Tech days 2010

Årets upplaga av Tech days är till ända i Örebro. Det har varit intensvia, lärorika, intressanta och roliga dagar. Mycket sessions att ta in, mycket tänkvärda keynotes, tävlingar, mingel m.m. m.m.

Jag har själv aldrig varit på något likanande, så var en upplevelse bara att uppleva detta! Ca 2000 datanördar på samma ställe. ;P

Två dagar proppades med 90 olika sessioner att välja mellan, han (tyvärr) bara med 9 stycken, fast avsevärt många fler intressanta att se. 2 keynotes med tänkvärda föreläsare, många utställare som delade ut diverse gratisreklam som pennor, strumpor och t-shirts.
Tisdagkvällen avslutades med mingel och framträdande av Petter och September, så duktiga och bra! (kanske fel målgrupp dock?)

Men i det stora hela två kanon-dagar!


(Har lånat (snott?) bilderna av Patrik, då hans var så mycket bättre (;D) än mina.
Tack! Även fast han kanske inte vet om det själv...)

Techdays

Imorgon (och onsdag) är ingen vanlig jobbdag. Jag ska nämligen på Tech days!
Det är ett IT event som Microsoft anordnar. Detta år är tema " The Cloud Story".
Ska bli jättekul! Massa olika sessioner att välja på, alldeles för många intressanta... vill gå på fler än jag hinner med! Och imorgon kväll blir det mingel och uppträdande av Petter och September!
Återkommer imorgon eller på onsdag med info om hur det gick, och förhoppningsvis lite bilder :)
Nu ska jag packa väskan så jag får med allt. 
TechDays 2011 i Örebro
PS. Svar till Jonna: Vitrinskåpet är från Jysk.

Kick off

I helgen var det Kick Off på schemat. Starten för den nya organisationen på jobbet. One Sigma.

Vid lunch drog en stor rymdskeppsliknande buss iväg från Örebro kontoret, upp mod Aronsborgs (?) konferenshotell. Fika, mingel, motivationsföreläsning av Mikael Södermalm (som var superbra och inspirerande) och egentid (spenderades i baren) drog igång allt. Sedan bjöds det på 3 rätters middag och underhållning. Mycket gott, bra musik och röj (dans på borden till och med kan jag avslöja, dock inte av mig!) När maten var uppäten fortsatte festen långt in på natten. Drinkar och shottar förtärdes vilt, dansgolvet var fullt och det var helt enkelt väldigt roligt! Hann till och med med lite lektioner i Zumba ;)


Morgonen efter var jag dock inte lika pigg och på alerten. 8.00 ringde väckarklockan, efter 4 timmar sömn. Upp, äta god hotellfrukost (som jag dock inte kunde njuta till fullo av...) och sedan drog det igång med kunskapsföreläsningar. Inte i mitt fulla esse av kunskapsinlärning, men det var väldigt intressant. God lunch och sedan hemfärd.

En väldigt rolig helg! :)


Lördagkvällen när jag blivit upphämtad i Örebro av Micke åkte vi till Linda och Daniel, Johanna och alla barn, för årets första grillning! Oh vad gott det var! Grillperioden är officiellt startad!

Dock var alla trötta som bara den, och likt pensionärer gick vi hem och la oss vid tiotiden.


Idag har vi haft besök av Johanna och henne sötnosar, kul att umgås med dem! Blir inte så ofta. Vet dock varför jag själv inte har barn än. B-a-j-s


Nu lite film-mys i soffan!

Nya jag

Nu måste jag ta tag i min hälsa lite...

Jag har kass kondition och äter skräpmat så gott som varje vecka.
Men nu får det vara slut på det! Äta nyttigare och motionera mera står på mitt schema framöver. (har ju trots allt fått nya skor av Micke med...Pik?)
Jag började detta med en bulgur-sallad, super god! Får hoppas att detta inte rinner ut i sanden, som det brukar..


Anledningen till detta?

Jag upptäckte i helgen att jag har massa celluiter på mina lår! Inte kul!
Läste på, och fick reda på att bra kost och reglebunden motion skulle hjälpa.
Så det är mitt nya mål: Operation celluit. ;D


Hektiska mars

Det är mycket på gång nu i mars. Jobbar knappt en enda hel vecka.
I helgen var det dop i Grebbestad, nu till helgen åker vi till Sälen, helgen efter det åker jag på Kick off med jobbet. Och helgen efter det är det redan april! Och så är det massa kalas i veckorna med; Elli, Tilde och Jonas.

Även mycket som händer på jobbet. I slutet av mars ska jag på Tech days, en stor mässa för IT folk. Massa olika "sessions" att gå på om olika ämnen, föreläsningara och middag med underhållning av Petter och September på kvällen. Ska bli kul!

Kick off som sagt på en "gård" utanför Sthlm. Konferens, föreläsning, middag och fest!

Min granne Martin ska på arbetsintervju!

Jag ska äntligen få nya arbetsuppgifter på jobbet! Jag ska nu ingå i applikationsgruppen på Service Desken. Det innebär jobb med Sharepoint, förvaltning på olika applikationer för kunder t ex Maximo. Mer åt det hållet jag vill, med utveckling och applikationer istället för det rent tekniska. Ska bli jättekul! Har redan börjat med upplärning av Telias system Calculus och ska nästa vecka få börja med överlämningen av Volvo IT! Spännande :)


Så nu håller jag tummarna för att Micke ska få komma hem och jobba med, så blir allt jättebra!

Easytone

Har länge varit lite småsugen på ett par Reebok Easytone (skorna med den där reklamen med massa rumpor ;P)

Även funderat ett tag på att köpa ett par ordentliga prommenadskor, Converse- skorna är ju inte direkt uppbygda för foten..


Så köpte min snälla pojkvän dessa åt mig!

Loves dop

Helgen spenderades i Grebbestad. Love skulle döpas! Och mamma Johanna har fyllt 30 år, så passade även på att fira henne.
Dopen var trevligt, eller vad man säger att dop är.. Micke var gudfar (eller fadder heter det kanske nu..?)! tillsammans med Lina.

På kvällen bjöd det på mat och vi firade Johannas 30 års dag med familjerna. Mycket trevligt! Och barnen var också väldigt nöjda, eftersom Erik Saade drog hem vinsten i Melodifestivalen.

På söndagen tog vi en härlig prommenad hela gänget nere på bryggan. Är så mysigt i Grebbestad, och väldigt vackert med havet och klipporna.. Faktiskt skönast där så här när det inte är säsong och en miljon personer på bryggan.

Nu ska jag sluta tjata och visa lite bilder från dopet!

Badrums planering

Badrummet är för tillfället under planeringsfas /rivningsfas.
Ju mer man funderar, ju fler smådetaljer kommer man på att man måste tänka på.
En detalj är golvbrunnen.
Nu har jag kommit fram till att jag vill ha en sådan här smal avlång golvbrunn längs väggen. Snyggt och diskret.

Har även kommit fram till att jag inte vill ha mossaikstavar på golvet, utan endast på väggen i duschen. Så hela golvet ska vara likadant.

Har inte helt bestämt mig heller än om jag vill ha raka duschdörrar eller böjda. Får kanske åka iväg och kolla på något showroom.

Extra eluttag behöver jag betsämma vart de ska vara med. Var bara ett uttag i spegelhyllan, så behöver i alla fall två till bredvid handfatsskåpet, för hårfön m.m.

Måste åka iväg och kolla på kakel med. Vet ju i princip vad jag vill ha, men kan vara bra att se ut exakt.

Mycket att tänka på, men planeringen är ju halva nöjet! :)

Beight ha-begär

Våren närmar sig, och då tycker jag det är roligt att kunna använda lite mer ljusa färger, t ex beight.
Här är 4 vill-ha saker, speciellt skon och scarfen... Måste nog ner på shoppingrunda snart :)

Gröna fingrar?

Har varit lite pysslig och odlat kryddor, timjan, gräslök, basilika och lavendel.
Får se hur det går. Jag är inte så jättebra på sånt här direkt...
Men min förhoppning är att kunna ha ett litet krydd-land i trädgården i sommar. Så det här är ju en början!

RSS 2.0