Inget internet

Har inget internet hemma.. därför det är dött här just nu.
Men ska förhoppningsvis få in det till huset i mitten av september :)

Tjuvtitt

God morgon! Uppe tidigt, för idag ska mamma och jag packa ner så mycket vi kan av lägenheten.
Igår åkte jag och Micke iväg till Örebro och handlade till min garderob (ja, Micke får också ha sina kläder där). Handlade garderobstommar + inredning till dem och en heltäckningsmatta.
Så  idag kan vi börja bygga ihop det!
Och bästa mamma och pappa har målat en furubyrå åt mig som jag ska ha där inne med!
Tror det kommer bli kanon :)

Har tagit lite tjuvtittsbilder från huset, vill inte visa allt för mycket innan det är helt klart =P








Nu kommer snart mamma, så bäst att göra mig redo för lite jobb!

Packa kartonger

Härlig morgon, liite blå himmel och massa inplanerat.
Vaknade tidigt i morse igen, som resten av veckan. Redan vid 8! Inte illa för att vara semester.
Sedan kanske jag inte går upp riktigt då, men är så skönt att bara ligga kvar och läsa lite Marian Keyes.
Har redan hunnit adressändra så här på morgonkvisten (eller nu kanske det blivit förmiddag?), bra att ha de gjort!
Idag ska jag även måla den turkosa väggen en gång till, packa flyttkartonger och när Micke slutar åker vi in till Örebro för att köpa helteckningsmatta och garderobsstommar. Ska bli kul att bygga ihop garderoben och se hur det blir!
Igår kom vitvarorna med, vilket var väldigt förvånande. Hade räknat med att bo utan dem i 2-3 veckor... så det var en positiv överraskning!

Annars igår var en ganska o-produktiv dag för mig. Åkte till huset och släppte in gubben med vitvaror, åkte hem och bråkade med datorn, sen ringde farmor och bjöd mig och Martin på lunch på Golfrestaurangen, vardagslyxigt! Mycket gott med raggmunk och bacon :) Stannade sedan kvar ett tag hemma hos henne och umgicks lite... Sen till huset igen och släppte in Assar och Daniel, hämta Micke på jobbet, mat hos Linda och Daniel, sen dunken och kurragömma i trädgården med Linn och Tilde medan männen fixade in kylen och vatten i köket.

Nu har vi förresten tapeter i både sovrum och kök! Finfint :)

Kanske dags att ta tag i dagen.. Ska bara kila ner till Konsum och köpa mig lite frukost först. I lägenheten finns ingenting ätbart längre...


Update 13.25

Lyssnar på Johnossis album Mavericks, för ca femte gången, idag. Den går på repeat medan jag flyller kartonger. Det är nog den bästa musiken som finns just nu. Och alla låtar på skivan är bra, det är inte ofta det är så! 
Här ett litet smakrpov :)

 

Har fyllt sex flyttkartonger nu med glas, tallrikar, vaser, slevar, pärmar och allt möjligt. Fy vad tid sånt här tar... och inte det minsta kul heller. Men nu har jag slut på kartonger, måste hämta mer hos mamma. Funderar på att åka iväg till huset och måla den där väggen snart... och ett besök på stan kanske vore nått med? Om inte annat för att köpa någon lunch.

Back to work!

Magiskt Lasse

Måndag morgon, sista semesterveckan inledd.
Ska snart iväg till huset med mamma. Ska måla en vägg, trappan och lite ifyllnad på fönstrena. Kanske även hinner med att tvätta några fönster infr flytten.
Om fem dagar så börjar vi flytta!! Kan inte riktigt fatta det... Ska flytta ifrån min fina lilla lägenhet.. Fast ska bli så grymt skönt att få större, gräsmatta, ett ordentligt kök och badrum.... Nu vill jag bara flytta på en gång!
Har kommit fram till att ja inte är någon lägenhetsmänniska, det är trångt, man hör grannarna och man kan inte gå ut på samma sätt. Men annars har lägenheten varit bra =)

Idag ska målaren komma och börja tapetsera, då kommer det kännas mycket mer färdigt! Ska bli lite spännande och se hur det blir. Alltid så svårt och veta när man bara ser en liten bit, hur det blir i ett helt rum.






Konserten igår var helt fantastisk! Som man kan förvänta sig. Winnerbäck levererar alltid.
Han varierar sin show så den aldrig blir långtråkig, grymma musiker och underbar musik.
Kan inte bli en mycket bättre konsert!
Säger som Linda: Magiskt

(bild: aftonbladet)

Konsert ikväll

Sista dagen på Mickes semester, men jag har en vecka kvar! Härligt
Igår var jag hemma hos mamma och pappa och åt kräftor med tillbehör, super gott! Första gånger i år, och hoppas på fler. Var en jättetrevlig kväll !

Ikväll drar jag och Linda in till Brunnsparken, Örebro för att hälsa på Winnerbäck! Han har även med sig Laleh m.f, så det kommer nog bli jättebra! Ser även ut som det blir hyffsat fint väder ikväll, vilket uppskattas eftersom det är utomhus. Vi var där förra året med, och det var riktgit bra, så hoppas på en lika bra konsert ikväll!


Nu håller jag på att hungra ihjäl, känner attt humöret börjar vackla, vilket är ett tydligt teckan på att jag måste få mat i mig snarast. Så nu hoppas jag M & C dyker upp snart så vi kan äta.


I love the way you lie



Grymt bra låt
...

Ville bara säga det =)

Nu åker jag på kräftsiva!


Måla måla måla

Vaknade för en liten stund sedan. Hade en konstig dröm (som vanligt, när någonsin är drömmar normala??). Jag var på modevisningen i Vetlanda som Emmas kompisar har och kollade. Sen helt plötsligt var jag och åt på en jättestor buffé, men massa olika saker. Tror det var frukostbuffé. Jag lassade på med mat. Och åt och åt. Tills jag mådde illa. Då vaknade jag. Och mådde fortfarande illa! Och gör fortfarande med.
Undra vad som kom först? Mådde jag illa i drömmen för att jag mådde illa i verkligheten? Eller mår jag illa nu i vekligheten för att jag mådde illa i drömmen? =P


Anyway, idag är det fredag, och vad fort den första lediga veckan har gått! Glad att jag tog två veckor... men Micke börjar nästa vecka, så då får jag klara mig själv. Förhoppningsvis bara lite målning och småpyssel kvar då, sånt som jag klarar av.
Idag blir det i alla fall ingen vila, ska snart åka iväg och måla trappen för tredje gången. Får se om det räcker eller om det behövs en fjärde med. Ska köpa färg till garderoben med. Blir nog vitt och turkost.
Finns att göra =)

Renovering

Idag har vi inte renoverat den mista grej i huset, illa kan tyckas. Men behövde en "ledig dag". Och istället har vi packat flyttlådor och tagit med till huset och beställt tele, bredband och tv! Vilket inte visade sig vara det lättaste. Man kan ju tro att vi bor mitt ute i skogen. Av tio bredbandsoperatörer vi kollade upp (inga konstiga, utan helt vanliga som tele2, glocalnet, bredbandsbolaget m.m) så var det endast en(!) som fungerade hos oss. Telia.
Telia kan man alltid lita på. Om man får tro folk, och det verkar ju stämma. Så då fick det bli det.
Till Digital tv valde vi Canal Digital. Delvis för vi redan har en sån parabol på taket. Delvis för det verkade bra kanaler till bra pris. Plus att de hade en inspelningsbar hd-box. Så det bli nog bra tillslut!
Fast är ju lite leveranstid på det, så kanske får leva utan tv och bredband ett tag =P



Nu har jag äntligen tagit mig i kragen och fixat in bilderna från mobilen till datorn, så ni kan få se lite bilder från renoveringen.

Från Juli:


Sovrummet. Tjusiga 70-tals tapeter gömde sig bakom den gamla vita. Gaderoberna till höger är borttagna, och en ny vägg ä byggd och en dörr insatt.


Garderoben. Även här är garderoben borta och vägg byggd. En dörr igensatt och en ny dörr in.




Köket rivet

Augusti:


Hallen. Golv läggs in. Fönster och dörrkarmar målade vitt.


Trappan slipad.


Sovrummet. Fönstret målat och golv inagt (under pappen)


V-rum, taket målat och fönstren påbörjade.


Garderoben, fönster målat och satt upp väv på väggar.



Köket insatt och kaklat + målat fönster och dörrar.


Micke sågar till golvplankor.


Lägger golv.


Sådär ja, lite update =) Dock inte så det ser ut nu riktigt.. så ska försöka komma ihåg att ta nya bilder imorgon.

Har även köpt tapeter till alla rum, så de kommer med upp snart!

Nu ska jag koka upp lite nudla som natt-mat att avnjuta framför tv:n =)

Semester

Imorgon gör jag sista dagen innan min 2 veckors långa semester! Ska bli riktigt nice med lite ledighet. Va iofs ledig över PIP, men det blev ju inte direkt någon utvilning =P
Känner att jag behöver vara ledig från jobbet med så jag hinner med huset och flytten.

Nu är det bara TRE veckor kvar tills vi ska vara inflyttade och klara. Herregud hur ska det gå!? Känns som vi har hur mycket som helst kvar. Men Micke.Ps pappa ska hjälpa till att tapetsera eftersom han ä målare, och vi får en hel del hjälp av mamma, pappa, Erik, Daniel och Mickep med... och det är väldigt bra! Tack!

Idag har mamma pappa o Erik målat alla fönster och dörrkarmar igen, så förhoppningsvs behövs de inte målas med. Och så har Micke och Erik kaklat köket. Blev riktigt snyggt! Vita blanka fasade avlånga kakelplattor. Jag har även slipat lite trapp. Vilket är fruktansvärt tråkigt förövrigt.
Och återigen så lovar jag att fota och visa =) Nu har jag ju snart semester så då får jag mer tid till bloggen med. Kanske. Om inte huste tar all min tid vill säga.

Nej nu ska jag reda ut mitt trassel till hår ur handduken...
God natt och trevlig helg !

Putte '10

Putte i Parken 28-31/8 2010.

Ska försöka sammanfatta Putte i Parken veckan, och inte bli allt för långdragen.
Börjar med tisdagen:

Efter jobbet hämtar Ingrid upp mig i Örebro, sjukt kul att träffas igen! Kändes som det var 100 år sedan vi gick i samma klass (fast det är 2 månader), fast det kändes inte som vi hade varit ifrån varandra alls när vi sågs igen. (Detta gäller alla andra jag träffade från skolan med under veckan, skriver det direkt så jag slipper dra upp det igen 10 gånger till ;P)

Anyway, tisdagkvällen + onsdagmorgonen åkte vi och kollade på huset, var på Gelleråsen och kollade på Bike week, fikade hos mamma och pappa - Och träffade Joel! Åkte och kollade in hans nya lägenhet och fikade! Även fast han bor i stan har vi inte setts sen skolavslutningen. Illa.
Onsdag eftermiddag åkte vi till Örebro för att hämta Emma på tågstatioen. Ännu ett kärt återseende!
Sen drog festivalen igång!

Onsdag.
Solen sken, det var varmt och skönt. Festivalen började med Carolina Wallin Perez, som avnjöts sittandes i gräset framför scenen. Mys!
Senare på kvällen spelade The Ark och Europe, både mycket bra shower!
Micke. N och Glennan överraskade!

Torsdag.
Regn. Regn. Regn.
Var bara att dra på sig stövlarna och regnjackan och gilla läget.
Dagen bjöd på musik från Corroded, Royal Replubic, D-A-D, The Sounds, Timo Räisänen och Teddybears. Mycket bra musik!

Fredag.
Regn igen.
Inte lika mycket bra musik. Tittade bara på Hoffmaestro och Amanda Jenssen. Sen var vi så blöta och kalla så vi gick hem. Eller hem och hem. Vi drog hem till Micke och Carro på efterfest. Där var det varmt och skönt. Och as roligt! Dansade hela natten =) Roligaste festen på länge!!

Lördag.
Änstligen sol! Hyffsat varmt och fint väder. Härligt!
Mycket bra artister med. En riktigt bra dag!
Andreas Grega, Bad poetry band, Melissa Horn, Petter, Lillasyster, Danko Jones och The Hives som avslutade!

En riktigt bra vecka och festival!
Bjuder på lite bilder:

















































Ojdå.. lite bilder blev visst mycket bilder... =)


RSS 2.0