Fullt ös

Idag har varit en intensiv dag på jobbet... Så där att man är så trött i huvudet att man får huvudvärk :/ Fullt ös, och så när jag kom hem har jag pluggat fram tills nu.
Och imorgon blir en till heldag, jobb fram till 17 och sedan test genomgång inför certifieringen 17-19. Kommer nog somna fort sen!

Men det ska vara lite intensivt ibland, så man uppskattar när det är lugnt och skönt :)

Ska antagligen hem till Liv med i veckan och fixa med webshoppen. Är i slutfasen nu, och börjar se ut som en riktigt webshop! Riktigt kul! Så lite små fix i veckan och kolla av status hur långt hon kommit sedan sist. Spännande :)
När den är klar måste ni alla lova att besöka den och gärna handla lite :) ;)


Sedan i helgen är det ju Halloween fest! (en vecka sent, jag vet, men är ju faktiskt då som vår svenska helgdag är) Ska bli jättekul!





Update om badrummet: Står still igen. Nu för att kaklet (som de hade utlovat i onsdags!) inte kommit. Så hantverkaren kan inte göra något mer just nu. Bara att invänta. Men har vi väntat så länge kan vi väl lika gärna vänta lite till...
Men på onsdag måste det ha kommit!

Kaminen: Inväntar samtal om kaminen med. Den var ju med restad. typiskt! Just den modellen vi valt, hade tydligen fler valt, så då blev det restat från leverantören. Men han på Biobränslebutiken trodde att den skulle dyka upp under veckan. Håller tummarna!


Har redan börjat spåna på nästa projekt inne... hehe.. Har i och för sig lite ute som kanske ska tas tag i innan, till våren, men det är ju så kul att planera och leta inspirationsbilder!
Kanske visar lite sen!


Nu väntar tvätten på att bli hängd... det görs sig tydligen inte självt. Även fast man väntar väldigt länge..
Sen är jag nog värd lite te framför tv:n!

pluggar

Jag sitter hemma och pluggar denna söndagkväll. Pluggar! Jag trodde man skulle slippa det när man började jobba.. men icke. ;)

Håller på med en IBM certifiering. Har gått några kurser på kvällarna på jobbet, och på tisdag ska vi gå igenom ett prov. Sen blir väl certifieringen någon gång nu i höst/vinter kan jag tänka mig.

Känns inte helt enkelt när alla termer på provet är på engelska, och i de miljöerna jag jobbar dagligen med detta är det på svenska.. känns som det kan bli en aning förvirrande.. :P Men får väl plugga som en dåre så ska det kanske gå.... kanske.
Gör i alla fall inget om man inte klarar det. Inte som i skolan att man inte får fortsätta eller nått sånt.. Men är ju alltid kul att klara prov!
Ska försöka hitta tid att plugga med, det som är det svåra. Men har ju klarat det förr. :)


Anyway, Micke är iväg och handlar inför knällsmaten. Blir fläskfilépanna med våra egenplockade kantareller, inte helt fel!


Helgen har varit riktigt bra. Fredagen va lugn, satt hemma med några kompisar och kollade på Idol. Såg även Twilight - festen live på datorn, medan killarna spelade tv-spel. Nu längtar jag tills filmen kommer!

Lördagen var fullspäckad tillsammans med Micke och Carro; loppisrunda inför kommande Halloweenfirande, en runda på stan med lite shopping och lunch, badminton i 2 timmar (känns idag..) och sedan lagade vi middag med efterrätt, kollade på film och pratade Thailand.

Idag har vi njutit av att få sova en timme längre. Sedan har vi hunnit med besök hos Johan och Malin, och sedan Linda och Daniel. Och nu pluggning för mig och tv-spel för Micke.
Men snart är det nog för sent att plugga... lite mat och film känns mer passande en söndagkväll :)
Har ju imorgon på mig med att gå igenom alla frågor :P



Fortsatt trevlig söndagkväll!

Och Halloween!


Jag och Carro på Halloween förra året.

Badrums update 3



Dagens update.

Riktigt spännande att komma hem från jobbet och se hur det går :)

Golvet har flytspacklats(?) och våtrumstätskickt(?) på väggarna.
Tror jag i alla fall... Jag är inte så bra på hantverkstermer.. Även fast jag bor med en.

Loppisfynd

Förra lördagen var jag på loppis runda med Mia och Jenny. Jättekul att träffa dem, blir inte för ofta... avslutade loppisrundan med en härlig lunch på Strandkanten.

Kom hem med en del loppisfynd med! Ibland hittar man ingenting, och ibalnd hittar man en hel del fynd :)



Hittade denna köksvåg, riktigt charmig tycker jag! 75 :- Lite av ett fynd! Perfekt som fruktfat med.



Ett socker och mjölk set, och en kaktång. Till kaffe setet vill jag hitta en lite större mjölk kanna att ha till. Kanske i glas? Båda 30 :- styck.




Ett plättlägg i gjutjärn. Minns inte alls va det kostade... men dyrt va de inte i alla fall.
Så nu får vi göra plättar!

Badrums update 2



Idag var hantverkaren hemma hos oss och började i badrummet!
Så här ser det ut nu. Han har börjat lagt ut golvvärmen.

Det är på gång nu!

Bok paket



Idag hämtade jag ut ett paket från Adlibris. Två pocketböcker och tre lite mer.. ja vad kallar man det? Inbundna intresse böcker?
I alla fall är det dessa tre; "Välkommen hem till Maria Montazami", "Loppis & Lemonad" och "Loppisboken".
Riktigt fina böcker med massa fina inspirationsbilder! Har inte mer än små kikat i dem än.. Så har det roliga framför mig :)

Jag fick presentkort på Adlibris när Lene på jobbet gick med i Jusek, för att jag värvade henne. Så är tack vare henne jag beställde dessa! Då man kan lägga lite pengar på lite roliga och udda böcker tycker jag.



Var inne på Goda ting och garn idag när jag hämtade bok paketet, och köpte med gott morotsknäckebröd, så ikväll blir det soffhäng med te, knäckebröd och skön läsning!

Trevlig kväll!

Badrums update

Så här ser det ut i badrummet nu. Alla väggar är gipsade. Taket är spacklat och målat. All el är dragen och rören är klara.
Har även målat fönstret, vilket bara behöver en strykning till.

Igår hade vi en hantverkare här som räknade på resten av arbetet. Resten som är kvar lejer vi nämligen bort. Lite känsligt med ytskikt, så det blir rätt. Och kaklingen känns också som vi vill att någon som kan det ordentligt gör.

Idag ringde han med ett pris; 30 000:-
Ska kolla runt på andra med och jämföra, men tror det ligger runt där, och att det är ett helt ok pris.


I helgen var vi även och kollade på kakel.  Tror till och med vi bestämt oss! Blir ett brunt klinker med lite ränder i, så det nästan ser lite trä aktigt ut. Och på väggarna ett vitt blankt kakel med lite vågot i. Tror det kommer bli riktigt bra!

Ser fram emot att få ett nytt och fint badrum! Och slippa springa upp och ner för trappen...


Fotobok



Efter Spanienresan började jag knopa ihop en fotobok med bilder från resan. Beställde från Photobox.
Jag blev jättenöjd! Fick välja foto till framsidan + litet till baksidan.
Jättebra kvalitet på bilderna, fin pärm.. riktigt nöjd! Rekommenderas varmt.
Valde en i A4 format med 50 sidor.

Och vad mycket roligare det blir att titta på bilderna i en fin bok, än på dataskärmen!




bloggning

Så var det det här med regelbunden bloggning då...
Jag har massvis med bra idéer om vad jag ska blogga om, och som jag vill berätta och visa... Ska bara få ner mina idéer till datorn. Alla inlägg vill jag fota till, och inte haft tid att fota än, så det är där skon klämmer...
Men imorgon har jag ingen träning, så då ska jag försöka få ihop något.

Så ni väntar inte helt i onödan :)


I alla fall har jag varit på Zumba idag, roligt! På torsdag blir det Body Balance. Skönt att kommit igång med lite träning igen efter en liten pause. Märks tyvärr direkt på flåset...

Och på jobbet går det bra. Skriver på lite mer utbildningsmaterial till en annan kund nu. Denna gång lite mer omfattande. Kul att göra lite annat!
Halloweenfesten som jag och resten av "festkommitén" jobbat med på jobbet blir tyvärr inte av... Bara 19 av ca 80 anmälda, vilket är lite klent för att bli en kontorsfest. Trist.

Men jag har ju en annan Halloweenfest att se fram emot i alla fall! Detta är hålls den årliga Halloweenfesten hos värdparet Pär och Cathrine. Ska bli riktigt roligt!
Och vi har äntligen kommit på vad vi ska klä ut oss till! :D Men tänker inte avslöja det än...

Handdukstork

Badrummet är på god väg nu... Elen är dragen, rören är dragna, och alla väggar och tak är gipsade. Så nu går det åt rätt håll. Lite färg på fönster, och sedan dags för Happy Homes att göra sitt!

Alla badrumsmöbler är redan köpta. Kvar är duschdörrar och handdukstork.
Nedan handdukstork från Nordhem är den jag fastnat för. Lite utbuktade pinnar, för att otimera plats för handdukar. Tänkt en storlek på 1200 x 600.
De har dragit elen efter denna, så blir med största trolighet denna. Dock upptäck att den var liiite dyrare än jag först trodde... Jag hade läst på den Centralvärme- styrda modellen. Men det visade sig att el- modellen är dryga 2000:- dyrare... strålande.

Men man gör inte om badrummet så ofta, så får väl gå. Får se vad Micke säger... he he

Kan ju kolla runt lite med vad det finns för alternativ, finns ju en hel uppsjö med olika modeller!

 

 


Älgjakt

Micke har dragit upp till de värmländska skogarna på älgjakt några dagar, så då blir jag gräsänka här hemma. Det kan det vara värt om vi får lite gott älgkött!

Det är första älgjakten han är med på och får kjuta själv. Licensen blev klar för bara någon dag sedan, så blir nog spännande för dom! (Dom= Micke, Mickes pappa, Daniel och Micke)



Imorse var det frost ute på gräsmattan... Nu närmar sig vintern med stormsteg! Känns av här inne i huset med att det börjar bli kallare... Kommer bli bra med kaminen på plats, hoppas den kommer snart!

Helgen har varit bra, men som vanligt för kort... I fredags blev vi bjudna på god mat hos Micke och Carro, varit på besök hos mamma och pappa, och så konsert i kyrkan. Så lite har ju hunnits med ändå! :)

Nu ska jag njuta av en kopp te framför tv:n innan läggdags.
Natti!



Iphone 4s

Nu har Apple släppt den nya iphone, iPhone 4s.
Samma utseende som 4an, men mycket skillnad inuti! Verkar riktigt bra, snabbare, bättre kamera, filma i hd, bättre grafik m.m

Lite sugen är jag allt!


Guldig

Klock- älskare som jag är har jag inskaffar en ny till samlingen!
En blingig i guld. :)


En dag på Lokabrunn spa

Då var det bokat en dag på Lokabrunn Spa!
Ska bli helt underbart härligt!
Det är Johanna och Lina som fyllt 30 år, och som ska bjudas med. Och de kan ju inte åka helt själva.. så vi andra offrar ju oss och följer med.

Ska bara försöka bestämma mig för vilken behandling jag ska välja..
Micke har nämligen sagt att han ska bjuda mig på valfri behandling, i försenad 20 års present :) Men finns ju så mycket att välja på...
Fast kanske ska ringa dit och kolla, allt kanske är uppbokat redan.


(Tänkte ladda upp en bild... men något verkar ha hänt på Blogg.se?)

Spa- kväll

Igår efter jobbet var det spa- kväll/ fest med sigma babes! Det var jättefint ordnar, med fotbad, pedikyr, bastu, ansiktsmask o gurkor för ögonen.

Efter vi spaat klart dukades det upp jättegod plockmat och drycker av alla de slag. Efter maten drogs festen igång med wee sing!

En riktigt rolig och lyckad kväll, som jag hoppas de blir mer av :)


RSS 2.0