Skogspromenad

Har nyss varit ute och tagit en lång promenad i det härliga vädret! Har äntligen hittat en skogsrunda! Jag har letat och letat och så har det funnits en runda inte alls långt från mig! Var hur mysig som hellst. Har även sett massvis med hus jag vill flytta till, tyvärr såg det ut som de flesta var barnfamiljer, så de lär ju inte flytta förens om 30år så det kan jag nog glömma.. men drömma kan man ju! =)

Jag tror jag var uppe på Rävåskullen och promenerade. Var väldigt tjusig utsikt över Karlskoga i alla fall!

image135

Kolla in fågelholkarna som satt i skogen! Värsta snygga.




Nej nu ska jag gå hem till Moa och färga håret.

Städar datorn

Äntligen helg! Har iofs haft helg sedan i onsdags men ändå..
Sitter och försöker städa i datorn lite. Hårddisken är snart full, så håller på att flytta över massa saker till MyBooken. Men det går så segt.. suck. Kommer säkert ta hela dagen. Men de är värt det i slutändan, datorn kommer bli så mycket piggare sen =)
Kom fram till att jag saknar Benny lite. (min lärare i informatik) Visst är de nya bra, de lär ut jätte bra och är lite mer pedagogiska än vad Benny är, men de jag har nu har nog ingen aning om vem jag är och skulle aldrig känna igen mig utanför klassrummet. Lärarna i informatik är mycket mer.. "kompisaktiga". Vi är så få elever där så man lär känna dem bättre, o så är de med och fikar på rasterna och så. Men men... man ska väl prova på "den stora klassen" med.
Ska bli intressant med Informatik C till hösten i alla fall. Måste komma på något bra att skriva uppsats om..

Igår var jag på födelsedagsfika hos mamma. Eftersom vårat bilbatteri är tomt så kom Erik o Elin och hämtade oss. Väl hemma bjöds det först på smörgåstårta och sedan kaffe och två olika chokladkakor. Väldigt gott!
Av mig och Micke fick mamma en blomma och ett vindspel av snäckor, av erik fick hon ljus och ljusskålar och av pappa fick hon en jättesöt rosa mp3 spelare. Farmor kom till fikat med och grattulerade!
Sedan fick jag ge mig av då Mia kom och hämtade mig för spelning.


Idag ska vi boka resa till Turkiet om allt går som vi tänkt!! =D hoppas rummen finns kvar, fanns bara 8 st förra veckan, och vi ska boka upp 4 av de... Annars får vi väl hitta något annat hotell.


Håller tummarna för Micke idag.

Shoppingrunda med Lisa

Igår träffade jag Lisa efter skolan. Riktigt kul, bvar länge sen nu.. Tog en sväng ner på stan i Örebro så Lisa skulle ha lite grejer. Men som vanligt när jag är på stan med min shopping -guru så hittar jag massvis med saker jag vill ha. Hittade ett par svarta jeans och en blå top med utsmyckning vid halsen på cubus, en svart jeanskjol i smal modell och hög midja på Åhlens, silverhalsband på h&m och ett par sandaler med kilklack på kappahl. Konstigt att jag jämt hittar massa saker när jag går med Lisa... Orkar inte visa nån bild, men kommer väl antagligen ha på mig det nån gång =)

image134
Min shopping guru



Fick även mina kläder från h&m idag. Den svarta tröjan blev jag över förväntat nöjd med. Kjolen är jag tveksam med, men får prova den lite till med olika tröjor så får jag se om jag behåller den. Men känns på nått vis onödigt att skicka tillbaka en kjol för 98 kronor, vore värre om den hade varit dyr.. Kommer väl säkert ett tillfälle för den med, en statt-kjol kanske? Micke kommer inte gilla den iaf, han är inte så förtjust i högmidja, men han får ta och vänja sig!



Nej nu får jag ta och diska lite, så jag kan börja läsa lite sen i solen.

Grattis Mamma!

Vilket vår väder! Varmt välkomnat efter 2 dagars skitväder. Satt ute på balkongen och åt frukost/lunch, så härligt! Termometern där visar 23 grader, nu får man väl ändå kalla det vår? Även fast det fortfarande är februari...
Har även invigt mina Converse nu, så skönt att slippa vinterstövlarna.
Har ett sommarjobb nu! Whohoo! =D Så nu behöver jag inte vara fattig i sommar. Känns riktigt bra att ha det ordnat.


Idag fyller Mamma år! Grattis!! Så ska dit efter Micke slutat och äta smörgåstårta, mums.

image133


Musik

Måste tipsa om en bra låt igen!
 
Jessy - Dancing in the dark

Underbar låt, kan lyssna på den om och om igen.

image131
Måste bara göra ett tillägg:

Ni som inte lyssnat på The Killers - Mr. Brightside, gör det!
Den är skit bra och går jämt här hemma och har gjort länge.
Mc Flys verision är också bra =)

image132



Vår i luften

Vilken underbar dag, solen skiner, blå himmel och jag är ledig!

image124

Kom just hem från en cykeltur ner till stan. Precis när jag kom innanför dörren kom jag på att jag såklart glömt att gå till biblan och låna böcker till nya kursen, just det som jag åkte ner till stan för. Suck, det finns nog själv till varför jag kallas Doris. Men kom hem med massa annat skoj istället (skräll).
Hittade en fin present till mamma som fyller år på torsdag och en bröllopspresent till Linda och Daniel. Köpte även vårjackan jag lagt undan på h&m, en khakigrön blev det. Var även sugen på en röd jag hittade, men den gröna är nog lättare. Köpte också ett sött skjort-linne med små rosa och gröna blommor på Jon & Jonna, ett kollegieblock, en silikonpendel, lite pysselsaker till Linda o Daniels present och en super söt påsklilja! Måste få lite vårkänsla inne i lägenheten med =)

Har köpt ett par vårskor med! Var på stan med Micke och Robin och fick smakråd, så det blev inte ett par Reebook som jag tänkt, utan ett par DC, men i ungefär samma modell. Gillar dem mer o mer hela tiden.

image127



Humm... får kanske åka ner till stan igen.. suck. Men behöver ju böckerna. Men väntar nog tills Micke kommit hem, så kan jag kanske handla mat på Willys samtidigt.

Barnvakt

Vad tyst det är nu.. Linn och Tilde har precis åkt hem och har lämnat eftersig en orkan av saker =P
Har varit rektigt kul att haft dem här, var första gången de sov över, och allt gick bra. Tilde blev dock lite ledsen på kvällen och längtade efter mamma, men med storasysters tröst gick de bra och hon somnade.
För att roa oss så har vi tittat på film, Bortspolad och Madagaskar, spelat Vem där?, lekt i lekparken, lockat håret och massa annat skoj. Får hoppas de vill sova över nån mer gång!

Måste berätta att det mycko paketet inte alls var så kul. Det var Mickes Millencolin biljetter från Ticnet. Jag som hade hoppats på att det var något roligt till mig... men får trösta mig med att mitt paket från h&m kommer till veckan!

Jag och Carro har hittat ett bra resemål till hösten nu! Ett tre-stjärnit hotell i Alanya som ligger nära till havet och centrum. Med alla tillägg och föräkringar kommer det kosta 3600 om jag minns rätt. Vilket känns helt överkommligt. Får diskutera med Moa o Madde om de tycker det låter bra med. Men känns som Turkiet är ett bra resemål om man vill åka billigt, leva billigt och ha varmt och skönt. (och inte vill åka till bulgarien, som är biligare)
Men tror att Carro o Micke skulle komma sen så får prata mer då!
Ska ringa och försöka fixa sommarjobb imorgon med... känns som det är dax nu. Får hålla tummarna att jag får det, annars hade Linda lite förslag på vad man kunde söka med.

Mysko paket

Jag har fått ett mystiskt paket att hämta ut vid konsum hon mamma o pappa. Undra vad det kan vara?
Det ända jag vet att jag skickat efter är kläderna från h&m, och de står på min nya adress... Mysko.
Får ta en cykeltur dit efter tentan och kolla vad det kan vara!

Sociologiska tankar

Sitter och kollar lite inför tentan i eftermiddag. Sociologi är ett ämne jag tycker alla ska läsa. Det är så himla allmänbildande och nyttigt att se hur människor fungerar i olika tillfällen. Alla som någon gång i sitt yrke kommer komma i kontakt med människor borde läsa Sociologi.
Måste skriva lite utav det jag fastnat mest vid.

Två kvinnor lider av svält. En kvinna är från Somalia och håller på att dö av svält. Den andra är en västerländsk tonårstjej som också är döende men på grund av att hon valt att inte äta. Två skillda kvinnor som lider av svält, men av olika orsaker. En pga det inte finns någon mat att få tag i, den andra pga en sjukdom som man än inte har hittat en orsak på.
Vet ni att 20% av alla kvinnor i västvärlden har någon gång haft mer eller mindre problem med ätandet.
60% av 13-åriga tjejer har redan provat på att bantat!
Och det har ökat till 80% om man frågar 18-åringar!
Vilket sjukt ideal vi har, när man måste svälta sig för att känna sig accepterad. Man måste svälta sig som kvinnan i Somalia, men hon har inget val. Vi i västvärlden har mat på bordet varje dag, vi behöver inte svälta, men ändå väljer man att göra det. En liten tankeställare...

En annan sak som jag tycker är intressant är att hela 43,3% av 16-24 åringar är fattiga! De lever altså under socialbidragsnormen. Och som jag läste i Moas blogg så tror jag studiebidragen har mycket med det att göra. För läser man på högskolan och tar fullt lån, så kommer man ändå inte upp i socialbidragsnormen, utan klassas som fattig. Med ordet fattigt menas att man lever under den generella levnadsstandarden i samhället. Och det är ändå under ungdomstiden man vill ha råd med saker, råd att göra roliga saker med sina kompisar och liknande.

Påtal om fattigdom och svält; hungern dödar 12 miljoner barn varje år.
Den summan som USA:s befolkning lägger ner varje år på mat till sällskapsdjur (13 miljarder dollar) skulle räcka för att utrota världshungern.

Sova middag?

Usch vad trött jag är. Tråkigt väder och massa skolböcker och anteckningar framför mig..
Vill bara att tentan ska bli gjord så jag slipper den. Och så måste jag vänta till kl 2 imorgon! Gillar inte eftermiddagstentor, blir bara en lång väntan. Bättre att ha dem 8 och vara klar till 12.

Ska vara barnvakt på lördag. Ska bli roligt, Linn o Tilde ska sova över här för första gången, så hoppas de går bra. Får ladda upp med Disney och godis så blir det nog inga problem =)

Moa var här nyss då vi både kände att vi behövde paus från pluggandet. Var trevligt med lite besök, men känner mig tyvärr lika omotiverad fortfarande.. Men får väl tvinga mig att läsa, vill helst slippa omtenta.


image123

En söt bild som piggar upp lite i alla fall!

Internet shopping

Fattar inte, jag och Micke har blivit som två gamlingar efter resan. Vi blir skit trötta frammåt sju-åtta på kvällen, lägger oss nio(tio om vi orkar vara vakna) och vaknar åtta på morgonen och är pigg. Fattar inte att de ska ta så lång tid att ställa rätt sig. Men i och för sig så är det väl bra att vara pigg när det är ljust ute. =)

Kunde inte låta bli att beställa kläder från H&M igår. Gick in på deras outlet efter tips från Englas Showroom och fyndade en kjol, ett linne och en trekvartsärmad tröja för endast 300kr!
Men blev ganska frustrerad på den där sidan. Hittade en jätte snygg stickad tröja med kimonoärmar och en stickad kofta som jag ville ha, men när jag väl hade bestämt mig för vad jag skulle ha så var de borta! Jag hittade dem inte längre. Jag tänkte att de måste ha tagit slut medan jag velade, och betällde det andra. Men idag när jag går in och kollar då är det satans tröjan tillbaka! Suck! Var kanske inte meningen att jag skulle ha den där tröjan. Den skulle säkert inte passat.
Här är kläderna som jag lyckades beställa i alla fall.

image121

image119 image122
                         

Breathe

Ett litet tips:

Anna Nalick - Breathe

En riktigt härlig låt som jag snappat upp på Body Balance.
Hennes andra låtar från nyaste skivan är även de riktigt bra!

image117

Gula pumps

Sitter och försöker hitta inspiration till att plugga lite Sociologi, går inget vidare utan har istället suttit och läst lite olika bloggar. Suck! Måste ta tag i det nu efter detta inlägg...

Har kommit fram till att jag nog skulle vilja ha ett par gula pumps till sommaren. Och de här kostar bara 180 kronor på Din sko! Vore väldans tjusigt till ett par vita stuprör(som jag visserligen inte har ännu men är sugen på att skaffa). Fast enligt Micke var det tant-skor heheh ;)
Har även kommit fram till att jag behöver ett par nya svarta jeans, mina tappar formen efter en användning. Carro sa att Vila hade bra modeller, så får nog kolla upp det.
Vill ha vår NU!!!!! Tur att det är skitväder ute när ja kommer sitta inne hela dagen iaf.
image115


Har även hittat en super söt klänning på Ellos, men finns bara i 36 som minsta storlek, rädd att det blir för stort.
Ett tips till Carro som tar studenten!
image116

Måste ner på stan på lördag och låna lite böcker till nya kursen, hoppas de finns inne.
Tänkte även kolla in lite vårjackor.. HM hade väldigt många snygga.
Nej, nu MÅSTE jag börja plugga.

Body Balance

Äntligen blir det lite Body Balance igen!
Känns verkligen att jag bara legat i en solstol och druckit drinkar i två veckor...Blir helt slut av att bara cykla till busstationen, heheh.
Blir även hurtigt då vi ska cykla till Davids, vi är såå duktiga!
Moa följer även med idag =) Jag o Carro funderar på att testa spinning med, kanske får med Moa på det med..?
Så nu blir det träning för fulla muggar!



image114

Ljus i garderoben!

Har bara kommit igenom kap 1 instuderingsfrågor.. suck. Det här kommer ta en låång stund. Ingen lust alls just nu. Kanske ska hoppa lite och göra några av varje?

Måste visa vad min snälla pappa gjort! När vi kom hem från Thailand hade mamma och pappa varit här innan och fixat massa. Det fanns frukt, frukost och choklad i kylen, det var städat, lampan i köket var flyttad till mitt över köksbordet och antagligen bäst av allt var att pappa fixat en lapma på el till garderoben!! Så nu behöver ja inte gå runt med en ficklampa för att se vad jag ska ha för kläder. Helt underbart!

image109

Kom på att jag inte visast vad jag köpt i Thailand heller. Måste visa lite utan sakerna i alla fall.

Den här klänningen köpte jag i en liten söt butik i Khao Lak(riktig affär, inget prut-ställe)
Kommer passa bra till sommaren, nu när det ska vara blommigt. Än känns den lite för kall, men kanske till ett par tjockare legging och en kofta..
image110

Den här super fina trä elefanten står nu på mitt vardagsrumsgolv.
Den gjorde det inte lätt för oss att packa.
image111

Köpte även en vas till blom-stråna som fick ge sin förra vas till orkidéen. Men den här vasen passade mycket bättre.
image112



När jag ändå är i farten med att lägga upp bilder måste jag visa mitt dunder fynd på Secound hand.
Frächade till den lite och smörjde in den med lite skinn-kräm för mer glans så var den som ny igen!
Gillar den jätte mycket och den passar till allt.
image113


Nej måste verkligen skaffa mig photoshop, hatar att sitta i paint och försöka klippa till bilder.
Fattar inte varför det slutade att fungera, måste ta hit erik så han får laga!


Någon som vet någon affär i London man inte får missa förresten?

Sommarlängtan...

Första riktigt veckan nu efter resan, och med en tenta på fredag. Känns inte bra. Har ju inte direkt hunnit jätte plugga i Thailand.. Men får gå som de går. Sitter i alla fall nu och försöker skilja på Marx, Durkheim och de andra gubbarna..
Måste berätta att .net tentan gick bra(bra o bra, men fick G iaf). Fattar inte hur jag klarade den, var övertygad om att jag skulle få göra omtenta. Blev överlycklig när jag fick resultatet! Sen så är jag medveten om att de var på gränsen, men det kommer inte synas på betyget i alla fall, hehe.

I lördags fyllde niclas 20 så då var vi i hans brors lägenhet och kollade på melodifestivalen. Måste säga att det var ganska roligt att carola och andreas inte gick direkt till final, eftersom de var dunder säkra på att de skull de. Sanna nielsen var i alla fall förtjänt av sin plats, var en riktigt fin låt och hon har så fantastisk röst!


Har planerat upp våren och sommaren nu med massa roliga grejer, och mer kommer det säkert bli med.
Till våren ska jag, moa o carro försöka komma iväg till London över dagen för en shoppingdag. Ska bli riktigt kul att shoppa någon annanstanns än Örebro, Karlstad o Stockholm.
Har även planerat att åka iväg till Grebbestad någongång i sommar, kanske midsommar om stugan inte är upptagen då. Får tjata så micke ringer johanna snart!
Vi är även sugna på en kortare resa till sensommaren. Funderar på att kanske hyra lägenhet eller hus i Spanien.
Sen blir det såklart Putte i parken festivalen som går här i karlskoga. Den tror jag kommer bli skit kul med artister som Maia Hirasawa, Timo Räisonän, Salem al Fakir, Petter, Adam Tensta, Mustach, Lillasyster och många fler.
Sen, inte lika roligt men nödvändigt, ska jag väl försöka hitta ett jobb också. Ska försöka på samma ställe som förra året, tror jag har lättare att få där än någon annanstanns.
Sen hoppas jag på en varm o fin sommar med mycket grillning och bad. Längtar nu....

image108

Nu måste jag återgå till Marx o de andra.. men återkommer nog sen igen när jag behöver en paus =P

Shoppingsugen

Gick på stan med Madelene från klassen igår i örebro. Kändes riktigt behövligt att komma ut och shoppa lite. =) Köpte ett grått "pösigt" linne med silver/svart blommönster, ett par silver-fjärils-örhängen och ett guldhalsband med ett rött hjärta hängades i kedjan. Kommer bli snyggt nu till våren hoppas jag. Men shoppingrundan gav mig blodad tand och nu sitter jag och fönstershoppar runt på olika sidor.. Vill ha massvis med saker, finns så himla mycket snyggt nu till våren. Måste lägga upp lite bilder på det jag hittat =)


Är riktigt sugen på en big size tröja. Måste hitta en sån här.. de här hittade jag på Asos, så om de inte finns här hemma får jag väl beställa, den svarta o blåa kostar 22 dollar och den gråa 80 dollar.


Hittade även de här två kjolarna som jag fastnade för. Vore häftigt med en riktigt hög midja...


Gillade även dessa tre. riktigt snygga och sommarfrächa.


sandalen såg väldigt skön ut, och snygg var den med. Skulle va skönt med en platt sandal som satt bra...
Är även väldigt sugen på ett par vita jeans nu till våren och sommaren.


Vill ha så mycket men nu efter semestern är inte plånpoken stor så får nog vänta med lite inköp.
Men fönstershoppa har ju faktiskt aldrig skadat!


Nej kanske ska ta och kolla de där instuderingsfrågorna till tentan? (om jag kan slita mig från fönstershoppingen)

Khao Lak, Thailand 2008

Är nu hemma igen efter resan till Khao Lak, Thailand. Det har varit helt underbart där borta. Varmt, soligt, badade varje dag... och bara tog de lugnt. Thailand är så himla vackert... ser verkligen ut som paradiset med turkost vatten, vita stränder och gröna djunglar. Helt fantastiskt! Folket är också underbara där, så himla trevliga och glada hela tiden, fattar inte att de orkar. Även maten är jätte god. kyckling, räkor, ris, nudlar, chacheunötte och för att inte tala om annanasen som är helt fantastiskt god där! Hotellet var med super bra, var jätte stort med två stora pool-områden. Har aldrig varit med om så stora pooler förut..

image87


Kanske ska berätta lite om vad vi gjort med:
  • Vi hyrde moppar en dag och åkte längst kusten runt Khao Lak. Åkte bort från hotellkomplexen och hittade nästan orörda stränder. Var mäktigt. Såg även polisbåten som spolats upp på land efter Tsunamin, var inte en liten speedboat som jag trott utan en jätte pansar-militär-båt(!) och den låg låångt in på land... då fattar man lite vilka krafter det var.
  • Vi åkte på en snorkeltur till Similan Islands. Vilket ställe! Helt underbart, vita stränder och klart turkostvatten. Snorklade vid korallreven och såg de vackaste fiskar man kan tänka sig i alla regnbågensfärger. Såg till exempel fiskarna från Hitta Nemo, bla Doris och den gula med svarta ränder. Åkte ut till en annan av öarna och snorkalde med, där såg vi även en sköldpadda, det var riktigt mäktigt. Den simmade lugnt och i långsamma rörelser, så harmonisk.
  • Vi åkte på Elephant trekking. Red med elefanterna upp i djungeln på smala stigar fram till ett sötvattens-vattenfall där vi fick bada. Sedan tillbaka igen med elefanterna då jag, Micke o Linns elefant tog exiting road vilket var upp för ett berg o ner igen...var lite nervös när de lutade så man höll på att ramla av över elefantens huvud. Men de gick bra!
  • Åkte på en lokal marknad där de både hade kläder, souvernirer, frukt och mat. Där var de så billigt att man knappt kunde pruta.
  • Sista kvällen var vi på en Thailänskafton på en restaurang. Det var dukat utomhus med thaimadrasser och småbord. Sen fick man massvis av god thai-mat, både förrätt, huvudrätt och efterrätt. Samtidigt bjöds det på underhållning med thailänds dans. Var en riktigt trevlig kväll som avslutades med att man fick skicka upp lycktor i himmlen, var jätte fint. Fortsatte sedan kvällen med barrunda till kl 2.

Sedan gjorde vi de man ska göra när man är på semester, badade, solade satt i poolbaren, va ute och åt god mat, drack Singa och massa goda drinkar. Har varit en helt underbar semester ovh jag vill absolut tillbaka igen till Thailand.
Shoppingen var super där med. Handlade så mycket så vi knappt fick ihop packningen. Köpte bland annat två Thai-madrasser man har på golvet, de är super sköna att ligga på och titta på tv. Köpte även lite kläder, två väskor och massa trä- sakaer som vaser, statyer, ramar och lite annat fint. Fick 15 kilo övervikt, men behövde som tur va inte betala extra!

image96


Men de e faktiskt skönt att vara hemma igen och komma till vardagen. Sova i sin egen säng och träffa alla igen.
Är alltid kul att komma bort ibalnd, men de e alltid skönt att komma tillbaka med.

Alla hjärtans dag

image86



Borta bra men hemma bäst!

RSS 2.0