Dan före dan

Imorgon är det julafton, om någon lyckats missa det.
Och idag är jag ledig. Så vad ska man göra idag? Städa lite kanske. Kanske träna på nyårsdesserten? Har hittat en preliminär vinnare. Men kan vara bra att testa den först, så vi inte står på nyårsafton med en helt katastrofalt misslyckad dessert ;P


Bror min kommer på besök idag också, alltid kul och träffa honom! Ses ju inte så ofta längre, nu när han bor långt borta. (okej, det är bara 2 timmar bort, men tillräckligt för att det ska bli omständigt)


Nej man kanske ska ta tag i dagen och sätta fart?

Önskar alla en riktigt God Jul, med mycket god mat och kärlek!


reklambild



Kommer ni ihåg att jag pratat om en fotning av reklambilder på jobbet för ett tag sedan? Nu har de i alla fall kommit. Blev en hel del fina bilder, jobb-bilder och fritidsbilder, som ska användas som reklam för Sigma.
Här är en av bilderna på mig, från då vi var på tjej-lunch.


(hoppas ingen blir arg på att jag publicerar en... men kan ju påpeka att den ägs av Sigma i alla fall ;P)

julledigt

Gjorde sista dagen idag inför jul. Skönt med långhelg :) Får se vad man kan hitta på imorgon, sovmorgon i alla fall!
Ikväll blir det tacomys + glögg och pepparkakor inhandlade. Brorsan kanske kommer hit med för lite sista fix på julklapparna.


Längtar förövrigt lite till mellandagarna och shopping. Har bestämt att jag ska unna mig lite shopping efter jobbet någon dag på mellandagarna, när jag ändå är inne i Örebro. Har "lite" shoppingsug efter nya kläder och skor... och ansiktskrämen är slut, så hoppas kunna fynda lite sånt på rean :)



Hittat ett par superfina skor på skopunkten jag suktar lite efter... Finns de kvar ska de få bli mina efter jul!

Mint-ischoklad

Måste få tipsa om denna ischoklad från Leilas jul. Jag brukar inte gilla ischoklad, men denna smaksatta variant är riktigt god! Och enkel! Smakar som After Eight.
400 g mörk kvalitetschoklad 70 %
100 g kokosfett
Några droppar pepparmyntsolja (finns på apotek)

1. Hacka chokladen fint.

2. Smält kokosfettet i en kastrull och tillsätt chokladhacket.

3. Rör blandningen slät och smaksätt.

4. Häll smeten i en kanna med liten pip och fyll små konfektformar.

5. Ställ formarna kallt.

 

Se receptet på Recept.nu. Där finns även fler smaksättningar.

 


Gran-shopping


Redo för julen

Nu är vi nog redo för julen. Fattar dock inte riktigt att det är redan på fredag.
Julskinkan är gjord. Leilas ischoklad fixad. Julklappar köpta. Julgran hämtad och pyntad. Idag har vi även gjort egna köttbullar för första gången. Inte illa ! Men blir nog ingen vana. Tog sjukt lång tid och var ganska tråkig..
Köttbullarna får ni ingen bild på. De blev ganska fula.. ;P
Fredagen börjar hos mamma och pappa på julbrunch med Erik, Elin, mormor och farmor.
På eftermiddagen åker vi vidare till Mickes föräldrar och Linda med familj.
Hoppas på en mysig och härlig jul ♥

Tända ljus

Min gräsänkevecka blev kort. Micke är redan på väg hem. Blev nått med bygget så de inte kunde göra klart, och fick åka hem istället. Inte mig emot :)

Dagen ha varit seg. Tisdagar är värsta dagen enligt mig. Måndag är okej för det är ganska kul att träffa alla på jobbet efter helgen. Onsdag - torsdag är nedräkning till helgen. Men tisdagar är bara trista och sega.


Hade Luciatåg igår på jobbet, va ett gäng tjejer + Lucian som lussade för resten av kontoret, kolla in våran fina Lucia på Na.se här :D




Efter jobbet åket jag, mamma och pappa till gravarna och tände ljus. Tycker det är rofyllt på kyrkogårdar. Så fint med alla tända ljus, och så lugnt och stilla.
Det är två år sedan morfar gick bort, tiden går fort... Tänker på både morfar och farfar ofta, och saknar dom. Men jag vet att de båda har det bättre nu ♥

hjältar

Sitter med gråt i hals och ögon. Tittar på Svenska hjältar. Helt otroligt vilka människor det finns. Så starka.
Hoppas det finns skyddsänglar till alla.


Gräsänka

Den här veckan har jag huset för mig själv, eller i alla fall till på torsdag. Micke blev nämligen iväg tvingad till Borås på jobb. Lite småtråkigt att gå hemma själv, men jag ska passa på att laga mat jag annars inte får göra. Idag har jag t ex inhandlat blodpudding, tonfisk och tomatsås! Sånt som Micke inte äter.
Har även TV:n helt för mig själv... så jag klarar mig nog. Sitter och lyssnar på Musikhjälpen nu med, så Martina, Nour och Jason kommer nog hålla mig mycket sällskap :)
Nu ska jag leta på julkorten som jag förlagt.. (Jag minns att jag hittade dem för några veckor sedan, tänkte "det här var inget bra ställe för dom, men nu vet jag vart de är," och lade tillbaka dem. Och nu vet jag inte var de är.)
Såå.. nu måste jag leta..
Ska även ta och laga i ordning blodpudding, har jag inte ätit på jätte jättelänge!
Hörs nog snart igen, har säkert inget bättre för mig än att blogga ;D

Musikhjälpen i P3

Nu är det igång, Musikhjälpen i P3.
Årets tema: Barnhandel
Hjälp dem att samla in pengar, det ska jag göra!
Musikhjälpens hemsida

julstäd

Idag har varit en fixar-dag. Har städat, rensat duschen, slängt skräp - och så ställt fram tomtar och annat juligt!
Mamma och pappa var även här på fika :)
Micke är på julbord med sitt jobb ikväll, så har en egenkväll med 'Så mycket bättre', och kanske en film sen :) (Sex and the city filmen gå ju på tv.. och jag som sista tjejen kvar har ju inte sett den än.;P)
Har även lite glögg, pepparkakor, ostkaka och annat gott för kvällen!
Nu är jag förresten fastanställd :) Prövotiden är slut och jag sitter säkert! Känns bra. Fick även en liten löneökning, som inte är helt fel heller.

mysig

En sån här skulle vara fin i vårat vardagsrum.

Rally

Idag blev en lång dag. Jobbade 7-17, och sedan tevlig "after work" hos Jana.
Fortfarande krasslig, så blev ingen träning idag. Få ta igen det nästa vecka.
Idag när jag kom till jobbet möttes jag av en hastighetsskylt utskriven och upphängd vid min plats. Anledningen? Blev för första gången stoppad av herr polisen igår när jag åkte hem från jobbet. Råkade köra 62 km/h på 50 km/h väg. Vilket inte var bra. Då fick jag böter. Massa böter... Men enligt Erik hade jag tur, 3 km/h fortare och körkortet hade rykt.
Det tänkte jag absolut inte på, utan jag tyckte det hela va ganska komiskt. Hade nämligen sagt till Henrik tidigare samma dag att jag aaaaldriiig sett en polis där ;P
Helgen var förresten riktigt bra! Började med att åka till Ingrid på lördagen. Hon bodde verkligen mitt ute i skogen. Vi pysslade, drack glögg och hade trevligt!
På söndagen åkte jag vidare till Erik och Elin! Där bjöds det med på glögg och även färska lussekatter precis från ugnen, mums! Blev lite julshopping på stan innan jag åkte hem mot Karlskoga igen.
Mysig helg med kära återseenden :)
Denna helg vill jag spendera hemma, lite julpyssel och annat man inte hinner med när man åker runt. Men några dagar kvar att jobba först!

Utmaning

Jag har blivit utmanad av Ingrid på bloggen http://inzzy.blogspot.com/

4 matprogram jag gärna ser:
1) Halv åtta hos mig
2) Jamie Oliver
3) Tinas mat (eller vad de nu hette.. går nog inte ens längre =P)
4)  ?

4 saker jag har ätit idag:

1) yoghurt
2) mandarin
3) köttgryta
4) Ikea korv

4 smaker jag längtar efter:

1) pepparkakor med ädelost
2) glögg
3) sushi
4) julskinka

4 saker på önskelistan:

1) Bakformar
2) en ny dator
3) bärbar hårddsik
4) vitrinskåp

4 smaker jag avskyr:

1) frysa
2) damm
3) mitt badrum
4) räkningar ;P

4 personer vars bloggar jag uppskattar, och därmed också utmanar:

Linda: http://lingr.blogg.se/
Elin: http://frisorelin.blogg.se/
Moa: http://caniplaywhitmadness.blogg.se/
Madde: http://denmadde.blogg.se/




Julpysselhelg

Skulle egentligen åka iväg på Body Balance ikväll, men känner mig så där som man gör innan man blir sjuk. Värk i kroppen, halsont och snuvig. Hoppas hoppas hoppas att det inte blir mer än det här! Vill verkligen inte bli sjuk till helgen!
Har nämligen planerat in att åka till Köping och Ingrid och hälsa på! Har inte setts sedan Pip, så det ska bli jättekul! Vi ska dricka glögg och julpyssla
Innan jag åker hem mot Karlskoga hade jag även tänk att "svänga förbi" Erik och Elin i Västerås och hälsa på.
Så håll tummarna för att jag ska hålla mig frisk!!


Nu ska jag slå mig ner i soffan och bara göra ingenting.

Fårskinnsdynor

Har köpt lite nytt till hallen. Hade en vit bänk sedan lägenheten från Jysk, så passade på att köpa en liten byrå i samma serie när de hade rea.
Var även på Ikea idag och köte nya dynor till bänken. Den gamla vita dynan är väldigt skitig (den är ju vit!?), på båda sidorna till och med. Och tvättar jag tyger misstänker jag att den är lika skitig igen efter 1 vecka. Så.. fick bli nya istället! Köpte två runda stolsdynor i fårskinn på Ikea, tycker det blev fint :)

Före:


Efter:




RSS 2.0