Veckans pryl v 44 Canon EOS-1D



Denna maffiga kamera, närmare bestämt Canon EOS-1D i fjärde generationen, är Canons nya värstingkamera. Den har 16,1 megapixel, CMOS sensor, exremt generös iso- infång, filmning i 1080 p och inbygd wifi!! Inte illa det! Helt enkelt en värstingkamera!! Men smakar det så kostar det. Vill man ha denna kamera i sin ägo får man punga ut med 45 000 kronor.
(Det är mer än vi betalade för vår lägenhet....)

upp



Idag har jag varit på bion Upp med Linda och barnen i Karlstad. Den var riktigt rolig, ganska djup för en barnfilm kanske.. och lite lång för Tildes tålamod, men annars var den topp!

Har försökt packa iordning allt inför imorgon. Kostym- check, tilltugg - check, smycken - check!
Sminket kvar... nått mer tro..?? Får klura lite till...
Denna fredags kväll blir lugn och skön. Ska bara vara hemma, äta lite mat med Micke och Carro.. Kolla nån film kanske. Eller Idol.. Måste i alla fall vara på topp imorgon då det vankas halloweenfest!

Kameran får jag INTE glömma!!!


Nu ska jag försöka klura ut varför in dator inte vill kopier över låtar till USB-minnet... Antagligen för att USB- minnet är vint och sönderbankat... Men vill ju att de ska gå. Måste gå.

köksgardiner

Jag har hittat en matta på Jotex som jag vill ha i köket. Den kostar bara 179 kronor, vilket jag tycker är riktigt billigt för en matta! Men! Då berättar mamma att man måste handla för minst 200 kronor för att få beställa över huvudtaget... Så nu måste jag hitta nått kul för ca 30 kronor =)
När jag kollade runt i katalogen hittade jag jättefina gardiner att ha i köket. Har inte bytt gardiner där (förutom till jul) sedan jag flyttade in.. så skulle vara lite kul med nya gardiner där.
Men då kommer mitt ständigt återkommande problem... panelgardinerna finns bara i 220 längd. Suck. Tydligen är det något standardmått för "normala" fönster. Såklart har inte jag det, utan jag har överdrivet högt i tak, eller för högt sittande fönster kanske... I alla fall så måste mina gardiner vara 245 långa för att räcka ända ner.
Men! Då hittade jag samma mönster i meterpris. Så nu min fråga... Kan man sy egna panelgardiner av metervara??? Är det svårt?


Här är så jag vill att det ska bli:



Idag har jag varit ute och gått stavgång med mamma, det var riktigt härligt! Frisk luft och motion. Så blev det även Body Balance på kvällen.
Har även varit hemma hos kusin Cissi idag. Micke kollade lite jobb-grejs och Cissi bjöd på god mat och glass! Har inte varit där på jättelänge... så var kul att se allt de gjort om, och hälsa på sötisarna Sanna och Ellinor såklart!

Imorgon ska jag med Linda och barnen på bio! Ska till Karlstad och se filmen Upp =) Skoj skoj!
Nu blir det läggdags så jag är pigg när de hämtar upp mig!
God natt!

Superbaby



Hade jag haft en bebis, så skulle den bebisen ha den här Supersnygga bodyn!
Hur coolt är det inte med cape?? =D

Shoppingsug

Idag var jag på stan och inhandlade lite till Halloween, bl a peruken från inlägget innan. Hittade även massvis med snygga "vanliga" kläder! Men, jag ska inte köpa någonting sånt innan stockholm!
Det är inte ens långt kvar till Stockholm!!! Två veckor närmare bestämt!! Kan fortfarande inte fatta att vi ska dit =D

Imorgon ska jag vara barnvakt, sen när Linda kommer hem blir det planering av Halloweenfesten, massa att stå i helt enkelt!
Nu ska jag fokusera på Christine. Trevlig kväll!

What?



Vad är nu detta? Ny frisyr? Bad hair day?


inredning

Uttråkad? Jag? nejdå.. här kommer bara tredje inlägget på...5 minuter.

I alla fall. Jag hade ju specialbeställt en tavla av Emelies mamma att ha i sovrummet över sängen. Köpte en vit tavelram som jag ställt den på. Sen har jag haft lite funderingar på vad jag ska ha bredvid. Så nu ser det ut så här. Så får vi se om jag kommer på nått bättre senare.. eller om det får vara så =)

Är du också intresserade av en specialgjord tavla så säljer hon dem på OJOJOJ i Karlskoga.
Finns även förgjorda om du inte har fanatsi att komma på själv vad det ska stå!




Vill även visa mina fina citroner jag köpt! Tycker det är så snyggt när det ligger citroner eller annan frukt framme i en skål i köket. Därimot har frukter hos mig en tendens att ruttna innan de hinner bli uppätna. Så.. jag har helt enkelt köpt citroner i plast! Riktigt nöjd med dessa, de ser faktiskt väldigt äkta ut!
Ett tips till alla som inte orkar köpa färska citroner jämt. =)


Tenntrådsarmband



Har ju pratat om att jag läser en kurs i Tenntrådsarbete i skolan, som skapande verkstad.
Tänkte att jag kan ju visa vad det egentligen är.. för det kanske inte är så självklart.
Har hitills gjort två armband, och nu håller jag på med örhängen.
Riktigt roligt och pyssligt, kul med nått annat för att koppla bort datorn.

Hemmakväll

Har haft en härlig hemmakväll hos mamma och pappa! Blev bjuden på både fruktsallad och tortillas, mums! Hjälpte även till med lite dukning till imorgon då de ska bjuda sina vänner på en Österrikiskafton. Mycket trevligt =) Har även tagit med mig en hel hög med fotoalbum från 90-talet som jag tänkte scanna! Så nu har jag att pyssla med undere lovet i alla fall! Kan va lite kul att göra fina i photoshop.


Höst-playlist

Jag har plockat ihop en playlist på Spotify med härligt mysiga höstlåtar!
Här är URL:n om ni vill lyssna =)

http://open.spotify.com/user/saraliin/playlist/6erU1CveLDmyfnv0sjzQpb


Nån som vill dela med sig av sina spotify-listor så skicka in länken som kommentar vetja,
så har vi massa bra musik att lyssna på!

(För att skapa länk av en playlist: högerklicka på den playlist du vill dela med dig av. Välj Copy HTTP link. Klictar in länken dit du vill dela den, tex kommentarsfält, maildokument eller likanande. Sedan kan andra kopiera länken till sin webläsare och därigenom hämta spellistan!)

höstlov

Idag börjar höstlovet!! (eller på måndag om man ska vara noga)
Ska bli riktigt skönt med lov! Har inte haft lov på... vad blir det..? 3-4 år!? Riktigt nice =)
Har dock glömt vad man gör på lovet... Ska man bara sitta hemma och inte göra nått?? Alla andra jobbar ju.. Ska i alla fall vara barnvakt på onsdag, det ska bli kul!
Kan i och för sig ägna mig åt att planera Halloweenfesten i detalj, köpa massa coola detaljer till min outfit och liknande. Komma på lite läskiga saker som går och äta och så.. Ja, det ska jag nog ägna mitt lov åt!
Och kolla lite Gossip Girl S03.


Har tidigare nämt min förra granne.. en gubbe på 80+ som inte hörde nått och hade maxvolym på tv:n, så att vi kunde lyssna på nyheterna på hans tv. I alla fall så blev vi liiite glada när han flyttade. Det blev tyst.
Men har kommit på att man kanske inte ska glädja sig åt sånt. För nu har vi en ny granne. Och han spelar hög musik istället. Vet inte om det är bättre. Han spelar Ulf Lundell. Och Drängarna. Pest eller kolera?


På tal om lov. Jag får ju även ett riktigt jullov med! Det ska bli sjuuukt skönt! Förra julen blev helt förstörd. Jag hann inte sätta upp julgardinerna förens på julafton typ. Hann inte med pytning, julglögg, lussebak eller någonting! Allt pga den hemska c-uppsatsen som tog all tid. Vi satt i skolan hela julen. (Minus julafton och nyårsafton typ)
Så denna jul ska jag ta igen allt. För nu har jag massa tid åt juliga saker.
Jag ska göra fina julkort, pynta hela lägenheten, slå in paket på "riktigt vis", baka lussekatter och pepparkakor. You name it!
Kanske till och med slår till på julrim om jag har fantasi! Längtar lite till jul nu faktiskt...

Nu ska jag bjuda på en riktigt fin låt med Leona Lewis:


New Moon premiär



Jag och Carro har precis bokat biljetter till förhandvisningen av New Moon!!
Den officiella premiären är den 20:de. Men vi har fått platser på nattvisningen den 19:de, och då visas först Twilight och sedan New Moon!! Kan det bli bättre?? =)
Längtar...


Update: Anna och Emma bokade också platser idag!

Är teknik bara för killar?

Läste just bloggen Lillagumman (teknikbloggen för tjejer), i ett inlägg där berättar de om tekniktidningen Stuff.
Det är en tidning som recencerar och visar nya teknikprylar, som just börjat tryckas i Sverige.
Lillagumman berättar att recentionerna är jättebra, och att tidningen har en snygg layout.
MEN! Mellan alla bra artiklar finns bilder på lättklädda kvinnor.
Detta gör ju att ingen tjej kommer vilja köpa tidningen. Jag skulle i alla fall inte köpa den, hur bra artiklarna än är. För det är en killtidning. Men halvnakna tjejer i.
Mycket dumt tycker jag. Menar de att teknik endast är för killar??

Läs Lillagummans inlägg här.
Enligt dem köper till och med kvinnor mer teknikprylar än män.


Träningsvärk

Idag har vi haft internationelldag på skolan. Det var intressant. På många vis. De på allmänlinje hade arbetat om olika världsdelar och presenterade det på olka sätt som t ex, dans, plakat, mat och liknande.
Vi på webb gjorde ett bildspel.

Jaa.... var på StepCore igår. Sjuukt jobbigt. Trodde jag skulle svimma efter en halvtimme step. Och sen var det mage- och ryggövningar efter det! I en halvtimme! Det värsta var när vi skulle göra "kissande hunden", gjorde den säkert i ja.. kändes som 15 minuter! (men var antagligen 2...) I alla fall så kändes det som att rumpan skulle gå av. Och nu har jag träningsvärk ända in på revbenen. Kul.



I alla fall...
Idag har Windows 7 premiär!
(sug på den Micke P ;P)



Tror föresten jag har en smått galen granne... 
Kan hoppas att han skriker till ett tv-spel och inte till en person.

Veckans pryl v 43: Vissel Nyckelring


En sån här pryl skulle jag verkligen behöva själv! Denna nyckelring hjälper nämligen till att hålla koll på nycklarna. Och jag tappar alltid bort mina nycklar.. eller tror jag har gjort det!
Man behöver bara vissla så börjar den låta och blinka! Fantastiskt!
Hittade den på Roligaprylar.se

Rosa bandet


Oktober är Rosa bandets månad. Den 29 oktober sänder tv3 en galakväll i syfte att samla in pengar till forskning inom bröstcancer. Varje år får 7000 kvinnor beskedet att de har bröstcancer, därför är det viktigt att vi försöker hitta botemedel och nya sätt att stoppa cancern.

Flera butiker erbjuder produkter som skänker pengar till Bröstcancerfonden, man kan köpa kläder, toalettpapper, disktrasor och såklart de traditionella banden.
I år har jag inte hunnit köpt något än... annars brukar jag alltid köpa något för att stödja forskningen. Så får nog ta en tripp till stan någon dag!
guldfynd t ex har de massa olika produkter:

Även Lindex säljer varor till förmån för Rosa bandet. Kolla här.
Kollektionen Pink Collection är designad av Emma Wiklund och 10% går till Bröstcancerfonden. '


VoluMini


När jag var på Elins salong i helgen fick jag syn på denna Volymtång. Den ser ut som en liten krustång, och du använder den i hårbotten för att få volym i håret. Enligt Elin ska den fungera bra!
En grej att önska sig i julklapp? =)

Helg i Västerås

I helgen åkte jag, Micke, Carro och Micke P till Västerås för att hälsa på Erik och Elin.
Helgen var jättebra på alla vis! Kul att umgås med dem igen, ses ju inte så jätteofta längre tyvärr..
När vi kom upp bjöds det på tacos, sedan kom Mimmi och Rickard och vi kollade lite idol och tjattrade. Senare gick vi vidare till en bar, stannade dock inte jättelänge då alla var sega efter en lång fredag.
Lördagen var shoppingdag. Elin visade oss runt i centrum, och vi mötte sen upp killarna för lunch på en thairestaurang. På kvällen blev det bowling! Banan var dock lite konstig, ibland fick man starta med endast två käglor... Säkert därför jag kom sist! ;P Fick i alla fall spela 20 minuter extra. När vi spelat klart gick vi hemmåt för en poker omgång.
Söndagen var ganska seg till en början. När vi väl kom igång åkte Elin och jobbade och vi andra åkte ut till Erikslund och kollade runt. Sen åkte vi till Elins salong för att bli fina i håret!
Och så fina vi blev! =) Jag är numera kopparröd med lugg, och Carro är brunett! Supernöjda båda två, tusen tack Elin!

Får se till att det inte dröjer ett år till innan jag åker dit!

till erik och elin

Till dem här två snyggingarna bär det av idag!
Inplanerat är taco-mys, shopping, utgång, hårstyling... och umgås massa massa med lillebror och Elin!
Ska bli riktigt roligt!




Trevlig helg!

Veckans pryl v 42: Solcellsladdare



Vem har inte blivit irriterad när batteriet tar slut, och det är långt ifrån ett eluttag. Här är lösningen, en solcellsladdare! Den här kan du koppla till mobilen, mp3 spelaren, bärbara spelet och liknande prylar. Denna solcellsladdare är gjort av Sanyo Electric, panelerna kan hängas upp i fönster eller ligga i solen, och det räcker i en halvtimme för att kunna prata i 20 minuter i mobilen. Men med två celler går det dubbelt så fort.
Funkar det som de lovar så verkar det ju jättebra! Kostar ca 700:-

Bling Bling

Paljetter ska det vara när du är på party humör just nu. Det finns på klänningar, skor, jackor, kjolar.. ja det mesta. Kanske inte ska satsa på allt samma gång.. men en paljettdetalj till en övrigt ren outfit kan piffa till det ordentligt! Själv har jag inget paljettigt än... men kanske hittar nått snyggt i Västerås i helgen?


Höst ute

Nu är det riktig höst ute, alla träd är vackra i olika färger och det är så där bitande kallt ute.
Har varit ute på en kvällsprommenad med Carro, var jätteskönt! Inte allt för kallt men friskt i luften.



Idag efter skolan åkte jag med mamma, mormor, farmor och Priska till kyrkogården och gravarna. Satte dit ljung, tände ljus och så hade jag köpt "Saknar dig" stenar att lägga ut. Det var jättefint där de låg. Ska ta med mig Erik dit på allahelgona och tända ljus!

Ska till Erik och Elin i helgen med! Ska bli riktigt roligt att hälsa på dem, har inte varit där alls sedan de flyttat, förutom som mellanstopp. Men det ska de bli ändring på nu! =)


Nu är det Christine! Roligaste serien som finns!!

Back in town

Tillbaka till Karlskoga. Borta bra, men hemma är alltid allra bäst!
Helgen var bra, den bjöd på god mat och gott sällskap. Prommenad ute i friskaluften, shoppingtur till Charlottenberg, mys med vin och idol och körslaget. Firade även Helen som fyllt år. Mysig helg helt enkelt.
Åkte hem ganska tidigt idag, skönt att köra när det är ljust och så hade vi dans med!

Idag fyller Elin år! Många grattis kramar till dig!!
Och imorgon fyller farmor år, då ska vi dit på mat och fika!
Hurra för dem!!





Nu ska vi kolla på Ett päron till farsa =)

Träning träning

Idag känner jag mig som en riktigt hurtig människa. Cyklade till skolan, gick till stan och hem. Ikväll blir det både Body Balance och Innebandy! Inte illa. Känns bra!
Micke har fått sitt nya spel, så han lär ju inte sakna mig heller. Perfekt

Hittade två fina stenar idag som det stod Saknar dig på som jag köpte. Ska lägga dem på gravarn när jag, mamma och mormor ska dit på tisdag. Har ju inte varit där än...=S


Barngalan igår gick bra. Många söta barn som sjöng, spelade och dansade. Och så vi då. Som var stora...=P Kanske inte fullt så söta.. Men snygga t-shirtar hade vi i alla fall. Specialtryckta kvällen i ära!



Nej nu lär jag byta om om jag ska hinna!
Trevlig kväll!!

Veckans pryl v. 41: Klockradio



Den här fräcka saken är en klockradio! Den stödjer både fm-radio och internetradio via wi-fi, och den har en snygg färgdisplay där du kan läsa nyheter och kolla väder, facebook och twitter! Med en sån här klockradio vill man ju aldrig gå upp ur sängen ;P
Kostar 3300:- och det kan det ju nästan vara värt...

(Ska försöka med en ny kategori; veckans pryl. Om jag kommer ihåg varje vecka vill säga...)

Hektisk vecka

Tisdag, och det är en hektisk vecka som väntar. Inget jobbigt hektiskt som tur var, utan bara roliga saker. Igår var det rep med kso, gick riktigt bra, och var kul att vara med igen. Idag är det rep inför Barngalan som hålls imorgon. Får hoppas de samlar ihop massa pengar!
Och på torsdag får vi se om de blir Body Balance (troligtvis inte när jag är på reservplats 10...), det blir i alla fall innebandy i skolan. De har tjatat massa, så nu får jag väl ställa upp och va med ;P Tror faktiskt jag ska försöka vara med en gång i veckan. Är ju både bra och rolig träning! Och så på fredag ska jag först hämta Linn efter skolan, och sen åker vi iväg till Åsen över helgen! Ska bli mysigt att åka dit, vara ute i skogen och bada tunna =)


Idag har jag vunnit 4 fikan! Allt tack vare snögubben =D



Nu ska jag iväg och möta Mia i mörkret!

Tips!

Söndagar kommer härdanefter se lite annorlunda ut. (I alla fall hoppas jag det) Har nämligen varit på dans aerobic idag. Lite klurigt att hänga med på alla steg, men roligt! Och svettig blev man. Så förhoppningen är att komma iväg så många söndagar som möjligt. Har fixat årskort nu med, så nu får jag ta mig i kragen och träna ofta!

Den grekiska middagen blev föresten riktgt lyckad. Dock kan jag inte rekommendera gekiskt vin... Men maten var jättegod!


Jag skulle behöva lite hjälp. Jag ska på halloweenfest och vi har bestämt att alla måste klä ut sig. Så frågan är; Vad ska jag klä ut mig till??? Skulle vara jättesnällt om jag kunde få lite tips =)


Grekisk middag

Ikväll blir det grekisk middag med fam Granlund!

Det kommer bjudas på massa gott;
Till förrätt en sallad med räkor och toast.
Till huvudrätt serveras grekiska lövbiffsrullader med fetaost, bacon, soltorkadetomater m.m tillsammans med klyftpotatis och tzatziki.
Som efterrätt blir det grekisk yoghurt med hallon, choklad och nötter.
Låter gott va?! =)
Vi har även letat reda på grekiska drycker, så det blir grekiskt vitt vin till förrätten, grekiskt rött vin till huvudrätten och italienskt öl till efterrätten (det ända vi hittade från medelhavet). Och Ozou såklart!

Jag och Linda har nämligen kommit fram till att varje månad ska vi träffas och laga mat tillsammans. Och inte vilken mat som helst, utan det måste vara något som vi inte gjort förut, och så ska tjejerna och killarna laga mat varannan gång!
Det är altså jag och Linda som börjar med en grekisk middag!

Nu ska jag fixa det sista innan vi blir upphämtade! Trevlig helg på er =)


Idrottsbankett

Är precis hemkommen från Idrottsbanketten som hölls på skolan, för att hylla alla duktiga idrottsmän och som avslutning på idrottstävlingen.
Kvällen började med att elever från skolan uppträdde; i band och solo. Sedan drog det igång med tävlingar av alla dess slag, och prisutdelningar; både för de bäst presterande i de olika grenarna och för de med enastående prestationer. (som t ex Glennans höjdhoppsstil som visas nedas)
Tävlingarna som hölls var t ex Smälla ballonger (mot varandra), gissa melodi (när de spelades i kör med party-tutor) och liknanade. Mitt land (Kenya) fick tillsammans med Italien klä ut oss i begagnade kläder och spela upp en saga. (Jag gestaltade ett mycket ståtligt träd, som visserligen alla trodde var en sol...)
Det bjöds även på smörgåsar, saft och kaffe.
Hela kvällen var väldigt rolig och minnesvärld!

Här kommer lite snygga bilder från Efter-VM som jag fått av Micke.N:










RSS 2.0