Väggord

Är sugen på att sätta upp väggord i garderoben. Har hittat några jag gillar här.
Men beslutångest som jag har kan jag inte riktigt bestämma mig...







kontraster

Dagen har varit innehållsrik. Började med att jobba som vanligt. Fast bara fram till lunch. Sedan åkte jag tillbaka till Karlskoga för begravning. Väldigt fin cermoni med mycket musik.
Efteråt gick jag ner till stan för att leta halloween utstyrsel. Lite kontrast mot bara en stund tidigare...
Nu har jag i alla fall hittat outfiten för halloween :)
På stan träffade jag först Emelie, har inte sett henne sedan.. sjukt länge sedan! Väldigt roligt att se henne! Sedan träffade jag Kajsa med, som jag inte sett sedan skolavslutningen, också väldigt roligt!

I morgon ska vi iväg på inflyttningsfest, ska bli riktigt roligt!
Och på lördag åker vi iväg med Birka Paradise till Åland, ska också bli roligt. En fullproppad helg :)
Negativa är att vi inte kan jobba med huset. Har lite kvar att greja med som skulle vara kul om det blir klart innan inflyttningsfest. Men man måste kunna unna sig att släppa huset med och ha kul också!

Nu ska jag softa i soffan till läggdags, är så trött... ska tvinga hit Micke med så han inte jobbar ihjäl sig! Han har byggt i köket sedan han kom hem.
Hörs efter helgen igen! Ha en toppen helg alla !

Elavtal

Har just suttit och betalat massa räkningar, hjälpt Micke med telefonavtal och ändrat elavtal.
Mycket nytt att tänka på som husägare. Som t ex att man själv måste täckna elavtal. I lägenheten skötte sig allt det av sig självt. Så har suttit och jämfört elavtal från Fortum som vi hade sedan tidigare med andra leverantörer på Elskling.se.
Blev till slut fast el 1 år på Fortum. (Om någon tycker sådant är intressant att veta ;P) Som tur var fick jag support från pappa i valet. Det är inte lätt att veta hur man ska välja och vilka konsekvenser de olika valen ger.
Igår var vi på cheapy och köpte taklist till hall och kök. Svängde in på Jysk samtidigt som ligger i samma område. Hittade ett snyggt vardagsrumsbord! Plus att det höll mina krav på storlek och iläggsskivor.
Vitt bord, 6 vita stolar med gråa dynor. Hoppas det kommer passa in i vardagsrummet.
Pappa åkte förbi Jysk idag med kärra från jobbet för att köpa det åt mig, fanns tyvärr inte inne, men han beställde ett som kommer om ca 1 vecka! Föräldrar är bäst! :D
Nu blir det kyckling med soltorkadetomater! :)
Sedan väntar Desperate Housewives och Cogartown!

dagens bestyr

Söndags lugnet råder i det lilla huset på tre systrars. Gjorde mig en rejäl frukost med oboy, rostisar och ägg. Har börjat dagen med att softa framför Cougar Town och Hellenius hörna. Inte helt fel!
Mamma ringde nyss och tipsade om ett snyggt vardagsrumsbord som jag ska kolla upp snart, måste antagligen överlägga med min kära sambo först med ;)

Ska väl snart börja ta tag i dagens bestyr.
Ska försöka städa upp lite med plock och dammsugning. Och kanske börja fixa iordning allrummet på övervåningen som för tillfället ser ut som ett bombnedslag senda vi slängde ner möblerna till vardagsrummet nere, och lät resterna ligga kvar på golvet och skräpa. Sovrummet skulle också behövas tas tag i. Ligger fullt med verktyg och spikar m.m. på byrån...ser halvt som halvt ut som en byggarbetsplats. Koppla in tv ordentligt vore kanske en idé med?
Har att göra som ni ser.
Så ska väl försöka dra mig bort från datorn snart.. :)



Klockan är redan halv 2! Nu får jag lägga på ett kol! På med städmusiken och sätta fart!!!

Hjälp

Halloween närmar sig, och en självklar repris på förra årets halloweenfest är inplanerad.

Men den stora frågan återstår:

VAD SKA JAG VARA UTKLÄDD TILL??


Alla förslag är välkomna!




Äppelkakor

Det är mycket att göra med ett hus. Det visste jag visserligen sedan innan. Men allting tar så mycket längre tid än man tror.
Idag har jag hållit på i huset hela dagen. Och inte mycket blev det gjort ändå =P Jag har målat bakom element och fyllt i färg lite här och var. Sedan har jag tvättat och flyttat runt saker till olika rum. Skruvat upp krokar  garderoben och tagit bort en klädstång. Och sedan blev klockan sent och jag fick hasa mig iväg till affären. Och inget mer blev gjort.
Ska jag påpeka att jag har sjuuukt mycket kvar att göra tills släkten kommer och inspekterar? ;)
Och det hade kanske inte varit några problem om jag hade haft 2 lediga helger till på mig. Men riktigt så är det inte tyvärr. Men det som hinns med hinns med. Får väl inse våra begränsningar.


Idag har Micke åkt iväg till Robin i Karlstad för att kolla på hockey. Så jag ska passa på att baka lite med äpplena från Pär och Cathrine, och sedan kolla på extra tjejiga filmer som jag annars inte får se!
Bäst att jag sätter fart så jag kan lägga mig i soffan och softa sen :)




Update:
Finns det någon utnämning för de fulaste äppelgrottorna? I så fall lär jag vinna den.
Men de kanske är goda om jag har tur.



Nu ska jag drömma mig bort i filmens värld.

Saknar...



..och resten av min underbara klass... <3

Mamma mia



Helgen var superbra! I fredags var det lugnt hemma, Robin var på besök. Åt mat och kollade på idol. Lagom fredags kväll :)
Lördagen var det mer drag i. Vid tre började musikalen Mamma Mia i Karlstad. Det var jag och Linda som bjöd med Cathrine som 30 års present. Och en lyckad sådan, om hon inte ljög ;)
Muskalen var helt fantastisk bra! Ett rent lyckopiller!
Efter musikalen åkte vi hemmåt, där männen hade lagat ihop en god trerättersmiddag åt oss. Kvällen fortsatte med skrålande Abba sång m.m. Väldigt roligt och trevligt!!
Söndagen var mindre rolig. Jag låg i sägen/soffan mestadelen av kvällen. lllamående. Ska inte gå in på detaljer. Var tänkt att jag skulle följa med till Örebro på Elins gesellprov där Micke skulle blonderas. Men de fick klara sig utan mig. Micke kom hem i ny frisyr. Välgjort, men kan inte påstå att han passade i de.. ;P



Imorgon har jag introduktonskurs på jobbet. Under dagen ska det hållas information om Sigma, och kurs i konsultroll. På kvällen är det middag och någon aktivitet som vi inte vet än. Ska bli roligt och spännande. Ska få bo på hotell med i Örebro.. hehe...

Bäst att gå och sova så man är utvilad tills imorgon :)

Övergrepp

Det är riktigt otäckt. Örebro har under en tid drabbats av flera övergrepp på kvinnor. Våldtäcktsförsök. Endel fullbordade. De har satt en person i häktet i veckan.
Men idag hände det igen.
En 50 årig man överföll en 25 årig kvinna. Alldeles bredvid min arbetsplats. Bara på andra sidan gatan. Vid busshållsplatsen jag gått av på ibland. Och på morgonen dessutom! Vid sjutiden. Då jag börjar jobbet. Läskigt!

Vad hemskt det måste vara för de kvinnor som blivit drabbade! Obehagligt!
Hoppas de får tag på alla psycon fort! Så man vågar vistas utomhus. Är inte rätt att man måste vara rädd för att vara utomhus!

Fy!

http://na.se/nyheter/2.2503/1.980729-na-tv-valdtaktsforsok-i-tybble-pa-morgonen


Coco

Jag är ute efter ett fodral till min mobiltelefon. Är lite rädd att den ska repas av nycklar och annat som skramlar runt i väskan. Otroligt att den inte repats sönder än...

 

Hittade det här fodralet från Krusell i modellen Coco, och det skulle vara perfekt! Praktiskt och snyggt.

Får mäta lite om den skulle kunna passa..


Shoppingrunda

Måndag kväll och en ny vecka framför mig.
Helgen blev lyckad. Det blev en prommenad till fam Linder för att plocka lite äpplen, så nu ska jag ta tag i och baka någn dag med! Äppelkaka och äppelmuffins kanske? Kvällen spenderades hos Linda c/o som bjöd på mat! Jättegott och trevligt som alltid!
På söndagen åkte jag och mamma in till Örebro för lite shopping. Var ute efter stövlar båda två. Och Skopunkten sviker aldrig! Två par lyckades jag komma hem med, och mamma ett par! :) Så nu är vi redo för kalla dagar i våra nya stövlar!
Blev även lite kläder, köksskåp, gardiner, krokar m.m. En väldigt trevlig och lyckad shoppingdag!

I går blev även vardagsrummet färdigtapetserat. Blev riktigt snyggt! Micke har även listat klart idag, så nu saknas bara möbler. Återkommer med bilder snart :)

Nu ska jag upp och slänga mig i soffan framför CSI. God kväll!


Boots från Skopunkten.com
Boots från Skopunkten.com

Ny inredning

Lite ny inredning har kommit på plats, snart börjar det likna ett ombonat hem..
Lampa i tyg och Överkast i sammet från Ellos.
Gardiner som jag fått av snälla mamma!
Turkosa knytbandsgardiner och en rund duk(tablett) från Indiska.
Vardagsrummet ska tapetseras imorgon, så återkommer med lite bilder därifrån snart :)

Kamin till vintern?

Idag drog jag med Micke på en shoppingrunda. Vi åkte först och kollade på kaminer. Vi funderar på att sätta in en i vardagsrummet. Eftersom vi har värmepump + direktel, kan det vara bra att ha en kamin som extra värmekälla då det kan bli ganska dyrt om det blir riktigt kalla vintrar.
Dock var det lite dyrare än vad jag hade trott. Vi har ju ingen skorten på huset nu, så det måste man montera med. Och det var inte gratis. Men vi ska kolla runt lite och så och fundera.
Det skulle ju vara riktigt härligt med en kamin! Det är ju så mysigt + att det blir varmt.
Nästa stopp var EM. Kollade efter vardagsrumsbord. Hittade faktiskt ett som var riktigt snyggt. Det absolut snyggaste vi tittat på hitills. Får åka tillbaka och titta när vardagsrummet är tapetserat och man mer ser hur det kommer se ut.
Hittade även en snygg diskmedelpump från Cult där som fick åka med hem. Passade perfekt i det svart/vita köket.
Blev även besök på Hemtex och Önska. Och kom hem med badkarskudde och två nya Mine-glas!
Funderar på att ta en prommenad i det härliga höstvädret innan det blir för mörkt!
Kanske hämta upp lite äpplen hos Cathrine med?
Ha en trevlig lördagkväll!

Diskmedelpump från Cult

rosa tippar

Har köpt tipp-mallar för fransk manekyr. Funkade ganska bra!
Man tar en mall, klistrar den under den egna vita kanten på nageln, och sedan målar tippen.
Idag testade jag med tipp i färgen Sugar pink. Blev fint! (om man bortser från det jag målat utanför ;P)
Dock så fick jag problem först med att klistrer på mallen var för starkt, så det ryckte bort grundlacket när jag skulle ta bort den. Men är man försiktig går det bra :)

Gossip girl besatt

Jag har blivit helt fast i Gossip Girl under mina två sjukdagar. Det är det ända jag gjort nu snart två dagar i sträck. Kollat på Gossip girl avsnitt. Men man kan verkligen inte sluta när man väl börjat! Jag har precis kollat klart på season3, och ska alldeles strax börja med fjärde. Riktigt spännande, måste verkligen se! Besatt? Japp!

Förutom skruvade intriger, att inte veta vem man ska gilla, kärleks och familjerelationer, så är det kul att titta på alla snygga outfits de har på sig, och få inblick i New Yorks överklassfashion.

För just nu när jag sitter i myskläder ihopkurad i sängen osminkad och med snuvig röd näsa, känner jag verkligen för lite inspiration!





Back to gossip!

Klockor



Jag är lite smått förtjust i klockor. Tycker det är roligt att variera och byta klocka beroende på humör och klädval. Det är extra roligt om de är lite speciella, i färg eller form. Digitala klockor är även något jag blivit lite extra förtjust i nu senast.
Här har jag hittat två som jag verkligen gillar! Den ena från Esprit och den andra från Asos.com.

xoxo

Blev som jag befarat. Fick bli hemma idag. Hela gårdagen mådde jag dåligt. Gick att uthärda dagen på jobbet, då var det inte så farligt. Men på kvällen blev det mycket värre. Sov dåligt i natt med konstiga drömmar, frös och svettades omvartannat. Och i morse var det tyvärr inte bättre.
Så denna tisdag spenderas i sängen, nerkrypen under täcket och iklädd pyjamas. Till mitt sällskap har jag Gossip Girl- avsnitt. Just nu känns det som ett perfekt sätt att spendera dagen. Ungefär det jag orkar med.
Ser ut att vara ganska fint väder ute... Får se om jag kan kravla mig upp ur sängen om en stund för lite frisk luft, kanske gör mig lite piggare!
Så får jag hoppas att jag är pigg nog att åka till jobbet imorgon.


Nu ska jag återigen grotta ner mig i New Yorks kärlesbekymmer :)
xoxo

Sjuk?

Tror jag håller på att bli sjuk. Jag som aldrig blir sjuk! (peppar peppar) Jag minns faktiskt inte senast jag var sjuk...
Men nu sitter jag och fryser inomhus, ont i hela kroppen och genomförkyld.
Inte kul!
Men ska kurera mig med varm sparrissoppa och vitlöksbröd, och kanske lite te med honung senare framför tv:n. Så håller jag tummarna att jag mår tillräckligt bra imorgon för att åka iväg till jobbet!





Idag fick jag hämta ett stort paket från Ellos på Konsum! Vad det var i ska jag visa någon dag jag orkar fota. Micke fick med hämta ett paket, men något mindre. Dock mycket dyrare ;P En iphone närmare bestämt. Så nu lär väl han sitta klistrad framför den hela kvällen.
Men nu har jag satt honom i jobb att koka soppa! Lite får han allt pyssla om mig när jag är sjuk :)

Hoppas på en pigg och frisk dag imorgon !

Vasastafetten

Daniel och Micke P har fått den briljanta idén att ställa upp i Vasastafetten. Kul för dom, kanske man tänker då. Men då har de även tänkt att vi andra ska vara med också. Kul för oss!? Eller försöker de döda oss?

Det är 9 mil som ska delas upp på 10 personer i ett lag. Finns sträckor mellan 4,4 km till 15 km.
(Misstro inte att 4 km är lätt, för det är de som har jobbigast terräng)


Nej men ärligt så tror jag faktiskt det kan bli riktigt roligt. Jag ska "bara" börja träna. Jag tyckte det var jobbigt att powerwalka Bråtenspåret på 2,5 km. Känns bra. Inte.
(Vart har min bra kondition tagit vägen som jag hade för 7 år sedan?!)
Men jag kan behöva en motivation till att tvinga mig iväg och springa, så det är ju bra att ha ett mål!


Önska mig lycka till !  ;P

Ny friserade

Idag har Elin varit här på besök, var länge sedan vi såg så de va jätteroligt att se henne igen! Hon testade att blondera Mickes hår inför gesellprovet om två veckor, och det verkade gå bra! Jag fick mig en klippning också, har inte klippt mig sedan oktober förra året, så det behövdes :)
Cathrine och Wilma var också här, men Cathrines hår var alldeled för svårt att jobba med på provet, så Elin får leta ny modell, var ju otur!


Igår var jag, Linn och Tilde på marken på stan. Var mysigt. Var väl mest godiset som lockade för små tjejerna.. hehe Men jag hittade en jättefin tvättkorg i rotting(?). Hälsade på Linda och Cathrine med som sålde gamla saker på Bregårns loppis.
På kvällen blev det räkor och ostar hos familjen Cathrine, jättegott och jättetrevligt! :)




Nya tvättkorgen som ska stå i badrummet så småningom.




Nu blir det mys framför film + chips och dricka!

RSS 2.0