Gratis Antivirus

På uppdrag av Elin ska jag tipsa om några gratis antivirus program.  Installerade ett nyt på röda daton idag, då det jag hade gick ut. Ska man köpa ett antvirus så kan det kosta ganska mycket pengar, och oftast kostar det även att uppdatera. Vill man inte lägga massa pengar på antivirusprogram finns det flera gratis verisioner att välja mellan som funkar bra.
Här nedan tipsar jag om några för Windows:

AVG Anti-virus free edition (Den jag själv installerat)
Ett av de vanligaste virusprogrammen för hemanvändare. Uppdaterar sig själv mot den senaste verisionen och skyddar datorn i realtid. Programmet är lätt att installera. Verision 8.0 har även skydd mot spyware. Kan också söka igenom in- coh utgående e-post.

Avast! Home edition
Heltäckande antivirus-program för ickekommersiellt hemmabruk. Många bra funktioner, och skyddar även mot spyware. Kräver registrering för aktiveringskod.

Avira AntiVir PersonalEdition Classic
Finns även för Linux och andra plattformar. 30 miljoner användare. Grundläggande gratis skydd mot virus, trojaner, maskar och rootkits. 

Comodo AntiVirus
Håller koll på datorn i realtid, upptäcker och tar bort virus. Försöker analysera och hitta okända faror. Dagliga uppdateringar av viruslistor.

PC Tools AntiVirus Free Edition
Komplett och snabbt gratis antivirus som håller din dator skyddad i realtid. Kontrollerar filer, webbsurf och e-post, samt håller själva systemet fritt från virus.

Hämtat från TKJ, sveriges största IT-blogg

Dessa virusprogrm skyddar mot virus, maskar, trojaner och liknande. De skyddar därimot inte mot hackers. Därför krävs att lägga till en brandvägg för att vara helt säker.

För att hitta gratis brandväggar att ladda ner, gå in här.
Windows brukar ha en egen brandvägg installerad, så kontroller om du redan har en innan du installerar en ny. Finns två brandväggar på datorn kan det skapa problem.

Lycka till!


Kommentarer
Postat av: eliin

detta var bra:)

2009-01-04 @ 15:57:52
URL: http://frisorelin.blogg.se/
Postat av: eliin

okey får testa:) jo det tror jag den gör:)

2009-01-04 @ 16:06:30
URL: http://frisorelin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0