Automat

Äntligen kom jag iväg på ett Zumba pass! Har inte varit på Zumba sedan Thailand.. Har varit så fullt på Davids, folk har blivit zumba-tokiga tydligen.
Får se om det släpper lite.. står dock som reserv de närmsta veckorna.

Körde gammel-bilen dit. Och vad van man blir med automatväxel! Flera gånger glömde jag nästan bort att koppla! Får verkligen tänka till.


Helgen har varit bra! I fredags var vi några stycken på jobbet som åkte till Södra vattentornet på afterwork. Plockmat, undethållning och alkoholfri öl. Och väldigt trevligt sällskap såklart!


I lördags var det min och Lindas tur att stå för trerätters middag. Middagens tema denna gång var Hälsa.

Förrätt: Äggmuffins med choritzo och soltorkade tomater.
Huvudrätt: Lax i hummersås med pressad potatis och broccolimos.
Efterrätt: Choklad mousse med marinerade hallon.

Allt var väldigt gott! Kommer nog att göras om :)
Blev även lite extra middagsgäster, Micke, Carro och Wilma var också med. Så blev det såklart Melodifestivalen. Kvällen fortsatte sedan i musikens tecken och vi hade tävling i dansspel på Wii.
Gissa vem som vann ;)



På söndagen hade Linn simtävling, så den följde vi med och kollade på! Första gången vi var med. Och vad duktig hon är! Hon kom hem med en fin pokal, och tog guldtid på fjäril och rygg, och silver i bröstsimm. Nya Alshammar!



Någon mer än vi som kollar på Tretti dagar i solen? Får lätt ångest av det... Det går ju inte bra för nån av dom.. Får nog sluta kolla.


Nu natt.

Donut

Testade att göra en hår -donut igår. Var inte så lätt som jag trodde.. Ganska svårt att få undan allt "överblivet" hår.. Men blev ju helt ok ändå för att va första gången. Får träna lite mer så går det nog fort med :)



Sessa

Idag föddes en liten sessa, om ni hade missat det :) Gulligt!


Igår startade bokrean, så beställde lite böcker på Bokus idag. Och igår fyndade jag två på Coop Forums bokrea; Varför gråter inte Emma? och en New York guide.
Ska bara få lite tid att läsa med :)


Förra helgen var soft, och fick en del gjort här hemma. Hittade äntligen krokar till badrummet som jag gillade, så blev lite fixning i badrummet med "silikoning" och borrande av krokar och duschhylla. Så åkte även de sista passbitarna i köket upp! Så nu är det så fint så :)
Ska försöka få till lite bilder i helgen.
Nu ska jag försöka hitta någon fin tvålpump och små fina deteljer bara.


Den här helgen blir nog ganska soft med. Det enda planerade är middag med Granlunds. Det är min och Lindas tur att fixa en tema-middag. Ska bli riktigt kul, var länge sedan nu! Har varir resor och jul emellan som stört :P





Och förresten, jag är nu certifierad i ITIL!
Klarade provet, så känns jätteskönt :)



Fina badrumsdetaljer






Lovley

Dessa snyggingar har flyttat in i min garderob

Från Nelly



Syjunta



Idag hade vi syjunta på jobbet, låter som hela jobbet var samlat.. men nej, vi var 5 personer :) Men vi hade väldigt trevligt! Åt pizza och virkade.

Jag lyckades knopa ihop en "mormors"-ruta, mycket med hjälpa av Pirjo. Inte helt ful i alla fall..
Pernilla och Pirjo är dock lite vassare, som gjort filtar av massa sånna rutor. Kanske får bli mitt nästa projekt?

Alla ♥ dag

Igår var det alla ♥ dag, och jag var nog inte den mest romantiska flickvänner.. Satt vid köksbordet och pluggade hela kvällen. Men så är det när man har prov dagen efter. Försökte istället köpa mig kärlek genom en tidningsprenumeration, blommor, choklad och glass. :)

M var till och med ännu mer romantisk än mig, när jag kom hem fick jag gå till garderoben där han gömt två paket!
I fanns en tekanna med kärlekste och en jättefin tavla ♥ Tror han känner mig.
Alla hjärtans dag är bra gulligt ändå!



ITIL kurs

Den här veckan går jag en kurs på jobbet, måndag till onsdag. ITIL Fundamentals.
Kan inte komma på hur jag ska beskriva vad det är, så tar en text från Wikipedia:

The Information Technology Infrastructure Library (ITIL), is a set of good practices for IT service management (ITSM) that focuses on aligning IT services with the needs of business.



Kursen avslutas med en certifiering... och det verkar väldigt svårt! Massa olika begrepp att hålla isär. Bara hoppas man har tur på provet.
Annars verkar det väldigt intressant! Och skulle vilja lära mig massa om det, men känns lite korvstoppning att få in allt i huvudet på 3 dagar... Tur att jag inte får sparken om jag failar :)




Annars då? Jo i lördags åkte jag och Micke en säng till Stockholm och köpte en bil!
Den är så fiiin!

En ganska vanlig torsdag

Crazy thursday, som Kodjo på morgonpasset brukar säga.
Så craxy har dock inte dagen varit, men helt ok.
Ganska bra dag på jobbet. Ganska lugn. Skönt.

Efter jobbet hade vi ett bankmöte, inte vidare upphetsande.. men väldigt givande!
Nu har vi lagt in vårt topplån på huset som bottenlån istället. Fått lägre ränta tack vare det + att vi inte behöver ammortera. Så nu kan vi ammortera mer på billånet och bli av med det istället!

Vi hade värderat om huset efter nyår, så vi kunde låna mer på bottenlånet för att få bort topplånet.
Fick upp huset till 950 000, inte så illa :) Hade ca 700 000 innan.

Vi har fått en jättebra bankman med! Han har massa bra ideér och förslag på hur vi ska lägga upp alla lån och sparande, och kommer med bra tips på fonder, obligationer m.m. Visst det är hans jobb, men jag tycker han gör det riktigt bra! Hel- nöjd med honom :)


Imorgon är det fredag, gått två veckor sedan vi kom hem från Thailand. Känns som det var 100 år sedan... sjukt. Man hamnar in i gamla vanorna fort.
På tal om det drog Linnea med mig och tränade igår, jätteskönt! Men jobbigt. Och idag har jag träningsverk. Tur att jag "mjukstartade" med Body Balance, och inte punp eller nått annat hemskt!


Imorgon ska vi på After Work med tjejerna på jobbet, Jana slutar hos oss så vi ska tacka av henne. Jättetrist att hon slutar.. men kul för henne såklart!



Ger er en torsdags-katt, i brist på annat spännande..

Tvättstuga: inspiration

Nästa "större" inomhus projekt i huset blir nog tvättstugan. Har börjat att fundera över hur jag vill att det ska se ut, både färg och visuell-mässigt, och de praktiska lösningarna. Det är inte lätt!

Vi har ett ganska avlång smal tvättstuga, med dörrar i båda kortändarna.. Så den är inte helt lätt möblerad. Så måste verkligen tänka till för att få ut så mycket som möjligt av utrymmet.
Det jag vill ha plats med i tvättstugan är tvättmaskin, torktumlare, städskåp, tvättho, bänkyta, torkningsmöjlighet och förvaring för källsortering. Mycket som ska få plats i den lilla tvättstugan!

Själva utseendet är också jättesvårt! Vill jag ha en ljus tvättstuga i vitt och ljusgrönt? Eller en mer färgglad, vägad tvättstiga med klara färger? Eller en mer lantlig stil? Klurigt!


Det jag tänkt på mest är ett ljustgrått kakel på golv, ljusgrön färg på väggarna, ljus träfärgad bänkskiva med ho, vita hyllor på väggarna för förvaring.
Men kanske skulle man våga sig på en mer färgglad inredning?










RSS 2.0