Ungdomsvåldet måste försvinna!

Tittade på efter tio med Malou i morse. Handlade om ungdomsvåldet. Man blir helt mörkrädd när man hör  hur rädda ungdomarna i de större städerna är. De vågar inte gå på stan själva på kvällen för att de kan bli nerslagna. Det är ju hemskt!
Förr var det tjejer som var rädda för våldtäckter, nu är det lika många killar som är rädda för att bli anfallna med kniv o liknande. ..  Vart är ungdomen på väg? 
Det ska inte vara lätt för 15 åringar att få tag på knivar, knogjärn o liknande. Men så är det idag. Det ska inte behöva vara så att folk skaffar dessa vapen för att de känner sig rädda, för det är rädslan som föder våldet. Fler blir rädda o skaffar vapen, de vill visa sig starka för att dölja sin rädsla och attackerar andra som kanske bara tittade fel eller sa något olämpligt.
Jag hoppas att de här debatterna som uppkom efter Rickardos död kommer att fortsätta tills vi åtegärdat ungdomsvåldet. Jag hoppas att debatten inte dör ut efter ett år då det kommit något nytt att debattera om.  För då kommer vi glömma allt och inte bli påminda förens ett nytt våldsdåd kommer och någon osyldig dör, som kunde ha räddats om vi gjort något i tid.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0