Replay Music



Blev tipsad på jobbet om detta program. Genialiskt måste jag nog få kalla det.
Det heter Replay Music.
Programmets funktion är att skapa mp3 filer av streamad musik, helt lagligt.
Du startar inspelningen och kör igång din playlist på Spotify t ex. Programmet läser då av alla tracks och skapar olika spår för dem. Enligt min arbetskamrat ska den till och med hitta vad låtarna heter, men det har jag inte hittat själv än.
Det ända man kan se som "negativt" är att låtarna spelas in i realtid. Så för att få hela din playlist på spotify till mp3 filer måste du lyssna igenom hela listan. Och har du inte köpt premium skapar han även filer av reklamen. Men den kan du ju enkelt radera :)
På det här sättet kan du få din favoritmusik från spotify in till din mp3-spelare utan att behöva vara olaglig och ladda ner musiken, eller köpa den.

Programmet kan du köpa t ex här: http://www.hotsoftsale.com/replay-music
Kostar ca 18.00 dollar.
För man ska ju vara laglig :)

Isigt

Nu märks det verkligen att det är höst. Jag fick skrapa rutor i morse. Var bara 2 grader ute. Sen på eftermiddagsfikat vid tre satt vi ute på terassen och solen gassade. Och det var jättevarmt och skönt. Svårt att veta hur man ska klä sig när det varierar så!


Imorgon kommer målaren och ska tapetsera vardagsrummet. Ska bli skönt att så småningom få ordning där med, så man kan börja flytta rätt alla saker och få upp alla flyttkartonger. Hoppas han tar trappen med snart.
Har kollat lite på matsalsmöbler med till vardagsrummet, men vad svårt det är! Vet inte helt vad jag vill ha... Måste i alla fall gå att lägga i extraskivor ifall man är många.
Men ska det vara i ek, svartbrunt, valnöt. vitt? Får nog åka runt och kolla lite mer.


Rensade avloppet i duschen igår. Mycket äckligt. Så det fick M göra. Upptäckte att det så kallade "duschpalatset" läckte. Väldigt bra när badrummet varit vattenskadat och golvet är upprivet under duschen. Inte. Så får bli att göra om där ganska snart med, innan det blir vattenskadat igen.




Roligare att berätta är att jag beställt lampa och sängöverkast till sovrummet nu! :) Så det kommer förhoppningsvis nästa vecka.
Letade land och rike runt (ok, Karlskoga + Marieberg, Örebro) för att hitta en taklampa till sovrummet, utan framgång. Ingen var tillräckligt bra. Och hittade vi en bra kostade den dryga tusenlappen. Och det vill jag inte betala för en lampa i sovrummet.
Men kära internet sviker aldrig! Hittade en fin vit lampa i tyg, visserligen inte super bilig. Men tydligen är lampor dyra, så får väl gå. Kostade i alla fall inte 1000 kronor.


Nu ska jag kila upp till Micke och kolla på Idol. Kanske lite ansiktsmask, nagellack och en kopp te? :)



Turkost



Turkosa tyger köpta till köket.
Knytbandsgardiner och en rund tablett från Indiska.
Blir nog snyggt med lite färg i det annars vita och svarta köket. :)

Min Walk-in-closet

Okej, jag tror jag är redo att visa upp garderoben nu. Det mesta är färdigt. Bara lite krokar som ska upp.

Det här rummet är min ögonsten. Jag har fått välja allt själv, utan min kära sambos tillstånd. Det har varit jätteroligt att göra iordning, då jag alltid drömt om en egen walk-in-closet. Och jag ångrar absolut inte att jag "offrat" ett rum till en garderob.

Tidigare var det en dörr ut mot hallen. Den är nu flyttad så det blev ingång från sovrummet.


- Garderobstommar och garderobinredning från Ikea
- Grå heltäckningsmatta från Bauhouse
- Taklampa från Clas Ohlson
- Byrå från mamma och pappa, ommålad
- Silverfärgad spegel från ÖoB
- Helkroppsspegel + turkos puff från Chilli
- Rullgardin från Jysk















Sovrummet börjar ta form...







Sovrumsmöblerna är inköpta. Nu är det bara taklampa, överkast och smågrejer som saknas!

Badrum

Så här vill jag att mitt badrum ska se ut. Nu.

 


Nattklubbens dagar är förbi.

Igår blev det fest och utgång. Första gången jag var ute sedan Mustach. Och det var i våras väl?
Anyway.
Var hemma hos Johan innan på förfest. Riktigt trevligt och roligt. Sedan skulle de andra på Nightshift (nattklubb), så hängde med vi med.

Redan i kön så undarde jag vad jag gjorde där. Väl inne ändrades inte mina tankar. Det enda roliga var att titta på allt folk. Och att man träffade några få man kände. Typ tre personer.
Sedan kändes resten ganska... hittar inget bra ord. Lame? 
Kalla mig tråkig, kalla mig gammal. Men jag forstod varför jag inte gått ut på flera månader. Och jag känner absolut inget sug på att gå ut igen.

Det är mycket mycket roligare på hemmafester/privata fester.

Ända anledningen till att gå ut igen är om det kommer en bra artist.
Eller gå till en pub/bar.



Ta inte illa upp ni som älskar att gå ut. Alla är olika. Och det är inget för mig längre bara.



Panka

Idag har vi varit i Örebro och shoppat upp massa massa pengar.
Så nu får vi leva på nudlar resten av månaden. ;P

Men vi blev i alla fall rikare på saker, som t ex; soffa, säng, iphone, kläder, skor, gardiner, tavellist, spegel, pall och sånt :)


Fest ikväll?
Känns som hundra år sedan.

Ha en underbar lördagkväll!

Min fredag i bilder


Micke jobbar.


Nyköpta sänglampor.


Jag går runt i en mössa.


Och dricker vin.


Freeedag

Fredag kväll. Har varit riktig härlig fredagsstämning idag på jobbet. Skön musik i bakgrunden, soft stämning, roligt... bra fredag.
Idag hade vi även fotografer på besök. Tog reklambilder för Sigma. Så idag har jag posat i fikarummet med kaffekopp, på lunch på 4: våningen ätandes buffé, smilandes i trappan... och allt annat som känns så där jättenaturligt =P Kan inte påstå att jag älskar att vara med på sånna kort... Men får hoppas på bra bilder, då är det lite kul i alla fall.



Har just ätit fylld lövbiff, gott! Har även lyxat till det med att köpa ost och kex.

Sitter just nu och smuttar på ett glas rött och tittar på när Micke bygger ihop sovrumsmöbler! (Bra att vara ihop med en snickare, då får de ta hand om bygg-saker ;P) Var på Ikea igår och köpte sängbord och en byrå. Själva sängen var slut, så den får vi köpa en annan gång. Men fint blir de!
Tänkte svänga in på Chili med, men det hade (till Micke och pappas lycka) stängt innan vi hann dit.





Dagens citat by Cissi (varje fredags citat?):

"Bara 2 dagar kvar till Måndag! ! "

Boots


Riktigt sugen på att införskaffa mig ett par boots. Praktiska och snygga.
Som det ser ut just nu i min skohylla finns det mest skor med lite högre klack, och det är ju inte direkt så praktisk i vinter.
Så får det nog bli. Ska bara ta tag i saken och komma iväg.

De här är från HM.

Blue ray


Ska testa Blue ray spelaren ikväll. Har fått låna Avatar på Blue ray av Henrik.

Höstigt

Imorse när jag vaknade trodde jag det var fredag. Men kom snabbt på att det bara var tisdag. Jobbigt när det blir så...

 

Sociala paret är det som sitter hemma på Tre systrars väg. Jag framför datorn och skriver/läser bloggar. Micke framför tv-spelet och skjuter björnar.

Idag har min bästa sambo slipat och spackat i vardagsrummet! Trodde jag skulle vara med och jobba när jag kom hem från jobbet, men när jag kom hem var han nästan redan klar! Gött

Kan nämligen inte påstå att slipning och spackling är det bästa jag vet. Och är glad att jag slipper. Ska slipas lite till imorgon, sen kan förhoppningsvis målaren komma och tapetsera. Ska bli skönt att få vardagsrummet klart så man kan börja plocka iordning ordentligt.

Och ha inflyttningsfest :)

 

Fick lönespecen idag för september. Jag fick 1000 kronor mer än jag förväntat mig. Sånt är roligt! Fick lite OB för jag jobbat tidiga mornar m.m. Kan behövas, då vi ska åka in till Ikea på torsdag och köpa sängstomme m.m. Brukar kunna bli lite dyrt när man åker dit. Speciellt om man ska ha lite större möbler.

Men det måste införskaffas. Just nu ser sovrummet ut som ett.. vet inte nes vad jag ska kalla det..? Skabb-bo? Ska i alla fall bli kul att köpa lite fina nya möbler :)

 

 

Förövrigt börjar hösten krypa på. Det är mörkt när jag åker till jobbet, träden börjar få fina färger, det regnar massa och det är kallt.

Betyder mys med tända ljus, te och en stor mysig filt ihopkurad i soffan, framför en bra film eller serie!

 


Trädgårdsmästare

blir jag nog aldrig. Men med fina trädgårdshandskar och seckatör så är jag en bra bit på väg! :)


Musikanläggning

Detta lilla fina paket köptes hem i helgen.

Vi åkte runt för att kolla lite badrumsmöbler, halkade in på Elgiganten för att titta på en dammsugare. Slutade med att vi kom ut med ett hemmabiosystem med reciever och blue ray spelare.

Så det kan gå :)

 

Men vilken skillnad på ljud! Vi som är vana att lyssna på musik genom laptop- högtalare. Har gått och spanat, klämt och tittat på hemmabiosystemen i ett års tid nu. Så det var väl på tiden att vi slog till. Och så var försäljaren ruggigt duktig.

 

Det är en Onkyo AVX-380 5.1 system.

För er som är mer nyfikna.


Oscar vem?

Idag när jag åkte hem från jobbet spelades Oscar Linnros på radion. Igen. Han spelas så gott som varje dag, den tiden jag åker till/från jobbet. Ok inte varje dag kanske. Men i alla fall alldeles för ofta. 
Och nu kanske jag gör mig ovän med flera, för han verkar vara ganska populär. Men han är ärligt talat skitdålig! Vad är det som är så bra med "fantastiska Oscar Linnros" som de sa i radion?
Hans musik är uttryckslös, mesig sång, tråkig röst, tråkig text. Allt är tråkigt. Har visserligen bara hört en låt. Som jag inte minns namnet på ens. Så tråkig är den.
Hans andra låtar kanske är fantastiska? Och att de bara valt den sämsta att spela i radio?

Ursäkta alla fans där ute. Men så är det.
Om ingen har lust att förklara vad som är så fantastiskt?

Nu ska jag testa Playstation Move!
Och sluta vara så negativ.
Kände bara för att släppa ut min negativa känsol så hag slipper dra med dem i helgen :)

Trevlig helg!

Hungrig

Ensam hemma, ikväll igen. Micke jobbar sent. Gjort hela veckan. Maten blir inte som den borde då. Orkar inte laga mat själv. Men nu börjar jag bli riktigt hungrig. Leta reda på något i kylen? Cykla till konsum?
Egentligen för hungrig för att avgöra.. Brukar sluta med att jag får känslosamma bryt och blir apatisk. Sååå... kanske borde ta tag i det innan det är för sent.


Har faktiskt rensat lite i "skräp rummet" idag. Men behöver en bokhylla dit för att få bort allt från golvet. Och den står på övervåningen. Men lite bättre blev det.

Nej nu måste jag nog ta mig nått att äta. Borde laga till matlåda med, men tror inte jag har nått hemma för de. (som jag är sugen på) Och är antagligen för lat för att åka till konsum nu.

Oj vilket intressant inlägg det blev.. mina mat-tankar XD
Ber om ursäkt för dålig fantasi.

Grega



Har jag nämt att jag fått en till favorit efter PiP?

Fönsterfilm

Jag är sugen på att köpa fönster film till några fönster.
Bra sätt att minska insyn utan att ta bort ljusinsläppet.
Och de här från Bluebox har ju så fina mönster med!

Är sugen på att ha det i garderoben och i badrummet på övervåningen(där det jättekonsigt nog är helt vanligt fönster)
Frågan är bara vilken jag ska välja?




Höstfint ute



Har gjort lite höstfint ute med blommor.

Som förhoppningsvis står sig långt in på hösten.



Husprojektet

Antal läsare på den här bloggen har ökat sedan husköpet. Så en vild gissning är att ganska många är intresserade av just huset.
Så jag tänkte inte hålla er på sträckbänken längre, utan visa lite nya bilder på vad som hänt sedan sist!

(och när jag kollar in min egna blogg ser jag att det är en hel del...även fast jag själv tycker allt går i snigeltakt..)
Såg även nu att jag knappt skrivit sedan jag flyttade in! Tänker inte på allt jag glömt berätta för er... det är ju massa! Så det går utan internet....

Kan kanske börja säga att jag älskar att bo här! Helt underbart! Har inte saknat lägenheten en enda sekund. Visst är det lite mer jobb. Och just nu ser det ut som en halv arbetsplats.. men det spelar ingen roll, för allt är vårat! Inga andra att ta hänsyn till, tänka på vad man får och inte får göra. Stora ytor, love it!

Nu ska jag sluta tjata och visa lite bilder :)

Hallen:





Kök:



Garderob:

Mer i garderoben får ni se när allt är klart :)
Här är byrån som bästa mamma och pappa har fixat iordning till mig. Var från början i furu, som de sedan målade vit. Blev superfin!

Sen ser endel rum ut såhär...:


Det var allt för nu, men ha tålamod så kommer mer efterhand.
Kan berätta lite mer hur vi ligger till:

Hallen: tapetsering kvar i trappen. Trappen målad, ett lager kvar på stegen bara. Annars alla tapeter uppe. En garderob kvar att måla. Lister ska sättas upp. Annan dekoration som lampor m.m. saknas.

Kök: Köket insatt, men kylen står inte helt på plats. Lister ska upp. Gardinstänger och annat liknande ska upp. Elen fungerar inte riktigt överallt än. Altandörr ska fixas. Skåp över kyl ska byggas. List över skåpen ska upp.

Vardagsrum. Det mesta kvar. Har rivit tapeter och spacklat. Så allt efter det kvar.

Sovrum: Färdigtapetserat + lister. Lampor och möbler kvar.

Garderob: Alla stommar på plats. Målat och matta inlagd. Lite el kvar. Ska upp med krokar, lampor och möbler.

Det var väl allt som vi påbörjat. Sen har vi två rum med bara flyttkartonger och skräp i. Ett rum som är halvmöblerat. Med det menas att vi ställt in alla möbler där sålänge..=P
Hallen uppe är vardagsrum med soffa och tv. Faktiskt ganska mysigt :)
Badrummen är inget gjort med.

Hoppas jag mättat lite av er nyfikenhet! :)

Äntligen

Nu äntligen har jag internet här hemma! Kopplade in det när jag kom hem från jobbet. Så nu fungerar det kanon :)
Så förhoppningsvis ska det bli lite bättring med bloggandet nu. Är ju en fördel att ha internet...

Kan börja med att berätta att jag blivit riktigt "hus-ägar-aktig" av mig. Jag har satt upp gardinstänger (med skruvdragare!), fixat med lampor, kört skräp till soptippen alldeles själv och även klippt gräset! Mycket duktigt av mig måste jag få säga!

Fast att klippa gräset var svinjobbigt! Jag lev helt svettig. Kan bero på att jag inte tränat på hela sommaren... Sen orkade jag inte starta den heller, men Micke P var hemma och hjälpte mig som tur var. Sen åkte han hem. Och gräsklipparen fick motorstopp. Då fick jag inte igång den igen. Så nu har vi en halv-klippt gräsmatta. Bra. Not. Jaja, bättre halva än inget... !?
Micke får fixa när han kommer från jobbet :)

Annars då? Ja... Jobbet rullar på, huset rullar på. Ska visa lite bilder så småningom.

I lördags hade Linda och Daniel kalas. Bjöds på mat och fika. Mycket gott och rolig kväll!
Och igår åkte jag och Carro till Örebro för att kolla på lite soffor och matsalsmöbler på Chilli. Varför har jag aldrig varit i den affären förut?! Den var ju hur bra som helst! Min nya favorit? Fanns massa fina soffor, så får dra med Micke dit nån dag. Fick såklart med mig annat fint hem, som t ex en seckatör och trädgårdshanskar, ram, anslagstavla, hink och en supermysig pläd!
Blev även en sväng förbi Marieberg där jag slängde med en tröja och lampa med :)
Väl hemma blev det tacos framför film med M&C (och Rix såklart!), mys!


Lite mer välstrukturerade blogginlägg utlovas framöver. Blir lite haspigt när jag inte skrivit på länge...
Men håll ut! ;D

Lånar internet

Sitter hemma hos mamma och pappa och lånar internet lite. Behövde betala räkningar. Har även beställt halkskydd till trappan och gardiner + handdukar till köket.

Köpte faktiskt mobilt bredband, sånt med kontantkort, här om dagen. Skulle testa det med att beställa lite från HM. Det visade sig gå mindre bra. Dongeln hittade inget 3g nät (har full 3g täckning på min 3 mobil, detta var Comviq som kör på Telias nät som säger sig ha så bra täckning(!)), jaja, det betydde att den hade en ca hastighet på 30-40 kbps. Det är ingen rusningstrafik direkt.
Så innan dator ens laddade in hela HM:s sida första gången somnade jag. På riktigt. Inget skämt.
Sedan tog det, utan att överdriva, drygt 2 timmar att beställa 7 varor från HM.
Gissa om jag var glad!?
Så... jag ville inte utsätta mig själv för samma frustration igen, så åkte hit. Bra val tycker jag själv nu, med ett fullsnabbt internet. 



I alla fall. En snabb uppdatering sedan sist kanske?


Jobbet går bra. Hade invigningsfest i helgen. Jätteroligt! Trerätters, champange m.m.

Husprojektet går också bra. Köket princip klart. Lite småpyssel kvar som gardinstänger och nån list. Hall färdigtapetserat, sovrum klart. Garderob klar.
Kvar är tapet i trapp + vardagsrum.
Nu väntar vi mest på att andra ska komma och göra klart grejer så vi kan fortsätta.
Möbler måste såklart köpas med.

Var barnvakt i helgen med. Det var roligt :) Byggde en koja under trappen som de sov i.  myspys!
Blev film, godis, sagor m.m.

Träffade även Moa i veckan! Det var åratal sedan sist. Kanske inte flera år. Men massa massa månader i alla fall! Var riktigt kul att ses igen. ÅKte in till Marieberg för shopping.

Sedan vet jag inte om det hänt så mycket mer...
Påminn mig om jag glömt :)
Madde har fått en son med!! Grattis till henne och Mattias!


Nu ska jag fara hemmåt igen och äta lite kvällsmat oc bänka mig framför tv:n.
Förhoppningvis kommer internet igång hemma snart. Har fått modem m.m. Och tror det kopplas in 13 sep om allt går bra :) Hörs igen då!

RSS 2.0