bokat!!!
Pink i globen 10 november med Linda och Catrine!




Längtar till november

Har en sjuklig längtan till november just nu! Jag vet, november = höst, mörker, regn, depp, grått, trist osv. MEN! Inte min november inte!

Först ut, den 10 november, är Pink i Stockholm. Och det tänker jag med vara, om allt går enligt planerna!!



Senare i november, nämligen den 20 november, har New Moon premiär i Sverige!
Hur ska man inte kunna längta till en sådan här höst!?
psss! Detta är den tredje trailern som är rykande färsk! Så sjukt spännande...





Hatti Fnatti

Har varit på Body Balance idag! Oh vad jag har saknat det, så härlig träning! Bäst är nog meditationen på slutet ;P
Har köpt Activia- yoghurt nu. Har börjat fått problem med min mage.. funderar på om jag fått lite "ballongmage" eller vad det heter... Får se om Activia hjälper...
I morgon ska jag och några tjejer i klassen till Marieberg för lite shopping, ska bli riktigt kul. Får se om vi hittar nått tjusigt =)
Och på lördag blir det kräftskiva hos Pär och Catrine! Ser jag fram emot!
Jag har en bra helg att se fram emot!
Nu är det läggdags! Hatti Fnatti!



Spin(ning) me around

Har varit på spinning idag, svetten bara rann om mig! Härligt Och imorgon är Body Balance inplanerat!
Idag hade jag första lektionen i tenntrådsarbete med, var riktigt kul att sitta och pyssla. Har börjat på ett armband.. får se hur de blir.. hehe Vi har även suttit och planerat hur vi ska snygga till skolområdet i kursen Visuell kommunikation. Väldigt intressant kurs, lär sig verkligen att se på saker på ett annat sätt, och verkligen se saker.
Imorgon ska vi ta skolfoton =P Hade ingen aning om att Folkis har skolkatalog..

Nu blir det Idol!


skönsång

Min bror har hittat denna skönsångare på youtube. Helt otrolig röst, och jag menar verkligen otrolig. Lyssna på HELA låten så förstår ni vad jag menar =P



Här är en till... sjukt....


Genom dina ögon



Har nyligen läst den femte boken av Stephanie Meyer; Genom dina ögon.
Tänker inte ens gå in på vad den handlar om, för de går inte att förklara utan att det låter konstigt. Men kan garantera att den är jättebra! Den är lite svår att komma in i i början, med att förstå hur allt fungerar, men när man väl kommit under fund med det är den riktigt bra. Den är likt hennes andra en kärlekshistoria i botten, men med spänning under hela boken. Den berör verkligen. Rekommenderar den varmt!

Höstfrisyr

Under sommaren har jag låtit håret vara, har varken klippt eller färgat det. Det betyder att det vuxit ur frisyren och min vanliga hårfärg har kommit fram. Visst, jag har inget emot min naturliga färg direkt, är mellanblond med naturliga slingor... Men under sommaren har ja redan hunnit tröttna och är återigen sugen på lite röda toner som jag hade i vintras/våras.
Är även i behov av klippning, får nog ta och kontakta min favorit frisör Elin!
Känns alltid kul att fixa iordning håret inför hösten, och känns extra fint då med lite murriga färger.

Nått i stil med det här jag är sugen på:



Eller ska jag fega lite med brunt?


Ny vecka, nya tag

Måndag = ny vecka.
Veckorna går väldigt fort på folkis måste jag säga. Vips så är dagen slut! Är det för att vi har roligt eller för att vi har mycket rast? ;P
Är i alla fall så gott som klar med bildspelet vilket känns kul. Nu väntar jag bara på den färdiga låten, och kanske lite finputs.
Testade nya fiolen idag. Funkade kanon! Tusen tack mamma och pappa för den mycket förtidiga julklappen!! Nu blir det att leta låda.


Har bokat in hela två träningspass denna vecka, hurtigt värre, hehe. Men måste verkligen komma igång. Helst skulle jag även vilja power-walka nån dag i veckan med... Får se hur det går med det.. Jag och självdisiplin hör ju inte ihop direkt. Men kan ju ha det som mål i alla fall. Anyway, onsdag är det spinning med Linda som gäller, och torsdag Body Balance. Ska bli kul att komma igång med B.B träningen med... Har inte tränat det på jag vet inte hur länge!

Nu blir det läggdags och lite läsning!
God natt!

Musik-helg

Helgen har varit riktigt bra! Började med en seg dag då jag var trött hela kvällen.. Var hemma hos Micke och Carro och åt middag, blev även godis och filmen Mamma Mia, killarna spelade tv-spel eftersom de tycker musikaler är värdelösa ;P
På lördagen följde jag med Carro till frisören där hon skulle klippa in nytt löshår. Det gick inge vidare bra, blev ärligt talat riktigt illa, plus att frisören klippte av löshåret så de blev lika kort som mitt hår! Så ett tips är att inte gå till Vi Våga... Fick inte tag på nån annan friör heller som kunde klippa  rätt de, så fick hjälpa henne sätta upp det istället eftersom hon skulle ut på kvällen... Vet ingen som haft så otur med håret som Carro =(

Kvällen började hos Linda och Daniel. Micke hjälpte Daniel med altanbygge, senare åkte jag hemmåt för att göra mig klar för en kväll i Äspenäs! Väsen var på plats och spelade, först en spelning och sedan spelade de till dans. Var en riktigt rolig kväll! Var där med Mia och hennes familj.
Runt halv elva orkade vi inte mer så skjutsade hem mia, ida och albin. Själv åkte jag till Granlunds och fortsatte kvällen med dem!



Jag har även köpt en fiol i helgen!! Pappa hittade den på blocket hos en här i Karlskoga. Riktigt fin, bra klang och är från 1936, Riga!

FarmVille

Jag har likt många skaffat mig en farm på Facebook. Här är en tjusig bild på en bit av farmen ;P
Nej, jag är inte beroende!



Satt och kännde mig husmorlig förut och skulle laga en bh där byglen krypit ur. Det konstiga var att bygeln var helt utanför, men jag hittade inget hål att stoppa tillbaka den i i bh:n! Mycket mystiskt. Så, det hela slutade i att jag fick göra hål i tyget för att laga den ;P hahaha Nu är den hel igen i alla fall!


Idag fick jag höra låten till vårt visprojekt. Amir, som jag jobbar med har mixat ihop låten, och det lät jättebra! Jag har även börjat att redigera mina foton jag tagit, så nu är det bara finslip + att sätta ihop dem till ett bildspel kvar. Roligt att göra nått tillsammans med andra =)


Kanske ska börja göra lite mat? Blir tomatsoppa med vitlöksbröd, mums!

Fotat

Har varit ute och fotat till projektet idag. Fick ihop en del kort, vet dock inte hur många som är användbara... Tycker det är svårt att hålla alla sammanhängande när det ska vara så det räcker till hela bildspelet. Imorgon ska jag börja redigera dem så får jag se hur de blir.. Har inte bestämt än hur jag vill ha dem.. Känslan ska vara kärleksfull, men inte smörig. En man som saknar sin kvinna. Nått sånt.. Nån som har nått förlsag på hur jag ska redigera? svart toning, brun toning, svart/vit, kontraster? Får sova på saken...


Jag fick förövrigt mitt första val till Skapande ämnet; tenntrådsarbete! Ska bli riktgit roligt att lära sig göra smycket m.m.
Imorgon blir det även spinning med Linda! Sjukt länge sedan jag tränade nu... Ska bli skönt att komma igång, och nu måste jag verkligen igång på riktigt.



exempel på bild

RSS 2.0