Lägenhet till salu

Nu ligger lägenheten ute på blocket,
intresserad så kolla in annonsen här! =)


Midsommar

Midsommar -10 avklarad. Blev en mycket trevlig kväll uppe i Valåsen med släkten. God mat och dryck och trevligt sällskap! Precis så jag vill tillbringa min midsommar =)
Midsommarafton på dagen ägnades i huset, där det blev att slänga ut massa skåp och annat skräp som inte ska vara kvar. Fick även besök som ville kolla in huset.

Idag har jag storstädat lägenheten och fotagraferat alla rum. Har tänkt att lägga ut en annons på Blocket snart, så håll utkik! =) Så nu är det rent och fint här hemma.. i alla fall typ.. För har flyttat runt på lite skitsaker för att det ska se extra fint städat ut ;P

Ska snart försöka ta mig bort till huset och se om jag kan hjälpa till med nått. Farmor c/o ville komma förbi och kolla med! Så nu ska jag göra mig klar.
Ha en bra midsommardag!




Emma: haha! Jag kan spara tapeterna åt dig så kan du sätta upp dom hos dig ;P

Emelia: Ja det är väldigt stort, men vi kommer inte göra nått alls åt övervåningen än... Ja det är väldigt mycket jobb.. inser det mer och mer.. Men det får ta tid, och ta en bit i taget. Tur att Micke är snickare! =)
Det är svårt att hitta fina omgjorda hus till ett bra pris! Och som du säger, vilken hemsk smak en del har som har ute sina hus! ;P Hoppas ni hittar något hus ni gillar snart! =)


Husvisning

Idag efter jobbet åkte jag direkt till huset. Gick omkring och dagdrömde om hur fint det kommer bli.. och hur jag vill göra om. Riktigt skön känsla att bara gå omkring i vårt egna hus! Ett hus som vi äger! Även fast jag gick omkring där inne bra länge, ut och in i alla rum, så känns det inte riktigt verkligt ändå nu när jag sitter här hemma i lägenheten igen. Kändes nästan som jag skulle va tvungen att lämna tillbaks det, och alla planer på hur det ska göras om.

Tog lite bilder runt i huset för alla nyfikna. Ska försöka förklara lite hur det är tänkt att bli så småningom, så ni kanske kan se det framför er. (med reservation för ändringar) Bered er på ett långt inlägg... ;P

Hallen:

Välkommen in! (Som mäklarna brukar skriva...) Här är hallen. Närmsta golvet, fram till hörnet ska det bli klinkers i svart/grått skifferliknande med golvvärme. Väggar vita. Funderar även på en tapet med björkstammar på väggen till vänster..


Till vänster. Här jag funderade på björktapeten. Hatthylla + skohylla.


Trappan. Den ska slipas och målas vit. Och ev. svarta halkskydd i halvmånar.

Badrum 1:



Badrum på nederplan. Ska vara stora vita blanka kakelplattor på väggarna och blankt mörkbrunt klinkers på golvet. Duschkabinen ska bort och ersättas med glasduschväggar som kan vikas in. I duschen ska det vara samma mörkbruna men mossaik (eller små stavar) på väggen och golvet.
Tvättställsskåp i mörkt trä, och ett spegelskåp. Ett högskåp i samma trä och en handdukstork.

Sovrum 1:

Det här rummet är inte planerat att göra något med än. Inte så snyggt, men har annat att prioritera först =P
Ska väl bli datarum eller liknande.

Vardagsrum:



Här ska parkettgolvet få ligga kvar. (enda i huset som får va kvar?) Väggarna ska bli vita, med en fondtapet i en mönstrad vit tapet. Fönsterkarmar och liknande ska självklart målas vitt med. + taket som nu är furu.

Kök:


Köket... Ska bytas ut som ni ser.. Ska bli samma golv och tapeter som hallen. Skåpluckor i vitt (Ädel vit från Ikea), svart/ marmor/ stenbänkskiva. Svarta vitvaror. Vitt kakel, blanka avlånga (husfasad).


Matplatsen. Inte mycket att tillägga. Kanske någon fondtapet?

Sovrum 2:

Detta ska bli vårat sovrum. Mörkt trägolv. Vita/ljusa tapeter. Någon fondvägg i mörk färg eller mönster.

Sovrum 3:
Mitt drömrum

Det här rummet gränsar till vårat sovrum, och ska bli en walk-in-closet! Dörr ska slås igen från hallen och ny ska göras mot sovrummet. Hela väggen ska bytas ut. Mjuk heltäckningsmatta på golvet, vita garderobsstommar runt väggarna med spegeldörrar, skohyllor, krokar. Någon snygg tapet i lila? Känslan ska vara lyxlig och elegant. Prisma lampa eller liknande i taket. Sittkudde mitt på golvet.

Tvättstuga:

Tvättstugan har vi inte heller tänkt göra om än. Men i framtiden kan jag tänka mig ett klinkersgolv, ny färg på väggar.. Nytt tvättställ med över och underskåp i någon snygg blank färg, rött kanske? Kanske svarta maskiner? Hyllor, krokar och annan bra förvaring. Men det är ett senare projekt. Än får det här duga!

Förråd:

Ett förrådsrum bakom garaget. Enligt Micke hans Carlsberg-rum eftersom jag ska få walk-in-closet... Får se hur det blir med det ;P Ska i alla fall inte göras om nu. Riktigt snygga tapeter, hehe...

Garage:

Ja.. garaget. Skulle kanske behövas målas om.. Men inte nu. Är ju bara ett garage.

Då var vi klara med nedervåningen.
Övervåningen nästa.
Allrum:

Allrummet direkt uppför trappan. Inget på övervången kommer att göras nu närmast. Utan vi koncentrerar oss på nedre plan först.

Sovrum 4:

Sovrum. Mycket tjusigt. Not.

Sovrum 5:

Och är har vi det sista sovrummet. Inte heller det ska göras om nu.
Rum har vi i alla fall gott om... ;P

Badrum 2:


Badrummet på övervåningen. Inte heller det här ska fixas än. Får bli när vi samlat ihop lite mer pengar... =P


Har funderingar på att sätta in ett hörnbadkar längre fram.. och glasblock är jag ju väldigt förtjust i till duschar.. Micke är även sugen på att bygga om en angränsande garderob till bastu.
Men det här ligger som sagt långt fram i tiden.


Har visst missat att ta kort utifrån på huset.. Får bli sen!
Här är i alla fall utsikten från balkongen på baksidan.
Där är väl tänkt att vi ska hugga ner lite träd så solen kommer fram mer.


Så där ja! Då har ni sett hela huset =)
Som ni ser har vi en del jobb framför oss, men det ser jag bara fram emot! Ska bli kul att göra om det precis som vi vill ha det, och göra det till vårat.

Återkommer med bilder från renoveringen.


Emelia: Huset ligger i Bråten, och är på 182 kvm. =)

Husägare

Då var man husägare på riktigt!
Idag var jag på banken och fick skriva på 100 papper! I alla fall kändes det som det. Och eftersom Micke är i Borås och jobbar hade jag fullmakt och fick skriva på åt honom med.
Och vad mycket extra det kommer till som man inte tänker på; komunalskatter, vägfart.. administationsavgifter.. och allt vad det nu heter. Men nu är allt fixat och klart! Känns väldigt skönt, och lättnande. Men spännt och nervöst och stort och häftigt på samma gång!

Efter banken åkte jag och mamma till mormor och fick mat, och sedan åkte vi till huset och kollade. Mamma och mormor hade ju inte sett det innuti förut.
Ska åka tillbaka imorgon och ta lite bilder. Ni får ursäkta om det kommer bli massa hus-inlägg med renoveringar och allt där till framöver.
Men vill dokumentera hela renoveringprocessen med före och efter-bilder.
Har ni inget intresse av det får ni hoppa över de inläggen =P


Super mario



Hittade det här videoklippet på Feber.se, hur mäktigt som helst!

Argentinsk grillkväll & islandshästar

Helgen har varit riktigt bra! Har haft fullt upp, så egentligen först nu jag är hemma...
I fredags när jag kommit hem från jobbet åkte jag och Micke ut för att fira att Jenny fyllt år! Hon har snart bott i sitt hus i ett år, och jag hade fortfarande inte varit där och hälsat på, men nu äntligen kom jag dit! Var ett jättefint gammalt hus vid en sjö. Hur mysigt som helst! Anyway... det bjöds på god mat och dryck, och superfina (och goda) tårtor. Jättetrevligt att träffa Jenny igen, blir inte så ofta när man jobbar så olika tider.

Lördag morgon, halv tio, hämtade Carro och hennes mamma upp mig för att åka till Öfalla och rida Islandshästar. Var ute i två timmar på en tur i skogen. Hur mysigt som helst! Fick även gallopera flera gånger, och det var riktigt roligt! Gick inte att sluta le =) Vilken känsla!
Tack Carro för en jätterolig födelsedagspresent!
Dock har jag fruktansvärt ont i hela kroppen idag...

Efter ridningen var det Argentinskgrillning hos Linda och Daniel. Det var min och Lindas tur att stå för maten, ohc det blev grillspätt, potatis mes sås och salsa - enligt argentinska recept. Och till efterrätt grillad banan med choklad. Allt blev riktigt gott! Självklart hade vi även argentiskt vin till. Mycket trelvig kväll!

En mycket trevlig helg!
Nu längtar jag dock tills imorgon, när jag får nycklarna till huset!

Vi var förbi där förut idag med Linda, Daniel och barnen och kollade lite. Längtar tills allt blir iordning och klart!

Stilikon

Audrey Hepburn, en av världens största stilikoner.
Tyckte bilden var så snygg så var tvungen att lägga ut den!
Älskar kontrasterna.

Hallå..?

Ännu en dag avklarad på jobbet, och mer än halva veckan gjord. Dagarna bara flyger förbi. Har snart jobbat i två veckor!
Idag tog jag mitt första samtal, och det ända hitills. Efter ett samtal så slutade det ringa folk. Kan ju inte påstå att det var mitt mest briljanta ögonblick i livet.
I telefonen hade jag två headset inkopplade, ett till mig som jag kan prata i, och ett till Henrik så han kunde lyssna ifall jag skulle få hjärnsläpp och fatta 0 av vad kunden sa. Båda headseten ligger på bordet när det ringer. Jag drar på mig ett och svara duktigt:

Jag: Välkommen till Sigma Support, det är Sara.
Kund: Hallå..?
Jag: Välkommen till Sigma Support, det är Sara.
Kund: Det hörs lite dåligt...

Då kommer Henrik till min undsättning och påpekar att jag har FEL headset på mig! XD I den jag har kan jag bara höra kunden, men inte prata. SMART Sara!
Hur smart känner man sig då..? Inte så smart kan jag säga.
Men man ska se det positivt. Då kan det bara gå bättre imorgon!


Har förövrigt fått godkänt att få ledigt mina tre dagar i sommar!
Då kommer nämligen Emma, Ingrid och Charlie hit och hälsar på ♥
Har även fått schema för sommare, ska jobba 06.30 - 15.30. Väldigt tidigt att gå upp... men då kommer jag i alla fall hem tidigt med! =) Och morgonstund har guld i mun som det heter.

Nu är det dags att sova så jag orkar med resten av veckan!

Desperate housewife

Okej! Nu kan jag nog inte hålla mig längre!!!
Har tänkt att jag skulle vilja berätta personligen för alla först innan jag sprider ut det på internet... Men jag har ju tyvärr ingen tid att träffa alla jag vill så ofta jag vill, så går väl fortast så här ;P
och så ville jag att allt skulle vara 110% säkert först...


Jag kommer snart att bli en Desperat Hemmafru!
Eller ja... så desperat är jag väl inte... och jag har ju jobb.. så någon hemmafru blir jag väl kanske inte heller..
MEN!
Jag äger ett hus!!
eller jag och jag.. Jag äger ett halvt hus. Och Micke äger den andra halvan!


Det måste vara värt ganska många vuxenpoäng va!? =D


På måndag ska jag till banken, huset ska betalas och jag ska få nycklarna!
Husförsäkring är fixad. Lån är fixat.
Bara att flytta in!
Eller ja.. lite renovering först.. Sen är det bara att flytta in! =)


Fast just nu fattar jag inte riktigt att jag ska flytta till hus... Det känns fortfarande lite overkligt.
Men det faller väl på plats på måndag!

Tisdags-lyx

Tisdag kväll. Tänkte unna mig lite tisdags-lyx så här två dagar in på veckan. Nötmix + ett nytt numer av Chic! Inte helt fel..

Ska även försöka mig på att ladda upp Jon-Olovs hemsida på rätt domän. Återkommer om det går bra.. =P Ska väl försöka få ordning på min egen sida med så småningom..

 

Gjorde för övrigt shoppingfynd idag i Örebro! (iaf enligt mig) Hittade en tröja på Monki för 25(!) kronor på rean, och byxor på Gina för 99 kronor!

Då måste man få unna sig.. annars har jag ju annat att spara mina pengar till... =)

 


Det är Robin Hood jag vill ha..!

Har varit en välbehövd helg efter en intensiv och lärorik vecka. Skönt att ladda batterierna.
Var som sagt barnvakt i lördags, vilket gick jättebra, som vanligt! Det är inte jobbigt att vara barnvakt åt dom, bara roligt =)

Söndagen ägnades åt massa saker, fixade iordning lister m.m här hemma, lagade massvis med matlådor till veckan, blev bjudna på god mat hos mamma och pappa och var på bio med Micke och Carro!
Såg Robin Hood. Hade inga förväntningar alls... men den var riktigt bra! Värd att se!

Idag efter jobbet åkte jag in till stan för att fika med Ann-Sofie! Var jättekul att träffa henne igen! Var länge sedan sist... men kändes som det var igår vi såg. =) Nu när jag jobbar i Örebro hoppas jag det blir oftare.


Nu måste jag gå och lägga mig, ska upp fem imorgon för att hinna med bussen!
God natt


Stipendie


Jag och häftigaste Emma när vi fick stipendie på skolavslutningen!
Hittade precis bilden på fb som Emma lagt upp, så tänkte att jag lånar den =)
Emma sprudlar jämt massa glädje och energi, och hade annordnat en hel dans och modeshow själv, hon är så himla värd stipendiet! Och jag känner mig ärad att få det tillsammans med henne!


Första jobbveckan avslutad

Nu har jag gjort en vecka på jobbet. Det har gått riktigt bra! I alla fall enligt mig... ;P Har suttit bredvid mestadels, men även lagt några ärenden, rensat spam och varit på mitt första möte! Har inte vågat ta några samtal än.. men får se vad jag får göra nästa vecka! Har varit väldigt mycket nytt att ta in under veckan, arbetsuppgifter, information och medarbetare.. så har varit helt trött på kvällarna när jag kommit hem. Men det har varit roligt!


Är barnvakt just nu hos Granlunds. Stora är hos en kompis, och lilla har en kompis här och hoppar studsmatta ute i blåsten. Anledningen till att vi är barnvakt är att Linda och Cathrine ska cykla vätternrundan. Håller tummarna för att det går bra för dom =)
Nu kommer Micke snart med lunch!
Ha en bra helg

Ambitions

Ambitions - Donkeyboy

Riktit bra låt!


Blomma!

Fick den här jättevackra blomman av mamma och pappa i examenspresent!


Twilfit

Twilfit har tagit fram en ny badklädskollektion: Sea Me. Den är skapad för att passa alla kvinnliga former.

Reklamkampanjen tycker jag är väldigt snygg med de 50-tals inspirerande bilderna!
Riktigt snygga bider, de har verkligen fått dem att se "gamla" ut.
.



Ett nytt kapitel i livet

Livet som student är över, och arbetslivet tar vid.
Var sak i livet har sin tid. Som de sa på avslutningen i fredags.
De sa även att det som är mest bestående är relationerna man knytit under året, och det känns bra, för jag hoppas verkligen att vi håller ihop länge till. Även fast alla bor på olika ställen i landet.
Ni är kärlek


Campingen i helgen blev toppen! Vi hade underbart väder, solade (vissa badade till och med), grillade, spelade kort och guitar hero och bara softade och umgicks!
En härlig avslutning på ett helt fantastiskt år!

På söndagen när alla åkte hem till sina städer blev det gråt och kram-kalas. Var väldigt jobbigt att säga hejdå till alla... Men vi ses ju igen! Alla bor ju i Sveirge iaf =)



Och idag började någonting helt nytt. Jag gjorde min första dag på jobbet.
Det gick riktigt bra, var lite nervös, men det är så det ska va. Fick min arbetsplats med dator och mobil, fick hälsa på alla, installera program, läsa massa dokument och en hel del information inpressad i huvudet. Så nu är jag helt slut, så blir en tidig sänggång ikväll!
Imorgon är en ny dag på jobbet, med massa nytt att lära sig!


Hejdå datasalen

Sitter nu för antagligen sista gången i datasalen på mediacentret. Känns lite vemodigt...
Kopierar över alla filer man samlat på sig under ett år, är ganska många!

Har sagt hejdå till en del, och en del återstår att ta farväl av. Har lyckatd hålla mig från att gråta hitills.. bara lite klumpar i halsen. Men känner jag mig själv rätt så dröjer det inte..

Idag har vi haft traditionell avslutning i aulan med tal och allsång. Fick tårta med!
Och vet ni vad!? Jag fick stipendie!! För att jag engagerat och bidragit till sammanhållning på mediecentret.. eller nått sånt =) Riktigt roligt! Duktiga Emma-G som fixade showen och och sprudlar av energi och glädje på skolan var den andra som fick stipendie! Whohoo!

Igår var det avslutningsfest på skolan, trerätters, underhållning och tävlingar! En fantastisk kväll att minnas! Och för första gången vann våran klass en tävling! Var frågetävling om händelser under året. Men såklart för att vi äntligen vann var det ända priset ä'ran ;P Men som vinnarskallar som vi är blev vi överlyckliga! =)

Ett fantastiskt år. Kommer sakna det så grymt mycket.. Kan vara det roligaste året hitills!!


Och snart åker vi på avslutningsresa till Karlstad!

Sommarvärme

Sommarvärmen har äntligen kommit!! Underbart!
Igår var det sjukt varmt hela dagen... Så fick passa på att vara utomhus, så vi spelade vollyboll, solade och grillade! Myspys =)
Drog iväg ner till näset och grillade och drack nån öl, hur härligt som helst! Perfekt väder... Sen blev det filmtime. Drog ut alla madrasser i vardagsrummet på Smeden och hade pyjamasparty! Kollade på Kick-Ass, men somnade efter halva filmen =P Tur att man redan va i sängen då iaf ;P hehe

Idag har varit en soft dag. hade vernisage på Skapande, sen manglade vi dukarna och fixade bordplacering och lite andra detaljer inför avslutningsmiddagen imorgon.Sen blev det pizza i solen som kvällsmat! Gott!!

Blir mycket att stå i imorgon, med roligt med!
Så bäst att gå och sova nu =)












God natt

Har av någon anledning väldigt svårt att gå och lägga mig i tid när jag är ensam hemma...
Nu är klockan halv ett och jag är inte det minsta trött. Men får kanske gå och tvinga mig själv att sova.
Här kommer i alla fall lite vacker nattmusik som får agera nattvisa.

if I was a flier who crashed now and then

she would put me together and fly me again


RSS 2.0