Alva!

Har träffat lilla Alva nu! Åh så söt hon var!! Så liten...
Catrin bjöd på äppelkaka och kaffe, gott gott. Linda, Daniel och Tilde var med där. Linn var på kalas. Trevligt trevligt.
Pär höll på att bygga ny altan med. En helt inglasad, super snyggt =)

Nu ska jag kolla på Bones!

Nya gardiner?

Tycker det är roligt att byta gardiner efter hand, få lite nytt in i rummen. Hela rummet kan se annorlunda ut bara man byter lite tyg! Men ska jag vara ärlig så är det bara vardagsrumsgardinerna jag bytt sen jag flyttade (förutom jul). Illa! Gillar gardinerna jag har i köket, men skulle vara kul att ha nått att byta med. Kollade in på Jotex och hittade några som skulle kunna passa. Köket går i grönt, så vill ha det i gardinerna med.
Behöver inte vara panel kanske, men tycker det är så smidigt! Slippa sy och mäta... Lat?

Nån som har nått annat förslag som är snygg än panel?



Kappor med rosett

Söta kappor med rosettdetalj från Asos! Hur söta är de inte?
Skulle vara snyggt att piffa upp med till hösten.
Vill man inte köpa en nya jacka så kan man styla om sin gamla med en rosettbroch eller ta en tygbit och knyta en rosett av och fästa på jackan, så får den en ny look!



Stövett



Den här stövletten från Asos är snygg och tuff! Gillar´n =) Är en Miss Sixty, men kostar tyvärr 1706 kronor. Lite dyrt för min student plånbok.... Men snygg är den i alla fall !

Helgen.

Nu har jag inte bloggat på hela helgen... dåligt av mig, ja vet Elin ;)

I fredags kväll så gick jag och Moa på nya restaurangen Viet Dragon. Åt kyckling med currysås jätte gott! Sedan gick vi vidare till Melkers där vi tog några glas vin, riktigt trevligt. Sånt man ska göra oftare! När det stängde så hade vi ingen lust att gå hem, så vi hoppade in på statt. Där var det ganska dött... inte mycket folk alls. Men träffade Micke och hans arbetskompisar som varit på takläggarfest. Så de va ju trevligt i alla fall!
Sen när vi gick hem så somnade jag på thaimadrassen och vaknade där morgonen efter... helt utslagen.
En jätte trevlig kväll, men mådde inte så bar dagen efter... =P

Sov till 2 dagen efter, sedan cyklade jag iväg till Bergslag för att titta när Erik spelade Amerikans fotboll. Det var en viktig match, då vinnarna skulle bli seriesegrare. Var en jätte bra match, snyggt spel och Erik tog 2 poäng! Slutade med att Karlskoga Wolfs vann med 54-0!! Inte illa för serie final! Så nu blir det kval till div. 1. 

På kvällen så åkte jag iväg till mamma och pappa där det blev grillning. Gott gott! Länge sen jag åt det nu.. Familjen Hilding var också där på besök. Riktigt trevlig kväll. =)


Idag ska vi till Pär och Catrin och hälsa på bebisen!! Åhh.. ska bli så kul =) De är ju så söta.

Ny mobil?

I Computer Sweden Hemma som jag fick idag med posten visar de upp några läckra och lyxiga mobiler. Vill du vara ensam om en mobil, vill glänsa lite med den, så är de här de perfekta alternativen för dig!

Den här är en Nokia 8800 som har blivit stylad av Peter Aloisson. Den har rosa och vita diamanter på drygt 21 karat! Riktigt bling bling!
Kostar dock 310 000 dollar.











Det här är en mobil från Goldvish, Le Million De La Nuit, och är klassad som den dyraste mobilen i världen. Är gjord i 18 karats vitt guld. Den är täckt med 1800 diamanter på totalt 120 karat klass 1 diamanter. Det har bara tillverkats en sån här mobil, och den finns nu i rysk ägo. Kostar ca 1,3 miljon dollar. Rimligt?








En annan av GoldVishs modeller. Den här i 18 karats guld och diamanter. Finns bara tre av den här. Ligger runt miljonen dollar den med. Svårt att veta då det står olika öerallt... =P Men tillräckligt mycket för att jag inte har råd med den i alla fall!

Min favorit av dessa tre är Nokian. Vilken är din?

Mini-laptop

Har ni hört om de nya Notebooks som blivit populära!?
Det är små bärbara datorer på ca 9 tum och 1 kg. De ska vara som ett komplement till den vanliga datorn(bärbar eller stationär) som ska vara enklare att bära med sig än de och lättare att maila på än mobilen.
De är ganska billiga med, ligger runt 2500-4000 beroende på vad du vill ha för operativsystem och lagringsutrymme.
Tänk vad smidigt att ta med sig till skolan!?



1. Acer aspire One
2. Dell mini inspiron
3. Asus Eee PC

Bild så ni ser hur små de är:

Tenta avklarad!

Kom precis hem från Örebro. Tentan började 8 i morse. Blev med blandade känslor jag såg på tentan när jag fick den. Var nån fråga jag absolut inte hade en aning om vad de var, men de flesta hade jag koll på. Kunde i alla fall 5/8, sen de andra tre var jag inte helt säker på... så får se hur det går. Men får jag full pott på de fem jag kunde så klarar jag mig med 0 på de andra 3. Och för hoppningsvis ska jag väl skrapa ihop lite små poäng på dem med.... Men absolut inte säkert att jag får fullpoäng på de 5 jag kunde heller... så kan gå hur som helst! Bara att hålla tummaran på att Helen rättar snällt.
Är i alla fall skönt att ha den avklarad, en sak mindre att tänka på just nu. Nu ska jag bara börja ta tag i C# också... men de borde inte va lika svårt, sägs ju va lättare än Java som jag fixat.

Efter tentan så svängde jag förbi Ikea när jag ändå var i närheten och köpte gardinstång till köket. Ska byta ut bamburullen som var för liten i fönstret, men ändå fått suttit där i ett år nu! Men nu ska de bli ändring! Köpte lite tyg med så jag kan sy en kappa. Tyget kostade 29 kronor, så inte så farligt om jag känner för att byta senare. Visar hur det blev när jag sytt gardinen.
Fick även med mig lite annat från Ikea(som vanligt). En elvisp, äggdelare och favoriten: ett bonzaiträd! Har alltid tyckt att bonzaiträd är så snygga, hade ett  litet när jag bodde hemma, men de dog efter vi varit i Thailand 2 veckor... Så får hoppas att de här överlever bättre! =) är ju inte världsbäst på blommor.. och de skulle tydligen beskäras och sånt... humm =S Får nog be pappa om råd med de...

Nej nu ska jag ta en välförtjänt lugn stund och bläddra i högen med tidningar bredvid mig! Sköna hem kom nämligen ner i brevinkastet idag!


God Natt!

Nu är jag nervös. Men kan det mesta nu. Det jag inte kan nu kommer jag inte kunna imorgon i alla fall. Hoppas bara rätt frågor kommer.
Imorgon kväll ska jag och Moa testa nya restaurangen, Blöta Draken som jag kallar den. Heter wet dragon eller liknande egentligen.. hehe Är i alla fall en vietnamesisk restaurang, ska bli gott!
Sen får vi se vad vi hittar på imorgon, hon pratade nått om Örebro. Så får se hur de blir.
Fick tillbaka bilen idag, och det kostade bara 400 kronor, lättnad! Kunde ha kostat uppåt 10 000 i värsta fall. Nu är det bara punkan kvar, men de vet man ju va de är i alla fall.

Nu börjar Spök viskaren igen! God natt =)

Testar



Testar att lägga in en video

Det funkar!!
Tack Maria! =D

Tentaångest

Tenta imorgon. Nervös. Vill inte.
Men har jag skjutit upp det så får jag skylla mig själv.
Sitter och pluggar för fullt nu, börjar sätta sig. Men får chansa på vad som kommer. Kommer inte kunna lära mig allt.
Får hoppas turen är på min sida och att Helen väljer de frågor jag kan!


H&M beställning

Har precis skickat in en beställning från H&M! Tänkte ju göra det igår, men fick ett mail om att de hade 10% på allt idag för medlemmar, så då väntade jag till nu.
Stövletterna fastnade jag för direkt! Tänk vad snyggt till både jeans och kjol/tunika i höst. Koftan hittade jag på deras rea, så passade jag på att köpa med strumpbyxor i vinrött och svarta knästrumpor. Sånt man måste ha nu till hösten!


Project runway

Nu är finalen i Project runway! Ska bli spännande. =)
Tror jag ska värma upp en tallrik med spaghetti gratäng och mumsa på till TV:n. Har ju inte ätit sedan 3...


Spaghettigratäng

Nu känner jag att jag börjar få koll på det här inför tentan. (bra att det är dagen innan... att jag aldrig lär mig!) Ska sitta och repetera lite till i kväll och så har jag hela dagen på mig imorgon. Håll tummarna för mig på fredag, det behöver jag!!

Måste tipsa om maten vi gjorde igår; Spaghettigratäng. Blev super gott!

ca 4 pers
400g bandspaghetti
1 gul lök
2,5 dl creme fraiche
1 förp. matgrädde
salt
riven ost
en vit kassler
1 blåmögelost

Inte så noga hur mycket du tar av varje, ta vad du känner för.

Koka pastan.
hacka löken och fräs den i kastrull. Tillsätt creme fraichen och grädden, saltet, osten och låt koka upp.
Tärna kasslern och blanda i såsen.
Smörj en ungnssäker form och fyll med pastan och såsen. Strö över lite riven ost på toppen och in i ungen på 225 grader i ca 15 minuter eller tills osten fått fin färg.
Klart!

Pluggpaus

Är det nått jag är bra på så är det pluggpauser.. kanske för bra.
Cyklade i alla fall bort och mötte mamma nyss. Trevligt. Ska få låna bilen imorgon så jag kan ta den till tentan. Har även spanat in lite jag vill beställa från HM, ska överväga tills senare..
Tränade Body Balance igår för första gången på läänge. Var jätte skönt men jätte jobbigt. Den som säger att man inte svettas på det fuskar sig igenom passet! Och idag har jag träningsverk i hela kroppen.

Nej nu ska jag äta lite lunch tror jag. Sen mer plugg!

Ny färg?

Jag vet, jag har just färgat, men Elin fick en "flash" och sa att hon trodde jag skulle passa i kopparhår. Vad tror ni om det?
Vågar jag testa det till nästa gång kanske? Skulle ju vara lite häftigt med en helt ny färg... Tål att tänkas på. Nu ska jag först och främst vänja mig vid det blonda. Har ju varit mörk så länge.

Omstyling av Elin!

Igår var Elin här på fika och hårklippning. De va riktigt trevligt! Hon har lovat att ta med mig till Västerås och visa mig den jätte stooora Gina Tricot som finns där! hihi
Blev jätte nöjd ( som vanligt) med klippningen och färgningen. Inte alla som har en privat frisör! Inte så snäll och bra som min i alla fall =)
Hade inte klippt eller färgat sen innan sommaren, så hade en tjusig utväxt som var tvungen att fixas till. Så Elin började med att gjöra blonda slinor i hela håret på mig och sedan klippte hon lite kortare och lite mer uppklippt.
Den blonda nyansen blev precis som jag hade tänkt mig!
(här Elin har du lite före/efter bilder)


Före:


Efter:

(är inte så här blont överallt, utan bara som slingor, har mörkare hår under som inte syns så bra här)



Jag ska få vara hårmodell frammåt jul!! Elin ska ha som ett slutprov då hon ska sätta upp fest/bröllops frisyrer (va de så?) och undrade om jag ville ställa upp med mitt hår. Och det gör jag så gärna så! =) Ska bli roligt!!

Shoppingfynd från helgen.



De här beiga byxorna köpte jag på Lindex på rean för 79 kr! Perfekta att vika upp, blir snyggt till skinnjackan.
Skärpet köpte jag på seoundhand i helgen.


Den här blommiga skjortan köpte jag på Hm. Lagom avslappnad, och är tillräckling lång för att kunna ha tjocka strumpbyxor eller leggins till.

Fyndade två väskor på secoundhand i helgen med! Har länge letat efter en liknande brun, men i väntan på den rätta så blir de här super bra! Vitt och svart funkar ju till allt.

Förkyld!


Både jag och Micke har blivit genom förkylda sen vi kom hem från Alanya. Inge kul alls... Så nu har jag köpt hem lite C-vitamin som kanske kan hjälpa till att kura oss =)
Älskar förövrigt skålen som jag köpte i våras från Sagaform..

Nya inredningsdetaljer

Nu har jag sprungit runt och fotat i lägenheten, så nu ska ni få se hur det blev med inköpen! =)


Kaffeburken och spagettiburken är från secoundhand, spagetti burken var den jag köpte i helgen, kaffeburken har jag haft ett tag. Men visst passade de bra ihop!? De kramande salt/peppar figurerna är köpta i Thailand.


Den stora klockan från Ikea passade perfekt i köket. Var rädd att den skulle vara för stor, men det behövde jag inte oror mig för. (jag pluggar om ni undrar varför det ser ut som ett bombnedslag på köksbordet)


Köpte en tidningssamlare på Ikea som gömmer mattidningar och mindre kokböcker. Ser inte så stökigt ut då. Den här bänken ska så småning om kaklas i samma kakel som bardisken.(bild 2)


Tidningstället från Ikea passade bra i köket. Riktigt nöjd =) Bra med mer tidningsförvaring, båda min tidningskorgar var fulla.


En burk till bommultops fårn Ikea. Egentligen från Ikea Kök. Snygg brevid mina parfymer. Den gröna flaskan i mitten men en mun är mitt senaste inköp från Taxfreen; Salavador Delí - Little kiss. Luktar jätte gott!


Min nya matta från Ikea är jag super nöjd med! Passade jätte bra i vårat vardagsrum sm går i vitt och svart. Som ni ser är det mesta av mina möbler från Ikea, Ikea är bra! =) Men dynorna i bild2 är köpta i Thailand och är utvikbara.


På Pallamns i Karlskoga köpte jag det här settet med tvålpump och tandborstmugg från Cult Design. Skulle nog kunna köpa allt från Cult omjag bara hade plats och pengar!


Höstmode på Lindex




Kollade in Lindex hemsida och det visade sig att de fått in en hel del snyggt nu inför hösten! Blommigt, rutigt, stickat m.m... Jag har själv fyndat på deras rea förra veckan. Hittade då ett par beiga byxor som jag vek upp längst ner, 79 kronor! Som hittat! Är sugen på skärpet med.. både snyggt i byxor och till en kofta eller tunika.

God morgon

eller god förmiddag kanske? Ska nog börja ställa klockan så jag kommer upp i tid så jag hinner plugga så mycket som möjligt! Idag kommer Elin hit, skoj! Får se vad hon hittar på med mitt hår =)
Och ikväll så blir det Body Balance, ska bli skönt att komma igång med träningen igen efter en lat sommar. Kommer antaglligen vara jätte stel nu  ibörjan.. hehe
Idag är Johannas bebis planerad! Så nu får vi hoppas att den kommer snart! Då blir Micke morbror för tredje gången...hihi
Nu ska jag gå och äta lite frukost.

Strumpbyxor



De har snygga strumpbyxor på HM nu inför hösten. Både enfärgade och mönstrade. Är sugen på att beställa, för har inte sett dem i butiken här hemma. Funderar på de tjockare vinröda, är snyggt med tjocka strumpbyxor till kjol eller tunika på hösten. De mönstarde är också snygga... tål att tänkas på. Men ska kolla i butiken först.

Plugg

Dagen har jag ägnat åt att plugga Sociologi, förmodligen det tråkigaste ämnet som finns... Har även hunnit med att åka till Marre där vi bakade äppelkaka och spelade Rummy. Trevligt trevligt!
Så skjuter upp tills imorgon att visa ikea köpen m.m. Micke har satt upp klockan och tidningstället nu iaf, blev jätte bra!! Lampan väntar vi med tills elektikern varit här och dragit om elen.

Imorgon ska jag stylas om av Elin! Ska klippas och färgas. Ska bli skönt att bli fräch i håret innan skolan drar igång.

gratis smink

Fick kommentar om att det finns en motsvarighet till grats kläder fast med smink. Här får du istället presentkort på Kicks, även det här helt gratis!!
Registrera dig här:

Baka!

Idag ska jag baka med Marre och Lisa! Ska bli kul... får hoppas det blir gott.
Men ska först hämta Mickes mamma i karlsdal så de får tillbaka sin bil som vi lånat över helgen.
Ska försöka hinna med att plugga med nu innan. Får nog sätta fart nu... =/

Lovar att jag ska visa bilder på mina inköp senare idag. Men nu måste jag plugga innan jag måste iväg...


Gratis kläder!?



Vill du få gratis kläder? Ja, vem vill inte det?
Klicka på bilden och registrera dig så kan du samla poäng för att få presentkort på HM, Jc och Gina Tricot. Allt är helt gratis! Klickar du på min länk så får jag poäng och bli jätte glad!! =)

Bloggkoll

Har just suttit och först över alla bloggar jag har sparat i bokmärken till Bloggkoll. Tog sin lilla tid, men är värt det i längden. Nu har jag bra uppsikt över alla bloggarna och ser när nya inlägg kommer! Super bra!
Varför har jag inte gjort det här innan??


Följ min blogg med bloggkoll

Västerås, Ikea och Secoundhand

Har inte bloggat på hela helgen nu, ledsen för de! Ska bli bättring.
I fredags så var jag i Västerås för att lämna av lillebror som flyttat dit nu. Jag och farmor åkte lite innan och hoppade in på Ikea. Där blev det en hel del inköp; klocka, matta, diskställ, burkar, hängare, tidningsställ, tidningssamlare och lite annat smått och gott. Visar upp imorgon hur det blev, när Micke satt upp klockan och tidningstället.
Sedan kom pappa och visade oss vägen till lägenheten. Den var jätte fin, de kommer få det bra där! Men kommer sakna Erik... Var lite vemodigt att krama lillebror hejdå... Men är ju bara en och enhalv timme iväg.

I lördags så var jag med mamma på Secoundhand. Hittade lite fina fynd. Spagettiburk, vaser, ett brunt smalt skärp och två axelväskor, en vit och en svart. Allt för 58kr! Sånt är kul! Sedan gick vi ut i skogen och plockade svamp, hittade massa kantareller och KarlJohan, så fick med mig två påsar hem så nu kan jag göra svampsås nån dag, gott!
På kvällen kom det lite folk hem till lägenheten, trevligt!


På tisdag ska bilen in på lagning, hoppas det inte är nått allvarlig så det blir dyrt... håller tummarna. Nej nu ska jag fokusera lite på filmen... handlar om en flicka som växt upp i missbruk. Riktigt bra.

Ikea



Lite av grejerna jag vill ha från Ikea. Vill ha lite mer farvarings möjligheter. Tidningsstället vill jag ha på lilla väggen i köket och tidningssamlaren i köket med att ha mattidningar och häften i.
Till garderoben vill jag ha mer multihängare som jag kan hänga skärp och sjalar på. Och under sängen behöver jag nya lådor då de gamla gått sönder.
Ramarna vill jag ha i sovrummet och mattan som liknar en ryamatta i vardagsrummet. Får se vad jag kommer hem med...
Funderar även på att sätta upp en hylla ovanför sängen i sovrummet där jag kan ha foton och liknande på. Får se vad Micke har att säga.. är ju han som fixar.

Västerås

Imorgon ska jag och farmor till Västerås!! Vi ska först till Ikea och sedan möta upp mamma, pappa, erik och elin och följa med och tittat på Eriks lägenhet. Ska bli kul att se hur han ska bo.
Ska bli roligt med att åka in till Ikea, har inte varit där på länge och vet massa saker jag vill ha! =)
Ända jag oroar mig för är hur jag och farmor ska hitta, båda är lika vilsna.. hehe. Men får fixa en bra vägbeskrivning så ska det nog gå bra.

Måste ju lära mig vägen, för jag och Elin ska ju åka dit sen när Erik bor där och hälsa på =)

Bilder från Alanya


Tävling!



Tjohalinas blogg har en ny tävling om 3 stycken Marimekko skålar!
Vill du också tävla gå in här.

Personlig almenacka



Personlig almenacka kan man skapa sin egen almenacka. Perfekt så här inför skolstarten? Kostar  275 kronor, kanske lite saftigt för en almenacka... men du blir ju ensam om den i alla fall!
Nått att fundera på..

Borta bra men hemma bäst!

Hemma igen efter en veckas semester i Turkiet. Det har varit en riktigt bra resa med massa sol oh bad. Var ca 35 grader i skuggan och 45 i solen på dagarna och även över 30 grader på kvällana. Riktigt varmt, nästan för varmt ibland. Men var inte direkt billigt där, en måltid/person gick på ca 120 kronor. Kläder och liknande var inte heller så billigt, försäljarna böjrade på jätte höga priser så fick man ruta så gott man kunde. Köpte inte så mycket, på de mesta syndes det så väl att de va fejk som tex Dolce&Gabbana saker. Själv köpte jag bara 2 tröjor och ett par mysbyxor och Micke köpte två tröjor och en vattenpipa.

Det som förstörde resan lite var att både jag och Carro blev dåliga. Carro var redan dålig innan vi åkte och när vi var där nere så mådde hon bra ibland och sämre ibalnd. Själv tror jag att jag fick solsting eller nått, för var riktigt dålig två dagar och tapade sedan matlusten resten av resan vilket var tråkigt, för det var riktigt god mat där annars!
Men vi lät inte sjukdomarna hindra oss för mycket utan hittade på massa skoj! Första dagen så åkte vi upp till borgen och tittade på solnedgången och utsikten över Alanya, andra dagen var vi på beachparty med grillbuffé och tävlingar. Sedan var vi även på ett vattenland med massa olika rutchkanor m.m. och på en båttur runt Alanya där man fick bada på olika ställen och gå in i grottor.

Sammanfattat en riktigt bra resa! Visar upp lite kort när jag fört över dem i datorn. =)

Klocka


Den här klockan är 57cm i diameter.  Funderar på att ha den i köket mellan fönstert och matbordet. Vad tror ni om det? Blir det bra eller är ser det konsigt ut??
Personligen gillar jag stora klockor. Men kommer den passa där?


Sista dagen på jobbet

Fick lite klagomål från elin att jag bloggar dåligt så får väl skriva lite mer då.. hehehe ;P
Ja idag så gjorde jag sista dagen på jobbet. ändes bra men vemodigt eftersom jag antagligen inte kommer tillbaka nästa sommar. Fick blomma och massa beröm från arbetsledaren och chefen. Kändes bra! Fick även en kram från chefen, då måste man gjort bra ifrån sig =D Tråkigast var att säga hejdå till Madde, har varit så kul att jobba med henne... men får maila och så.

Ska snart med Micke o Carro till Max nu. Vi har ätit, men har inget bättre för oss så kan lika gärna följa med och titta när de äter.. heheh.
Har kommit på massa saker jag vill ha från IKEA nu!!! Så när ja kommer hem måste jag dit. Kan lägga upp lite om jag hinner med det jag ska införskaffa. =)


Imorgon smäller det!


Imorgon åker vi till Alanya! Ska bli helt underbart... längtar tills jag ligger vid stranden med en drink i handen. Mmmmm... wunderbar.
Hörs igen om 1 vecka, om jag inte hinner skicka iväg ett inlägg imorgon.
Ha de så bra alla så länge =)

Kräftskiva!

Igår var det kräftskiva med Linda och Daniel. Var super gott! Har längtar hela veckan på att äta kräftor... Blev även gott tilltugg med baguetter och ostar. Mums! Blev ganska sent.. så sov kvar där. Så imorse så åkte jag, Micke och Daniel iväg för att fiska mer kräftor. Så nu får de bli nån mer kräftskiva snart =)
Senare på eftermiddagen så åkte jag, Micke, Micke P och Carro iväg till marieberg där vi växlade pengar. Hann även med lite shopping. Hittade en stickad vit kofta på Gina Tricot och en svart jeanskjol på rean på VeroModa. Så blev lite fynd!
När vi skulle hem glömde alla bort att de va dåligt med bensin kvar, så halvvägs hem fick vi soppatorsk! Det var kul. hehe Så Magnus fick komma med en bensindunk, så gick det bra sen!
Typiskt bara att alla 4 glömde, men sånt som händer. Och sånt som kan vara komiskt i efterhand! Blir nått att skratta åt på beachen på Alanya! haha



Nej nu hoppas jag maten kommer snart, håller på att hungra ihjäl...

Winnerbäck!

Winnerbäck konserten var jätte bra! Allt man kunnat önska =)
Kvällen började med fördrinkar hos Linda. När klockan började närma sig så fick Micke skjutsa in mig, Linda och Madde till Brunnsparken där Winnerbäck skulle spela. Hade laddat upp med både regnkläder och paraply nerpackade i väskorna pga det oroliga vädret. Men när vi kom fram till entrén så fick man ju "såklart" inte ta med paraply in, så det fick vi snällt lämna in. När vi kom in på området så började precis Miss Li spela på den lilla scenen. Vi gick in i öltältet(där jag fick visa legg 2ggr!) och lyssnade medan vi tog en varsin öl. När klockan började närma sig nio gick vi mot stora scenen där Lasse skulle börja. När han kom ut så skrek hela publiken. Han spelade både gamla och nya låtar. Många i publiken kunde varenda textrad på varenda låt. Men bäst allsång blev det när Miss Li kom ut på scenen och mottogs av jubel. Helt fantastiskt! =)
Hela konserten var jätte bra, och han kom ut till 3 extra nummer. Sista helt ensam med sin gitarr. Enda låten jag saknade var Kom Ängel.
När konserten var slut så gick vi in mot öltältet eftersom det skulle dröja ett tag innan Daniel skulle komma. Där fick vi de sista ölen, och var de sista som satt kvar, så blev utslängda till sist! När vi skulle hämta paraplyerna så var ju de såklart borta, trots våra märkningar med kvitton och påsar. Men då fick det följa med ett liknande istället!
En helt klart bra kväll!


Tvålpump

Har ju tidigare nämt att jag vill ha en tvålpump till badrummet. Skulle även vilja ha en ny tandborstmugg...
Kollade in på Cult Design och hittade de här snygga. Kanske vore nått.


Resväskor m.m.

Har just kommin hem från mamma och pappa, som vanligt med massvis med saker! Hämtade resväskorna, solparasoll och starndmadrass. Fick även med mig chockladpåsen, ett kuvert med namnsdagpengar från farmor, en ny cyckelkorg och fick även med mig sallad, lök och morötter från landet.
När pappa och jag skulle hämta mamma hos Keereweers så fick jag se Mariannes 50års present, hehehe, den är klockren! När vi sedan åkt hem så bjöds det på kyckling och ris, så hjälpte mamma till med att laga Mickes byxor, vilket var bra eftersom jag inte har symaskin. Så nu ser de mycket bättre ut!

Micke är iväg och fiskar kräftmat nu, ska nämligen fiska och äta kräftor i helgen, mums! Nån som vet nått bra tilltugg? Funderar på paj, baguetter och ostar...


Imorgon är det dags för Winnerbäck konserten!! Ska bli jätte roligt. Så har vi fått Daniel att skjutsa oss, super bra!
Återkommer med bilder och så.
Sov gott!

Party-dress?



Fick mail av Mango att deras höstkollektion kommit ut i shoppen. Där hitade jag dessa häftiga och iögonfallande klänningarna. Perfekt för party i höst/vinter!

En sån låt

Det finns vissa låtar som får en att få en sån där känsla i kroppen, när hela låten genomsyrar kroppen, man blir nästan kär i låten. Jag har ett antal sådanna låtar, måste tippsa om en nyfunnen sådan:
Evans Blue - the Pursuit
Vet inte om den är gammal eller ny, är Micke som laddat hem. Men det är en sån låt. I alla fall för mig, alla har ju sina speciella låtar.

Antagen

Fick antagningsbesked från skolan om att jag kom in på kursen jag sökt! Kanske inget att vara överdrivet glad åt eftersom jag har platsgaranti... men man ska glädjas åt det lilla! =)
Har även anmält mig till tentan som jag missade på studenten nu, känns skönt. 29 augusti är den, så blev lättad över att det inte var när vi är i Turkiet! Har en hel vecka på mig att plugga efter jag kommit hem!!

Elin var ju här och klippte igår, alla blev super snygga! Nästa gång är det min tur, och då blir jag antagligen blond. Spännande! Elin frågade hur det gick med mitt shoppingförbud och olm jag shoppat på länge, så nu när jag tänkt så kom jag fram till att jag nog inte shoppat på 1 månad! Jag har nämligen inte handlat något alls sedan jag började jobba. Duktigt va!? ;) För första helgen så jobbade jag, andra helgen så var det så varmt så vi låg vid starnden hela dagarna och tredje helgen var det Pip. Helgen innan jag började jobba så fyllde Erik år, så det ända jag köpt då var hans presenter. Det känns faktiskt riktigt bra, eftersom jag vill ha så mycket pengar kvar som möjligt till Turkiet resan! Vill ju inte snåla på mat och dryck när man är på semester...
Därimot kommer det nog bli lite shopping nu i helgen. Men det är jag väl värd? Ska nämligen till örebro med Carro och Micke. Ska bl a växla pengar på forex, men ska även in på marieberg och titta lite. Jag är sugen på en kofta från Gina, och även lite inredningsprylar som postlådan jag tidigare skrivit om. Vill även ha en tvålpump och lite annat bra att ha saker från ikea, så får se om jag kan tjata till mig att få gå dit... annars får jag ta de en annan gång!

Amy McDonald

Har precis börjat lyssna på nya stärnskottet Amy Mcdonald. Första låten jag hörde, även den bästa, var This is the life, samma namn som skivan.
Ni som inte redan hört henne borde verkligen göra det!
Har fortfarande inte listat ut hur man lägger in videoklipp, så lägger in en länk till låten här.




försov oss

Imorse hände det; vi försov oss, både jag och Micke. Det mystiska var att vi dubbelcheckat så klockan var ställd, men den ringde bara inte! Irriterande! Så blev bara att slänga på sig kläderna och hoppa på cykeln kl. 07.00 när M:s arbetskompis ringde och undrade var han var. 
Nåja, kan hända den bästa!

Fick tackkort från Erik idag! Tack tack! Så fint så =)
Ska försöka ta mig hem nån dag och hälsa på. Mamma o pappa har nämligen gjort iordning en chokladpåse till mig från Cloetta fabriken!! Mums!


Stövelväder

Idag fick jag användning av mina nya stövlar när jag skulle till konsum och handla. Det öste regn, så det blev stövlarna och regnjacka på! Kände mig så tjusig så... hehe Men blev inte blöt i alla fall.

Nu är det bara en vecka kvar att jobba. Skönt, börjar bli trött på att vara städtant! Sedan är det Turkiet som väntar =D
Imorgon kommer Elin hit och ska snygga till 5 glada. Blir nog bra, själv väntar jag tills efter resan så jag kan färga håret samtidigt.

Nej nu ska jag sova så jag orkar upp i mogron!
God natt!

Putte i Parken - Karlskogas nya festival

Efter att Stranddagarna lades ner för några år sedan så har nog nästan alla karlskogabor gått och längtat efter något nytt som ska liva upp staden. Då kom Putte! Den nya svenska festivalen som lockade till sig flera av Sveriges elit-artister.
I torsdags drog det igång och det blev bättre och bättre hela tiden!

Torsdag:
I torsdags drog alltså PIP igång. Det öppnade först vid 17.00 och 18.30 startade Those dancing days hela festivalen. Själv var jag inte där förens 18.00 då Salem al Fakir spelade. Han spelade i gropen, var inte så jätte mycket folk och de flesta satt runt kanterna så var inget jätte drag vid scenen. Men bjöds ändå på en bra show, en mjukstart helt enkelt.

Efter det så blev det en halv cider i öltältet med Pugh som spelade i bakgrunden. Skulle nämligen upp och jobba 7 morgonen efter, så delade en cider med Carro.
21.30 så började Maia Hirasawa spela i gropen även hon. Och det skulle jag självklart se! Hon lät precis lika underbart som på skiva, om inte ännu bättre.. När hon satte sig vid pianot och började spela The worring kind så knottrade det sig på armarna och längts ryggraden, så vackert! Hela publiken sjög med. Efter det så kom And I found a boy, och då kom publiken igång rejält och alla började dansa. En ritkigt bra konsert, fortfarande inte så jätte mycket publik dock.
Träffade Ann och hennes kompisar där med, så det var roligt!!

Efter Maias konsert så var det bara att traska iväg till Magnus Uggla som började spela på stora scenen. Carro var försvunnen, men som tur var så hade jag ju hittat Ann! Nu hade alla hittat fram till parken i alla fall, för det var smockat med folk framför scenen i alla olika åldrar. Uggla bjöd på en bra konsert med en blandning av gamla och nya låtar, men kunde nog varit ännu mer gamla enligt min mening. Höjdpunktet enligt mig var när Trubaduren drog igång. När publiken förstod att det var den låten bröt ett stor jubel ut, som sedan ledde till allsång. Alla kunde texten, Uggla behövde knappt sjunga låten alls... hehe. Det var riktigt häftigt. Efter ett tag tröttnade jag och Ann och hon åkte hem(skulle jobba) och jag gick till öltältet där Micke o resten var. Där satt vi till Uggla spelat klart, sedan åkte även jag och Carro hem som också skulle jobba.
En bra start på festival helgen.


Fredag:
Morgonen var seg, ville inte alls gå upp och jobba, men när jag väl var uppe gick det bra. Jag och Madde var super snabba, så slutade redan vid 12, så då hann jag med grabbarna ner till Lillasyster som började halv två. De var riktgt bra, även fast jag bara kunde en låt. Men lite synd att de spalde på dagen. Var inte så jätte mycket publik och tror stämmningen skulle varit bättre om de spelat senare.

När de spelat klart så började Sugarplum Fairy att spela i gropen. Killarna var inte så intresserade av det så de gick till öltältet istället medan jag gick bort till konserten. Tidigt som det var så var det inte så jätte stor publik här heller, och de som stod vis scenen var mestadels tjejer. Konstigt? De spelade bra, men kände bara igen Sweet jackie, så efter den gick jag bort till öltältet där jag hittade MickeP och Eda. Sedan gick vi hem ett tag då det inte spelade några fler på några timmar som vi ville se.

Innan vi gick ner igen så grick jag och Moa ner till stan och åt Nachotallrik på Melkers, mysigt! Sedan gick vi iväg och tittade på Timo Räisänen. Hann även nästan bli på lurad ett mobiltbredband av Tele2, jag har ju så svårt att säga nej.. men som tur var så övertalade Robin mig att de inte va bra, och han borde ju veta som själv säljer det. haha
Timo spelade på stora scenen, men kände inte igen så många låtar så vi tittade en stund, sedan gick vi till öltältet för att ta en cider och lyssna därifrån istället. Där traffde vi Natalie, var länge sedan så de var kul! Så satte oss vid dem och pratade  lite. 


Kl. 20.00 började Hardcore Superstar spela. Då hade det kommit in lite fler folk fram till scenen. Kände nog inte igen en ändå låt, men de var bra på scenen och öste på.

En timme efter det så drog Petter igång i gropen. Där var det riktigt mycket folk, både runt kanterna och framme vid scenen. Han gjorde en riktigt bra konsert, och fick med publiken. Stod långt fram vid Micke och resten, och den bästa låten var Logiskt, då hela publiken sjöng med på Säkert!:s del. (Kanske för jag tycker det är den bästa låten?) En annan som var bra var när han fick med hela publiken på en spng rad om att de älskade hipphopp, och därimellan spelades andra kända hipphoppares låtar som tex Adam Tensta, Mange Smith.

Efter Petters spelning så började den artist som jag tror mpnga hade väntat på hela dagen. Nämligen Håkan Hellström.
Han spelade på stora scenen och det var folk överallt. Jag hittade Natalie att hänga med, eftersom killarna inte var så intresserade av Håkan. En bit in på konserten trängde vi oss fram i publikhavet så vi stod nästan längts fram, var så trångt så jag vet inte vad! Gick knappt att andas... Så vi orkade bara nån låt sen var vi tvungna att gå bak igen..var inte värt det. Håkan var bra på scenen och publiken var galen och sjöng med till alla låtar. Riktigt bra stämning.

Efter konserten så gick jag för att leta reda på Micke och de andra. Satte oss i öltältet och åt Kyckling wok, jätte gott! Där satt vi och tittade på när Soundtrack of our lifes spelade. Efter det så gick vi hem, var alldeles för trött för att se Adam Tensta, och lite för trött på en viss person... I helhet var dagen jätte bra! Mycket bra atrister och riktigt kul!

Lördag:
Lördagen började inte alls lika bra och fint som de andra dagarna. Vaknade av att det regnade. Inte kul! Som tur var så var det inga artister som vi absolut ville se, så vi gick inte iväg förens senare när det slutat regna. Men eftersom vi inte visste hur vädret skulle bli så övertalade Moa mig att åka till Maxi och köpa ett par stövlar för att inte förstöra några skor. Hittade ett par lilablommiga för bara 99:- så de fick duga bra! Moa hade även hon ett par snygga rosa stövar med blommor!

Jag och Moa gick ner till PIP till Neverstore som spelade på stora scenen. Som vanligt när det fortfarande var tidigt så var det inte så jätte mycket folk. Men några hade i alla fall samlats framför scenen. Var en bra konsert, med mycket bra låtar! saknade dock några.. men de kan ju inte spela alla.
Efter de spelat så kom de bakom scenen och skrev autografer. Groupies som jag och Moa är så var vi där, hehe. Jag fick deras autografer på mitt solglasögonfodral, och moa i sin väska. Så tjusigt så! =D

Efter Neverstore så spelade Mustasch. Tills dess så hade även männen hittat ner. De var bra, och de fick med publiken i låtarna och i mellansnacket. Kände dock bara igen Dubble nature.

När de spelat klart så gick grabbarna hem en sväng och jag och Moa tittade på Sirqus Alfons. En cirkus-skämtband, jätte roliga!! hahaha

Efter det så gick även jag och Moa hemmåt en sväng och böt bort våra stövlar och jackor. Var inte så blött som vi trodde... Hämtade även min kamera och svängde in hos Fredric en stud där alla andra höl hus. Sedan gick jag och Moa ner till Soilwork, som de hårdrockare vi är.... hehe. När de spelat nån låt så började folk slåss i en ring i mitten, fatta inte va de höll på med först, men så gör de tydligen jämt på festivaler... mysko! Eda och Micke P var bl a där i mitten. Inte min Micke som tur va!

Efter det så var det Turbonegro som stod på tur. Pip var deras ända sverige spelning, så de drog nog en del folk. Jag är inget direkt nått fan av dem, så vi satt i öltältet istället och åt wok och lyssnade.


1.00 på natten så drog Teddybears STHLM igång i gropen. Då var det riktigt mycket folk där... De var riktigt bra! Men de spelade en del låtar som jag aldrig hört förut... Men de flesta kände man ju igen! En riktigt bar avslutning på PIP-08!!

 

Nu ser jag fram emot PIP - 09!!

PIP

Så har Putte i Parke, PIP, dragit igång. Eller rättare sagt så drog det igång i torsdags med Maia Hirasawa och Magnus Uggla. Ska skriva ett mer detaljerat inlägg senare och visa upp lite bilder.
I går spelade bland annat Petter, Lillasyster och the soundtrack of our life och idag spelar bland annat Turbonegro, Neverstore och Mustach.

Har hitills varit riktigt roligt. Mycket folk och fint väder. Idag ser det dessvärre ut att bli sämre väder. Hoppas de inte börjar regna bara...

Återkommer på söndag med ett inlägg om hela festivalen!!
Ha en fortsatt trevlig helg alla!

RSS 2.0