Packning

Tänk tänk tänk... försöker klura ut vad jag ska packa ner inför helgen. Alltid så svårt vad man ska ha med för nått! Det här sommar vädret gör det inte lättare heller... Så måste ju ha med dubbelt av allt.

Och detta är bara för en helg..
Om några veckor lär jag vara ännu mer förvirrad när jag ska packa för 2 veckor. Men då är det ju till Spanien, och där vet jag i alla fall att det är varmt :)



Nej kanske ska ge mig på den där packningen? Eller?




Helg i Grebbestad

Blomster





Har odlat sommarblomster i en av mina odlinglådor. Jättefint att plocka in bucketter för att ta in sommaren!

Helg besök

Sitter hemma i soffan och kollar på någon verklighetsbaserad krigsfilm. Sån film som Micke älskar. Och jag lite tröttnat på efter att ha sett typ alla som gjorts...
Idag har vi varit hemma hos mamma och pappa och ätit, både förrät huvudrätt och efterrätt! Inte dåligt för en vardag :)


Helgen var jättebra! Ingrid kom på besök. Vi var på Woodys och åt på fredagen med Micke, Johan och Malin. Riktigt god mat, rekommenderas! Lördagen spenderades i solen, grill och film.




I helgen åker vi ner till Grebbestad igen, har varit där en hel del den här sommaren. Det ska nog bli roligt. Live musik och trevligt sällskap :)




Koh Chang



Igår bokade vi biljetter till detta paradis! Tre härliga veckor med öluff runt Koh Chang.



Jordgubbe!

Igår när jag rensade ogräs i mina planteringslådor, hittade jag den allra första jordgubben i vårt land! Trodde inte vi skulle få några bär i år, då plantorna inte tog sig i början. Men nu ser de riktigt bra ut, och har sett små gröna bär som kommer.
Kan lova att den var väldigt god :)


Idag efter jobbet träffade jag Madde för en prommenad, lite kortare än vanligt, men härlig! Sedan en längre fika då vi nog löste alla värdsliga problem.

Imorgon kommer Ingrid, ska bli så kul att ses igen! Får se vad vi ska hitta på i helgen. Hoppas på fint väder så man kan vara ute..


Nu är även biljetter bokade för Grebbestad trippen nästa helg. Blir en helg hos Johanna och Niklas, med tältturnéen med Europe och Takida. Inga band jag dyrkar kanske... men hoppas att själva grejen med liveband fixar stämningen.



Nu bädda ner sig i sängen med en deckare!

iphone

 

Jag har blivit med iPhone

 

och jag gillar den faktiskt..


Kulturell

 

I onsdags på premiären av Harry Potter and the deathly hallows: part 2, åkte jag, Micke, Carro och Micke ner till bion, för att se den allra sista delen av Harry Potter berättelsen.

Filmen var riktigt bra, och jag blev inte besviken! Spännande rakt igenom!

Lite sorgligt bara att det är den absolut sista, har ju följt Harry Potter sedan jag var ca 12 år.

 

Dock blev jag inte så vidare imponerad av 3D bio. Vissa effekter var riktigt mäktiga, men när det var "vanliga" scener tyckte jag att det blev suddigt och att inte bilden riktigt hängde ihop. Men i alla fall häftigt att gått på. Skulle dock vilja se filmen igen, på vanligt vis.

 

 

I fredags bjöds det på teater i dalen vid Rävåskullen. Det var Shakespears En midsommarnattsdröm

som sattes upp av lokala profs och amatörer. Det var det bästa jag sett på länge! Så himla bra! Jag satt antagligen med ett stort flin på läpparna genom alla 3 timmar, eller asgarvandes. Mycket bra uppsatt av hela enseblen.
Hade även tur med vädret. Föreställningen hölls utomhus, och det regnade hela dagen, ända fram tills kvällen då det sken upp! Tur värre!
En föreställning att minnas länge :)

Putte i Parken '11

Ojoj vilken dålig uppdatering. Skyller på att det är sommar och jag inte sitter alls mycket vid datorn när jag är hemma.. Lovar bättring till hösten :)
Men nu har jag ju massa att skriva om i alla fall!


Putte i Parken
drog i gång i Karlskoga förra helgen. Hela staden livades upp och det var folk överallt.
Drog igång på onsdagen, och jag hade semester så det var perfekt. Startade upp på gräsplätten utanför Micke och Carro; härligt sällskap, musik, öl... På kvällen spelade Ke$ha, Paramore och Daniel Adams Ray! Alla tre riktigt bra! Bästa musikaliska kvällen för Pip tror jag. I alla fall storleksmässigt på artisterna.

Torsdagen blev det sämre väder, och inte vidare artister heller. Jag och Ann åkte ner och kollade på Miss Li, som var riktigt bra. Sen spöregnade det, så vi gick in på rockbaren och lyssnade på livemusiken där. Riktigt trevligt ändå. Blev tidig hemgång då ingen av oss tyckte spelutbudet var nått vidare, och vädret var kass.

Fredagen blev det bättre igen! Det dök in släktningar från Hälsningeskogarna, kärt återseende! Släktmiddag i Valåsen, och massa härligt umgänge! Mot kvällningen drog vi unga ner på Putte, där Veronica Maggio, The Ark, Manic Street preachers, those dancing days mfl spelade. Mycket rolig kväll! Avslutades med en riktig brak efterfest hos oss. Drickat flödade, musik på bott... motorsågen drogs fram och en buske mindre i trädgården: 04.00 på natten. (Om någon granne läser detta ber jag om usräkt om vi råkade väcka någon!) Men trädgården blev fin i alla fall :) Eller?

Lördagen blrjade med en prommenad ner till Sandviken där det bjöds på sill-lunch för hela släkten. Bad i pool och underbart väder! Sedan ner till Putte igen för lite musik; nämligen Kaizers Orchestra som visade sig vara riktigt bra! Upp till Valåsen igen för lekar och mer mat. (gjorde vi annat än äta..??) Sen ner igen till Putte för att se Maskinen och Håkan. Bra röj på båda. Hem till oss igen för mer efterfest, och tillfixning av busken, igen. (Nästa år har de lovar gräva en pool ;))

Riktigt bra festivalhelg, och exta kul med besök av härliga släkten!!
Söndagen lunch i Valåsen igen. Sen ut med Svennes båt för lite wakeboard, riktigt kul! Och jag kom t.o.m. upp, och åkte ca 2 meter! ;D Avsked av släkten, får se när de blir nästa gång!




Så här såg vår "fina" buske ut efter första efterfesten. Halva borta.. tur att vi drog igång en till efterfest så hela försvann ;)

Ska försöka få lite fler "vettiga" bilder av mamma som stod för fotograferingen under helgen!

Nu iväg till Grandlunds för grill, får fortsätta skriva om resten sen :)



Start för putte

Idag går startskottet för Karlskogas egna festival Putte i Parken! Ser fram emot 4 härliga dagar fullproppade med spelningar av bra artister. Inga mindre än Ke$ha och Paramore spelar ikväll, och sedan bara fortsätter det med Veronica Maggio, The Ark, Manic Street Preachers, Maskinen... osv.
Tror även det dyker upp besök från de norrländska skogarna idag. Sedan dyker resten av hälsingarna upp under helgen för släktträff. Blir roligt det med!
Och vet ni vad? Solen skiner! Ser ut att bli fint väder idag. Förhoppningsvis kanske det kan bli lite tid i solen.
Sedan ser det ut att kunna bli regn tors-fre, med PIPs vanliga tur. Men lördagen ser bra ut sen. Men så kan man ju aldrig riktigt lita påväderprognoserna.... Kan ju inte bli värre än förra året? (Regn konstant så det gick igenom regnjackan)
Nu: frukost!
(Var ute och sprang igår med Erik, duktigt va?! Men någon maratonlöperska blir jag nog aldrig...)

Semester

Måndag, och min andra semestervecka börjar. Har varit riktigt härligt med lite ledighet. Har passat på att ägna några lata dagar på stranden. Inte fel :)

Och igår var jag och M riktigt duktiga trädgårdsmästare. Gräset nyklippt, häcken klippt och ogräs runt hela huset + längs gatan rensat. Har även upptäckt att en av våra buskar i trädgården har blivit riktigt fin! Missade helt att den blommade förra året :P Men då var vi ju mest inne i huset och renoverade, så hann väl inte titta ut.. hehe. Har även upptäckt en rosbuske bakom köket. Får se om fler överraskningar dyker upp i trädgården under sommaren! 


Satt och försökte få ihop ett datum för att träffa Ingrid och Emma förut, och då slog det mig att det inte alls är många veckor kvar av sommaren. Eller inte "obokade" helger i alla fall... Har fullt planerat, som vanligt. Nu i helgen är det PIP och släktträff, sedan fortsätter det med teater, brorsans födelsedag, besök av Ingrid, Tältturnéen i Grebbestad, Liseberg med Micke och Carro... och sedan flyger vi till Spanien! Den här sommaren kommer gå fort har jag en känsla av. Men ska passa på att njuta så mycket som möjligt! :)

Nu ska jag återgå till min städning, sedan iväg på uppdrag, och förhoppningsvis en prommenad med Madde.

Städning + Veronica Maggio, helt ok :)

(måste se på pip!!)



Midsommar i Grebbestad

Ok, nu var det en vecka sedan, men det har varit så fint väder så har inte kommit mig för att sitta inne vida datorn och blogga.. Men nu så!

Min midsommar spenderades på västkusten, närmare bestämt Grebbestad, hos Johanna och familjen. Var jättetrevligt och supermysigt. Åkte ner torsdag efter jobbet.
Fredagen, och själva midsommarafton, började med lunch hos några vänner, sedan iväg på traditionellt firande med dans runt midsommarstången för de minsta och fika i gräset. På kvällen var det fest hemma hos några andra av deras vänner. Utetält, grillat, färskpotatis, och en hel hög med massa barn. Väldigt trevilgt!

Stannade till tisdag morgon, så hann med prommenad på bryggan, solning på strand + hemma, krocket, grillning och massa massa mys med sötnosarna!♥














RSS 2.0