Bedrägeri

Såg just på tv programmet Insider som handlade om bidrags bedrägerier. Mycket handlade om sjukskrivningar.
Jag tycker rent av att det är för j*vligt att vissa personer sjukskriver sig fast de är fullt kapabla till att arbeta, och vissa tar både emot sjukpenning och jobbar svart. Det är så respektlöst!

Tänk på alla de som är sjuka på riktigt, som verkligen inte kan arbeta på grund av skada, psykiskttillstånd eller liknande... De drabbas av misstankar med, utan att göra något fel. Det kanske till och med tar ännu längre tid för dem att återhämta sig om de hela tiden får misstankar på sig att fuska, och stor press på att tillfriskna.
Nej ja tycker synd om de som är sjukskrivna och verkligen är sjuka.
De som fuska därimot ger jag inte mycket för, jag hoppas det sätts in fler på att hitta bedragarna så de får betala tillbaka allt de stutit från oss andra + ännu mer böter eller till och med fängelse. För det är faktiskt bedrägeri.

De disskuterade vilka som var de mest drabbade, och vad som var orsaken till att man går in i väggen. Många har ju fått uppfattningen om att det är något man tar till då man är lite trött på jobbet och vill ha lite ledigt. Jag tror nog att det är många som tar till "gå in i väggen syndromet" för att fixa sig en sjukskrivning, men det är nog många som mår väldigt dåligt med.
En undersökning visade att de flesta som gått in i väggen var kvinnor som tidigt fått barn, fått många barn, inte har någån hög utbildning och jobbat på ströjobb. Anledningen till det tror jag är en blandning av att ha det jobbigt och tufft på jobbet och ha det kämpigt när de kommer hem.
De kanske har mycket att göra på jobbet, trivs inte med chef/kollegor, svåra arbetsuppgifter, mycket press på att klara saker osv. De har inge tid till att andas och arbeta i sin egen takt.
När de sedan kommer hem från det stressiga jobbet möts de av en hög ungar som skriker och klänger på mamman/pappan, mat, tvätt, städ som måste göras och en hel del andra måsten som att leka med barnen, vara en glad och snäll förälder... hålla skenet uppe helt enkelt.
Många hinner inte få någon tid för sig själv. Man sätter familjen före. Har man då både jobbigt och stressigt på både jobbet och hemma är det inte så många som klarar av det i längden. Man går helt enkelt in i väggen.
Och för alla som gör det måste man visa respekt. För det finns de som gör det på riktigt. Det får man inte glömma. Alla är inte bedragare.
Men de som är det ska straffas.

Om någon har en åsikt om detta, kommentera gärna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0