Ehhh??

Sitter i soffan med laptopen i knät. Har nyss klivit upp. Drog mig länge i dag i sängen. Läste lite Chick, och sög in inspiration. Varför har man alltid bäst inspiration när man ska sova, eller precis vaknat och ligger i sängen? Då kommer alla bra idéer om hur jag vill göra om hemma, vad jag vill köpa för kläder, outfits, vad jag ska skriva om på bloggen, vad jag ska göra under dagen..och speciellt känner jag mig duktig och vill städa och göra massa tråk-saker.
Sen när jag kliver upp försvinner allt. Tomt. Har glömt alla kanonbra idéer. Suget att vara duktig och städa är bortblåst.
Så nu sitter jag här i soffan och övertalar mig själv om att Ja, jag är nog lite bakfull ändå. Jag drack ju ändå nån öl igår. Lite dåligt mår jag nog..? Och mår man dåligt behöver man inte städa och göra jobbiga saker. Sanningen är dock att jag inte alls mår speciellt dåligt.
Men jag har ju hela dagen på mig, så tar det sen ;P Kanske.

Trådlösa högtalare


Har funderat på att köpa högtalare till datorn ett tag. Eventuellt en ny stereo som går att koppla till datorn. Använder ju inte cd-skivor speciellt mycket längre, utan lyssnar ju mest via Spotify. Och ljudkvaliten på datorn är ju inte den bästa...
Men vill ju inte ha högtalare på vardagsrumsbordet, där datorn oftast står. Och vill inte behöva ha datorn i hyllan när jag spelar musik. Så det bästa vore ju trådlösa högtalare.
Har kollat runt lite och det är inte speciellt lätt att hitta.. Men finns en variant på Elgiganten från Creative. Kostar ca 1500:-
Skulle nog kunna funka.

Converse


Jag har hittat skon jag vill ha i vår!
Så fort snön försvinner och det blir lite torrt så...

Bokrea

Lördag. Vaknade av att jag ville kräkas. Inte kul. Gick upp och drack vatten så gick det så småningom över. Micke hade känt likadant igår kväll... Hoppas det inte är någon kräksjuka som bryter ut snart.. Vill inte bli sjuk.

Blev en sväng ner på stan (igen) i förmiddags, med Micke denna gång. Letade runt hela stan efter en frisör.. men tydligen har de flesta stängt på lördagar. Micke ser nämligen inte klok ut i håret just nu. Måste boka någon dag i veckan. På tal om honom så har han fått ett nytt jobb! Så nu är det slut på snöskottning, inte helt fel. Är i Karlstad, så blir lite längre dagar, men allt är ju bättre! Det firades med att inhandla en helt ny outfit. (Otroligt nog inte till mig, utan till Micke!) Ska även ut och äta ikväll, för att fira lite extra! =)

Blev även en sväng in på bokrean. Årets inköp gick i glamourens teckan kan man säga... Det blev Gold diggers, Alla var där och Fashionista som fick följa med mig hem. Till Micke blev det Slash.
Behöver i och för sig inte mer böcker just nu. Har sjukt många på lager här hemma som ska läsas. Men Fashioinsta av Martina Bonnier är nog ingen bok jag kommer sträckläsa, utan mer en sån som är kul att bläddra lite i och läsa delar ur. Kul att köpa lite sånna "udda" böcker på rean.




Sportlov update 2

Har nyss klivit upp. Skulle gärna ha sovit längre... Men bilen måste besiktas halv elva, så det är bara att ta sig i kragen. Och det är ju i och för sig inte speciellt tidigt heller.. Men anledningen att gå upp är sämst. Hatar att besikta bilen. De senaste gångerna jag varit där har inte bilen gått igenom. Men ny bil och förhoppningsvis går denna igenom.
Har förövrigt kommit ca 10 cm till snö.. Yey! Not. Dock har snön tryckts ihop lite så det ser inte så mycket ut.. Jaja.. Snart börja den nog smälta, och då kommer folk klaga över vad blött och geggigt det är istället. Så är nog bäst som det är.


Det blev en sväng ner till stan i onsdags. Drog med mig Emma och Erik. Hittade det jag skulle ha, och blev även en fika! Kvällen blev en lugn hemmakväll, både jag och Micke somnade framför TV:n halv nio.. =P Livat värre.

Gårdagen toppade nog alla dagar på lovet! Åkte ner till E & E runt elva. Åkte in till stan igen för att handla lite till när pengarna kommit. Kollade in Kenzas skokollektion, sjukt snygga! Passade inte riktigt min fot tyvärr.. Och kanske lite dyr. Men hittade andra skor jag blev väldigt sugen på frammåt våren! Anyway.. Blev även frukost på stan, för att sedan handla till allt vi planerat under dagen.
Hade planerat att gå ut på picnic, och inviga Emmas picnic-väska som hon aldrig använt.. Men alla var halvförkylda och ville inte sjukna till sig mer, så blev istället picnic innomhus på golvet. Och det funkade minst lika bra! Efter en stund kom även Erik2. Blev picnic med vin, ost, lex och chockladpudding. Mys!
Efter det blev det fotoshoot på mediacentret. Erik.A lärde mig ljussättning och porträttfotografering. Och jag och Erik.Ö fick agera modeller. Riktigt kul att lära sig hur man ska göra! Kan ju även konstatera att jag trivs sjukt mycket bättre bakom kameran än framför..
Kvällen bjöd sedan på egengjord sushi! Gott! (Vi har en tendens att fastna på saker.. Just nu är det sushi och youtube-skämt...=P)
Blev en väldigt mysig och trevlig dag!! =)

Nu är det fredag och helg.. Och sportlovet är så gott som slut. Lovet har gått sjukt fort. Har bara swishat förbi... Lite för fort nästan.
Men är alltid skönt när vardagen är tillbaka igen med. Och alla som varit hemma kommer tillbaka till stan.



is this the thanks i get

If the lies don't touch you, the truth will
If I can't love you, then who will
And your coming off your chill
When your ego takes a dip


The days hurts
The nights hurts
The light hurts
My eyes hurts
The darks hurts
My heart hurts
It all hurts



I loved you
I loved you
I made you
I hate you
I hate you
I miss you
Miss you

sportlov update

Sportlovet har hitills varit kanon! Var lite skeptisk till lovet först.. (Med tanke på att jag klättrade på väggarna under jullovet) Men tack vare Emma och Erik har det varit jättebra hitills!
I måndag blev det en heldag nere hos Emma & Erik x2. Drog med mig datorn och fiolen, så hann även med lite jobb och rep! Emma bjöd på god mat, och på kvällen drog vi igång en filmkväll som slutade på 3 filmer.
Igår på dagen blev det också en sväng ner dit på dagen. Lagade iordning bakadpotatis till dem, och umgicks! Vet inte vad jag skulle göra på lovet om de inte var kvar i stan..! Skulle anatgligen sitta hemma och ha supertråkigt.. Eller kanske få väldigt mycket städning gjort här hemma ;P

Idag ska jag försöka jobba endel med projektet. Har redan kommit igång bra. Är klar med databasen, och har börjat med ritningen. Ska även försöka mig på en sväng ner på stan. Nån som är på? Har slut på lite nödvändiga smink-saker..

Hittat en väldigt fin låt så här på "morgonkvisten":


Discogala

Har precis laddat in bilderna jag tog på Discogalan i datorn, och tänkte dela med mig till er! =)


Emma och Charlie är taggade!


Emma och Ingrid väntar på att showen ska börja.


Våran "grafiska formgivning"-station!


Charlie visar upp sin station! =)


Erik laddar upp med kaffe, Bilden är tagen precis inna han spiller kaffe på sig själv för tredje gången ;) Nervös..?


Våra stationer kollas in av publiken som senare röstade på bästa grafiska profil.


Strike a pose


Emma var vår färgstarka konfrencier!


Kalle och Kajsa minglar =)


Boys 'r' Us framträder.


"Sunshinegirl and the revolution(?)... orchestra.. nått".. spelar =)


Mrs Davidson and the funky riders!


Grupp 4 på scen. Har 0 minne av gruppnamnet.. =P




sportlov

Imorgon börjar sportlovet. Eller i lördags, beroende på hur man ser det.
Idag åkte jag hem till pappa och mamma för att få lite starthjälp med det som ska fixas med projektet under lovet, och så lite mat och fika blev det med =) Hann även med en snabbvisit hos Emma och Erik.

Har hur mycket som helst inplanerat under lovet!
Ska jobba med projektet, portfolion, repa, göra låten, sushi, filmkväll m.m.
Tror lovet kommer gå ganska fort... =)







Snöoväder

Idag har det varit riktigt snöoväder ute! Lyckades ta oss till Linda och Daniel i morse. Micke skulle hjälpa till med renoveringen, och jag vara sällskapsdam =P Blev även lite Bolibompa-spel, fika, tacos och melodifestival! Brukar ju ha en tendens att bli kvar över natten hos dem.. Och idag när vi verkligen skulle åka hem, höll vi på att inte komma iväg med bilen för all snö! Men med lite knuff-hjälp kom vi tillslut iväg!

Får verkligen hoppas plogbilarna åker ut inatt, för imorgon ska jag hem till pappa och jobba med projektet! Och försöka mig på ett besök hos Emma och Erik.. Så skulle verkligen vilja komma ut med bilen!!
Så ingen mer snö nu tack!



Gårdagen blev riktigt trevlig. Skoldagen var soft. Hade bara kommunikation där vi kollade på film och gjorde ett test. Sen blev det hejdå-kramar till alla som åkte hem, och sen iväg hem för att åka med Carro till Örebro! Åkte till Marieberg för lite shopping. Hade inte planerat att köpa nått speciellt.. men lyckades komma hem med både ett par skor, tröja och indiska-grejer. Brukar alltid bli att man hittar saker när man inte ska ha nått.. =P
När vi kom hem gick vi över till Adam där det blev tacos och hockey hela kvällen. Riktigt trevlig kväll!


Alex fest

Har ju inte skrivit något om Alex fest kom jag på!
Kvällen blev kanon! Började med förfest hemma hos myself. Var en helt perfekt förfest (förutom att jag hällde ett helt glas med grogg över min älskade dator(!), som tur nog lyckades överleva även det(Emma berättade dock att den kunde börja rosta efter ett tag...)) Anyway, kvällen bjöd på massa skratt, mys, party och guitar hero. När kvällen började bli sen begav vi oss av ner mot Red Brick och Alex fest. Där fortsatte kvällen alldeles kanonbra! Livebanden avlöste varandra, trevligt folk, dans, humöret på topp (för de flesta, för de mesta).. fest helt enkelt!

Men bilder säger ju mer än 1000 ord.. så tänkte visa lite bilder istället för att babbla på... =)


Matte och Emma börjar komma iform sakta men säkert.


Mina sötnosar! =)


Johannes och Lotta! Rockabilly tema va de!


Erik är koncentrerad.. ;P och utsmyckad...


Glennan ser glad ut..?


Emma var snygg i rockabilly-stil!


Jag koncentrerad på gitarrspel...


Girlsen


Charlie!


Äre fest?


Micke är nöjd.


Today.

Today





Discogala

Har hittat en jätterolig sida där man enkelt kan göra kollage och publicera på t ex bloggen!
Man registrerar sig på Polyvore.com och sen är det bara att börja. Det finns massvis av olika bilder att välja mellan, och man kan säkerligen lägga till egna bilder med. Men så långt har jag inte kommit än.     

Jag tänkte att mitt första kollage skulle få gå i Discons tecken, eftersom vi har Discogala imorgon!
Här är en disco-outfit jag gärna skulle ha på mig imorgon på galan! =)


Disco

Imorgon är det som sagt äntligen Discogala! Under fyra veckor har hela Mediacentret jobbat hårt med att framställa discolåtar, musikvideor, hemsidor, affischer, cd/dvd fodral, pressmeddelanden m.m. Och imorgon eftermiddag är det då äntligen dags att redovisa detta för hela skolan med en Discogala.

Det ska bli asroligt, och ser verkligen fram emot det! Riktigt taggad!
Ska bli riktigt kul att få se alla andra gruppers slutresultat.
Har även införskaffat lite mutor.. hehe ;D

tonight's gonna be a good night

Sushikvällen igår blev mycket lyckad!! Till och med Micke och Daniel som var lite skeptiska till sushi tyckte det var gott =) Även wasabiglassen som jag var lite tveksam på var god!

Idag har det hänt saker här hemma! Ny tv-bänk och nytt soffbord är på plats! Är riktigt nöjd. Passade bra med vita möbler till det annars ganska mörka rummet.
Har även haft finbesök av Tilde. Spelade lite guitar hero, lekte häxa och troll.. och annat som man leker med en fyraåring! =)



Ikväll blir det fest för Alex som fyller år! Har laddat hela veckan i skolan... så ska bli riktigt kul! Blir först lite förfest hemma hos mig innan vi drar ner till Red Brick, där han hyrt övervåningen! Riktigt pepp nu! =D
Lägenheten är städad, dricka är fixat.. Ska kila ner till konsum och hämta Mickes skor(!) som han glömt där på nått vis... och sen är det bara att börja göra sig redo inför kvällen!

Ha en bra lördagkväll!



I gotta feeling
that tonight's gonna be a good night


Wasabiglass

Har nyss varit hemma hos Linda och gjort wasabi-glass inför imorgon. Riktigt spänd på hur det kommer smaka... Låter ju sådär.. =P Imorgon ska vi nämligen ha Sushi-kväll! Det är jag och Linda som står för maten denna gång, och vi kommer bjuda på 3 olika sorters sushi och misosoppa till huvudrätt, och friterad banan med vanilj- och wasabiglass till efterrätt. Spännande spännande. Tur att Lotta lärt mig lite om hur man gör när man rullar sushi! =) Ska bli roligt i alla fall!


Och på lördag blir det fest på Red Bricks övervåning då Alex fyller år! Ska bli riktigt roligt! Ca 60 pers bjudna, så blir nog riktigt drag! En mycket bra helg framför mig!


Ikväll blir det innebandy. Fick avboka Body Balance då jag har världens blåmärke på knät, och inte känner för att stå på knä en timme... Men bandy får knät klara av! Måste ju ha någon slags motion..




...
Like the clouds you
Drift me away, far away
And like the sun you
Brighten my day, you brighten my day

God Natt!

Säger god natt för ikväll med en låt!


Radiofy.se

Tänkte bara skriva radiofy.se

Otroligt smart =) Det gillas!
(Gör spotyfy-listor av musik som spelas på radio)

Friluftsdag

Idag har vi haft friluftsdag i skolan. De olika klasserna har tävlat i grenar som tefatstafett, skidor, pulkaåkning, tipsprommenad m.m. Var en riktgit rolig dag, och webb var helt klart bäst ;D om inte poängmässigt så hade vi roligast iaf! =D
Skönt att slippa sitta framför datorn en hel dag, men imorgon blir det fulltös med discoprojektet igen.. Bara fyra dagar kvar tills det måste vara klart...








söndag

Behövde inte gå och lägga mig tio igår. Brorsan ringde så jag fick vara lite fyllechaffis. Sen fick jag lite sällskap via datorn med, så de blev en trevlig lördag kväll ändå! =)

Idag blev det en sväng till Örebro. Jag och Linda följde med Catrine in för att köpa grejer till resan och bröllopet. Själv hittade jag inte mycket, blev en conceler, schompo och en kjol. En trevlig tripp i alla fall.

Har suttit och kämpat lite med låttexten. Det är inte lätt! Har fått ihop en text. Men vet inte om jag är helt nöjd. Får se vad det kan bli...


Såg även att bordet och tvbänken jag beställt har skickats nu, så får hoppas de kommer snart! På fredag kommer ju mamma och pappa och hämtar våran gamla tvbänk, så då kan det vara bra att ha en ny. =P Hoppas det blir fint!





Barnvakt

Barnen är lagda, och det är helt tyst i hela huset. Orkar inte riktigt gå och lägga mig än... Känns inte helt rätt att lägga sig halv tio, tio en lördagkväll. Lite pensionärvarning. Så tänkte hålla mig uppe en liten stund till.

Tjejerna skötte sig utmärkt idag. Var först ensam med Tilde medan Linn var på simskola. Lekte doktor, frisör, mamma och storasyster, spelade spel... Fullt upp!
Senare på kvällen blev det tacos och melodifetivalen med godis och dricka uppdukat! Riktig lördags mys!


Vad kan man nu roa sig med om man inte vill sova?? Kanske försöka komma på den där låttexten..??
Kanske kan läsa massa texter för inspiration. =P
Eller bara gå och sova?



Filminspelning, kalas och en låt!

Lördag morgon. Skönt med sovmorgon. Dagens planering är Secound hand med Emma -  köpa hårfärg - färga hår - barnvakt.

Igår var det kalas för farbror som fyllde år. Mycket trevligt! =) Det bjöds på chiliconcarne och tårta, Gott!  Var trevligt att träffa alla igen, det var länge sedan sist nu. Har missat de senaste släktgrejerna... Måste åka till Karlstad snart igen och hälsa på Ann, alldeles fär länge sedan sist.

Igår i skolan var jag så sjukt trött. Kunde ha somnat ståendes. Hade inte fått sova på hela natten. För någons *host* mobil ringde konstant med 15 minuterns mellanrum hela natten! Inte kul.
Gick till skolan, så Micke skulle hämta mig 1600 när han slutat. Så efter lunch när vi slutat fick jag låna soffan på internatet och sova någon timme. Väldigt välbehövt. Annars hade jag aldrig orkat med resten av dagen.
Hann även med att göra en "egen" låt i Cubase! (Kan inte påstå att den helt är min, Erik hjälpte till ganska mycket =P. Vilket var tur, annars hade det nog låtit rejält kass) Är väl inte helt klar, och måste skriva en text. Svårare än man kan tro... Blir nog en riktigt slagdänga! ;D



I torsdags var det filminspelning som jag nämnt tidigare. Blev verkligen en hel dag. Åkte hemifrån 8.40 och kom inte hem förens 22.30.
Först på dagen var det vanliga lektioner. Sen blev det film för hela slanten. Riggade upp ljus m.m. i studion. Killarna i bandet var så sjukt snyggt klädda ;D Kan nämna vita brynjor, zebra taights, glitter, rosa toppar, militär hatt.... Ja ni kan ju själva tänka er hur de såg ut!
Var i alla fall väldigt roligt att se inspelningen. De vågada ganska mycket...=P Tror den blir väldigt rolig.
Direkt efter åkte jag till David's och tränade Body balance, för att efter det åka tillbaka och spela innebandy. Sen äntligen hem. Lång, men rolig dag!


Nu ska jag gör mig iordning för att åka iväg!
Fortsatt trevlig helg!


Genom hålet i mitt hjärta

"Varje år försvinner hundratals svenskar spårlöst. Många försvinner frivilligt, medan andra har blivit utsatta för brott. De anhörigas sorg, rädsla och längtan är en oerhörd börda att bära. Många viger sitt liv åt att söka efter sina älskade. I en kortfilm musiksatt med Kents nya singel Hjärta vill Kent och Efterlyst uppmärksamma en grupp människor i samhället som ofta står ensamma i sitt lidande."




Som det strålar från ditt hjärta
Som en motorväg av ljus
Genom hålet i mitt hjärta
Kommer räddningen till slut
Genom hålet i mitt hjärta

...
Jag skrev mitt namn i vattnet
Så du vet var jag finns


Aldrig ensam alltid ensam

Idag har det snöat ännu mer. Och blåst med. Tacka vet jag bil. När jag skulle parkera bilen efter skolan i carporten fastnade jag mellan de båda längorna. Såklart lyckades jag inte köra bil ordentlig idag heller ;P Tur för mig att en snäll granne skottade sin carportplats, och kunde hjälpa mig skotta framför min bil så jag kom frammåt.
Nu får det faktiskt räcka med snö!

Hela nätet var nerlagt idag i skolan. Så kunde inte jobba nått alls med projektet. Servern, internet - allt, var nere. Men hade mest andra lektioner (keramik och visuell kommunikation) idag, så behövde inte datorerna mycket.
Får hoppas de funkar imorgon!
Efter skolan åkte jag, Ingrid, Erik och Glennnan till stan en sväng. Köpte äntligen ett nytt USB- minne. Blev även shopping inför filminspelningen imorgon. Bl a 5 liter matolja, 3 flaskor skumpa, vaselin och marshmallows! Vad vi ska ha det till tänker jag inte avslöja! Det är nämligen lite hysh hysh mellan grupperna... och man vet ju inte vem som läser ;) Ska i alla fall bli ganska roligt att se filminspelningen imorgon.. hehehe
Köpte även sojamjölk för att testa. Det ska ju vara så nyttigt och så. Men det var inte min grej. Tyckte det smakade flytande havre. Håller mig hellre till riktigt mjölk.


Har "hittat" en ny underbar låt! <3



Jag har längtat efter vårt
Efter händer med förnedring
Men den stora stora rädslan
Är inte här ikväll
Och det ekar mellan husen
Ingen rörelse någonstans
Bara fina tunna ljuset
Mellan våran värld och din


Aldrig aldrig ensam
Alltid ensam...

Lindas design

Nu har jag gjort om Lindas design igen. Den innan var lite svår att läsa. Den blev så black och blek. Mycket nöjdare med nya designen. Klassisk vit bakgrund med svart text. Oslagbar kombination.

Här är nya headern och bakgrunden:
Lite renare, lite tydligare och stilrenare.
Tack för kommenatrerna =) All kritik är bra kritik!
Vad tycker ni om denna? Bättre? Sämre? Tips?




Bloggdesign

Photoshop är allt bra de! =)
Har suttit och fixat till en bloggdesign till Linda nu.
Blev en mildgrön design, stilren. Ganska blek.. kanske ska göra mer kontraster i den?
Hoppas hon gillar den i alla fall!
Orkar inte sitta mer nu, så får bli mer någon annan dag.

Kolla henne blogg här!
Om inte för att läsa, så kolla in designen ;D



Ordning på datorn

Äntligen har jag fått full ordning på min dator! Nu är Windows 7 ordentligt installerat med keys och aktiveringar. Hur jag har kämpat med det där! Som tur var har jag en snäll bror som fick agera telefonsupport! Var lite orolig att hela datorn skulle dö för mig, när den hela tiden tjatade på mig om aktivering.
Har även installerat Adobe CS4 Master Collection! Så nu äntligen har jag photoshop igen! Och dreamweaver. Och illustator. Och inDesign. Och en hel rad med andra roliga program som jag inte kan ett skit om. Men kan kanske komma till användning någon gång!
Nu är jag lycklig igen!


Nu sitter jag i soffan och belönar mig med ett stor glas chai-latte. Funderar även på att börja lite på Lindas bloggdesign som jag ska fixa. Har ju dröjt ett tag med den.. eftersom jag inte är speciellt förtjust att sitta i Paint ;P


Har kommit i gång bra med Disco-projeket nu i skolan. Har en bra grund-design och ett tema mellan grupperna. Har nästan ett klart cd-cover, och hemsidan är påbörjad. En affich ska även fixat tills på fredag. På torsdag blir det filminspelning till musikvideon. Hör egentligen inte till vårt område. Men Erik jobbar själv från video, så vi alla hjälps åt att assistera, och jag ska även låna ut mina fötter till videon. =P Tror det blir superbra!
Märker dock att det inte är så lätt att jobba med alla människor.. Nog om det.
Har även gått med på ett "kunskapsutbyte". Mer vad det innebär säger jag nog inte än... Men min bit ska bli väldigt intressant! Ska få lära mig ljussättning!


Nu ska jag sätta mig i photoshop lite och pyssla! (som om jag inte får nog av det i skolan ;D)
Har föresten kommit sjukt mycket snö här i karlskoga!! Om det är någon som inte bor här och inte märkt det... Igår föll det ner ca 35 cm! Och var ca 64 cm totalt! Det är typ halva mig! Ok, inte riktigt, men ändå!
Visst det är fint. Men nu kan det ju få sluta. Jag körde fast med bilen i snödrivor TVÅ gånger igår. Första gången på parkeringen i skolan. Då fick jag hämta knuff-hjälp. Andra gången när jag skulle upp på garageuppfarten hos mamma och pappa. Då fick pappa köra loss och jag och mamma butta. Suck. Jag kanske inte borde få köra bil när det är snö!?
Nu har i alla fall plogbilarna hittat ut så det går att köra hyffsat normalt. Det tackar vi för!
Nej, photoshop var det! Go kväll!


RSS 2.0